Gaudi a földrablások ellen és a Szent Korona méltóságáért protestált az osztrák kancellárnál az Európa Tanácsban

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének 2014. január 30-i ülésnapján Werner Faymann osztrák szövetségi kancellárnál tiltakozott az osztrák földrablások ellen és a Szent Korona méltóságáért Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.


Gaudi-Nagy Tamás a kancellárnak nem tudta hivatalosan feltenni kérdését a vele szemben egész ülésszakra fenntartott jogellenes felszólalási tilalom miatt (Bővebben ITTés ITT). A nemzeti radikális képviselő a képviselőket megillető kérdezési időszakban felállt, és kezében az “Állítsák meg a földrablásokat Magyarországon!” mondatot tartalmazó angol feliratot maga elé tartva kérte az ülésteremben az osztrák kancellárt, hogy segítsen a jelentős mértékben osztrák gazdák részvételével zajló magyarországi illegális földszerzések, zsebszerződések leállításában. Ezt követően egy másik angol feliratot (“Tiszteljék a Szent Koronánkat!”) felmutatva pedig arra hívta fel a figyelmet, illetve kérte az osztrák kormányfőt, hogy mondja meg a Szent Koronát meggyalázó három “humoristának” és egyben minden osztrák embernek, hogy a Szent Korona tiszteletet érdemel, és ezt a magyar emberek joggal várják el mindenkitől. 


A kancellár az “our” szó felett látható.

A performance közben a ház egyik biztonsági őre megpróbálta kitépni Gaudi kezéből a földrablások elleni feliratot, azonban ezt a jogvédő képviselő megakadályozta. A meghallgatás végén távozó kancellárnak Gaudi-Nagy Tamás szerette volna átadni névjegykártyáját, és lehetőséget kérni arra, hogy egy találkozó keretében részletesen megbeszéljék az ügyet, azonban ezt – körbeállva a kancellárt – a népes kíséret, testőrök megakadályozták, az osztrák kormányfő pedig szó nélkül, sietve távozott az ülésteremből.


Anne Brasseur luxemburgi liberális közgyűlési elnök jelezte: az esetet ismét jelenteni fogják, és nem zárható ki az sem, hogy Gaudi-Nagy Tamást az áprilisi – tehát 2014. tavaszi – ülésszakon is újabb jogkövetkezményekkel sújtják, akár újból eltiltják a felszólalásoktól. Az akcióra azért került sor, nyilatkozta a nemzeti radikális képviselő, mert a felszólalási tilalom miatt az eredetileg tervezett kérdését szabályos keretek között nem tehette fel, és figyelemmel a magyar termőföld külföldiek részéről történő egyre intenzívebb felvásárlására, a külföldiek földszerzési moratóriumának feloldása közelgő határidejére, továbbá a jelenlegi kormányzat részéről elmaradt hatékony földvédő intézkedésekre, nem tűrhetett halasztást ez a nemzeti megmaradás szempontjából életbevágó kérdés felvetése. A Szent Korona iránti tiszteletre való felhívás pedig kétszeresen is fontos ebben az összefüggésben, mivel ismert, hogy a bécsi magyar nagykövet jelenlétében három “humorista” a közelmúltban meggyalázta a Szent Koronát. A termőföld pedig a Szent Korona tulajdona, és azt külföldi nem szerezheti meg.

Nem maradt más hátra, minthogy a magyar termőföld és a nemzeti önrendelkezés megvédése érdekében egy újkori szabadságharcot indítsunk útjára – zárta gondolatait Gaudi-Nagy Tamás. Ennek jegyében tett felhívást nemrég Morvai Krisztinával közösen: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás a magyar termőföld megvédésével kapcsolatban tett felhívása

www.facebook.com/gaudinagytamas

Nemzeti InternetFigyelő

4 című bejegyzés “Gaudi a földrablások ellen és a Szent Korona méltóságáért protestált az osztrák kancellárnál az Európa Tanácsban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Kitünö akcio volt!
  Még a mai napig sem tudom, hogy Gaudi-nak van-e egyaltaln valamilyen funkcioja az EP-ben???!!!
  Mert az biztos, hogy Gaudi nem az EP-tagja.
  Gondolom a Morvai Krisztina egyik Brüszzel-i alkalmazottja lehet a szerepköre. Tudja ezt valaki pontosabban?
  Futurist

  Kedvelés

 2. Az Európa Tanács egy regionális nemzetközi szervezet, amelynek székhelye Strasbourg. Jelenleg 47 tagja van, de nyitva áll bármely olyan európai állam előtt, amely elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat.
  A Tanács egyik legfontosabb eredménye az Emberi Jogok Európai Egyezményének 1950-es elfogadása volt. Ennek keretében állították fel az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely az emberi jogok legfőbb európai bírói fóruma.
  Az Európa Tanács laza, kormányközi együttműködés keretében jött létre, és (szemben az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával) nem az Európai Unió intézménye.Az UNIOhoz semmi köze.
  “Egyedüli magyar nemzeti radikális képviselő” a szervezetben Dr Gaudi Nagy Tamás.

  Nimrod

  Kedvelés

 3. Csak a Jobbik, Morvai Krisztina es Gaudi harcol – Angyan professzoron kivul – igazan a magyar foldert ! Sajnos a Kormany es a mai politikusaink nem a magyarsag erdekeben mukodnek. Nemsokara barki megveheti a Haza termofoldjeit, mert aki EU tag az megvasarolhatja, mivel nem kulfoldinek szamit… es ezt a diszes vezetoink nagyon jol tudjak!
  Pasztorfi Istvan

  Kedvelés

 4. Érthetetlen amit művel Gaudi és Morvai, ezzel csak elismerik az eu fennhatóságát Magyarország felett!!
  kató rudi

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.