A “földpályázatok” újabb áldozatai

fkgp_logoCsütörtökön reggel láttak napvilágot a Kőrös-Maros Nemzeti Park területén kihirdetett földpályázat eredményével kapcsolatos visszásságok.

Már a délelőtt során személyesen is felkereste a Független Kisgazdapárt elnöke, Hegedüs Péter a leginkább kárvallott családot, a csanádpalotai Deli Istvánt és fiát, akik úgy vesztették el földjeik nagy részét, hogy azt a szomszédjuk nyerte meg, akinek viszont földjei többségét egy idegen pályázó nyerte meg.

Tekintettel arra, hogy nagyszámú juhaikat, s egyéb jószágaikat képtelenek lesznek takarmánnyal ellátni, feleségeikkel együtt kénytelenek lesznek mindent föladni, és elköltözni. A mellékelt iratokból a családi tragédia részletei is kiolvashatók.

Képeinken a Független Kisgazdapárt elnökével a család tagjai a lehetséges megoldást egyeztették.

Deli csaladnal01

Deli csaladnal02

FKGP – Nemzeti InternetFigyelő

2 című bejegyzés “A “földpályázatok” újabb áldozatai” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Meghalt Mátyás király, oda az igazság!?!
  Az itt közzétett iratokat és térképrajzokat ha láthatná szeretett egykori királyunk…

  Együtt érzünk a Deli családdal, de a szomszéd családdal is.

  Az “írástudók” árulása ez, akiknek kezében soha nem volt még mezőgazdasági munkaeszköz, akik megélhetésüket nem a földművelésből és nem az állattartásból szerezték, gyermekeik sorsáért, jövőjéért nem kell ilyen áldozatokat hozniuk, ők mindent készen követelnek maguknak, és meg is kapnak. Mit nekik a kétkezi munka…

  Ami ebből a cikkből megtudható, az egyszerre felháborító és undorító.

  A mi együttérzésünk ám kevés: követelni kell a döntéshozóktól az indoklást, és a döntés megváltoztatását, vagy ennél többet is, de azt már nem tőlük. (Ha már Mátyás király felemlegetésével indítottam..)

  A Telekiek….

  Kedvelés

 2. A magyar föld eladásának állomásait láthatjuk!
  Átadni a gazdálkodók helyett egyéninek látszó, de a háttérben erősen szervezett spekuláns körnek – akik azt idővel, amikor ára kellőképp felment – eladják.
  Tönkretenni, árat levinni, felvásárolni húgyért-szarért, kivárni a megfelelő időt, busás haszonnal eladni.
  A Lázár János-féle vadászat szerintem már előrevetíti a jövőt!…
  Nagy Péter

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.