Robbantottak egy Lehel úti bankfióknál – Háború a bankok ellen vagy csak provokáció? (Frissített)

Cib Bank robbantásAz elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt egy Budapest XIII., Lehel úti pénzintézetnél. A Budapest XIII., Lehel út egyik pénzintézetének utcafronti bejárati oldalának egy része 2014. január 13-án 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg folyamatban van a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást jelenleg ismeretlen elkövető ellen.

Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően – értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.

A Lehel utca egy szakaszának hétfő hajnali lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését érinti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI érdeklődésére.

A 14-es villamos Káposztásmegyer és a Frangepán utca között közlekedik, onnan a Lehel térig villamospótló autóbuszok járnak terelt útvonalon. Ugyancsak terelt útvonalon közlekedik a 105-ös autóbusz.

HTI, MTI, Szebb Jövő

Mint az Alfahír megtudta, a Béke téren álló CIB Bank volt a célpont. Alább az Alfahír által készített fotók láthatók:

Nemzeti InternetFigyelő

13 című bejegyzés “Robbantottak egy Lehel úti bankfióknál – Háború a bankok ellen vagy csak provokáció? (Frissített)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ismét egy dolog, amiből láccik, hogy minden hivatalos fórum hazudik. Ha a bankfiók bejárati ajtaja az út túloldalára repült, akkor a robbanás az ajtón belül történt. Azt pedig csak olyan valaki helyezhette el, akinek joga volt azt elhelyezni.
  A másik hihető magyarázatot a kurucon olvastam egy hozzászólásban.
  “Biztosan szívó bomba volt!” 😀
  Nyugodtan leadható lenne ez a történet is, mert a magyarok mindent elhisznek.
  eSzeL

  Kedvelés

   1. Megnéztem a gugli sztrítvjúval az “esemény előtti” képét a banknak. Ha volt bank automata, akkor kártyával bemehetett az előtérbe, de akkor nem lesz túl nehéz megtalálni az elkövetőt.
    Azért az is érdekes, hogy nem tudják mi robbant. Biztosan egy civil volt aki véletlenül hozzájutott a legújabb fejlesztésű cuccokhoz. 🙂
    eSzeL

    Kedvelés

 2. Több híradásban felvetődött a cseh gyártmányú, rendkívül hatásos robbanószer, a Semtex neve. Legutóbb Prágában robbantották fel vele a palesztin nagykövetet.

  Anna

  Kedvelés

 3. Amikor az ember oda jutott, hogy minden teljesen mindegy, tönkrement, perspektívája nincs, lakását vitte a bank/ingatlanmaffia, családja emiatt tönkrement, szétszéledt, munkát kapni, talpraállni esélye szincs, akkor még mielőtt felköti magát még juthat eszébe, hogy visz ajándékot azoknak, akik ide juttatták…
  Aztán a mai “becsületes” világban lehet ez egyszerűen egy provokáció is, ürügy, mert ki akarnak “lőni” egy pár “nagyvadat” – akik a rászedett családok tízezreinek érdekeit védik…
  Nagy Péter

  Kedvelés

  1. Milyen igaza van kedves Péter! Sok embernek ezébe juthat hasonló, mert “legyártottak”már egy csomó elkeseredett embert, akinek már “csak’ az életét hagyták meg. Ha igaz, hogy a motoros mielőtt letette a csomagját, két hajléktalant elzavart onnan. Ez is az igazát erősíti meg.
   És bizony a provokáció is belefér, ahol ennyit hazudoznak.

   Baumag

   Kedvelés

  2. Tökéletesen igaza van!!!A hazugság a politika hivatalos nyelve!A média híreinek jó ha a 10.-e igaz!!
   Joey

   Kedvelés

 4. Azon sem csodálkoznék, ha a bankok ellen fordulnának az emberek…
  Nem szeretem az erőszakot, de azt a viselkedést sem, ahogy átejtettek sok-sok ügyfelet az un. “devizahitellel” a bankok…

  Lenhardtné

  Kedvelés

  1. Kedves Lenhardtné!
   Azon én sem csodálkoznék azon viszont igen,hogy volt pénzük robbanóanyagra.
   H.B.

   Kedvelés

 5. Jó volna tudni, hogy ki hánykor hallotta a robbantást..,
  mert pár perccel nálam odébb volt..

  S különösen fontos akkor mikor egy szemtanú beszámol, hogy 1 másodperccel a “készenléti rendőrautó” után történt a robbantás..

  Ezt miért csak a kora reggeli m1-ben ment le? :
  http://www.youtube.com/watch?v=2Xir9rwn46k

  G.

  Kedvelés

 6. Folytatódik a “drazsé” féle hadművelet, az emberek becsapása mint annak idején ahogy a Jobbikot akarták besározni, de megbuktak!
  kató rudi

  Kedvelés

 7. Fogadok, ez sem lesz meg, mint a rendőrpalota “merénylője”.
  A “szívóbomba” jó ötlet. Egészen felvidított.

  Patmosz

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.