A rendőrség szerint a lopás jó erkölcsre vall?

tolvajA miskolci rendőrség szerint nem veszélyezteti a gyerekek erkölcsi fejlődését, ha szüleikkel lopni mennek. Legalábbis ez derül ki egy, a Jobbikhoz eljuttatott nyomozást megszüntető határozatból.

Jakab Péter önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az Érpataki Modell lyukói bázisvezetője fordult hozzá segítségért, miután a telkét rendszeresen “meglátogatják” arra illetéktelenek: legutóbb egy nyolcgyermekes család lopta meg. A sértett feljelentette a szülőket gyermekveszélyeztetésért, a rendőrség azonban megszüntette a nyomozást arra hivatkozva, hogy a gyerekek valószínűleg nem tudták, hogy lopnak, így a szülők nem is veszélyeztették őket.

Jakab Péter az eset kapcsán felhívta a rendőrség figyelmét a gyermekvédelmi törvényre, mely szerint a szülőknek kötelességük biztosítani gyermekük testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését. Ha a rendőrség szerint a szülőkkel való lopás nem meríti ki a gyermekveszélyeztetést, az vagy azt jelenti, hogy szerintük a lopás jó erkölcsre vall, vagy azt, hogy a miskolci rendőrség maga is részt vesz a város züllesztésében, amikor eltűri, hogy mélyigénytelen szülők bűnözőket neveljenek Miskolcon, fogalmazott a politikus. A Jobbik ügyészségi vizsgálatot kezdeményez az ügyben, jelentette be Jakab, aki tűrhetetlennek nevezte, hogy az egyenruhások sokszor már akkor sem hajlandóak fellépni a jogsértőkkel szemben, ha a bűncselekmény „kiszúrja a szemüket”, inkább a “legkreatívabb módon próbálják lerázni az állampolgárokat”.

Mint mondta, lassan 3 éve annak, hogy Kriza Ákos polgármester Miskolcra hozta Bogyay Ferenc rendőrkapitányt. Azóta történelmi magasságokba emelkedett a városban a bűnözés: többek között egy év alatt 80 százalékkal nőtt a gyermekkorú bűnelkövetők száma. Most már tudjuk miért, tette hozzá. „Ezzel a mentalitással Miskolcon nem lehet rendet tenni. Kapitányúrnak ideje lenne átadnia a helyét olyasvalakinek, aki mismásolás helyett kész arra, hogy határozottan fellépjen mind a bűnözőkkel, mind a velük elnéző hatóságokkal szemben” – szólított fel Jakab Péter.

Nemzeti InternetFigyelő

9 című bejegyzés “A rendőrség szerint a lopás jó erkölcsre vall?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Törvények nélkül is illene tudni, hogy a gyermeket nem ilyesmire kellene nevelni, hanem szépre, jóra!
  Anna

  Kedvelés

 2. A rendőrség mai hitvallása már csak ilyen. Nem lep meg. Amikor a politika a háttérből arra presszionálja a bűnüldöző szerveket, hogy “bizonyos esetekben” legyen elnéző és alkalmazzon “pozitív diszkriminációt”, az előbb utóbb meghozza a társadalom számára elfogadhatatlan gyömölcsét. Amikor ezt már vezetők nyíltan ki is mondják, ott bizony nagyon nagy a baj! Tényleg olyan, mintha a nemzetet polgárháborúba kívánnák kergetni, ennél egyszerűbben népirtást nem is lehet elképzelni. Ez lenne hát a cél?
  Nagy Péter

  Kedvelés

 3. Az ember esze megáll! Mi más a gyermekek lopásra nevelése, mint veszélyeztetés!? Ha “nem tudják” hogy ez bűncselekmény, mert ez a viselkedés természetes számukra, akkor annál nagyobb a baj.

  Lenhardtné

  Kedvelés

 4. Amilyen a kormányunk, olyan a rendőrségünk is. Nem véletlen, hogy a Fidesz – KDNP-hez hiába írok, hogy az állam ellopott tőlünk 10 éve 18 millió forintot, Válaszra sem méltatnak.

  Baumag

  Kedvelés

 5. A Mi kertünket is rendszeresen lopják a sárgabarackot,alig hagytak,csak az a meglepő, hogy nem cigány gyerekek voltak, mit tegyek?
  Szabó Gézza

  Kedvelés

 6. Tisztelt Fórum társak!

  Ez a hír olyan elképesztően ostobaság, hogy vettem a fáradtságot és utána jártam:

  A miskolci rendőrkapitányság, nem csak lefolytatta a vizsgálatot, de a vizsgálat végén közleményt is bocsájtott ki ez ügyben.A JOBBIKOS _ mi más?_-os képviselő bejelentése nélkül is lefolytatták a kiskorúak részvétele miatt az eljárást, és a gyermekek veszélyeztetése esetén szokásos szakbíróság kapta meg az ügyet. Tehát mint annyiszor a JOBBIK képviselője hazudott.
  Maga a lopás is bírósági szakaszban van, így tehát egy szó sem igaz a handabandázásból.

  Az UFÓK és a háttérhatalom után érdeklődéssel várom a többi butaságot.

  Mara Tomi

  Kedvelés

 7. Mar a Tomi ! Foleg a Jobbikba mar.
  Eddig nem tapasztaltam, hogy a Jobbik kepviseloi, vezeto szemelyisegei hazudtak, vagy valotlansagokat allitottak volna.
  Mara Tomi, jo lenne, ha inkabb a valodi hazudosokat szapulna, mert igy nagyon buzlik valami.
  Ami a kozbiztonsagot illeti, ugy latszik “asztal allatti” utasitasokkal latjak el FENTROL a helyi “nagysagokat”, hogy soha ne legyen a tisztesseges embereknek nyugalmuk, biztonsaguk. Aljas dolog, amit a politikusok muvelnek, mert egyertelmu, hogy a pozitiv diszkriminacio utasitasra tortenik, magyarpusztitas celjabol !
  Ott, ahol JObbikos polgarmesterek vannak, a lehetosegekhez merve, a legnagyobb kozbiztonsag es rend van. Amnig ilyen politikusok vannak “nyeregben Miskolcon es szerte az orszagban es ilyen rendori vezetok is akadnak, addig valoban a POLGARHABORU fele terelik a nepet. Ez a cel, a magyarsag tonkretetele.
  Hogyan is kell szavazni ?
  Pasztorfi Istvan

  Kedvelés

  1. Vajon kedves Tamás mennyi pénzt kapott azért, hogy az agyonhallgatott Jobbikba belemarjon.
   Utálom az ilyen hozzáállást, amikor ha tetszik, ha nem, valakikbe bele kell marni. És ezt Ön is úgy teszi, hogy a Jobbikról vagy semmit, vagy csak rosszat. Úgy látszik az ilyen szemléletű embereknek ez már bevált.
   De vajon miért pont az eddig az országnak semmi rosszat nem csinált párttal kell kötekednie?

   Baumag

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.