Közös listát, frakciószövetséget hoz létre a demokratikus oldal

Ezzel a címmel jelent meg a Kanadai Magyar Hírlapban az az írás, mely részletesen taglalja a szövetkezés körülményeit. A legszebb az egészben ez a “demokratikus oldal” jelzős szerkezet, melyről többet mondanunk talán nem is kell, mint szemkilövetés, többszörösen a haza ki- és elárulása, a nemzet megnyomorítása, javaink külföldi tulajdonba történő átjátszása. Jó, ha nem feledjük ennek a “demokratikus” oldalnak a nemzetvesztő tevékenységét.

Meterhazy_es_Bajnai
Mesterházy és Bajnai. Isten óvja meg Hazánkat ezektől!

Akik ismerik az úgynevezett baloldal “szellemiségét”, nagyon jól tudták, hogy a választásokra a cél érdekében mindenképpen összefognak, nem számít semmi, csak a hatalom megszerzése, majd a maradék nemzet felszámolása. S lám, a folyamat már el is kezdődött. A jól megszokott komcsi módon, mindet félre téve csak azon fáradoznak, hogy visszajussanak a hatalomba.

Hihetetlen nagy meglepetés volt számunkra, amikor jobbikos országgyűlési képviselőkkel beszélve azok azt mondták, hogy a baloldal egyre gyengül, széthullik, erőtlen. Többen megjegyeztük, hogy ez csak egy látszatállapot, az utolsó pillanatban céljuk érdekében összeállnak majd. A megkérdezett “honatyák” szerint ez lehetetlen, nem történik meg. Sajnos attól, hogy valaki parlamenti képviselő, még egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő szintű politikus. Íme, itt a bizonyíték. Összeálltak. Nekünk pedig maradt a jobbikos naivitás. Jó szándékú emberek a nemzeti oldalról benn a parlamentben. Mikor ébredünk már fel végre, kedves nemzeti képviselők?

Hazánkat pedig Isten óvja a Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány triumvirátustól!

Egy kis adalék Bajnaihoz, mert jó, ha nem feledjük!

Hajdú-Bét – Tolvajok ideje (Pesty Fekete doboz)

NIF

Íme a cikk:

Közös listát, frakciószövetséget hoz létre a demokratikus oldal

Ahhoz képest, hogy augusztustól kezdve mind az Együtt-PM, mind pedig a Magyar Szocialista Párt azt hangoztatta, hogy nem nyitják fel választási szövetségüket és nem lépnek egy platformra Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójával, ma villámgyorsan és kínos miniszterelnöki casting nélkül megállapodott a két szövetséges ellenzéki párt számos fontos kérdésben.

1. Közös listát, 106 körzetben közös MSZP-Együtt-DK-s jelölteket és közös miniszterelnök-jelöltet állítanak. A kormányfő-jelölt pedig nem más mint Mesterházy Attila, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. Tehát minden híresztelés – elsősorban a Magyar Nemzettől – , hogy Surányi György ex-jegybank elnök, vagy Róna Péter közgazdász lehet a demokratikus oldal kormányfő-jelöltje inakkurátusnak bizonyult.

2. Gyurcsány Ferenc DK-ja (és feltehetően Gyurcsány Ferenc is) befutó helyeket kap a demokratikus oldal közös listáján. Erre a hírre Gyurcsány – aki külföldön tartozkodik – azt posztolta Facebook oldalára, hogy “most akkor hazamegyek.” Közben jónéhány Gyurcsány támogató a Facebookon skeptikusan fogadta az összefogás hírét. “Drága lenne belemenni egy halálos ölelésbe. Mikor értik már meg a szocik, hogy minden demokratikus pártot partnerként kell kezelni és a legfontosabbat kell visszaadni az apátiában levő embereknek és különösen a balosoknak a hitét a győzelembe és azt, hogy Orbánt egy jó miniszterelnökkel le lehet váltani. Sajnos úgy tűnik, hogy egy “tescogazdaságos” Mesterházyval ez nem fog menni”–jegyzi Ruzsa György, Gyurcsány egyik támogatója a volt kormányfő Facebook oldalán. “Az MSZP az, aki csalódást okozott, Bajnaiban kellemesen csalódtam, nem gondoltam, hogy képes ilyen karakán lenne”–írta egy másik Gyurcsány-szimpatizáns.

3. A Fidesz-KDNP-hez hasonló frakciószövetséget hoz létre az MSZP-Együtt-DK, legalábbis most ezt mondják és a kormánypárti szövetség strukturáját emlegetik. De igazán nem szolgálhat példaként a Fidesz-KDNP, hiszen a kereszténydemokrata néppárt egy támogatók-nélküli fantomszervezet, miközben mind az Együtt-PM, mind pedig a DK mérhető, valós társadalmi támogatottsággal és önálló arculattal rendelkező pártok.

2012 október 23-án én is ott voltam az Együtt alakuló utcai megmozdulásán az Erzsébet hídnál. Pár méterre álltam a színpadtól és emlékszem, hogy milyen remények fűződtek Bajnai visszatéréséhez. A demokratikus oldalon a nyugodt, mérsékelt, kormányfőként konszolidált körülményeket teremtő politikust láttak benne. Kétségtelen, hogy nem tudott megfelelni a magas (talán irreálisan magas) elvárásoknak. De az utolsó percben – még a kampány hivatalos kezdete előtt – ezt nyilvánosan be is ismerte, lényegében félreállt és meghallotta az ellenzéki szavazók üvöltve kommunikált vágyát, hogy mindenhol csak egyetlen egy demokratikus jelölt hívja ki a NER képviselőjét, a rendszer helytartóját. Feltehetően az Együtt lefelé csúszó támogatottsága is közrejátszott Bajnai döntésében, de láttunk bőven olyan magyar politikust az évek folyamán aki még az ilyen adatok ellenére sem bírt megszabadulni makacs álmaitól.

Bajnainak ez nem csak, hogy sikerült, hanem kimondottan elegáns volt az elmúlt napokban. Az MSZP-nek – és különösen Mesterházy Attilának – sem ártana, ha ebből példát venne.

Nem kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc az elmúlt napok (és hetek) egyértelmű győztese. Az ősszel az MSZP-Együtt teljesen leírta, Gyurcsányt. Aztán október és december között ismét azt bizonyította, hogy kampányolásban, energiában és kommunikációban legyőzhetetlen, legalábbis ami az ellenzéki oldalt illeti. Most pedig pontosan az történik, amit Gyurcsány hónapokon keresztül hangoztatott: nem csak közös egyéni jelöltekből áll az összefogás, hanem közös listával, közös miniszterelnökkel mennek neki a NER-nek.

“Az MSZP – Együtt-PM azonnali tárgyalásokat kezd a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. Mindkét pártelnök megerősítette, szeretnék, ha a közös lista a DK részvételével jönne létre. Mesterházy Attila emlékeztetett, a DK részéről többször elhangzott, hogy közös lista és közös miniszterelnök-jelölt kell: ‘ezt az igényt a mi megállapodásunk kielégíti’”-áll az MSZP nyilatkozatában.

De a megállodás neheze még csak most jön. Fel kell osztani a befutó helyeket és az egyéni körzeteket is. Egyes hírek szerint az Együtt 31 egyéni képviselő-jelöltjéből lehet, hogy akár 16 hely kerül át a DK-hoz. De az sem kizárt, hogy az MSZP is beáldoz néhány helyet a DK javára, így nem lesz annyira drasztikus az Együtt zsugorodása.

Mindenesetre, az eddigi tárgyalásokat villámgyorsan és profi módon oldotta meg az MSZP-Együtt. Bízunk benne, hogy hasonlóképpen zárják le az egyezkedést az elkövetkező napokban.

http://kanadaihirlap.com

Nemzeti InternetFigyelő

10 című bejegyzés “Közös listát, frakciószövetséget hoz létre a demokratikus oldal” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ez így természetes! Magyarországon ugyanaz a rendszer működik, mint az USA-ban: van két párt. Szavazz bármelyikre, ugyanazt a szart kapod.
  Itt simlisebben, aljasabbul csinálják: a két párt különféle hangzatos neveken több kis “al-pártocskát” üzemeltet, kis választó-pártokat, amelyek aztán egymás javára “lemondanak” a mandátumukról, amikor eljön az ideje…
  Nem más ez, mint egy szemfényvesztés, csalás, ami “demokrácia” néven fut. Aki megmukkan ellene, az náci, antiszemita, fasiszta, stb.
  Nagy Péter

  Kedvelés

 2. Szívesen elfelejtettem volna már az un. baloldal “szellemiségét”, de ezek mindig tesznek róla, hogy rotációs rendszerben fent tudjanak maradni. Nem lepett meg az összeborulásuk, ámbár valóban találó a “halálos ölelés” jelző. Ez esetben remélem, hogy Ruzsának igaza lesz.
  Anna

  Kedvelés

 3. Most aztán összefognak a szocik, ahogyan összehordja a szél a szemetet. Szövetkeznének ezek az ördöggel is (igaz, hogy hasonló a lelkiviláguk, mint annak). Azok az emberek, akiket Pesty megszólaltatott, nagyon becsapva érezhetik magukat, hogy ez a bűnöző bajnai (kisbetű szándékos!) még mindig a hatalom felé nyújtózkodik, és hiába állt bíróság előtt, kibújt a büntetés alól, mert meg tudta fizetni a sztárügyvédeket. A károsultak sajnos nem voltak ennyire jól eleresztve…
  Remélem, hogy nem dől be még egyszer a magyar nép ezeknek a cégéres bűnözőknek, és nem bízza rájuk soha többé a kormányzást!
  Továris! Konyec! – ugye tanultak oroszul? Tudják, hogy ez annyit jelent, elvtársak, vége! Önöknek már a történelem süllyesztőjében van a helyük, menjenek ki a szoborparkba, és ott álljanak az ócska szobraik között maguk is (akár betonba öntve…)

  Lenhardtné

  Kedvelés

  1. …kibújt a büntetés alól, mert meg tudta fizetni a sztárügyvédeket.”
   Helyesebben a bírókat.
   H.B.

   Kedvelés

 4. A náci párt belátván, hogy Magyarországon a náci Németország nélkül nincs lehetőségük a hatalomra kerülésnek, most köpköd ezerrel…

  A baloldal tudja csak megfékezni a náci párttal való szövetségre is képes Kedves Vezetőt.

  Mara Tomi

  Kedvelés

  1. náci = nemzeti SZOCIALISTA….
   szocialista ~ BALOLDALI

   következésképpen a záró mondat így hangzik: ” A baloldal tudja csak megfékezni a nemzeti baloldali párttal való szövetségre is képes Kedves Vezetőt.”

   🙂 🙂 🙂

   A.T.

   Kedvelés

  2. Mari vagy Tomi vagy mindkettő!
   Ne beszélj bele a felnőttek dolgába.
   H.B.

   Kedvelés

  3. Vagy ennyire nehezére esik a realitásokat látni vagy “hivatásos” hozzászóló? Hol lát Magyarországon náci pártot? Melyik az?
   Szajkózza, amit hallott valahol, de fogalma sincs az egészről?
   Vagy a nemzeti érzelem az ön szóhasználatában az a náci?
   Kiket akar megfékezni, szerencsétlen? Az országot kiárusító, a mai teljes magyar adósságállomány kétszeresét kisíboló, 4 millió (40%) koldust “előállító”, ipart, gazdaságot, mezőgazdaságot tönkretevő arrogáns hatalmi “elitet” vagy a nemzetéért aggódó politikusokat? Mire alkalmas ez a “baloldalnak” nevezett, de annak egyáltalán nem megfelelő formáció? Ez csak nevében baloldal. Ugyanúgy, ahogy a Fidesz “nemzeti”. Ez pedig még viccből sem kedves vezető, hanem egy marionett-bábu a külföld kezében. Ugyanúgy, ahogy az ön által “baloldalnak” titulált formáció. Mind hazátlan, tisztességet hírből sem ismerő gazember.
   Nagy Péter

   Kedvelés

 5. A szar meg a fos összefogott,de ettől még nem válnak wc papírrá!!!
  Joe

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.