16,2 százalékkal keresnek kevesebbet a nők

A Független Kisgazdapárt olyan szabályozást hozna létre, amely meggátolja a női munkaerő negatív megkülönböztetését. 

Dolgozó nő16,2 százalék. Átlagosan ennyivel keresnek kevesebbet óránként a nők a férfiaknál az Európai Unióban – derült ki az Európai Bizottság által decemberben közzétett jelentéséből. Arra is fény derült: az arány alig mozdult az elmúlt évben. 2008 és 2011 között mindössze 1,1 százalékkal mérséklődött a különbség. Ez a bizottság értelmezése szerint olyan, mintha a nők évi 59 napot fizetés nélkül dolgoznának.

A fenti adatok alapján a Független Kisgazdapárt egyik kiemelkedő feladatának tartja a társadalom női tagjainak megbecsülését és valódi védelmét a munka világában. Különösen azért, mert a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet eltekintetni attól a ténytől, hogy a gyermeküket egyedül nevelő anyák helyzete – az utóbbi években bevezetett családi adókedvezmények dacára – egyre kiszámíthatatlanabbá válik.

A fentiek okán az FKGP – a munka törvénykönyvének módosítása mellett – olyan részletszabályokat vezetne be, amelyek nem teszik lehetővé a női munkaerő negatív megkülönböztetését. Ennek érdekében a párt női tagozata megkezdi a kapcsolatfelvételt azon szakmai fórumokkal, amelyekkel közösen dolgozhatják ki a probléma leghatékonyabb megoldását.

FKGP – Nemzeti InternetFigyelő

2 című bejegyzés “16,2 százalékkal keresnek kevesebbet a nők” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Kemény fába vágják a fejszéjüket Kisgazdák. Szerintem a család védelme, erősítése, életfeltételeinek javítása lenne a cél, hogy kevesebb válás legyen és még kevesebb gyermekét egyedül nevelő. Nekem jobban tetszett az a modell, amikor a férj, az apa tudta eltartani a családot és a nő, az anya biztosította a családi tűzhely melegét,kiegyensúlyozott hátteret biztosított és bölcsőde, ovóda helyett helyesen és jól nevelte csemetéjét. Azoknak, akiknek valamilyen oknál fogva nem ez az életcéljuk, hanem a karrier, azok pedig nyugodtan versenyezzenek a férfiakkal.Előre mondom: egymást teszik tönkre!
  Anna

  Kedvelés

 2. Ez így hülyeség és természetellenes.

  Az eredeti Kisgazdapártban még a családanyák háztartásbeli és teljes munkaidőnek számító státuszáról szólt a fáma. Ezt jelenti az “Isten, haza és család” program, ez szolgálná a jövőt!

  A szinglik meg vívják meg maguknak a harcot. T. István.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.