A bankokra kell terhelni az árfolyamgát terheit

A Jobbik kezdeményezi, hogy az árfolyamgát keretein belül a gyűjtőszámlákon szaporodó összegeket terheljék teljes egészében a bankokra – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a kormány folyamatosan időhúzásra játszik és állandóan újabb és újabb határidőket talál ki a devizahitelesek problémáinak végleges megoldása helyett. Szerinte ebben a folyamatban az újabb lépés, hogy az Alkotmánybíróság (AB) főtitkára csütörtökön kijelentette: még bizonytalan, hogy mikor születik döntés a kormány devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésre irányuló indítványáról.

A Jobbik szerint a kormány lényegében magára hagyta a devizahiteleseket és láthatóan nincs meg a kabinet “elszántsága” a probléma valós megoldására még ebben a ciklusban. Az ellenzéki párt éppen ezért azt szeretné, ha a gyűjtőszámlákon található összegeket “lenyeletnék” a bankokkal. Z. Kárpát Dániel úgy vélte: ez egyértelmű üzenet lenne a “fogyasztói bizalommal visszaélő pénzintézetek számára” és “kedvező klímát” teremthetne a devizahitelek felvételi árfolyamon történő forintosításának és az érintett bankok és vezetőik elszámoltatásának.

MTI

NIF

2 című bejegyzés “A bankokra kell terhelni az árfolyamgát terheit” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Hát ez az ami sosem fog megtörténni!!!!mit is mondott Rotschield uzsorás 1750-ben????Abban az országban ahol a pénzkibocsájtást én felügyelem nem érdekel milyen párt van hatalmon.Leszármazottjai vagyona 555billió dollár,5ország kivételével a világ országainak bankjaiban főrészvényesek!
    joe

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.