Hosszabbítsák meg a földmoratóriumot! – Az FKGP nyílt leve Orbán Viktorhoz

fkgp_logoDr. Orbán Viktor
Magyarország miniszterelnöke részére
Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Közbenjárására a vidékfejlesztési minisztertől megkaptuk azt a levelet, amelyben 2013. június 17-i kérésünkre reagáltak.

Az anyaföldért, a hazánkért való aggódásunkat nem csökkentette a válasz, amelynek lényege a földtörvénnyel kapcsolatos kérésünk elutasítása volt.

Mivel az elutasítást szakmai érvekkel fogalmazták, látunk esélyt a folytatásra. A nézetkülönbség álláspontunk szerint feloldható, szükség lenne arra az impulzusra, amelynek segítségével a minisztérium illetékes munkatársai a mi szakértőinkkel asztalhoz ülhetnének.

Ugyanis váratlan komoly segítséget kaptunk (mindannyian) a bolgároktól, akik földügyben az európai uniós elvárásokkal szembeszállva (2014-től nekik is fel kellene oldani a földmoratóriumot!) saját, nemzeti hatáskörben meghosszabbították a külföldiekre vonatkozó földvásárlási tiltást.

Ezzel a lépéssel nemcsak a földjüket, de a jövőjüket is megvédték! Brüsszel tudomásul vette.

Tudjuk, hogy a Magyarországgal szemben gyakorlott kettős mérce esetünkben működne, de ezen a téren Ön is jelentős rutinnal rendelkezik.

A leghatározottabban javasoljuk, egyben felhívjuk miniszterelnök urat a bolgárhoz hasonló lépés megtételére,- kormányzati javaslattételre a magyar országgyűlésben. A bolgároknál még az ellenzékre is számíthattak, Önöknek erre sincs szükség.

Levelemet papír formában és a világhálón is eljuttatom Önhöz, illetve nyilvánosan is közzétesszük.

Budapest, 2013. november 10.

Nagyrabecsüléssel:
Hedüs Péter elnök
Független Kisgazdapárt

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Hosszabbítsák meg a földmoratóriumot! – Az FKGP nyílt leve Orbán Viktorhoz” című bejegyzésnél

  1. Szegény Viktor.
    Micsoda kellemetlen, izgága alakok. Nem baj. Majd mondok valami szépet és teljesen mást teszek.
    roka

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.