„Át fognak verni titeket is! Ugyanúgy fognak hazudni neked is, mint nekem. ” – Ángyán-találkozás 2/2.

Most, 2013 őszén is emlékezett a 2009-es jelenetre. Meg is kérdeztem: miért választottad azt az utat? Ugyanis akkor – nem kellett nagy jóstehetség hozzá – figyelmeztettelek: a Fidesznél kiválóan képzett, tehetséges hatalomtechnikusok vannak, ki fognak használni, majd félredobnak ha kell, mint egy kifacsart citromot. Mostanra ez megtörtént. Megérte?

Értsd meg, hogy naiv voltam.

Dehát most azok ellen harcolsz, akikből többek között Te csináltál „Nagyfiút”, ahogy most nevezed őket.

Értsétek meg naiv voltam a végtelenségig…

Ennyi?

Ennyi.

Hogyan tovább? Mert azt érzékelem, most, hogy hál Istennek jobban vagy, folytatod…

Felgyógyultam, természetesen folytatom… Azokkal, akikkel az elmúlt évet végigjártuk az országot, folytatjuk…

Kedves Jóska! A Független Kisgazdapárt 108 éves történelmi párt. Mostanra kihevertük a legutóbbi évtized megpróbáltatásait. Ez az egyetlen politikai formáció, amely nem egy kollégiumi szobában, nem az SZDSZ elődjében, nem Moszkvában, hanem a magyar nép lelkében gyökerezik. Indulunk a választásokon. A Független Kisgazdapártnál hitelesebben senki nem képviseli a vidéket, a kisembereket. Amikor mi visszahívjuk a fiataljainkat, hogy itthon teremtsünk megélhetést számukra, a miénkhez képest senkinek a hívószava nem ölel fel történelmi távlatokat: ez az a párt, amelyik a II. világháború után két éven belül rendet csinált, nem volt véletlen, hogy a nagy baj után ebben a pártban bíztak a legtöbben, az akkori 57,03 % a sokkal több szavazó miatt 2010-ben 80%-ot ért volna. Nemcsak a romeltakarításról van szó, hanem például az 1946-os, akkor nagy értékű forint bevezetéséről… Tudod mit? Én már nem hívlak a Független Kisgazdapártba, mert egyszer már vélt érdekek miatt visszautasítottál… ha megszólal a lélek benned, jössz. A Független Kisgazdapárt kapuja nyitva áll előtted, várunk… Innen kezdve drukkolunk, hogy nehogy megint rosszat válassz inkább… Mit tervezel…?

Nem hagyhatom cserben azokat, akikkel az elmúlt évben… egyszóval úgy néz ki, nem kerülhetjük meg, hogy tavasszal pártként induljunk…

Tudja mindenki: az Élőlánc nevű, önmagát civil szervezetként meghatározó csoporttal és a Váralja Szövetséggel, egy tavaly még ötventagú, mostanra megfeleződött ifjúsági szervezettel jártátok az országot. Tudtunk szerint az Élőlánc pártként van bejegyezve, a váraljások nálunk is jártak. Az Élőlánc valamikor liberális fogantatású szerveződésnek indult…

Szó sincs róla, ezek nemzeti érzelmű…

Úgy tudjuk, az alapító elnök Lányi András a Szabad Kezdeményezések Hálózatának tagja volt (ebből a szervezetből nőtt ki az SZDSZ), később arról lehetett olvasni, hogy konzervatív anarchistának nevezte magát… Én csak az Élőlánc gyökereiről beszélek…De tekintsük ezt a múltnak,… csak jeleztem, hogy ők miből nőttek ki…

Nem, nem, ő, illetve ők egy igazi jobboldali konzervatív…

Jóska! Nem ez a lényege az ügynek. Mindegy, hogy kivel, kikkel… most Te fogod megosztani a gazdatársadalmat… is!!
Úgy gondoljuk, hogy számunkra a 2014-es választások jelentik a bemelegítést, valamennyi szavazatot csak kapunk, s úgy érezzük,- a velünk gondolkodó Gémesi Gyuri is (Gödöllő polgármestere), és még jónéhány civil szervezet így prognosztizálja – 2016-ra elkerülhetetlen lesz a robbanás. Merthogy ezek most még győznek, de akkor lesöpörjük őket.
Ezt mondta a Jobbik is erre a négy évre… Nem értem, egy ország irányításának átvételéhez komolyabb koncepcióra is szükség lenne… Nem lehet egyetérteni egy kishantosi mintagazdaság (az Élőlánc szervezet vezetőjének, Ács Évának az érdekeltsége) szanálásával, de ha minden földügyi sértett összeáll, akkor sem jönne össze párszáz embernél több… Az emberek 99 százaléka nem érti a földtörvényt… A Független Kisgazdapárt is lehazaárulózta a földtörvény megszavazóit, mi több ezt egy miniszterelnökhöz írott levélben meg is írtuk. A választ a vidékfejlesztési minisztertől kaptuk, aki azzal kezdte, hogy a miniszterelnök felhívására válaszolnak nekünk… Lesz folytatás…
Csak azt szeretném rögzíteni, hogy még nyáron a minisztériumban percek alatt káoszba fulladt a civil „összefogás” földügyben. Totális kudarc a földügyi harc a civilek szervezetlensége miatt. Nem is beszélve az álságos megnyilvánulásokról, úgymint a Jobbik szervezte Anyaföldvédelmi Kerekasztal „független” vezetéssel, s itt csupán arról van szó, hogy hitelesnek tűnő hölgyek és urak úgy hazudják a függetlenséget, és civil mivoltukat, mint a vízfolyás.
Majd meglátjuk, hány, a függetlenségéhez „körömszakadtáig” ragaszkodó civil szervezet lesz tagja a pártodnak.
Addig is mi úgy küzdünk tovább a földtörvény megváltoztatásáért, ahogy eddig: tárgyalni akarunk a kormány tagjaival: májusig változtatni kell!!!

Át fognak verni titeket is! Ugyanúgy fognak hazudni neked is, mint nekem.

Hát nem érted, hogy pont ezért kellene összefogni! Miért nem ebben vagy érdekelt?

Nemde több kisgazda szervezet van?

Jóska! Ezt a hülyeséget pont Te nem kérdezheted komolyan, Te nagyon jól tudod, hogy Független Kisgazdapárt csak egy van, a Turi-Kovács féle pár tucat megélhetési „politikust” Te is jól ismered, ők a Fidesz házi kisgazdái.

Tudom, persze, a hátuk mögött szégyellik is őket Viktorék.

Önmagukat törvényen kívül helyezők pedig mindig akadnak. De Te ne kerüld a választ: miért osztod meg még jobban a gazdatársadalmat?

Nem osztom meg, értsétek meg: nem okozhatok csalódást a bennem bízóknak…

Ezt én nem érzem őszintének, de maradjunk ebben. Nem azért nem értek veled egyet, mert nem rohansz hanyatt homlok a Független Kisgazdapártba, hanem azért, mert ez ugyanolyan rossz döntés, mint négy évvel ezelőtt. Ez a döntés nem a nemzet érdeke. Isten áldjon.

Eljöttünk.

Hárman vettünk részt a beszélgetésben. Munkatársam, egy egyetemet végzett, s korábban felelős egyetemi állásban dolgozó 29 éves fiatalember Gödöllőtől Budapestig zúdította rám a kérdéseit:

– És ez még egy okos ember? Hogy képes kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? Nem veszi észre, hogy teljesen hiteltelenné válik? Egy évig járták az országot az élőláncosokkal és a váraljásokkal, s minden pártot lehordtak a sárga földig. Egyfolytában arról beszéltek, hogy egyes egyedül a civil szervezeteké a jövő. Nemcsak azért mondták ezt, hogy híveket szerezzenek?
Most meg el fogják játszani, hogy „ugyan a civil szervezetekben hiszünk, de „be kell látnunk, hogy csak politikai pártként tudunk parlamentbe jutni, s változtatni az ország sorsán”.
S még álságosabban hozzá fogják tenni: „csak így és csak mi, – akik civil kurázsival is rendelkezünk -, győzhetjük le az oligarcha maffiózók kormányát.” Miért játszották meg magukat egy éven át? Milyen világot élünk, amikor már egy Ángyán is hazudik a hatalom érdekében? Négy éve, ahogy az elnök úr is elmondta, – s a professzor úr sem tagadta – olyan naiv volt, mint Aliz meseországban.
De egy hatvan éves egyetemi tanár hogy lehet ennyire naiv? Ha pedig ennyire naiv, hogyan mehet politikai pályára?
Honnan veszi a bátorságot emberek vezetésére egy olyan ember, aki maga is elismeri magáról, hogy szélsőségesen naiv.
S ha már itt tartunk. Most azokat az embereket köpdösi le, akiket korábban ő maga is pajzsra emelt? Mennyire következetes és kiszámítható ez az ember annak, aki benne bízna?

Csak záporoztak a kérdések… Már újra Budapesten jártunk mikor megszólaltam:
A választ mindenki maga fogja megadni. Már több mint harminc éve, kezdő tv-bemondó koromban a beszédtanárunk a következőket kötötte lelkemre: maga sose vegyen föl manírt. Mindig természetesen viselkedjen, mindig önmagát adja. Ha ugyanis bármilyen váratlan esemény éri, szétdurran egy lámpa, leesik az operatőr szemüvege, manír, álságos viselkedés esetén úgyis kiesik a fölvett magatartásból, önmagát fogja adni, s akkor a nézők úgy érzik, a viselkedésével hazudott nekik.

Ugyanis, – s ez az amit sose feledjen el: az angyalarcok előbb utóbb lehullanak.

Hegedüs Péter elnök – FKGP

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó:  „Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. ” .

15 című bejegyzés “„Át fognak verni titeket is! Ugyanúgy fognak hazudni neked is, mint nekem. ” – Ángyán-találkozás 2/2.” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ez kemény! A baj csak az, ha civilek olvassák, még jobban megzavarodnak és még jobban elfordulnak a politikától is…
  Anna

  Kedvelés

 2. Meglepő beszélgetés.
  Én szinte a végtelenségig tiszteltem Ángyán professzort.
  Ez megszűnt.
  Egy idealista vén hülyének kezdem tartani.
  Az én apám “komenista” volt- ahogyan a mai szarháziak mondják, mert abban a korban élt, de sosem volt kommunista.
  A közösségért tevő, gerinces, nagypofájú, kemény, igaz magyar ember volt, aki a közösségért tett és meg is halt érte.

  Vele ilyet nem tudtak volna megtenni. Először is, azt a nyikhaj taknyot úgy vágta volna szájon, (a cigányra gondolok), hogy az orvosi konzílium még csak most érne véget.
  De hogy az nem járna az eszében, hogy aki egyszer átverte, kihasználta, leszarta s eldobta, elé térdeljen és tövig bekapja neki.

  Ángyán úr!
  Tudom, hogy nem olvassa.
  Mégis, elmondom, hogy mi zavart a műsorban, amivel a pártból való “eltávolítása” történt.
  Ön egyszerűen nem ilyen habitosú. Ön nem ilyen beállítottságú. Ön ilyen “keményen” nem tud fellépni, még egy buta vizsgázóval szemben sem, nem pedig egy diktátorral.
  Ön egyszerűen egy “puhapöcs”.
  Mindihg is zavart ez a körülmény, de mégis azt mondtam, a világegyetem végtelen, bármi csoda megtörténhet benne.
  Hát…
  Ön egy senki. Az is volt, az is lesz.
  Ön még jobban átveri a gazdákat mint a FIDESZ.
  Sajnos hinni fognak önnek, önben. Mert dumálni azt tud.
  Hiteltelenné válik. Elég, ha csak fogadja a cigány köszönését.

  Ángyán úr!
  Ezen beszélgetés után bizony felmerül bennem a gyanú, hogy az egész “purparlé” csak egy előre megrendezett buli volt ami még most is tart.
  Ismerjük a cigányt, tudjuk, hogy bármire, és ezt szó szerint kell érteni teljesen, képes a hatalomért, a vagyonért.
  Ön pedig a játszótársa.
  Egyszerűen szarházinak kezdem tartani.
  Tudja miért gondolom ezt?
  Orbán elmebeteg, de nem hülye, sőt, van amit zseniálisan művel.
  Egy valamit jól tud. Ez az ellenzék képtelen legyőzni őket, még ha – elképzelhetetlen – összefognak a másik oldalon, beleértve az összes baloldali, az összes neonáci és egyéb szélsőséges pártot, a DK-t és a Jobbikot. (Mondtam hogy elképzelhetetlen…)
  Egy valamit nem tud.
  Hogyan fognak szavazni az emberek? Mert oly sok emberbe gázolt bele, hogy ha csak a fele ellene szavaz, mehet vissza a kurva anyjába a putriba…
  Ezért kell a buli, (ezt is jelenti a “bármi áron”)

  Kedves hozzászólók!
  Lehet engem gyalázni. Lehet szidni, anyázni, stb.
  Le is lehet hülyézni.
  Kérem, ellenérveket. Csak ellenérveket, hogy miért lehetetlen amit mondok?

  tgyl

  Kedvelés

 3. A “nemzeti oldal” megosztásának élcsapata ma az un. Kisgazda Párt. Ez tény. A Kisgazda Pártot a “köpönyeges hóhér” Tildy Zoltán óta minden esetben a nemzetközi globális hatalom (ami egyszer kommunistának, egyszer kapitalistának vallja magát, de mindig zsidó) használta fel a magyar nemzeti érdek ellen. Vigyázat! Ma is ezt hajtja végre az ismét, újra, meg újra előrittyentett Kisgazda Párt. Ezt a szemfényvesztést hányszor kajálja be a hülye magyar?

  Dr Varga László

  Kedvelés

  1. A Kisgazdapártnak örökre kampec. Hiába próbálkoznak, hiába jöttek most elő plakátokkal. Láthatóan ezt a hírportált is megvették. Ha más nem, legalább annyi hasznuk volt, hogy így újra működhet a Nemzeti InternetFigyelő. De a politikában más semmi esélyük. A világ megváltozott, ma már nincsenek kisgazdák, és ha vannak is, ők a legnagyobb nyertesei az EU-csatlakozásnak, miután minden szarra százezreket kapnak támogatásként minden hektárra. Ma már néhány vállalkozó műveli a földet minden faluban, a földeket a kicsik bérbe adták, és már talán azt is elfelejtették, hogy hol van. Csak évente egyszer átutalják nekik a földbérleti díjat, oszt’ jónapot. Magától a “kisgazdapárt” szótól is az embernek vagy röhöghetnékje, vagy sírhatnéka támad, kinek-kinek ízlése szerint. Erre a pártra megszűnt a kereslet, még egy tiszta lappal induló szervezetnek is több esélye van, mint ezzel a lejáratott névvel indulni. Kampec, konyec, vége. Persze ha némely unatkozó milliárdosnak az a hobbija, hogy hullákat akar feltámasztani a pénzéből, akkor lehet próbálkozni újra meg újra a kisgazdapártosdit játszani. De teljesen felesleges.

   aranyapa

   Ki mindenki nem vett még meg minket, ha kérdezhetem? Mert mondták már ránk, hogy a FIDESZ bérencei vagyunk, mások szerint a JOBBIK-é, még jó, hogy az MSZP-vel nem gyanúsít,… bár, ha így halad, azt is megérjük,…

   Jobb lenne, ha okosabbakat írna, kedves “aranyapa”.

   Híradmin

   Kedvelés

   1. Kedves Híradmin!

    Nem bántásként mondtam. Tudom, hogy nehéz helyzetben volt a lap, és mióta újraindultatok, minden második cikk a gyakorlatilag nem is létező Kisgazdapártról szól. Ebből azt vélelmezem, hogy ők nyúltak az oldal szárnyi alá. De persze lehet, hogy ez nincs így, ezek csupán véletlen egybeesések. A lényeg, hogy újra működtök, mert egy jó kis oldalról van szó. Még az sem lenne gond, ha tényleg igaz lenne a sejtésem, ha nem pofáznak bele a többi cikk válogatásába. Egy két kisgazdás anyag meg simán elfér, csak ne lógjon nagyon ki a lóláb, mert az már idegesítő. Úgyhogy hajrá!

    üdv. aranyapa

    Kedvelés

 4. A “nemzeti oldal” megosztásának élcsapata ma az un. Kisgazda Párt. Ez tény. A Kisgazda Pártot a “köpönyeges hóhér” Tildy Zoltán óta minden esetben a nemzetközi globális hatalom (ami egyszer kommunistának, egyszer kapitalistának vallja magát, de mindig zsidó) használta fel a magyar nemzeti érdek ellen. Vigyázat! Ma is ezt hajtja végre az ismét, újra, meg újra előrittyentett Kisgazda Párt. Ezt a szemfényvesztést hányszor kajálja be a hülye magyar? Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak pártokban lehetne gondolkodni, sőt. A nemzeti oldalnak az összefogáson kell munkálkodni, nem a megosztódáson. Ma a “Kisgazdának” nevezett szervezetecske csak a megosztást szolgálja, ezért alkalmazzák őket.
  Aláírás: Dr Varga László

  Kedvelés

  1. Varga úr!
   Biztosan igaza van, én sem vagyok mai gyerek, de a kisgazda pártból én már csak Jóska bácsi csapatára emlékszem.
   Nem is ez zavar, hiszen az öregeket is meg kell hallgatni.

   Ami zavar, az a megosztás, amit ön alkalmaz.
   Mi az, hogy “nemzeti oldal”? Minek megbélyegezni?
   Honnan veszi azt az arrogáns bátorságot, hogy bárkit is a nézeti miatt kizárjon?
   Miből gondolja, hogy a nemzeti oldal és a nem “nemzeti oldal” nem ugyanazt akarja? Mindkettő oldal a haza javát akarja.
   orbán el is vette tőlünk és odaadta a szopó-nyaló droidjainak.
   De most komolyan. Ha én az ön besorolása szerint a nem “nemzeti oldalhoz” tartozom, akkor már ember sem vagyok? Vagy hazaáruló lennék? Vagy a többiek?
   Szerintem mindenkinek az összefogáson kellene dolgoznia.
   Addig, amíg ilyen könnyen megvezethetők vagyunk, amíg a már “bizonyított” politikai kalandor és politikusi bűnöző bandák így meg tudnak osztani miket, amíg ránk erőltetik ezt az “osztályozósdit”, addig itt szar sem lesz.
   Addig pusztulásra vagyunk ítélve.
   Mondjuk amíg ilyen széthúzóak, egymás ellenségei vagyunk, nem is érdemlünk mást.
   Aztán most lehet jönni a nemzeti kezdetű maszlagokkal.
   Meg lehet jönni azzal, hogy a magyarság.
   Megjegyzem, hogy 52 évem alatt a magyarság még sosem volt olyan szarházi mint mostanság…

   Na, most lehet “bizonyítani.”

   tgyl

   Kedvelés

 5. Idővel rá kellett jönnöm, hogy a legocsmányabb, legundorítóbb alemberek a jobboldalon csoportosulnak, annak is a “polgári” szekciójában. Egy könnycsepp nélkül elárulnak, félredobnak bárkit, aki nem akar részt venni az ország kirablásában. Így járt Ángyán is. Talán ő volt az utolsó mohikán, aki a polgári oldalon egy jobb Magyarországért küzdött, nem a saját zsebéért.
  Nehéz volt az ébredésem, mert egész életemben mást sem hallottam otthon, mint a komcsik szidását. Aztán megismertem a híres “antikommunista” jobboldalt. Ilyen gátlástalan férgeket még nem hordott a hátán ez a föld. Most már megértem a komcsikat is, akik megpróbálták megváltani az országot ettől az úrhatnám, élősködő söpredéktől, ’19-ben, meg az után. Azt kell mondjam, nem voltak elég következetesek és kemények. Így ezek a bűnözők mindig visszamásztak a szarból, és ott folytatták, ahol előzőleg abbahagyták.

  Amíg a nemzet nem számol le végleg ezzel a nemzeti maskarába öltözött, magyarkodó, úrhatnám hordával, addig csak a leszakadás, és a sorvadás lehet az osztályrészünk.

  aranyapa

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

  1. Tisztelt aranyapa! A jelenleg hatalmon lévő jobboldal tulajdonképpen csak a balolbal jobboldala. A liberális kommunisták sok részre szakadtak, aztán ki így, ki úgy határozta meg magát, a könnyebb elrejtőzés érdekében. Ma Kun (Kohn) Béla unokái a “vezető”ink.
   eSzeL

   Kedvelés

 6. Ángyán József nem naív. Sőt, mások sem. A hiba nem itt van. A hiba ott van, hogy elrugaszkodtunk Istentől. Nem úgy viszonyulunk saját magunkhoz, hogy “Én csak egy gyarló ember vagyok.”. Mert az aki annak érzi, annak hiszi magát az soha nem lehet annyira magabiztos, mint az, aki tökéletesen megbízik a (hamis) tudásában. Hogy is mondja Al Pacino “Az ördög ügyvédjében”? “A hiúság kifejezetten a kedvencem az összes bűnök közül!” Ez az az érzés ugyanis, ami nem engedi felismerni a saját tévedésünket. Ez az, amitől nem látjuk, mennyire hamis az “igazán jól csak a szívével lát az ember” gondolat. Ez ugyanis nem illeszthető bele, a “gyümölcséről ismerszik meg a fa” gyakorlatába. A legtöbben megkedvelik a fát a virága, a levele, az illata miatt. Aztán megeszik a gyümölcsöt is, és nem ébrednek rá, mitől vannak rosszul. Azt a fát szeretik, tehát attól biztosan nem, akkor mitől??? És ítélet napig sem ébrednek rá, hogy bizony annak a fának mérges a gyümölcse. Nagyon kevesek képesek arra, amit Ángyán József megtett (persze csak ha őszinte). Kevesen vállalják fel, hogy bizony össze kell dönteniük a magukban felépített világot, mert a szemük által észlelt világ nem ugyan az, mint a lelkükben látott világ. Nem csak az igaz, hogy “hiszem, ha látom”, hanem az is, hogy “látom, ha hiszem”. Szóval a hiúság, a természetes kábítószer, az önimádat az, ami nem engedi felismerni gyarló, így becsapható, tévedésre képes mivoltunkat. Ebben a nagy politikai kavalkádban nem tudom eldönteni, hogy ki az őszinte. Az viszont nagyon valószínű, hogy arra akit szeretünk élni látni, nem fogunk fegyvert. Itt akkor lehet majd tisztán látni, ha eldördülnek az első lövések. Senkinek ne legyen kétsége ugyanis afelől, hogy az elmúlt évek tolvajai nem fogják szép szóra visszaadják a lopott holmit.
  Aki hazudik, az miden esetben megveti azt akinek hazudik. Ha nem így lenne, nem merne hazudni. Ebből következik, hogy a jelenlegi kormány ellenünk van. A másik, önmagát baloldalinak megjelölő nyíltan ellenünk van. Az, akire ezek ketten elkezdenek lőni, az a magyarok barátja.
  eSzeL

  Kedvelés

 7. Kedves tgyl!
  Onnanvettem a bátorságot a véleményem megírásához, hogy én már csak így születtem. Egyébként magának nem az én bátorságommal, hanem a témával kéne foglalkozni, ha előbb az értő olvasáson túl jutott volna! Megmagyarázom: Ha nem tudná a magyar hazában vannak nemzetükhöz hűséges emberek és van nagyon sok aljas, hazaáruló labanc. Nemcsak politikus, hanem hétköznapi salak. Ne tegyen úgy, mintha ma született volna. Ha nem tűnt volna föl, én éppen a legújabb megosztási kísérletre hívtam föl a figyelmet. Legutóbb, a komcsi Torgyán is azért újította föl a Kisgazda Pártot, mert ezt a feladatot kapta az MSZMP-től, azért, hogy megosszák a magyar nemzeti oldalt, és így tért nyerjen a zsinagógákból egységesen szervezett SZDSZ. (Ha nem tudná, a “módszerváltás” előtt kiadták az MSZMP párt-aktíván az ukázt, hogy meg kell alakítani újra a történelmi pártokat. 1956. októberi egyetemi tüntetések transzparenseit is a komcsik készítették. Ideje lenne fölébredni már!)
  Tehát Uram, ne jöjjön a hamis “egység” dumájával! A földért és nemzeti létünk megmaradásáért harcolunk, még, ha nem is ropognak egyelőre a fegyverek. Aki ebben a harcban egységet kíván alkotni az ellenségével, az egyrészt nem túl taktikus, másrészt pedig bolond, esetleg ügynök. Én nem kívánok nemzeti egységet sem Pethő Ivnnal, sem Kunczéval, sem gyurcsányival, sem bajnaival, és sajnos a sor folytatható milliós nagyságrendben.Én szeretem tudni, és megválogatni, hogy kivel vagyok egy táborban, mert balek, az elég sokáig voltam. A sz…t el kell választani a májtól!
  Dr Varga László

  Kedvelés

  1. Kedves Varga úr!
   Azt hiszem, rólam eléggé nehéz elmondani, hogy ma születtem és nem is teszek úgy.
   Az értő olvasásig ön is eljuthatna.
   Ön megbélyegez. Nem a véleménye megírása a baj.
   Ön azokat bélyegzi meg, akik a kisemberek.
   Na, ők a félrevezetettek.Én politikusi kalandor és bűnöző bandákat látok.
   Eddig is azt láttam, csak mindig más volt a “Don”.
   Egyébként – ha már filozofál – egy-két dolgot tudomásul vehet.
   Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, ezzel kell mindent megoldani.
   A másik dolog, hogy például az sem tetszik, hogy burkoltan leügynököz. Mindegy, lelke rajta.
   A homokoskoktól is a látens homokosok félnek a legjobban.
   Na, a homokos szócskát helyettesítsük be…

   … és honnan tudja mi a szar?
   Mi alapján dönti el?
   Mert a mai fiatalnak én szar vagyok, és valószínűleg ön is. Néhányan még a Dunába is belelőnének.
   A történelmet mindig a győztesek írják.
   Csak az én időm alatt volt pl. ’56 forradalom, ellenforradalom, aztán valami ismeretlen hibrid, stb.

   Szokjon hozzá a gondolathoz, mi már egy ilyen szar világban fogunk éhen dögleni.
   A megosztáshoz annyit, hogy nem véletlen a mondás, könnyű Katát táncba vinni, ha …
   Ez a nép ilyen.
   Annak idején nem volt alternatíva, a hatalom megtartása érdekében.
   Az becsődölt.
   Aztán most az a menő, hogy megosztani az embereket. A hatalom megtartása érdekében.
   … és teljesen mindegy, hogy melyik banda van hatalmon. Ezt a jelenlévők bizonyították, vagy éppen bizonyítják.

   tgyl

   Kedvelés

   1. Nem tgyl, nem csődölt be a régi módszer. Pusztán annyi történt, hogy a birtok rendszer teljes egészében államosításra került, a nép fásulttá tétele mellett. A következő lépés a magánosítás, de már nem a magyar nemzet, hanem az idegen országhódítók oldalán. A másik, hogy nem csak ez a nép ilyen. Európa minden országában a zsidók az urak. Ők mondják meg mi a jó és mi a rossz. A nép többsége pedig sehol nem veszi észre. A többség, a massza mindenhol egyforma. A megosztáshoz elég annyi, hogy 2 nagyorrú összebeszél, hogy melyikük mit mond. A nép azután már magától osztódik. Annak ellenére, hogy a szellemi képességek terén nincsenek olyan ordító különbségek, a látszat ellenére sem. Az emberek közötti eltérések a lelki felépítésben vannak meg igazán. Az, hogy hogyan jutottunk idáig, hogy több lett hibás a személyiségű, mint jó, az egy másik történet.
    eSzeL

    Kedvelés

 8. Egyetlen szépség hibája van a történetnek Ángyán elvtárs! A likud fidesz a kezdetektől fogva ezt a politikát folytatja azaz amit a mszmp-ben megtanultak azt hajtják végre! A cselekedeteik a reklámjukkal szöges azaz kibékíthetetlen ellentétben áll a létre hozásuk óta, azaz nem tegnap változtak meg! Miért lépett be közéjük ez a legfontosabb kérdés az összes többi csak magyarázkodás?! Miért adta a nevét hozzá, csak nem anyagi előnyökért?

  kató rudi

  Kedvelés

  1. Ha elfogadjuk, hogy Ángyán József valóban kilépett, akkor nem jön össze az anyagi előnyök hajszolása. Akkor nem éppen a célegyenesben ugrik ki. Abban igazad van, hogy a sárga komenisták ugyan azt csinálják, mint amit az emeszempében megtanultak. Abban viszont már nincs, hogy mást csinálnak, mint amit mondanak. Mindössze értelmezési eltérések vannak a beszélő és a hallgató között. Orbán azt mondja, “itt külföldiek nem fognak termőföldet vásárolni”. A jónép jót feltételez, és ujjongva szavaz a létüket megvédőre, de kiderül, hogy orbán számára kül-földi az, aki nem a földön él. Hanem mondjuk a Marson. Vagy a másik: “az új földtörvény 1100 éves problémát fog megoldani”. Szó se róla, jól hangzik. De orbán ezt úgy érti, hogy 1100 éve próbálják innen kiűzni a magyarokat és ezt a problémát az új földtörvénnyel végre sikerül megoldani. Orbán megmondja, hogy a magyarok ellensége, de nem egyértelműen. Így aki hallgatja, az mást hall, mint amit orbán mond.
   eSzeL

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.