„Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. ” .

Ángyán József

Szobordöntögetős időket élünk, (különböző ízlésekkel…) az én „szobrom”-mal különleges a helyzetem. Én ugyanis őt nemcsak kedvelem, de kifejezetten tisztelem, s mint igaz, jó hazafit, szeretem is.

Mindenféle „csakhogy”, „de”, és „ám” helyett tényszerűn csak azoknak a sokaknak szeretnék tájékoztatást adni, akik folyamatosan kérdezgetnek: mi van veletek, mi van az Ángyánnal, köztetek, a Független Kisgazdapártban volna a helye, beszéltetek –e már, mikor állapodtok meg?

Hosszas próbálkozás után végre összejött a találkozónk a professzor úr gödöllői irodájában. A kölcsönös szívélyes köszöntések után a beszélgetésünket múltidézéssel kezdtük, – ugyanis kísértetiesen hasonló körülmények között mi már találkoztunk egyszer, s mivel a mostani disputa nem igazán értelmezhető az előző nélkül, kezdjük azzal, – a 2009-essel.

A Kisgazdapárt még romokban, de a tagság már éledezik, a székház – ügy, mint a párt rákfenéje még megoldatlan, a más pártokhoz csapódó janicsárokkal, a „saját” politikai selejtjeinkkel való viaskodás folyamatos, jó lenne kitörni ebből a helyzetből. Jó lenne, ha a vidékhez, a parasztsághoz, a földművelőkhöz kötődő, már ismert személyiségek közül felkérnénk valakit. Igen ám, de csak olyasvalakire gondolhatunk, aki keresztülmegy a falon, aki a párt képviseletében ugyan, de legalább a saját nevében eléri azt a sikert, hogy az Európa Parlament tagja legyen olyan személyként, aki ezer szállal kötődik a magyar földhöz.

Ilyen név csak egy van: Ángyán József! Nosza, teljes felhatalmazottsággal kézbe a telefont,- s máris megbeszéljük: találkozunk másnap a Parlament melletti egyik kávézóban.

„Kedves Jóska! A helyzet az, hogy bár a Fidesz soraiban ülsz, s jönnek, mennek ilyen-olyan nevű pártok, a magyar földhöz a legtöbb köze a Független Kisgazdapártnak van száz éve, s ez a következő száz évben sem fog változni. Ezen az sem változtat, hogy mi most padlón vagyunk. De ha Te a Független Kisgazdapárt szineiben indulnál az Európai parlamenti választáson, annyi szavazatot biztosan kapnánk, hogy Te ki tudsz jutni. Szilárd meggyőződésem, hogy a magyar érdekeket elsősorban Strasbourgban és Brüsszelben kell megvédeni, nem a Duna parton.”

A beszélgetés az ajánlatról jó egyórás volt, Ángyán professzor gondolkodási időt kért, találkozzunk egy hét múlva.

Egy hét múlva, ugyanott: beszéljük csak végig még egyszer, – így ő.

Végig mondom újra az érveket.

Végezetül: „Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. ” …

Hegedüs Péter

folytatása következik…

FKGPNemzeti InternetFigyelő

4 című bejegyzés “„Köszönöm a felkérést, de úgy gondoltam, hogy ezt az egészet megbeszélem a Viktorral. ” .” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Na kerem a begeto szvazoknak mar ez is eleg…….<>Na ennyit a begeto tomegrol.Meg mindig ajnarozzak a cionseggnyalokat.Angyanotok sem mas.(Atilla urunk forog a sirjaban.)

  A Hun

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 2. A PROF ÚR EGY IGAZI MAGYAR. NEKI ITTHON VAN A HELYE, HOGY LEHESSEN ÚJRA RÓZSA -GÜLBABA-ELLA KRUMPLI, ÉS LEGYEN MAGYAR BÁNKÚTI BÚZA\ gén technológia \ .BRÜSSZELBE MENJENEK A FIATAL OKOS JOBB OLDALIAK .A SZOCIK MEG ODA AHOVÁ SZANYI KAPITÁNY KÜLDTE GYURCSÁNYT.

  Kedvelés

 3. Én nem tudom, mennyire “friss” ez a történet, de ha a tanár úr az idén történtek után még megbeszél a “Viktorral”, akkor nekem már a “tanár úr” is gyanús. Kíváncsian várom a folytatást…
  eSzeL

  Kedvelés

 4. Brüsszelbe csak olyan elkötelezett magyart szabad küldeni, aki tud hàromnàl több nyelvet. Màsképp nem ér ott az illetö semmit! A Jobbiknak nincs magyar képviselöje Brüsszelben! Hurroghattok, amennyit csak akartok, de ez tény!
  Futurist

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.