Nem lesz Horthy Miklós közterület Sárospatakon?

Horthy MiklósEzt a kérdést tette fel pénteki sajtótájékoztatóján Ormos Tas, a Jobbik sárospataki elnöke azok után, hogy a helyi Fidesz nem támogatta az erre irányuló lakossági kezdeményezést.

A politikus érthetetlennek nevezte a magát nemzetinek valló kormánypárt ellenállását a kérdésben. Mint mondta, akkor, amikor Sárospataktól néhány kilométerre a Felvidéken magyar nemzettestvéreink magyarságuk megőrzéséért kell, hogy küzdjenek, akkor igenis helye van az „országgyarapító” kormányzó szellemiségének a településen.

A politikus jelezte, a névadással nemcsak a Jobbik, de a Magyarok Szövetsége is egyetért, ezért a párt úgy döntött, tájékoztató akcióba kezd a lakosság körében azért, hogy az emberek valós képet kapjanak a Horthy-korszakról. Ezzel párhuzamosan aláírásgyűjtést is indítanak egy Horthy Miklósról elnevezett közterület érdekében, amelyet példaértékűnek szánnak az ország többi települése számára.

Nemzeti InternetFigyelő

5 című bejegyzés “Nem lesz Horthy Miklós közterület Sárospatakon?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Az elmúlt évtizedekben, vagyis az un. rendszerváltás óta pedig mindenkinek módjában állt és áll a valós magyar történelmet megismerni. Amennyiben ezt pótolják, a kormányzó úr is más megvilágításba kerül és nem lesz vita tárgya a közterület elnevezése.
  Anna

  Kedvelés

  1. RE: Anna
   Aki ismeri Horthy Miklós ténykedését, erősen elgondolkodik azon, hogy neme ez lenne a helyes írás módja a nevének:
   horthy miklós
   De egy bizonyos ha a németek fél évvel hamarabb foglalják el az országot. Akkor most nincs aki szétlopja, pusztítsa az országot és különböző módokon irtsa a MAGYAR népet.
   Arról a hazugság áradatról már nem is beszélve amit állítanak a megmentőikről.
   Minden jó elnyeri méltó büntetését, főleg akkor ha azt a jót egy parazita zsidonak tették.
   sakter

   Kedvelés

   1. Kedves “sakter”! Nagyon nem egyezik a véleményünk, mert térben, időben elhelyezve az eseményeket, döntéseket – nehéz helyzetben volt vitéz nagybányai Horthy Miklós. S ha a nyilasok hatására a németek nem mondatták volna le, hanem sikerült volna a kiugrás, valóban más világ jöhetett volna Magyarországra. A másik: H.M. portugál emigrációjában nem dúskált a javakban, mert a híresztelések dacára egy pengőt nem menekített sem a svájci sem más bankokba. Vagyonát nem gyarapította 24 évnyi kormányzósága alatt.
    Anna

    Kedvelés

 2. Így is már rengeteg zsidó emlékhely van az országban miért kellene még eggyel több?

  dodi17

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.