Nyílt levél a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, Orbán Viktor úrnak

kórházBUDAPEST

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Tekintettel arra, hogy többször kaptunk Öntől értékes tartalmú leveleket, bátorkodom én is – figyelemfelkeltés céljából -, egy sajnálatos tapasztalatomról tájékoztatni Önt, mivel megítélésem szerint több ezer vagy több tízezer embert is érint (érinthet) ez a kérdés.

Sokak előtt ismert, hogy Ön a szívén viseli a beteg emberek sorsát, így a megboldogult Horn Gyula is éveken át tartó, különleges ellátásban (VIP-es) részesült a Honvéd Kórházban.

Feleségem, aki 53(!) évig szolgált az egészségügyben, mint szakorvos tette a dolgát és most a Honvéd Kórházban van  neurológiai-pszichiátriai   problémákkal, és „kijutott neki”, hogy egy fiatal (kezdő)  egészségügyi dolgozó  minősíthetetlen sértő hangot használjon vele szemben, hogy az orvosok elnézzék, hogy meztelenül tologassák  kerekes ágyon a betegszállítók, hogy  össze-vissza szurkálják a kezét, mert nem lettek megtanítva egy  vénás injekció beadására. És amikor ezt a kórház igazgatójának elmondtam (a nővér nevének említése nélkül), akkor a „mundért védve”, látatlanban azt magyarázgatta, hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a véna fala bizonyos gyógyszerek szedése miatt.  Viszont ha ez lenne a helyzet, akkor a második vagy urambocsá(!) a harmadik „szurinál” már jobban oda kellett volna figyelni vagy a  kezelő orvosnak ellenőrizni a nővérkét  (esetleg átvenni a fecskendőt)…

„Első ütemben” a Balassa utcai Klinikára került (szeptember 5-én  csütörtökön), de  a CT berendezésük meghibásodása miatt át kellett vinni a Honvéd Kórház sürgősségi felvételi osztályára (13.00-kor), ahol  a szervezetlenség, a  kapkodás, a felületesség, az udvariatlanság, a tájékoztatás hiánya   és egyes kórházi dolgozók arroganciája dominál (nagy tisztelet a kevés kivételnek).

Kb. 10  óra elteltével (!)  jutottunk az osztály fektető részlegébe, mert a neurológiai osztály már nem fogadott betegeket. „Szerencsések”  voltunk, mert voltak olyanok, akik 13-15 órát (!) is várakoztak a felvételre.

A sürgősségi osztály már évek óta (!) hasonló „időtarifával” dolgozik, és  bár sokan vannak, de a betegre  és a hozzátartozókra  néhány percnyi idejük sincsen, órákon át teljes tájékozatlanságban tartják őket, sőt személyes sértésnek veszik, ha akad olyan, aki veszi a bátorságot és arra vetemedik, hogy kérdezzen valamit.  Jellemző, hogy mikor azt kérdeztem, hogy az 5-6 perces CT vizsgálatra miért kell több mint két órát várni, akkor azt válaszolták először, hogy nem találják a beteghordót, másodszor pedig, hogy éppen szolgálat átadás van, de nem tudják, hogy mikor lesz vége. Alighanem bonyolult művelet egy beteghordónak átadni a munkaterületét váltótársának. Ez látszólag apró ügynek számít, de (többek között) ezért fekszik a sürgősségileg beküldött beteg a felvételi helyiségben egy kerekes ágyon étlen-szomjan, gyógyszer nélkül (mert például a laborvizsgálat előtt nem szabad enni és inni sem!

Másnap (pénteken) vitték át a feleségemet a neurológiai osztályra, ahol az infúzión kívül semmilyen orvosi vizsgálatban vagy kezelésben nem részesült!  Ez ismétlődött szombaton, vasárnap és hétfőn is. A kezelőorvosa ki lett jelölve, de egyben a sürgősségi részlegbe távozott, így érdemi kapcsolatot nem vett fel sem a beteggel, sem velem (mint hozzátartozóval).   Még néhány perces beszélgetéstől is elzárkózott „bokros” ügyei miatt, ezért nem mondhattam el, hogy a háziorvos  bakteriológiai vizsgálatra  elküldött  anyaga milyen eredményt hozott, de  arra sem figyelmeztethettem, hogy milyen  vérnyomáscsökkentő  gyógyszerekre   allergiás a feleségem. Ezért kapott olyan gyógyszert, amitől köhögési rohama és hányingere lett és a 200-as vérnyomása felszökött 220-ra! Orvos ekkor sem látta, de a nővér segített rajta egy vérnyomáscsökkentő spray segítségével.  Ismereteim szerint gyógyszert csak úgy kaphat a beteg, ha megkérdezik tőle, hogy nem érzékeny-e az adott pirulára.

A két egészségügyi objektum (Klinika, Honvéd Kórház) nagy vonalakban tükrözi a magyar egészségügy helyzetét. A szuper-felépítésű Honvéd Kórházban a szervezetlenség, a lekezelő stílus, a kapkodás, a Pentagont is „lepipáló irodák tömege”, valamint az orvos és a nővérhiány dominál, sőt bekövetkezet az a példátlan eset, hogy egy teljes érsebészeti osztály megszűnt működni a több tízmilliárdos befektetéssel és szuper technikai eszközökkel rendelkező, legmodernebb egészségügyi objektumunkból. A Klinika pszichiátriai osztálya pedig az egészségügy szégyene lehetne, a lerobbant (dohos, levegőtlen) kórtermeivel, műszerhiányaival,  a primitív, büdös és kevés mellékhelyiségeivel, a női és férfi kórtermek   egy-és ugyanazon  folyosón való elhelyezésével, valamint a zsúfoltságával (bár ez a Honvéd Kórházra is vonatkozik). A kórházi osztályok közül a neurológiai és a pszichológiai osztályokon nem lenne szabad egy folyosóra tenni a férfi és női kórtermeket, mert ezek a betegek (általában) nem teljesen urai a gondolatuknak és/vagy a cselekedeteiknek, óhatatlanul komoly bonyodalmak származhatnak, amelyek megakadályozása nem lehetséges a jelenlegi hiányos nővérállomány mellett. Tegnap is bement egy férfibeteg abba a kórterembe, ahol a feleségem volt és követelte, hogy azonnal kelljen fel és távozzon onnan, mert az az ő ágya!  A feleségem rémülten felugrott és kiment a mosdóba, de magával vitte az infúziós berendezést is, miközben a kezéből kiszakadt az injekciós tű és ömlött a vér a vénájából!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!  Nem ártana, ha inkognitóban megnézné a nap bármelyik órájában, hogy milyen munka folyik a Honvéd Kórház sürgősségi felvételén. Előre figyelmeztetem, hogy szolgálati kocsival menjen a Honvéd Kórházba, mert parkolni lehetetlen, esetleg a kórházzal   szemben lévő  „maszek” 24 órás parkolójában van hely, de ott már az első  óra 400 (azaz négyszáz) forintba kerül  és minden további félóra 150 (azaz egyszázötven) forint.

          Tisztelt Miniszterelnök Úr!  Nem  a feleségem  számára kérek  megkülönböztetett ellátást, hiszen ő nem volt pufajkás, hazaáruló, hazug és  reform-kommunista, nem illetik semmilyen előjogok, munkája során csupán mintegy 310 ezer embert kezelt (gyógyított) és praxisa alatt egyetlenegy  téves diagnózisa sem volt! Azt kérem, hogy az illetékesek tegyenek valamit, hogy mások ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy kiszolgáltatottnak és megalázottnak érezzék magukat. Mert a kétségtelen nagyfokú létszámhiány, valamint a túlzsúfoltság az egészségügyi dolgozókat is megviseli, de az még nem lehet ok arra, hogy lekezeljék a betegeket, és azoknak a renoméját is lerontsák, akik e mellett a nehéz feltételek mellett is hivatásuknak érzik a munkájukat.  És ezek vannak többségben! A jelenleginél jobb szervezettséggel is sokban lehetne segíteni az egészségügyi dolgozók munkáját, a látogatás időpontját és időtartamát sem ártana megreformálni, mert ami most van az a beteget (betegeket), az orvosokat és a nővéreket is zavarja. Azt sem ártana rögzíteni, hogy a hozzátartozó mikor (időpontban) érdeklődhet a beteg állapotáról a kezelőorvosnál, mert a szabályozatlanság zavarja az orvost, a nővért, a betegeket és magát a kérdező személyt is.

               Talán ebben a kérdésben is a Horn Gyulánál vagy a Király Bélánál alkalmazott gyakorlatot kellene általánossá tenni, hiszen hosszú éveken át jól bevált módszer volt!

          Tisztelt Miniszter Úr! Ismételten kérem a leírt problémák megoldásában való segítségét, azok nevében is, akik félnek megszólalni, mert a betegek a kezelések elmaradásától félnek, az egészségügyi dolgozók pedig az állásukat féltik.

          Elnézését kérem a redundánsak tűnő anyaggal való „zaklatásomért”, de az egészség ügy is terápiára szorul, ezt pedig adott esetben csak „felülről” lehet kezdeni.

               Fáradozást megköszönve, maradok tisztelettel:

(Prof. Dr. Bokor Imre),

nyugállományú mérnök ezredes,

az MTA hadtudományi doktora,

egyetemi tanár

Nemzeti InternetFigyelő

91 című bejegyzés “Nyílt levél a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, Orbán Viktor úrnak” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tisztelt Bokor úr! Mielőbbi gyógyulást kívánok kedves feleségének és otthoni nyugalomban éljenek békében!
  Anna

  Kedvelés

  1. Igen Tisztelt Bokor Úr,
   kedves feleségét ne fővárosi, hanem bármelyik vidéki egyetemi klinikára juttassa – ha ez lehetséges, például Pécsre. Vidéken hasonló esetek nem fordulnak elő.
   Megértve felháborodását, talán nem a miniszterelnöknek kellene címeznie levelét – a két intézménytől írásban tett panaszára kötelezően kivizsgálással várhat eredményt, s amennyiben az nem kielégítő, a következő felsőbb fórumon.
   Nálam – nem egészségügyi témában – az ilyen panaszos ügyek eredményre szoktak vezetni.
   Elnézést kérve a nem kioktatásnak szánt megfogalmazásért,
   szívélyes üdvözlettel:
   Varga Gyula dr.

   Kedvelés

   1. Szerintem jó helyre címezte a levelét. A plakátokon az áll jobbá tették kórházunkat, de melyiket?
    Ahol én dolgozom azt biztos nem. Nálunk egyre rosszabb a helyzet.

    Alpári Anikó

    Kedvelés

   2. Tisztelt Bokor Úr!
    Édesanyám pénteken combnyaktörést szenvedett,82 éves,insulinos cukorbeteg és volt már 3 infarktusa.
    A Fehérvári korházba vitték,mert oda tartozik és ha hiszi ha nem,szombaton megműtötték és ma reggel örömmel hívott és közölte,hogy már ücsörög az ágya szélén. Továbbá azt is elmondta,hogy ő már sokszor volt korházba,de ilyen odaadó és gondoskodó személyzettel még sohasem találkozott.
    Beleértve az orvosokat és a nővéreket is.
    Így reménykedünk,hogy édesanyám sokkal gyorsabban felépűl,mint egyébként.
    Sajnos 1 évvel ezelőtt imádott fiam 28 éves korában egy vidéki vasútállomáson összeesett és 2 perc alatt meghalt,agyalapi aneurysma repedésben.
    Őt is a Fehérvári korházba vitték igazságügyi orvosszakértői boncolásra. S bár Őt nem tudták megmenteni,mert ez egy veleszületett rendellenesség volt(agyértágulat) mégis nagyon emberségesek voltak és segítőkészek.Hiszen egy szülő ha elveszti a gyermekét,azt sem tudja hogyan tovább.
    Megjegyezni kívánom,hogy voltam én már olyan patológiai osztályon,hogy alig vártam ,hogy kijöhessek.
    Itt nem volt ilyen érzésem,sőt azt vettem észre,hogy vidéken még tisztelik a halált és az idős embereket is.
    Mielőbbi gyógyulást kívánok kedves feleségének,remélve,hogy olyan helyre kerül,ahol segíti a személyzet a gyógyulását és nem fordítva.
    Fontosnak tartottam,hogy elmondjam,létezik még jó és emberséges korház hazánkban,bár egyre kevesebb.
    Tisztelettel: Annamária

    Kedvelés

   3. Kedves Varga ur, sajnos sajat tapasztalatbol tudom, hogy a videki klinikak is rettenetesen arrogans uzemben mukodnek, hogy igy fejezzem ki a lenyeget. Kiemelten rosszak a tapasztalataim Nagykanizsan. Azt gondolom, hogy ez sajnos mar altalanos az orszagban, KIVETEL termeszetesen mindig van. Csak ritka.

    aszinel09

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   4. Sajnos ugyan ezekben az élményekben részesültem a Nyíregyházi kórházban… nincs itt vidék vagy főváros.. a rendszerrel van a baj de nagyon nagy baj ….ha nem változtatnak ezen hamarosan akkor jobban járunk ha az állatkórházat célozzuk meg,ott legalább kapnánk megfelelő ellátást 🙂 Elnézést mindenkitől az őszinteségemért!

    Kiss Ágnes

    Kedvelés

   5. Tisztelt Varga Gyula dr. Úr!

    Ha jól értelmezem hozzászólását, a panaszos levelet a két intézmény igazgatójához kellett volna címezni és kötelező kivizsgálása után onnan kapni a választ.
    Sajnos, rosszak a tapasztalataim, ugyan is férjemet oda szóló endoszkopós vizsgálati beutaló ellenére sem vizsgálta meg műszeresen a Szt. M. Kórház gasztroenterológus főorvosa, hanem elküldte azzal, menjen vissza, ha jobban fáj a gyomra, addig szedje azt a savlekötőt amit a háziorvos felírt. Férjem öt hónap után visszament, bátorkodtam vele én is bemenni a vizsgálóba ugyan ez a főorvos azt mondta, m ég mindig nem szükséges a vizsgálat, elég egy lehelős próba, de nincs a kórháznak ilyen műszere, menjen el a budai magán kórházába, ott megcsinálja és ha már ott van elvégzi az egyéb vizsgálatokat is -utólag tudtuk meg, hogy az akkor még a hozzá tartozó Szt János kórházban van az a műszer, de nem oda irányította. Ilyen hozzáállás után természetesen nem vette igénybe férjem dr. D.P. gasztroenterológus főorvos szolgálatait. Átmentünk az Irgalmas Kórházba,, ahol dr Gelley adjunktus úr egy hét múlvára előkészítette gyomortükrözésre, ami kimjutatta a gyomrában lévő gyomorfekélyt és a rajta levő rákos daganatot, melyet a szövettan is megerősített. A gyomoreltávolító műtéthez szükséges vizsgálatok és egy a tüdőn feltételezett áttét kivizsgása igénybe vett majdnem két hónapot, így a Szt. M. Kórházban elszabotált vizsgálat és a műtét között eltelt több mint 6 hónap. Férjem műtétje alatt kiderült, hogy áttét keletkezett a hasnyálmirigyen és a csepleszen, ezért műthetetlen és gyógyíthatalan.
    Állapotának tudatában szerető családja körében élt még – ha ez a leépülés még élet- öt hetet, majd csendben, szerencsére fájdalmak nélkül otthonunkban eltávozott e világból. Orvosi vélemény szerint, ha
    dr. D. P. gasztroenterológus főorvos első alkalommal előkészíti és elvégzi férjemen a szükséges gyomortükrözést, nem alakul ki áttét és nagy valószínűséggel gyomrának eltávolítása után felgyógyul és még sok évig köztünk van, azóta született kisunokáink is megismerhettek volna egy nagyszerű nagyapát. Dr. D:P. esélyt sem adott a vizsgálat elszabotálásával a műtétre és a felgyógyulásra.Reklamáló panaszoss leveleket írtam a Szt. M. Kórház igazgatójőjének, kérve, vizsgálja ki, miért nem történtek meg a műszeres vizsgálatok. Átirányitott jogászukhoz, az orvosigazgatójukhoz, mig végre nyolc hónap után kaptam személyes találkozóra időpontot. Természetesen nem volt ott sürgős teendőkre hivatkozva, de ott volt a jogásznőjük, az orvos igazgató és csodálatos módon az érintett főorvos. Majd egy órai győzködés után azt vágta hozzám az érintett főorvos, miért nem az ambuláns rendelőben voltam olyen erőszakos, hogy végezze el a vizsgálatot. Kérdezem, mit kellett volna tennem? Ordítani vele, esetleg a fejére vagy az asztalra csapni???? Kértem írásbeli választ, amit 15 hónap után sem kaptam meg. Szeretett férjemen ez már nem segít, de másokkal ne essen meg ugyan ez a trehányság, azért tettem panaszt, de mint látszik feleslegesen.

    Tisztelt Varga Gyula dr Úr!

    Sajnos nem tudunk sehova fordulni a legtöbb kórházban előforduló ttrehányság, nemtörődömség, pénzéhesség ellen /tisztelem azt a kevés kórházat és orvost, rettenetesen leterhelt ápolót/, nem történik semmi ennek a kataszrofális egészségügynek a javítására.

    Hová tart így a magyar egészségügy?? hány ember esik még áldozatául?

    Szente Jánosné

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   6. Tisztelt Varga Gyula dr.!
    Bizony Pécsett is előfordul az ilyesmi. A bőrömön tapasztaltam. Csak (Isten ments, nem kívánom) kerüljön be a sürgősségre. Reggel – első lévén – senki se tekint a betegre, mert még reggel van, de beültetik egy tolószékbe, hogy ott szédüljön, hátha kevésbé esik le, mint a közönséges székről, meg minden bizonnyal a mellkasi fájdalmai is elmúlnak benne. De sehol senki, csak a nitrolingualom. Aztán kb. 3 óránként arrébb tologatják. Miután megnézett egy orvos kitettek, hogy ilyen KOMPLIKÁLT esetben legalább két orvosnak kell látnia engem. ( Persze odabenn a medica kb 9. próbálkozásra tette fel a vérnyomásmérőt rám, s a vénámat nem lelte. Ezen nem is csodálkozom, csak mellékesen említem. Az infúziót már az orvos kötötte be.) Minden érkezővel tesznek valamit, aztán kiültetik a folyosóra. Amikor az már dugig van, minden orvos egyszerre elmegy ebédelni. Mindenkibe folyik a sós víz. Visszajönnek, kipihenik az ebédet, vagy mi, mert be nem szólítanak senkit. Egyetlen lelkes nővérke szaladgál a betegek között, mindig azt istápolja, aki éppen leesik a kerekes ágyról, hasad ki a húgyhólyagja, hideg rázza, vagy összeesik. Úgy látszik ez csak az ó dolga, mert a többi köpenyes kényelmesen jön-megy. Még egy orvos kikérdezett, röntgenre küldött, más véleménye volt, mint az előzőnek.
    11,30-kor hoztak ki a röntgenről, akkor azt a tájékoztatást kaptam, hogy 10 perc múlva meglesz a diagnózis. Vártunk. A fiam közben elszaladt a boltba vízért, meg valami ennivalóért, mert már mind a ketten szenvedtünk az éhségtől. Fél kettőkor azt éreztem, hogy az ingadozó vérnyomásom mostmár igencsak felfele kezd szállni a bánásmódtól. Akkor megkérdeztem a nővérkétől, hogy még egyetlen beteget se sikerült diagnosztizálni, hiszen én voltam itt az első korán reggel. Csak nézett értetlenül. Aztán azzal a hírrel jött vissza, hogy én hatórás megfigyelés alatt állok, addig nem engednek haza. Mondtam, az jó, mert már az is bőven letelt, de eddig még csak egy arra járó légy se figyelt rám. Visszajött, hogy 9 órás megfigyelés alatt állok, mert súlyosabb az eset. Úgyhogy majd 16 óra után hívnak be. Le voltam szerelve. Gondolom, rám bízták, hogyha nagyon rosszul vagyok közben, majd csak szólok.

    Az ilyesmiért volt infarktusom 2004-ben a H. -kórházban. Miután 3 kórházon végigkergettek, amíg kiderült, hogy melyik az ügyeletes, az utolsóban meg vagy 4 épület között terelgettek ide-oda (egy nővérke-féle,aki azt állította, neki a betegirányítás a dolga), mígnem egyiknek a harmadik emeletén azt nem mondtam, hogy azonnal mentőt kérek ide, hátha azok tudni fogják, hova vigyenek, azt mondták, üljek le, várjak soromra, mert itt mindenki infarktus gyanús. Aztán hosszú várakozás több és többnapos vizsgálat után összesúgott két orvos a hátam mögött: ennek itt kinn a padon volt infarktusa. Nekem meg azt, hogy vigyázzak az aneurizmámra, meg a vérnyomásomra.

    Végül szólítottak a portán, hogy vegyem át a leletemet. Ja? Ha beszélni akarok valamelyik orvossal, akkor álljak valamelyiknek az ajtaja elé, és várjam, amíg kijön. No, a harmadik orvos azt mondta, nincs is semmi bajom, stb. Mármint szedjem az eddigi gyógyszereimet… Hm. Nem áll ez némi ellentétben a 9 órás megfigyelés szükségességével?

    Nem szóltam én se senkinek semmit, pedig akkor még bennem volt az indulat. Aztán örül az ember, hogy végre hazamehet gyógyulni. Utána is sajnáljuk rá az időt. Lám, választ nemigen kapni semmire.

    Bálint Mária

    Kedvelés

 2. Tisztelt Bokor Úr !
  Miután sem Ön, sem pedig kedves felesége ( akinek ez úton is kívánok jobbulást ismeretlenül is ) nem fogott fegyvert Hazája ellen,mint pufajkás, és egyiküket sem hívják sem Mózes Mordechájnak, sem Kolompár Renátónak, így attól tartok, a jövőben is hasonló, az egész országra szégyent jelentő egészségügyi ellátással kell szembenézniük. Legalábbis addig, amíg a Kedves Vezető és balog miniszter uralkodik jobb sorsra érdemes Hazánk felett.
  Horti István

  Kedvelés

  1. Horti úr, Önből a gyűlölet árad szégyellje magát!

   Hegedűs László

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

  2. Sajnos egyet kell hogy értsek a levél tartalmával hűen tükrözi a mai állapotokat, és ha szóvá tesz bármit amivel nem ért egyet akkor pillanatoka alatt az ember utcára kerül (ahogy én is! szabályos parancs szerint szabadságon voltam! és egy másik parancs szerint felmondtak!?!) Aki ott van félti az állását, akit törvénytelenül kitettek ? hát az pedig bizonyíthat civilként már a munkaügyi bíróságon egy katonai intézménnyel szemben.

   Bujdosó Ágnes

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

  3. Jöjjön a JOBBIK és tegyen rendet ebben a politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertőben!

   Székely István

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

 3. Igen Tisztelt Bokor Úr
  Bocsánat ha morbid vagyok,de vigye haza a feleségét, hogy természetes halállal haljon meg,mert a kórházak biztosan végeznek vele. Valószínűleg érdemeket élvezhetnek az egészségügyi intézmények ha egy nyugdíjassal kevesebb lesz.A Gulág bánásmódot vissza fogjuk sírni hamarosan.

  Medveczky Imre

  Kedvelés

  1. pontosan ez van, amit leírt kedves Medveczky Imre, – sajnos:-((( Édesanyámat múlt évben így tették el láb alól az Uzsoki utcai kórházban, amikor a Sürgősségi Betegellátó Osztályon ráejtették a monitort, majd ezt letagadták, de a nagy dudort, a vért, a kék foltokat, amelyeknek még 9 hét után is ott voltak a nyomai, – nem tudták letagadni. Azonban engem fenyegettek, hogy bíróságra citálnak, mert azt mertem mondani, amikor megláttam az Édesanyámat, hogy “gyilkos”. Igen, most is ez él bennem, de mindenki csak ír, sajnálja, szomorúan végighallgatja a mások problémáját, és csöndben asszisztál a sajátjához, mert félnek a betegek, hogy nem kapnak ellátást, félnek a hozzátartozók, hogy nem fogják hozzátartozójukat kezelni, félnek az orvosok is, mert két asszisztenssel nem tudnak ellátni 50 fekvő beteget, akik közül 30-40 ágyhoz van kötve. Ugyanakkor akad olyan orvos, akik azt mondja, hogy elég a két asszisztencia, miközben 9 hét alatt egyszer sem vette észre betege lázát, allergiáját, tüdőgyulladását, stb. – mindezekre a beteg hozzátartozójának kellett figyelmeztetnie – végül eredményesnek ítélte meg munkáját, végig hazudott, mint a vízfolyás, és amikor azt mondtam, hogy ráejtették a monitort, akkor azt válaszolta, hogy “a kőművesre is ráesik a tégla” – ez a doktornő az Uzsoki kórház III. Belosztályán főorvos – a neve: dr. Németh Zsófia. Bár lehet, hogy van benne tudás, és értené a szakmáját, ha nem lenne feltörekvő és nem nézné semmibe, és egy alacsonyabb szintű “kasztban” a betegek hozzátartozóit és nem hazudna hétről-hétre a beteg hozzátartozójának nyájas (nyálas) mosollyal az arcán, ahogy azt tette nekem. Tovább ugyanezen az osztályon dr. Deák György osztályos főorvos, aki lehet, hogy jó szakember, de elnézi és tolerálja a takarító csoport munkáját, a kosz pedig maximálisan halmozódik, tagadják úgy az osztályon, mint az egész kórházban a vírusfertőzést, amely nincs mástól, mint a kosztól, majd azzal magyarázzák, hogy a beteg otthona és a kórház között baktériumok miatt van majdnem minden betegnek hasmenése, stb. A koszt kellene kitakarítani először és nem tolerálni a takarítók fizetését. Koszban nem lehet gyógyítani, – én 9 hétig, napi 12-14 órákat töltöttem a kórházban, és ha nem így történik, akkor az Édesanyám a saját ürülékében forog, és a többi beteg a szobában. Tudnám még folytatni, de van még két évem, hogy bíróság elé citáljam ezt a díszes társaságot, mert ha nyugdíjas bekerül a kórházba, akkor az onnan nem jön ki élve, mert megölik, és igaza van kedves Imre.

   Rozália Mezey

   Kedvelés

 4. Ami a kórházakban egészségügyi intézményekben folyik az nem emberi.Ennek az oka a fent említett intézmények teljes elzsidósodása.
  H.B.
  „Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett.”

  Kedvelés

 5. Tisztelt Bokor Professzor Úr!
  Kedves feleségének mielőbbi gyógyulást, Önnek pedig jó egészséget kívánok. Önre és az ilyen emberekre, még sokáig szüksége van a Hazának!
  Nagy Péter

  Kedvelés

 6. Eddig úgy tudtam ! !, hogy Orvosnak, papnak, pedagógusnak, katonának, elhívatottságból megy el egy ember ! Árkot ásni “renáltónak” is lehet.
  Még ! : tisztelt Dr Bokor Úr ! tetszik gondolni, hogy “szegény” miniszter ezt (és minden, Neki írott levél) eljut hozzá ? ? nem a titkárnő, hanem már a portás küldi a szemétbe !
  Tőle nem várható el, hogy már gyerekkorba ismerté vált Matyás király tanmesélyét alkalmazza ! , a magyar nép nem számít !
  Ha ! ! ez az ország nem lenne akkor hol lenne miniszter? Kiket sanyargatna ?

  Zsuzsa Füle

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 7. Pufajkásnak,,verőlegénynek VIP -es kezelés,különszoba évekig persze állami pénzen!! Ne tegyenek különbséget beteg és beteg közt!!! Felháborító ez a fajta bánásmód,megalázása a betegnek! Ellenőrzést a kórházakban! Nem lehet a pénzre hivatkozni,mert vagy van hivatástudat- annak nem pénz kérdés a gyógyítás- vagy nincs annak pedig takarodó, felelősségre vonás ,az menjen külföldre,ott a helye!

  Ordódy Bálintné

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

  1. Emberek, én nem védem Horn Gyulát, de azt gondolom, nem csak negatív dolgokat tett.Mégis csak az ország miniszterelnöke volt.Ha senki más nem kapott volna annyit mint ő, akkor megérteném hog yállandóan rá hívatkoznak, de mások is szakítottak az államból éppen eleget maguknak–vannak akik az egész államot is– Nekem azok is csípik a szememet…Azokat is említsétek meg…ne csak a Hornt.
   Nekem ugyanis mindegy ki lopja el előlem a dolgokat.
   Ebből a fajtából exportképesek voltunk, és vagyunk.

   Nim Fa

   Kedvelés

 8. Tisztelt uram,köszönöm a nyílt levelét,rengeteg beteg ember nevében is-kívánok kedves feleségének mielőbbi felgyógyulást ,Önnek sok sikert a címzettnél!
  Németh Margit

  Kedvelés

  1. Tisztelt dr.Bokor Imre! Én is szeretném megköszönni a nyílt levelét, – erőt, egészséget, mielőbbi felépülést kívánok a feleségének. Tisztelettel Bujdosó Ágnes Honvéd Kórház Sürgősségi osztály (admin) ezév májusáig lévő olyan dolgozója – akinek szabadsága alatt felmondtak.

   Kedvelés

 9. Tisztelt Bokor Úr! Teljes mértékben meg tudom érteni a problémáját. 1 hónappal ezelőtt 3 hetes hasmenés után kórházak nem fogadták férjemet, pénteken du. a Honvéd kórházból hazaküldték, hogy jó lenne, ha a házi orvos észrevenné, hogy a cukor gyógyszertől van a baj. Nem attól volt. Kórházba kerülése után is egy hét telt el, mire gasztrora volt hely. Nagyon kemény fekélyes vastagbélgyulladása volt.Közben mindenütt azt mondogatták az orvosok, hogy jó lenne már ha a betegek megértenék, hogy ez nem az a világ ami régen volt, most lábon kell minden kivizsgálást elvégezni.Nem fektetnek be kórházba kivizsgálásra. Ezt mondták az orvosok, még akkor is, amikor látták, hogy alig csoszog utánam három hét hasmenés után.Egyébként gasztroenterológiára, és Ct- re több mint két hónap előjegyzés volt. Hát ha nem kerül kórházba, nem tudom ki tudta-e volna várni?…… De még lenne mit mesélnem. Ha érdekli a Miniszter Urat leírhatom én is, de sajnos azt hiszen nem érdekli, csak a focipályák építése, az haladjon…… az érdekli! De az nagyon.

  György Jánosné

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 10. Amilyen borzalmas állapotok vannak manapság az egészségügyben és az oktatásban (Persze nap mint nap azt halljuk és látjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, és itt minden siker ágazat, itt manapság minden szuper módon működik, ha valami nem működik az az előbbi “nyócév” kormányzásának bűne), az már egyszerűen elviselhetetlen.
  A gazdagok (vajon honnan a vagyonuk?) pénzért az egészségüket is meg tudják vásárolni, persze külföldi gyógyítással.

  Kedves magyar emberek meddig tűrjük ezt a megaláztatást, miért nem lázadunk már fel, miért nem akarunk változtatni ezen az elviselhetetlen állapoton, ha másképp nem szavazással? Tudom mindenki, akinek van munkája félti azt, mert ez a vezetés könyörtelenül lecsap azokra, akik nem kiszolgálói ennek a rezsimnek. Tudom, hogy a “bólogató Jánosok”, e rendszer élvezői, közel vannak a “húsosfazékhoz” nekik a változás a haláluk, ezért nem lesznek azok támogatói, akik változásokat szeretnének az egészségügyben és az oktatásban, és az élet minden területén. De igaz, hogy még nem most (persze örülnénk neki) ezek is kihalnak (remélem minél előbb), viszont meg kell akadályozni, hogy ezek utódai, gyermekei, követői tovább folytassák ezt az ordenáré országvezetést. Hajrá szegény emberek, hiszen nincs vesztenivalónk!

  Dudás Andrásné magyar-történelem szakos tanár és politológus

  Kedves Hozzászólónk!

  Véleményéből egyértelműen látszik, hogy Ön egy öreg kommunista, aki mindenért ezt a kormányt hibáztatja. Elfelejtette már, hogy kedvence (Horn elvtárs) eladta az összes energia szolgáltatást, nem beszélve a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai maffia pusztításáról! Ha véleményt mond, pláne “politológus”-ként, akkor legyen tárgyilagos! Tény, hogy sok kritika illetheti ezt a bandát is (mert az, kétségtelenül), de az vitathatatlan, hogy ezek mégis többet tettek az országért, mint kommunista-liberális kedvencei! Remélem, egyszer normálisan és tisztességesen is képes lesz gondolkozni. Üdvözlettel: Híradmin

  Kedvelés

  1. Dudás Andrásné és Hiradmin hozzászólására reagálnék:
   Dudás Andrásné le meri irni, hogy magyar-történelem szakos tanár, akkor kérdezem én, évtizedeken át tanitotta a meghamisitott történelmet, és ő nevelte-oktatta ezt a nemzedéket, amit most ugy szid. Vajon nem önmagát kritizálja hozzászólásával? Csak nem mondott csődöt pedagógusként? Ezek után nem méltatnám szakmai tevékenységét!!!
   Szerény történelmi ismereteim szerint volt olyan időszak, hogy aki meg mert szólalni az eltünt a süllyesztőben. Ma Ön itt le meri írni a véleményét, mert ez a szidott, “átkozott” majdhogynem csürhének nevezett vezetés nem teszi tönkre az életét. Élvezi a saját megalkuvásának “megérdemelt” gyümölcsét – gondolom a nyugdiját, és azok halálára vár, akik megpróbálnak végre tenni valamit, hogy kikapirgálják végre az országot a szarból, ami már nyakig ér.
   Vajon miért nem pampogott az átkosban? Ha – állitólag – nem volt mitől félnie, akkor kellett volna ekkora szájjal hirdetni az “igét”.
   Szerintem sokkal jobban teszi most, ha hallgat!
   Viszont dijazom, hogy Hiradmin hozzászólt, karakán volt és tárgyilagos.
   Nagyon köszönöm!
   Ami a kórházakat illeti, lehet, hogy ez tényleg megdöbbentő eset, de nekem egészen mások a tapasztalataim. Nyilvánvaló, hogy még van teendő ezen a téren, csak azt hiányolom, hogy akiken segitettek már betegként, azok ilyenkor hol vannak?
   Hát elsőnek itt vagyok én! Szabad a jó tapasztalatokat is megosztani, mert olyanok is vannak.
   Kedves Dudásné, van jó orvos és van rossz orvos. Van jó pedagógus és rossz pedagógus. Mindegyikből sajnos az utóbbi van többségben.
   De azért, mert Ön is ez utóbbiak közé tartozik, nem kéne itt fröcsögni, viszont ki kell várni, hogy a nem a helyükre való embereket váltsák ki odavaló, hozzáértő szakemberekkel. Remélem az Ön méltó utódát is megtalálják hamarosan.
   Én minden esetre megöszönöm a tisztességes orvosoknak, hogy visszahoztak az életbe, és juszt sem fogom feldobni a bakancsomat – még Dudásné kedvéért sem!
   Üdvözlettel:
   Judit

   Kedvelés

   1. Tisztelt Judit! Remélem, soha nem kerül “tisztességtelen” orvosok kezébe!
    Én 30 éve dolgozom az egészségügyben, és sajnos azt kell, hogy mondjam, amit Dr. Bokor Úr leírt, mind igaz, és a helyzet egyre csak rosszabb lesz.
    Ön azt írja, a mostani kormány megpróbál “tenni valamit”. Esetleg elmondaná, hogy mit??? A szakma egyáltalán nem vonzó, ha az én korosztályom kihal, tessék mondani, Önt vagy kedves hozzátartozóját ki fogja ellátni?? Egyáltalán tudja Ön és az Önhöz hasonlóan gondolkodók, hogy NŐVÉREK is vannak, nem csak “tisztességes orvosok??” Van Önnek fogalma arról, mennyit keres egy sürgősségi osztályon, illetve az egészségügyben dolgozó SZAKdolgozó? Ja, hogy hivatástudatból kell csinálni?! Igen! De sajnos ezért még nem adtak, és nem is adnak semmit a közértben…
    Persze erre Ön mondhatja, akkor nem kell ezt csinálni… Így igaz, ezért tart itt az egészségügy!!!

    Ani

    Kedvelés

   2. Pedig jobban tenné!

    Greg Magányosfarkas

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   3. jUDIT! Nem tudom, Ön hány éves, hogy ilyen durván kritizál ismeretlen embereket? Honnan veszi, milyen tanár volt és mit tanított Dudásné az átkosban? Vajjon az ön szülei, vagy ön, ha már élt akkor, mit csináltak az “átkosban”?Lehet, hogy tolták a szocializmus szekerét? Diplomát szereztek ingyen? Vagy egyszerűen csak próbáltak megélni, gyereket nevelni, ahogy a legtöbben tettük?.
    Hiradmin pedig nem “karakán és tárgyilagos”, hanem fölényes, okoskodó és épp olyan modortalan, mint ön. Volna mit tanulnia , esetleg a munkában megöregedett Dudásnétól is.

    GRÓSZ kATALIN

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

  2. Hiradmin-nak a legnagyobb tisztelettel:Az ön hozzá szólása sem az empátia jegyében íródott!! A betegnek jobbulást kívánok.A levelet igen is el kellene olvasni annak akinek szól és utána javítani a hibákon.A rosszul sikerült hátra mutogatásnak már semmi értelme,attól nem lesz jobb az egészségügy és nem lesz igazabb az oktatás sem.Az ön véleményét miért kell nagyobb tiszteletben tartani mint egy tanárét?? Arról nem is beszélve,hogy miért hiszi,hogy csak ön tudja jól az igazságot.Nem voltam kommonista,ha most ezzel vág vissza,de szavazó az igen. Szabó Attiláné

   Kedvelés

  3. Kedves Admin!Itt Ön egy nevét,foglalkozását és véleményét felvállaló hölgyet állít szembe névtelenül a saját véleményével.Pocskondiáz,kioktat,névtelenség mögé bújva.Nem ismerem a hölgyet,de lehet,emberségből a kisújja is többet ér,mint a maga névtelen véleménye.

   Ön beszél? Akkor miért nem írta alá? Nem hiszem, hogy bármi alapja lenne kritizálni. Majd nyilvánossá tesszük kilétünket, ha végre lesz egy valódi rendszerváltás, nem csak gengszterváltás! Mi nem azt kértük, hogy bárki is teljes nevét adja meg, csak annyit, hogy megszólítható legyen.

   Híradmin

   Kedvelés

  4. Kedves Admin!

   Ez most nagyon csúnya beszólás volt! Miből gondolja, hogy Dudásné “öreg kommunista”! Én “öreg jobbikos” vagyok, de szinte teljesen ugyanaz a véleményem, mint Dudás Andrásnénak. Igenis, mindenért ezt a kormányt hibáztatom, mert teljhatalmával bármit megtehetett volna, (például betarthatta volna az ígéreteit: elszámoltatás, felelősségre vonás, söralátét, stb.) és akkor nem itt tartanánk. Ha bajnai, gyurcsótány. veres, gergényi, bene, demszky, és a többi köztörvényes börtönben ülne, a vagyonuk elkobozva az adósságot csökkentené (mint a szintén elkobzott magánnyugi- pénz), és olyan alkotmányunk lenne, amilyen lehetett volna,… — szóval ez a banda nem többet tett, hanem nagyobb rombolást végzett a néplélek és a bizalom terén, mint elődeik a “nyócév” alatt! Ugyanis tőlük NEM EZT VÁRTUK! És nem is ezt ígérték!
   Tehát ugyanolyan hazug orbán is, mint a gyurcsány, csak ő még nem vallotta be. Tőle már egy “öszödi ” beszéd sem telik. Diktátori önteltsége ugyanolyan kóros, (és káros), mint a böszméé!
   Szóval, arra kérem, kövesse meg Dudásnét, mert teljesen igaza van!

   Üdvözlettel: Patmosz

   Kedvelés

   1. ámen!

    gyűlölöm, amikor az orbán-fikázásra csak egy válasz van: persze, mert te biztos mszp-s vagy!

    hiszem, h ez a kormány 3 év alatt sokkal nagyobb kárt okozott, mint az előző “nyócév”, de akár az előző 50 is!

    valaki, aki sose volt mszp-s, jobbikos, kdnp-s, szdsz-es, fideszes, mdf-es, stb…

    és az admintől igenis elvárható lenne, h ne “cimkézzen” látatlanban. és remélem hogy ő is majd “egyszer normálisan és tisztességesen is képes lesz gondolkozni.”

    WALAKI

    Kedvelés

  5. na Híradmin ezt jól megmondtad !!! te is csak azt mondhatod amit szabad …… de megkérdezhetem hogy mi a véleményed a Magyarországon folytatott demokráciáról ?egyáltalán létezik e ? nekem az a szerény véleményem hogy átváltozott diktatúrává vagy soha nem is volt demokrácia….. ahogy itt a Kedves Bokor úr is említette az emberek félnek kimondani a véleményüket mert elvágják őket és nem kapnak munkát sehol …. régen megölték börtönbe zárták most földönfutóvá teszik szerencsétleneket persze ezekről nem írsz mert meg van kötve a kezed …de ez a munkád hogy megvéd a jelenlegi kormányt a hazugságot .. szép munka

   Az Igazság Hírnöke

   Kedves Hírnök! Először olvasson, aztán beszéljen, mert különben ostobaságokat mond.

   Olvassa el pl, amikor szüneteltetnünk kellett a NIF-et, mert ott láthatja, hogy se a kormánypártokhoz, sem másokhoz nincs közünk. Senki nem mondja és nem is mondhatja meg, mit írunk meg, miről adunk hírt. Így semmiféle kezünk nincs megkötve, senki nem szab meg nekünk semmit. Ha rendszeres olvasónk lenne, könnyen láthatná, hogy nem védjük a kormányt, de nem is szurkolunk a balliberális hazaáruló maffiának, s csak jogos kritikákat mondunk a kormány működésére. Nekünk az igazi ellenség a balliberális oldal!

   Egyébként pedig kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

   1. Tisztelt Híradmin!
    Szerintem, ahhoz, hogy ez a fórum itt pártatlan lehessen, ahhoz pont neked kéne pártatlannak lenned.Lehet véleményed, de ha az egyik oldalt favorizálja, akkor itt előbb utóbb nem lesznek szabad írások, sosem tudjuk meg a mások esetleg a többség véleményét.
    Mielőtt lekomcsiznál, elmondom, hogy sosem voltam semmilyen párt tagja, utáltam őket, mint sz…t az asztalon.De amiért azokat megutáltam, a mostaniak sokkal jobban csinálják ugyanazt, csak ellenkező előjellel.Átestek a ló másik oldalára.Akkor balosok csinálták az ideológiát, most annál sokkal erősebben a jobbosok.AZok ránk kényszerítettek egy csomó “nem akarom” dolgot a mostaniak ennél sokkal többet.Értsd meg te is, hogy az embereknek mindegy, hogy balos,, vagy jobbos diktatúra van, ugyanúgy szarul érzik magukat.Rohadtul mindegy nekik, hogy balos, vagy jobbos politikus szemétkedik velük, ha az nagy ember a rendszerben.Nem a bal, vagy jobboldallal van a baj, azzal, amit csinálnak.Én nem tudom értelmezni, mi az a ballibsi, meg hasonló szóvirágok, nem is érdekel.Egy a biztos, nekem jelen pillanatban nincs pénzem, nincs tüzelőm, nincs szerencsém, lassan munkám sem, pedig — mindíg volt—-Így aztán nem tudok elmenni egy felújított stadionba megnézni egy meccset, mert nincs miből.( Egyébként nem is baj, mert a magyar foci színvonala számomra a béka feneke alatt van, ezért aztán nem is szeretem, de a felújított stadionban végig azon járna az eszem, hogy mások éheznek, de a stadion a fontos.Neked ez is rendjén van?Akkor te nem vagy pártatlan.Attól hogy neked ez a hatalom megfelel, attól még ne vitasd el azok meggyőződését akiknek meg rossz.Mellesleg ha a törvényeket megnézed, akkor láthatod, hogy a te jogaid is meg vannak nyirbálva rendesen.Még akkor is, ha neked most jó..Ha téged ez nem zavar, akkor sajnállak, ez is a nemtörődömség, a lelketlen politikai elköteleződés jele.
    Sok évig névvel írtam fórumokra–nem titok, hogy két szék közé esve, mert én bíráltam az előző kormányokat is— de a nevemet vállalva, eddig nem lett belőle bajom.Most viszont már be vagyok szarva, amióta minden percünkről tud a hatalom.Ezért tehát ne kössél belém a nevem nem vállalása miatt, most már nem merem vállalni.Most már én is félek inkább.
    Mellesleg elmondhatnád, ki az igazi kommunista manapság.Orbán úr a gimiben és az egyetemen is Kisz titkár volt, Hoffmann Rózsa MSZMP tag, Martonyi János, Pintér Sándor, MSZMP vezetők voltak, De még Kövér László is a volt állampárt egyik intézetét vezette, / a másik intézetet Gyurcsány Ferenc vezette/, akkor kiről beszélünk, ha kommunistázunk?
    Ismered azt a viccet, amikor az előző rendszerben a Gázsi elmegy a pártházba, hogy felvételét kérje a pártba. Nem vették fel, szomorúan balalg hazafelé.Megállítja a szomszéd roma….Na mi van Gázsi felvettek? ÁÁÁ nem.
    És miért nem? megkérdezték muzsikáltam-e annak idején a nyilasoknak.
    És, te mit mondtál?
    Mondtam, hogy igen.
    Bolond vagy le kellett volna tagadni.
    Jááj te nem lehetett, mert, mint ott ült…

    Na szóval működik az én kommunistám, jó, a tiéd meg gazember……
    Mi meg itt a fórumokon marjuk és sértegetjük egymást, koncokon.amit ezek a parlamenti büfében együtt borozgató bármely oldali politikusok dobnak elénk.
    SZóval csak óvatosan. szerintem te se mondj olyat, amit később megbánhatnál Akkor se, ha admin vagy.Mert az csak itt vagy.Amiket itt leírtak az emberek, azokat meg nehéz cáfolni elkötelezettségből, mert nem voltunk ott. .

    Kedvelés

   2. Híradmin, ne hagyja magát! Gratulálok munkájához, karakánságához! Már megszokott dolog, hogy a jelenlegi un. ellenzék (inkább a hazaáruló cím illene ide) azonnal tömeges támadásba lendül, ha valaki leleplezi. Ez régi jellemzőjük, és szervezett népbutításuk, hataloméhes rágalmazásaik, a gerincesek mocskolása ne tántorítson el senkit, aki értelmes és a jövő nemzedékre is gondoló, gondolkodó ember! A ragadozók domesztikálása is hosszú folyamat volt az emberiség történelmében…

    Nyugdíjasnéni

    Kedves Nyugdíjasnéni! Köszönöm a bátorítást és biztatást! Jól esik, és szükség is van rá, mert nem mindig tudja higgadtan fogadni az ellentábor mocskolódását az ember!

    Köszönettel: Híradmin

    Kedvelés

  6. Szerintem egy Híradminnak mindkét oldallal szemben objektívnek kell lennie. Helyreutasítást tehet, de durva véleményezést nem.
   Üdvözlettel: L. Hedvig

   Kedvelés

  7. Érdekesnek tartom, hogy ha valaki megemlíti a jelenlegi kormány által okozott kaotikus , romboló történéseket, abban a pillanatban akad valaki, aki elkezd kommunistázni. Lehet, hogy Hiradmin szerint, kétféle ember van: Orbán hívő, vagy kommunista? (esetleg zsidó)???? Jó lenne, ha körülnézve észre venné, hogy a magyar emberek rendkívül elvesztették bizalmukat a politikában, a sorban csúfosan leköszönő, úgynevezett vezetőkben. Ebben pedig sajnos nem látni különbséget. Az a fideszes fölényeskedés, amivel leszólja az előző kommentelő hölgyet, a POLITOLÓGUST, vegye tudomásul, hogy igenis azok az emberek is KÉPESEK NORMÁLISAN GONDOLKODNI, akik nem imádják gondolkodás nélkül a jelelegi kormány, népnyúzó, magyarkodó, fölényeskedő működését. Álszent dumával szedik ki az emberek alól a talajt, a normális megélhetésnek a lehetőségét is. Úgyhogy végezetül kérem, szedje elő azt(ha van?) amivel gondolkodni lehet és modortalan helyre utasítás helyett, próbáljon meg körülnézni és NORMÁLISAN ÉS TISZTESSÉGESEN GONDOLKODNI!!!

   gRÓSZ kATALIN

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

  8. Kedves Híradmin!

   Engedje meg, hogy önnel szemben is kritikát fogalmazzon meg valaki.
   Ön legalább annyira egysíkú, mint az ön által kritizált hozzászóló.
   Felhívom szíves figyelmét arra, hogy – teljesen tárgyilagosan -, de három és fél éve Orbánék kormányoznak.
   Nos, azóta látszatintézkedések és egyéb, ma még nem ismert következményekkel járó, országot, a gazdaságot, stratégiai ágazatokat, családokat, embereket, egzisztenciákat tönkretevő intézkedések, ország és hazaárulások, eladósítás, stb. történtek.
   Talán nem kértünk volna ennek a bandának az intézkedéseiből.
   Eredményünk nincsen csak propagandánk, mely túlmutat a Rákosi-féle propagandán is.
   Ennél ami most van, még a “14 malac” esete is jobb helyzet volt, mert most még 1 malac sem “állítódik” elő.
   Azt már nem is említem, hogy az utódaink jelenét és jövőjét előre, vagy 10 évre tönkretették, szétcseszték, az emberek hitét ellopták.

   Tudja, nevezhet kommunistának, kíváncsi lennék, hogy ön mennyi idős, mert a legszebb az, amikor valaki olyan “öreg komcsikat” kritizál erőteljesen, akik abban a korban éltek, amit a kritizáló nem is ismerhet, legfeljebb annak a kornak a jobbik részét ismerte, mert a szüleinek minden nap volt munkahelye, munkája, fizetése, lakhatása, stb., vagyis teljes szociális biztonságban nőhettek fel.
   Nem kell három és fél év alatt rendbe tenni mindent, ilyen körülmények között nem is lehet.
   Azt viszont magyarázza el, hogy a nagy “szabadságharc”-ból adódó küzdelmeink miért végződnek mindig úgy, hogy a végén le kell térdelnünk és még le is szívhatjuk őket, holott normálisan egyszerűbben is el lehetett volna intézni a dolgokat.
   Sokmilliárdos összelopott vagyonnal a hátam mögött én is – már megbocsásson, de – leszarnám magát, meg mindenkit.

   Mert ma ez történik. Csak amíg valaki kommunistázik, addig nem figyel másra, hanem (nem nevezném teljesen primitívnek) hozzáállásával erősíti ezeket.
   Annak idején – emlékszem rá – Orbánt ígéretes politikusnak tekintették, akár még világnagyság is lehetett volna belőle.
   Hát nem lett. Ha ez a nagy ember, akkor talán klónozni kellene Sztálin elvtársat, mert ennél a ganéjnál még ez is jobb.
   Alternatíva meg ma sincs. (A Jobbik és Vona sem az, bárki bármit is mond…)
   Azért, mert valaki “öreg komcsi”, még nem jelenti azt, hogy síkhülye, mint ahogyan az ön hozzáállása sem jelenti azt.
   Nézeteinket viszont közelíteni kellene, mert amíg itt egymást gyepáljuk, nem véve észre, hogy a szar mindkettőnket befed, addig ők szépen haladnak előre a meggazdagodás útján.

   A “normális és tisztességes” gondolkodás meg nézőpont kérdése, azt talán először magán kérje számon.
   Úgy gondolom, az enyém van annyira tisztességes és normális, mint az öné vagy bárkié.
   Még ha nem tetszik, akkor is.
   Olyanba nem is mennék bele, hogy meg kell nézni a mindenkori költségvetéseket, hogy az elődök az utódoknak mit hagytak hátra.
   Milyen gyalázatos politikai játékok mentek és mennek.
   Ha az MSZP nyerne 2014-ben – borítékolom véleményem – abba pusztulna bele, hogy pl. nem tudná visszavásárolni az eladott államkötvényeket, ami mára lassan csak a “békekötvény” szintjén van.
   Ferkót legalább zavarta, hogy hazudnia kellett. Ennél a cigányfattyúnál ez genetikailag természetes.

   Ez a véleményem, attól függetlenül, hogy érdekesnek, jónak, és egy más szempontból hasznosnak és informatívnak tartom oldalukat.

   Üdvözlettel

   Teleki Gyula
   (7 általánost végzett senki)

   Kedvelés

 11. A sürgősségi osztályoknak az a feladatuk, hogy minden kívülről érkező, nem programozott, nem előre látható eseményt fogadni tudjanak és azokat kellő időben és helyen ellássák.Létezik egy elv, amelyet TRIAGE-nak hívnak, lényege: minden felmerülő panaszhoz hozzárendeljen egy optimális időfaktort, optimális kapacitást, figyelembe véve a teljes ellátórendszer határait és a betegek igényeit.
  Felteszem a kérdést: Önök szerint melyik beteget lássuk el előbb? Azt akinek több napos, hetes, hónapos panaszai vannak, vagy azt akinek akutan életét veszélyeztető állapotromlás kockázata áll fent?

  Lehet politikát vinni a témába, lehet minket ellátókat szidni, de kérem az összes olvasót, hogy gondolkozzon el azon és írja meg a javaslatait az illetékeseknek arra vonatkozóan, hogy miként lássunk el 12 óra alatt 100-130 beteget egy/vagy két szakorvossal, 2-3 rezidenssel és 6-8 ápolóval egy műszak alatt úgy, hogy mindenki sorra kerüljön egy/két óra alatt.

  Elhihetik, hogy nekünk se tetszik a rendszer túlterheltsége, az alapellátás elégtelen működése, de amíg nekünk az jelenti a legnagyobb kihívást nap mint nap, minden egyes műszakban, hogy ne halljon meg senki a folyóson, ellátatlanul, addig minden egyes nem akut panasszal sürgősségi osztályt igénybe vevő ember gondolkozzon el azon, hogy Önöknek nem csak jogaik vannak, hanem kötelességeik is.

  Üdvözlettel:

  A téma szakértője!

  LAttila

  Kedvelés

  1. Tisztelt hozzászólók!
   30 éve dolgozom az egészségügyben. 10 éve a sürgősségi ellátásban. Napi rendszerességgel a tisztelt beteg 2-3 napos, esetleg hónapos problémával keresi fel a klinika ügyeletét! Háziorvosát nem, mert ott sokat kell várni, és időpontot kell kérni egyéb vizsgálatokra! (ultrahang). Orvosi ügyeletet sem keresi fel, mert csak! Tudatosítani kellene a betegekkel, hogy a bankban sem az igazgatótól kéri a kölcsönt, hanem végig árja a rendszert. Legalább beutalót hozna az orvostól, ha indokolt a vizsgálat.
   Bosszantott minden dolgozót a vizitdíj, de volt visszatartó ereje. Nem volt ennyi indokolatlan orvosi ügyelet hívás, és klinikára szaladok a panaszokkal, mert eddig dolgoztam, és most érek csak rá orvoshoz menni! A jogait mindenki sorolja, de a kötelességéből 1 pontot sem tud elmondani!
   Sajnos a “képalkotó rendszer” (RTG, ultrahang) nem minden ambulanciához tartozik 1-1, hanem 1 képalkotóhoz 6-8 ambulancia!
   Ha ezen a részen változna a rend és a felfogáson talán javulna valamit. Focipálya helyett és 4 évenkénti irodabútor csere helyett erre is lehetne költeni.
   A fizetésemelésnél a többséggel tudatosítani kellene, amit adtak BRUTTÓ! 10000 ft, NEM alapbér emelés.! Sorolhatnám még a javítani való dolgokat.
   Tisztelettel: Eszter

   Kedvelés

   1. Teljesen egyetértek L Attila és Eszter véleményével! Mindenki csak azt tudja, mihez van joga.. Javaslom, mindenki gondolkodjon el rajta..
    Tisztelettel: Ani

    Kedvelés

   2. Kedves Eszter! Ebben a cikkben többnyire az egészségügyi dolgozók hozzáállásáról volt szó. Ön azt írja, “A jogait mindenki sorolja, de a kötelességéből 1 pontot sem tud elmondani!” vagy csak jogai Önnek vannak? És az Ön kötelességei? Azt szűröm le a mondandójából, hogy pont Ön és az Önhöz hasonló eü.-söktől mentsen meg mindenkit a jó isten.Az emberi hozzáállás , az empátia, az elhivatottság hol lakozik Önben? Azt mondja Ön “A fizetésemelésnél a többséggel tudatosítani kellene, amit adtak BRUTTÓ! 10000 ft, NEM alapbér emelés.!” Már elnézést kérek mi közöm nekem az Ön fizetéséhez? Tudja azt gondolom az ilyenek és hasonlók , még ennyit sem érdemelnek, talán el kéne menniük olyan helyre dolgozni, ahol nincsenek emberek, főleg beteg, Önöknek kiszolgáltatott emberek. Én nagyon szégyellném magam az Ön helyében. Talán ha hallgatott volna bölcsebb marad. De így még jobban lejáratta azt a néhány becsületes kollégáját,akik még maradtak. Tisztelettel : Avensis Judit

    Kedvelés

   3. Nem teljesen pénz kérdés ez az egész! Hol van az emberség? Szociális területen dolgozok, gondozónő vagyok már sok éve gyakorlatilag minimálbért keresek, de egy kiszolgáltatott helyzetben lévővel sem tudnék így bánni! Nem hiszem, hogy olyan “sokba kerül” betakarni a folyosón egy meztelen beteget. Lehet ennek pénzbeli értéke? Elég baj az, hogy várni kell vizsgálatokra, akár több órát is, de legalább amit tehetünk azt tegyük meg. Fizetésemelés után már be fogja takarni valaki azt a beteget? Nem vitatom, hogy nehéz az egészségügy helyzete, rossz a pedagógusoké, de mindnyájunké nehéz. Milyen lehet azé, akinek fájdalma van, beteg, kiszolgáltatott és rémült? Ha nem lehet több RTG gépet, ultrahangos készüléket stb- t jelen helyzetben vásárolni mert nincs rá pénz, akkor már emberségesnek sem kell lenni? Az emberség mennyibe kerül? Nem akarok én senkit bántani, ítélkezni sem akarok, de nem lehet mindent a rossz politikára vagy nehéz anyagi helyzetre fogni.
    Sajnos előbb utóbb mindnyájan betegek esetleg öregek leszünk, akkor ezek az érvek mennyit fognak számítani?
    Talán nem ártana ezen elgondolkodni!
    Tisztelettel: Edit

    Kedvelés

  2. Kedves téma szakértője! Elgondolkodtam! Egyszerű vállalkozóként fizetek mindenféle közterhet, közben meg azt látom, hogy a racionális kormányunk szó nélkül hagyja a sok ingyenélőt az országban. Pedig az apparátus meg van rá, csak akarni kéne megvizsgálni mondjuk a személyi számok alapján /lehet adószámuk nincs/ az adót, járulékot nemfizetőket, hogy ténylegesen miből s, hogy élnek meg! Sokakat találnánk.
   -Egyéb oldalról amikor egy kórház gazdasági igazgatója azzal hív vissza sokadik megkeresésemre /90-120 napos tartozás/, hogy vagy gyógyszert rendel vagy az Én számláimat fizeti ki, mitévő legyen!
   – a külföldre üldözöttek, nem itt fogyasztanak.
   – a közmunkások adóinkból fizetett foglalkoztatottak, /színlelt csökkenő
   munkanélküliség/
   – a közszféra béremelései forráshiányos költségvetésünknél oktalanok. …Színjáték helyett felelős kormány kéne, vagy tanulni az Izlandi példából!

   üdvözlettel: Bu Tamás

   Kedvelés

   1. ott a pont

    György Pläsz

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   2. az izlandi,az jó példa,mert ott
    nem csak bankárok buktak

    György Pläsz

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   3. A kibaszott politikusok vegyék már észre.hogy ők is utolérhetők,minden szemétséget nem néz el egyik nemzet sem
    ők is számon kérhetők,mint akármelyik adófizető polgár

    György Pläsz

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

  3. Kedves LAttila (Témaszakértő)!
   Tökéletesen megértem, és egyet is értek érvelésével, csupán az a bökkenő, hogy az “illetékesek” nagy ívben sz..nak bárki javaslatára, mert önteltségük és hatalmi arroganciájuk elvakította őket. “Nemzetikonzultációs” látszatdemokráciájukban csak nekik lehet jó ötletük. Még az sem zavarja őket, hogy mondjuk a Jobbik 2010-es hivatalos, többtízezer példányban kinyomtatott választási programjából lopják el, és nyújtják be (kiherélve!), mint fideszes egyéni képviselői indítványt. Úgy nyertek választást, hogy még leírt programjuk sem volt!
   (Ez persze a választókat is minősíti.)
   Szóval javaslat lenne bőven, csak falra hány borsó. Például javasolnám, hogy a felcsúti stadion, (és hasonló öncélú gigaberuházások ) helyett inkább a szükséges létszám, és megfelelő díjazás biztosításával lehetne emelni az ellátás színvonalát.

   Patmosz

   Kedvelés

  4. Tisztelt L.Attila Egyetértek !!!! tény hogy a civil emberek ilyen mélységig nem látnak bele.

   Bujdosó Ágnes

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

  5. Tisztelt hozzászólók!

   Tulajdonképpen elgondolkoztak azon, hogy min vitatkozunk és , hogy ez a megosztás a taktikája az utóbbi 23 év minden kormányányk. Hogy ha nem tudnak válaszolni egy kellemetlen kérdésre akkor megy a másra mutogatás megy a valami teljessen másról beszéd! Önök szerint hallottak ezek a nagy emberek olyanokról, hogy haza, becsület, tisztesség, segítőkészség? Mielött valaki lekomunistázna vagy jobbikosozna vagy fideszesezne, le kell irnom, hogy már attól hányingerem van ha meghallom, hogy politikus. Ha egy kormány vezetőjének fel kell hívni a figyelmét arra, hogy milyen állapotba van az egészségügy vagy az oktatás akkor szerintem rossz pályát választott. Amit látok az annyi, hogy egyre jobban tönkreteszik az országunkat (mindegyik, kivétel nélkül). A legjobban fizető állami beosztásokba rokonok kerülnek (pl. azért mert tudta az összes megálló nevét azon a vonalon ahol utazott akkor BKV vezérigazgató lessz belőle az nem is számított, hogy uncsitesó! Vagy mert tősgyökeres repülős családból származott a menye, igy bekerülhetett a MALÉV vezérigazgatóságába (egy szimpla Érettségivel)! Az egyik amerikai elnök majdnem belebukott abba, hogy megsz………ot egy gyakornoknőt! Itt lehet a felesége mellett másik nőtöl gyereke, áteshet az élettársa egy vak komondoron, mutyizhatnak földel trafikkal semelyiknek nem lessz semmi bántódása. Egy pozitívumot tudok mondani isteni a vicclapjuk amit úgy hívnak, hogy nyilvános adóbevallás.
   Végül megtanulhatnának olvasni, Egy nagy elődünk így irta
   “Hazádnak rendületlenül légy híve” és nem úgy, hogy, Hazudjak rendületlenül. Végül is csak egy betű de van különbség!!!! Egyébként szerintem egy adminnak nem az a dolga, hogy véleményezzen. Ha ezt akarja tenni akkor tegye ezt mondjuk Ady Endre néven!

   Egy magyar polgár

   Ön pedig tegye valamilyen néven. Egyébként két betű a különbség, és létező vagy valaha létezett személy nevét senki más nem használhatja, mert az etikai bűntett! mellesleg pedig kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

   1. egyet értek az elöttem szólóval

    György Pläsz

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

   2. Úgy is lehetne fogalmazni,hogy hozzájuk képest,a meztelen csiga “GERINCES” állat

    György Pläsz

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

 12. Dudás Andrásné magyar-történelem szakos tanár és politológus, Hölgy hozzászólásához fűznék én is egy pár mondatot!
  Én az egészségügyben dolgozom és sajnálattal kell közölnöm a Tisztelt kitanult Hölgyel, hogy teljesen mindegy ki van Magyarország élén, sajnos nagyon keveset foglalkoznak a Magyar Egészségüggyel! Nem tudnak, vagy nem akarnak tudomást venni arról, hogy orvosok ápolónők, ápolók hagyják itt az országot a jobb munka lehetőségért és jobb bérezésért! A kórházakban egyre kevesebben dolgoznak így nagyon nehéz tisztességes, megfelelő ellátást nyújtani a betegek részére! Ön Hölgyem azt mondja jobb lesz ha a mostani generáció kihal aztán majd jön jobb! Téved, de nagyot! Csak a mostani hetekben zajló politikai háborút nézze meg, ha nem csak a szappanoperákra van szakosodva! Közel nyolc hónap van a választásokig, de már egyes Ön által istenített emberek vagy rétegek a koncon civakodnak illetve azon a bizonyos bársonyszéken, hogy majd ki üljön benne kényelmesen! Szégyellje magát Ön is és az összes olyan Magyar politikus, aki nem avval törődik, hogy Magyarországon ne olyan állapotok uralkodjanak az egészségügyben, mint amit Bokor Úr leírt, hanem ténylegesen gyógyítás és korrekt tisztességes ellátás jusson minden becsületesen adózó és TB járulékot fizető Magyar állampolgárnak!!! Remélem akiket pedig Ön annyira istenít hamarosan Önnel együtt kórházba kerülnek, ahol majd megtapasztalják az ellátás minőségét és az ott uralkodó állapotokat!!! De én nem vagyok olyan elvakult és rosszakaró mint Ön, ezért kívánok erőt, egészséget!!!

  Jozsef Kiss

  Kedvelés

 13. Szép napot!
  Egész véletlenül olvastam a levelet,elszomorodtam,szégyent éreztem.Egészségügyben dolgozom,bár altatott betegekkel s ott nem tapasztaltam még ilyet…de akkor is.Nagyon sajnálatos de mint beteg már én is tapasztaltam kellemetlen megalázó dolgokat…gipszel,fekvő betegként stb.s ez csak rosszabb lesz.Már nem hivatásból megy valaki oda,hanem a jobb kereset,a hatalom érzése miatt.Sajnos mi akik nem akarunk a többséghez tartozni….inkább a háttérbe szorulunk s maradunk mert szeretjük a hivatásunk.
  Üdv.Szilu

  Kedvelés

 14. Ez lehervasztó, és embertelen . Olvasni is bántó. DEEEEEEEEEEEEE!
  Mikor érrjük már el azt,hogy nevén nevezzük a dolgokat. Kiírni annak a nevét aki hibázott, légyen az bárki,nem félve kiállni a saját igazunkért. Úgy nem lehet ,hogy nem nevezzük meg a bűnösöket, főleg ha bizonyítani is tudjuk. Ezt ha valakinek, hát a levélírónak tudnia kell.

  Kedvelés

  1. Meg kell kérdezni a miniszterurqat arról is hogy aszocialisták miért tettek annyi kárt az országban hogy most minden ágazat megszorításra szorul. Vácon anno 14 gyár volt, most kettő az is külföldi érdekeltségű és az én fiam nem a mostani kormány idején távozott külföldre mint munkás hanem a gyf idején sajnos ez a begyűrőzés most az eü-et is elérte , ami várható volt. Nem értik meg az emberek hogy türelemre van szükség hogy az ország ismét talpra álljon ,amit kiraboltak a szocialisták!

   Marika Saskó

   Kedvelés

 15. Előre aláírom: Szalai Mária
  És csak annyit, hogy nem egyedi a megírt eset. Az enyémet meg se írom…annyira vérlázító. De elfogadtam, hogy így fogok megdögleni (elnézést). Nemrég írtam, hogy irányított és tudatos népirtás folyik. Címezhetjük mi bárhová, bárkinek a leveleinket…fütty se rá. Jelenlegi “királyunk” nem a Mátyás nevet viseli, és nem is lesz állandó jelzője az “Igazságos”. Nem EGY helyen kell rendet tenni, az kevés. Illetve…nem lenne kevés, ha az a hely a politikusok agya, szemlélete lenne.. De erre olyan kevés az esély, minthogy a babtól nem fújódom fel:DDD Nagy dolgokkal vannak elfoglalva a nemzet (félre)vezetői…Mi, robotoló magyar állampolgárok annyik sem vagyunk, mint f..g a gatyában. De ez nem minket minősít…Őket. Csak mg nem tudják…

  Kedvelés

  1. Kedves Szalai Mária! Kérem ilyeneket ne írjon, mert Judit, és Híradmin rögtön rájönnek, hogy Ön kommunista volt!Akinek nem narancslé föcsög a szájából, az komcsi! Vitának helye nincs!

   Károly Bérces

   Kedves Bérces úr! Ön szándékosan torzít! A NIF-nek semmi köze a FIDESZ-hez, s ha olvasna bennünket, látná, hogy igencsak kritikusak vagyunk a narancsos párttal! De aki egyértelműen komcsi módon nyilatkozik meg, azt nem lehet másnak nevezni. Mert, ha korrekt kritikát fogalmaz meg a FIZESS (FIDESZ) felé, az más, de ha kilóg a lópata, azt nem lehet másnak nevezni, mint ami!
   Mellesleg kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

  2. igaz

   György Pläsz

   Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

   Híradmin!

   Kedvelés

 16. A leírt esethez annyit, hogy már évekkel korábban is így működött a sűrgősségi osztály.Lerobbantam a két fiam gólya viszi a fiát módszerrel vitt a Honvéd Kórházba . A sűrgősségi osztályon több mint 4 óra után fogadtak, miután kaptam egy infúziós koktélt haza bocsájtottak, menjek a háziorvosomhoz további kezelésre. A Baleseti Korházban különféle vizsgálatokra küldtek majd helyben gyógytonára rendeltek, és kaptam egy beutaló igéretet Hévízre,azzal, hogy kb.2 év a várakozási idő ami januárban lejárt, még mindég várom a behívót.
  Édesanyám már három éve elhunyt, vele a Délpesti korházban volt rossz tapasztalatom a sürgösségi osztályon. Beutalóval vittem be a kocsimon este 6 óra tályban, még éjfélkor ott ültünk a sürgősségin, egy óra után kerűlt kórházi ágyba. Ilyen ismeretek alapján legközelebb mentővel küldtük a Délpesti kórházba , hátha igy hamarabb látják el , több mint 8 óra után kaptam idegentől egy mobil hívást, hogy vigyek édesanyámnak egy takarót mert reszket úgy fázik a vas ülőkén. Ekkor volt ott egy beteg aki étlen , szomjan ott feküdt egy tolható hordágyon 13 órája. Nem kellene a sűrgősségi osztályt átnevezni SZORTIROZÓnak ,talán akkor nem lenne olyan bántó, hogy annyit kell várni.Tudom, hogy vannak lelkiismeretes orvosok, de oldják már meg, hogy jól érezzék magukat kis Hazánkban, és ne hagyják el jól fizető állásokért egyre hangosabban szóló hívásra.
  Tisztelettel: Kainz Ferenc nyugdíjas vonúlós tűzoltó szds.

  Kedvelés

 17. Kedves professzor úr! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok a kedves feleségének. Meg kell tanulnunk, hogy nekünk, akik az egészségünket áldoztuk a betegember gyógyítására, nem jár olyan ellátás, amit mindenkor megadtunk, a kiszolgáltatott betegeknek. Az ember ma már egy kód, semmi más, a számítógépen, zöld, piros, színnel jelzik mi adható. Nagyot fordult a világ, magam is megtapasztaltam. A passzív eutanázia küszöbét már átlépték! Isten áldása legyen Önökkel: üdvözlettel: Lélek Sándorné

  Kedvelés

 18. Milyen remekül elvitáznak itt a poszt alatt a hozzászólók egymással, hogy ki a komcsi, ki a fidesznyik, ki a jobbikos… Szerintem a síró-rívó, trehány, betegkínzó egészségügyieket kellene inkább közösen felelősségre vonnunk.

  Miféle alpári stílus az, amikor mondván: “kevés a fizetésem”, folyton csak trollkodik, varangykodik a gyógyító szakszemélyzet?

  Talán szét kellene osztani a paraszolvenciát becsülettel, mint a szállodásoknál a jattot. Nem mindent a nagyzsebű spillereknek kellene hazahordani.
  Sajnos – tapasztalatom szerint – az egészségügyben azonban erősebb a parancsuralmi rendszer, mint a hadseregben. Egymást kiválóan fedezik a szolgálati hierarchiában az eü. alkalmazottak. Az alacsony rangú fehérmundérosok – közkatonák, őrvezetők és tizedesek – meg sem mernek mukkanni a feletteseik környezetében, minden sérelemért, lenézésért inkább a betegeken törlesztenek, és ahol lehet, ott folyamatosan betartanak nekik.
  A kórházi bennlakásos (bekerülő) rendszer a csoportosan elkövetett anyagi zsarolásra van kihegyezve.
  Minden ott kezdődik: ” ki küldte magát?”. (Nem mindegy? Biztos nem a sarki szatócs.) Aki leoszt már felvételkor egy kalap pénzt, akörül van aztán nagy rohangálás. (A prof. /a nyílt levél írója/ biztosan nem adott egy kanyit sem, így aztán vehemensen betartanak neki és feleségének, gondolván ők aztán tudhatnák a dörgést.)

  Talán végre köztörvényes bűnként kellene üldözni a jogtalan előnyökért elfogadott és a szokásjogon kikényszerített paraszolvenciát… Ezzel együtt kellene tisztábatenni az eü. fizetéseket.
  No, de amíg egyes állami gyógyítók a zavarosban halászgatnak adózatlanul – palotákat építgetnek és grófi módon élnek, addig mások ne visítsanak, hogy hozzájuk nem ömlik szakajtóban a zsé, a zsír a gempa, a jatt, a borravaló és a hálapénz..

  Viselje a sorsát tisztességgel az eü dolgozó, legyen szerény, segítő, udvarias! Ha viszont erre már fásultsága miatt képtelen, kérjen részt a nagymenők bevételéből, indítson belső harcot, küzdjön meg a részesedéséért (70-80 milliárd Ft landol adózatlanul az egészségügyi zsebekben) hátha akkor visszatér a kezdeti jókedve!

  Az is egyértelműnek tűnik: a kormány tudja, érti, hogy mire megy ki a játék, és amíg a dolgozók selejtes munka mellett keményen pumpolják a betegeket, nem fogja komolyan venni a fehérmundérosok sirámait.

  Üdvözlettel: SimpleMind

  Kedvelés

 19. Tisztelt Bokor Professzor Úr! Sajnos hasonló problémával már én is találkoztam. A magyar egészségügy leépítése, az orvoshiány, nővérhiány, évtizedes probléma. A szervezetlenség is régi sajátosság, de … AZ EMBERTELENSÉG az talán új jelenség. Amit az Ön feleségével műveltek, művelnek, az elfogadhatatlan, különösen úgy, hogy ezek az emberek felesküdtek az emberek szenvedésének enyhítésére. Nem az Ön által és sokak által megtapasztaltakat akarom újraírni, hisz ez borzalmas,ez elfogadhatatlan, embertelen, ez ellen tiltakozni kell, de…Az ellen is tiltakozni kell, hogy egyes kommentelők érvek hiányában az ön fájdalmát zsidózásra, cigányozásra, pufajkásozásra stb. használják! Ezt úgy merem bátran állítani, hogy egyik sem vagyok!!! Ez a mentalitás ugyanis édestestvére a kórházakban és az egész társadalomban található embertelenségnek. Lehet, hogy ezek után néhányan nekem ugranak, de ez ellen is tiltakozni kell! Tiszta szívből kívánom, hogy a neje normális körülmények között gyógyuljon! Tisztelettel Dr. Nemes Lajos (nem orvos!)

  Kedvelés

 20. Tisztelt Levélíró!

  Én azt nem értem, minek ebbe belekeverni a politikát, személy szerint Horn Gyulát. Most a Telki Kórház fogja biztosítani a politikai vezetők szuper ellátását. A jobboldalét. Ez helyes? Ez javítja az Ön feleségének a helyzetét, ha nem pufajkás kap kivételes ellátást?

  Tóth Ilona

  Kedvelés

 21. Tisztelt professzor úr. Kitartás és mielőbbi gyógyulást kedves nejének.
  Három évvel ezelőtt volt szerencsém a Honvéd Kórház sürgősségi betegellátást megismerni vesegörcs (vesekő). Nem kívánom senkinek, hogy egy olyan sürgősségi osztályon lévő orvos vegye fel, mint aki engem felvett. Szerencsém volt, hogy a lehívott orvosok korrekt módon megvizsgáltak. Egy orvosalezredes kért egy azonnal CT vizsgálatot még. Ahol ezt a vizsgálatot végzik ott már korábban ultrahangos vizsgálat során megállapították, hogy egy vesekő az uréterbe beállt a másik kettő liberózik a vesémben. Azon a helyen ahol a CT-vizsgálatot végzik egy rossz magyar akcentussal beszélő hölgy kikelve magából kioktatott (hajnali 02:000 óra), hogy minek nekem a CT vizsgálat. Közöltem vele keresse meg az orvost és kérdezze meg tőle. A CT elkészült. majd hajnali 4 órától váltásig a fene se szólt hozzám. Műszak váltáskor egy intelligens főápoló elmondta mi a helyzet és megjelent a felvételes orvos. Aki kapásból a keresztnevemen szólított jópofizott. Miután én is a keresztnevén válaszoltam megszólításkor és megtoldottam annyival, hogy “doktor úr iszom szavait” akkor valahogy észhez tért, majd gyógyszerrel ellátva (a főápolónak köszönhető) utamra bocsátottak.

  Fodor Gábor

  Kedvelés

 22. Nem győzöm áldani a sorsomat, hogy elköltöztem a fővárosból vidékre. Itt ilyesmi nem fordulhat elő!
  Horváth Erika

  Kedvelés

 23. Tisztelt Mindenki!
  Nem értem, hogy az eredeti levél tartalma miként váltott át politikába?
  Azért nem értem, mert a levélben felvetett aggasztó állapot, minden egyes “rendszerben” ugyan úgy fenn állt, mint a mostaniban.

  Engem pl. egy tüdőembólia után, levittek CT-re az alagsorba, -egy szál hálóingben-, majd a 15 fokos folyosón felejtettek 4 órán keresztül. Amikor is végre megjelent valaki és ezt kérdezte: “Maga az, aki túlélte az embóliát?”
  Akkor és most sem tudok nevetni azon, amit válaszoltam.
  “Képzelje el, a kaszásnak ugyan úgy nem kellettem, mint itt a kórházban senkinek!”

  nevemet vállalva, üdv.
  Józsa Zsuzsanna

  Kedvelés

 24. Hasonló tapasztalatomról tudok beszámolni a Honvéd Kórházzal kapcsolatosan. 2009. nyarán a mentők vittek be oda pitvarfibrillációval.
  A felvételi folyosón egy nővér vette fel az adataimat miközben a folyosó másik végén egy férfi-valószínűleg orvosasszisztens – a nevemet kiabálta. Mivel az előttem álló nővérke kérdéseire figyeltem, nem hallottam meg és így nem is reagálhattam rá. A többi beteg hívta fel a figyelmemet arra, hogy esetleg nem az én nevemet kiabálják-e.
  Ezután az férfi odajött és minősíthetetlen hangon leteremtett, hogy miért nem jelentkezek a hívására. A nővér hiába mondta neki, hogy ő foglalt le, nem számított.
  Ezután egy infúzióval megpróbálták a fibrillációt megszüntetni de sajnos nem jártak sikerrel.
  Bevittek a felvételi őrző helyiségbe ahol egy óra múlva felkeresett egy orvos a kardiológiáról és tájékoztatott, hogy nem vesznek fel az osztályra mert ekkora pulzusszámmal lehet élni ( 120/ perc vérnyomásmérőn, ami EKG-n legalább 150), hazaküldenek és majd másfél hónap múlva elektromos impulzussal megszüntetik a fibrillációt. Ez volt du. két óra felé de még este 9.-ig nem intézték el az adminisztrációt, hogy hazamehessek.
  Nagyon felháborított, hogy nem számít a több mint negyven évig tartó tb. járulékfizetés, nem vesznek emberszámba. Azóta hallottam, hogy a politikusainknak egy minden jóval felszerelt részleget hoztak létre ugyanott, hogy megfelelő módon -ahogy mindenkit kéne- tudják őket gyógyítani.
  Számomra a történet vége jól zárult, mert a Budai Irgalmasrendi kórház kardiológiáján Somlói Miklós professzor egy úgynevezett ablációs eljárással megszüntette a pitvarfibrillációmat és a kiújulás lehetőségét is minimalizálta. Köszönet érte.

  Kedvelés

  1. Azért a Győri korházban is ideje lenne rendet tenni!Tisztelet a kivételnek ,de sógorom 1 hétig kinlódott nagy fàjdalmakkal! Mire valamit is tettekaz orvosok!Egy beképzelt takony nővér akit lehet az orvos is használ panaszkodott hogy milyen kényes a beteg meg hogy minden szarért mikor jönnek a görcsök szól!Még aznap az orvos legnagyobb görcsök közepette berángatta az irodájába sógoromat négyszemközti csevegésre mint a gyereket!!!Minősithetetlenűl beszélt és viselkedett!!! Lényeg a mondani valójában hogy ha nem tud viselkedni (ringyó nővérrel!) meg ugráltatja akkor menjen haza és nem érdekli mi baja nen látja el!!!!Kérdem én hogy egy ilyen tetves nővér és egy ilyen disznó orvos hogy dolgozhat korházba????,Vagy ők az istenek????Jólenne nem csak a bérüket emelnék hanem az inteligenciájukat hozzá állásukat is!Az ilyen primit hiába tanult ha buta lejáratja a kollégáit is!!

   takács istván

   Kedvelés

   1. Semmin nem lepődök meg! Győrben a nagy szálasi orvos munka idejében a boritékos maszek rendelésére is járó embereket részesiti előnyben soron kivűl fogadja őket vzsgálja!A többi beteg meg majd vakamikor sorra kerűl!!!privát fizetős betegeivel nagyon kedves a többivel elviselhetetlenűl flegma lekezelő!!

    szabó katalin

    Kedvelés

 25. Én egy külföldön dolgozó volt magyar egészségügyi dolgozó vagyok.Még,amikor otthon dolgoztam is tapasztalható volt,hogy rengeteg dolgozó csak a zsebét tartja,de kérdem én ők tehetnek róla?Szerintem nem.A betegek rontották el,amikor pénzt adtak.Örűljetek neki,hogy otthon ilyenek az egészségügyi dolgozók,mert igaz,hogy külföldön nincs hála pénz,de itt még rosszabb a helyzet.Milyen jó is az,ha egy frissen szülő nőt és a csecsemőjét pár óra után haza küldik és mondván azt,hogy ha bármi panasz van jöjjenek vissza.Vagy éppenséggel kérsz időpontot a háziorvosodhoz,hogy beteg vagy és mit kapsz?Kezedbe nyomnak egy szórólapot,hogy olvasd el és szedjed a paracetamolt,de ha nem múlik,vagy rosszabb menj vissza.Itt megfizetik őket és itt tényleg csak a pénz miatt tanulnak ápolónak,vagy orvosnak.Itt nyoma sincs a hivatásnak.Lássuk be,hogy az otthoniak igenis túl vannak terhelve,meg vannak alázva.És igen is,amíg nincs Magyarországon és az eü-ben változás,addig inkább itt takarítom a sz..t a budikból.További szép napot!
  Judit angol

  Kedvelés

  1. Én is egy külföldön dolgozó ember vagyok,de nem értek 1-et Önnel…Én 2 hónappal ezelőtt hajnali 5-kor kerültem be vesegörcsel a kórházba és nyomát sem tapasztaltam annak amiket Ön itt leírt.Nagyon kedves volt az orvos,a nővér egyaránt és nem kellett órákat töltenem várakozással, mire hajlandóak voltak ellátni engem…ott kellett maradnom a kórházban megfigyelésen és nem küldtek haza,mint ahogy Ön említette a frissen szülő nő esetét…persze lehet vannak kivételek,de az én véleményem az,hogy a magyarországi egészségügy elbújhat a béka segge alá,egyenlő a nullával ott csak a pénz számít,ha fizetsz a seggedet is kinyalják ..ha nincs pénzed akkor dögölj meg elnézést a kifejezésért de ez az igazság.Persze vannak még rendes orvosok és ápolók akik a hivatásuknak élnek,de ritka mint a fehér holló,mert a többségük csak a markát tartja…
   Üdv.Lili

   Kedvelés

   1. Nem írta meg melyik kórházba! Mert van olyan díj is hogy az év kórháza !

    pethe albert

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

 26. Sikerült az egészségügyet rendesen tönkre tenni, ezt nagyon sokan igy gondoljuk, félünk a betegségektől, nehogy még kórházba is kerüljünk, alulfizetett ,túlterhelt ,elkeseredett , elvándorolni kívánó eü-i dolgozóktól ennyi tellik, nem több. örülök, hogy már nem dolgozom köztük, 40 évig becsülettel tettem., és nem ezt láttam. Sajnálom hogy igy kell nyilatkoznom, jobbulást kívánok a feleségének. duni

  Kedvelés

 27. Tisztelt Mindenki! Én 32 éve dolgozom az eü-ben, tapasztaltam a kommunista és a rendszerváltás utáni oldalt is. Végig olvastam az összes hozzászólást, szinte mindegyiknek van olyan része, amivel egyetértek, de van olyan is, amivel nem sem a beteg, sem az eü. dolgozó részéről.
  Takács Istvánnak üzenem, hogy ha a sógorát ennyire megrázta volna az őt ért atrocitás, miért nem ő panaszolta el ezen az oldalon. Az hogy „tetves ringyónak” nevezi bármelyik számomra ismeretlen kolléganőmet, ezt kikérem a magunk nevében és határozottan visszautasítom!!
  Nekem is voltak a családtagjaimat érintő rossz tapasztalataim a saját kórházamban annak ellenére, hogy vezető beosztásban dolgozom és nagyon sokan ismernek.
  Nem értek egyet azzal a nővérrel sem, aki a kevés fizetésre való hivatkozással próbálja mentegetni magát.
  Visszatekintve az elmúlt 30 évre, az egészségügy képlete most is ugyanaz: ha tudsz fizetni, van esélyed. Én műtősnő vagyok, a betegek azt sem tudják, hogy a világon vagyunk, hogy mi mit teszünk értük. Az orvos megkapja a műtétért a pénzt, (nem is keveset) elteszi, a köszönöm-ön kívül nem kapunk semmit, még egy kávét sem fizetnek nekünk. Bár tudomásom van róla, hogy más kórházakban ez nem így működik. A mi orvosaink, akik szintén a közalkalmazotti bérükön tengődnek, mégis Audival, Mercedesszel, BMW-vel, különféle terepjárókkal járnak.
  Szóval megtapasztaltam az eü-t dolgozóként és beteg hozzátartozójaként negatívan is. Ez arra ösztönzött engem, hogy a betegekkel legyek korrekt, segítőkész mert ez nekem is jólesett volna, és úgy érzem, hogy ez egy elvárható minimum, ez nem függ a fizetéstől. De a betegek is tudják a mai eü. helyzetet, a létszámhiánytól elkezdve sorolhatnám sokáig. Ők is nagyon sokszor indokolatlanul, vagy csak azért jönnek ügyeletben ( nem ügyeleti betegség miatt), mert a rendelőben sokat kell várni. Ilyenkor persze, ha nem úgy szólnak hozzájuk, akkor már feljelentik az személyzetet.
  Hogy mi kellene ahhoz, hogy ne legyenek problémák? Egy jól felszerelt, jó szakemberekből álló eü., ahol munkájukhoz méltó fizetésből meg tudnak élni az eü. dolgozók.
  Még a kommunista rendszer egyik vicce jut erről eszembe:
  Három vezető politikus lehetőséget kap arra, hogy Istentől kérdezzenek.

  Kohl Nyugatnémet kancellár azt kérdezi;
  -Uram, mikor lesz már béke a franciák s a németek között?
  Isten:
  -Előbb- utóbb lesz fiam, de azt te már nem éred meg!

  Kádár János:
  – Uram, mikor lesz már béke a magyarok és a románok között?
  Isten:
  -Előbb- utóbb lesz fiam, de azt te már nem éred meg!

  Simón Peresz izraeli miniszterelnök kérdése:
  -Uram, mikor lesz már végre béke a zsidók és az arabok között?
  Isten:
  -Előbb- utóbb lesz fiam, de azt ÉN MÁR NEM ÉREM MEG!

  Danduc

  Kedvelés

 28. A Fehérvári kórházzal sincs minden rendbe . Az Oonkoligiai rész egyenesen katasztrofális volt Dr Cseh vezetése alatt.

  Anna

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 29. Kevesebb stadiont, foci- sulit’ Kórházak műszerezettségére,emberséges beteg-éllátásra lenne szükség’ Minden magyar embernek Vip- ellátást’- hálapénz nélküli nyugodt gyógyulást,- a mai állapotok miatt ha választani lehetne- betegnek lenni jobb a hátár másik oldalán’ Egy daganatos betegségen átesett nagymama
  Klára

  Kedvelés

 30. Fiam 28 éves 39,2 volt a láza és nagyon fájt a hasa alja. Kijött az ügyeletes orvos -gyomorrontás.Láz csillapító majd jobban lesz.Éjjel 3-kor hívtam a mentőket nem javul roszabbul van.Válasz -volt kinn az ügyletes orvos mit csináljunk bevigyük kórházba ? Kórház Veszprém sürgőssségi megnézték az ügyeletes orvos diagnózisát gyomorrontás 12 óra múlva elmúlik.10 kor telefonáltam mi van,azt mondja haza lehet vinni.Kérdem a fiam hogy van,azt mondja meg sem tud mozdulni a fájdalomtól.Telefon vissza a sürgősségire -ott mondják a fiamnak hogy megnyugtassuk az édesapját hívunk egy sebészt-este műtötték perforált vakbéllel.

  pethe albert

  Kedvelés

 31. Engem a Nyíregyházi Jósa A .kórházba vitt be a mentő légágyba és 10 milli morfium származékkal.Komoly gerincproblémám van. Gondolhatjátok,hogy nem szimulálás volt ha a mentősök is ezt szállítást látták helyesnek. Megérkeztem a kórház sürgősségijére ahol a kis “tündéri” hölgynek az volt a legfontosabb dolga,hogy kirángassa alólam a mentősök lepedőjét,pedig a mentős azt mondta nem szükséges majd meglesz….Majd megjött pár óra múlva egy orvos akinek nagy dicsekvéssel előadta a kis liba szenzációs akcióját. Őrületes fájdalmat okozva nekem a betegnek ami őt egyetlen percig sem érdekelte!! Utána kb. 2 órás fagyoskodás, szenvedés egyedül egy ágyon,jött egy betegszállító aki feltolt az intenzívre.. Áttettek a hordágyra “ordítok” mindenki letojja ..ezek ott nem érdekli már ha valai szenved,,nem erre esküdtek fel.. gőzöm sincs mire .. az betegszállító száguldozik velem én ordítok,majd megáll és odaszól nekem,. “most már fogja be a pofáját!! ” Felért velem az intenzívre majd ott is 2 óra hidegben egy szál valamiben.. Majd odajön egy valaki talán orvosnak tartotta magát ..megemeli a lábam én ordítok a fájdalomtól és elmegy.. 2 óra múlva elvittek a neurologiai osztályra ..ismét a durva beteghordó aki egy fél méterrel alacsonyabb kórházi ágyra átdobott.. “ordítás” Senkit nem érdekelt mi van velem mi fáj és miért.. DÖBBENET!! majd nagy könyörgésre egy tanorvos beadott egy lumbális injekciót és onnan fogva én orvost vagy valakit aki szóba állt volna velem nem láttam. 2 nap múlva a főorvosnő vizitnél közömbös arccal közölte a kollégáival.. ” ő hazamegy ma” .. ,majd találkoztunk a folyosón én percente egy lépést tettem a gyorsaságomat a csiga lekörözte volna.Rám nézett és mondta.. ” maga csak így képes még menni? ” na nem baj majd otthon jobb lesz”
  Kínok kínjával szálltam be a férjem mellé a kocsiba de jobbnak láttam hazamenni. Majd mivel nem alakult a szörnyű fájdalmam sehova, egy magánorvost felkerestem aki felolvasta a Nyíregyházi kórház zárójelentését.,amibe ez állt.. ” a beteg saját felelősségére ment haza,minden kezelést megkapott mint gyógytorna fizioterápiás Kezelések stb . ” EMBEREK!!! MI A FENE TÖRTÉNIK EBBEN AZ ORSZÁGBA?????
  …és azoknak akik az egészségügyben dolgoznak,mielőtt reagálnának.. Én az egészségügyben nőttem fel.. mindenkim ott dolgozott én is ott tanultam.. szóval nem kell megmagyarázni a részleteket.. ! Még csak annyit,hogy az osztályos nővéreknek legnagyobbrészt teljes elismerésem!
  Ágnes

  Kedvelés

  1. Kedves Ágnes! a baj nam alul van , hanem felül, az osztályos nővérek tudják mi a dolguk – a jelenlegi átgondolatlan, túlzsúfolt, emberhez méltatlan körülmények közötti sürgősségi ellátás dilettáns utasítások halmaza . Tisztelettel :Ágnes

   Kedvelés

 32. Re Zsuzsa Füle:
  I Orbán Viktor tesz a levelekre. Ami az “egészségipart” illeti: egy közvetett népirtásban nyújt segédkezet a magyar politikát Izraelből és az USA -ból irányító erőknek. “Egészségipar”t írtam szándékosan, melybe ne számítom bele a hippokratesi esküjükhöz tűzön-vízen keresztül ragaszkodó orvosokat, felső és egészségügyi középkádereket /v.ö. nővérkék, műtősfiúk etc.).
  Az egészségipar zászlóshajója a Teva gyógyszergyár. Mit gondolnak? Miért vontak (vonnak )el milliárdokat az “egészségügyből?
  Loviaguin Alexander

  Kedvelés

 33. Hasonló helyzetben nem tudom mit szólnának a (tisztelt vezetők),ha őket is így látnák el a kórházban.Szeretném látni,hogy milyen képet vágnának hozzá.Pedig megérdemelnék!!!!

  Nag Bálint

  Kedvelés

 34. Sajnos vidéken sem jobb a helyzet.Gerincsérült gyermekemmel, akit mélyvénás trombózissal vittünk a szekszárdi kórház sürgősségi osztályára, 4 órát vártunk,hogy sorra kerüljünk.
  Biztos nagyon sok mindent rendbe kell tenni az országban,de azt hiszem,hogy az egészségügy nagy átalakításra szorul.
  Teffner Erika

  Kedvelés

 35. Engem 2,5 évvel ezelőtt borzasztott el hogy mi folyik az egészségügy terén.2,5 évvel ezelőtt szültem kisfiam a székesfehérvári Szent György Kórház szülészeti osztályán.4 nappal a szülés után otthonomba haza érkezve kiütések jelentkeztek rajtam ami iszonyatosan viszketett égett,a móri bőrgyógyászati szakrendelésen megállapították hogy a szülés után változik a szervezetem lehet étel vagy mosópor allergia,szerencsére eljutottam egy székesfehérvári magán doktorhoz itt már lassan másfél hete küzdöttem a viszketéssel ami már annyira elviselhetetlen volt hogy sírtam,szerencsére rátaláltam dr Scheffer Lászlóra aki ahogy rám nézet kijelentette rühes vagyok,mivel közvetlen környezetemben csak nálam jelentkezett így biztos hogy a szülészeten juthattak belém a kis élősködők.Felháborít hogy ilyet kaphattam egy olyan helyen ahol a legkevésbé számítana az ember és hogy születésem óta fizetem a tb ellátást mégis magán orvoshoz kell fordulnom hogy “normális” ellátásban részesüljek ami 24 órán belül segített megszabadulni a bogaraktól és a szerencsén múlott hogy újszülött kisfiam és a többi családtagom nem kapott el.

  Tímea

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 36. Tisztelt Bokor Úr! Nagyon sajnálom kedves feleségét. Igazán méltatlan volt a bánásmód, szégyen!
  Ugyanakkor szeretném az én Honvéd kórház beli tapasztalatom megosztani. Engem pajzsmiriggyel műtöttek a sebészeten, és mondhatom eddigi tapasztalatom szerint ennyire kedves, diszkrét bánásmódban egyik kórházban sem volt részem, mint amilyet a Honvédban kaptam. A nővérek is kedvesek voltak, az orvos napjában 3x látogatott meg, műtétem után azonnal kijött és megnézett, hogy vagyok. A műtétbe vitelemkor a beteghordó hátat fordítva várt, hogy átfeküdjek a műtős ágyra, a műtő bejáratánál a lepedőt a saját takaróm alá becsúsztatása után vette le rólam a takarót.
  Nagyon sajnálom, hogy ennyire megalázó helyzetbe került, de ezekszerint a Honvédban nagy különbségek vannak az osztályvezetés között.
  Üdvözlettel, Deli Edina

  Kedvelés

 37. A véleményem szerint Bokor úrnak teljesen igaza van,a leírtak alapján, a kórházak és általában az egészségügyben tapasztalható hiányosságok miatt.A személyeskedést is meg értem hiszen egy közvetlen szeretett családtag betegsége,és az a tény hogy nem tudunk segíteni rajta,és másoknak is rossz a hozzáállása tudom,hogy mindenkinél ki veri a biztosítékot. Az ajánlat jó ki kellene menni a hon atyáknak szét nézni és lehet,hogy nem is biztos stadionokat kellene építeni ló halálában.

  Fülöp Sándor

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 38. Amit itt most végigolvastam híven tükrözi a magyarországi helyzetet és nemcsak az egészségügyét. Ugyanezt tapasztaltam, ezért mentem el az országból. És ha már nem kell félnem otthon a véleményem hangoztatásától és és nem a hivatástudatommal kell megmagyaráznom, miért nem tudom fizetni gyerekeim “ingyenes” oktatását, hazamegyek. Addig pedig szerencsés gyógyulást kívánok mindenkinek.
  Dr Komlóssy Margit

  Kedvelés

 39. A stadionok azért épülnek, mert örömet okoznak valakinek. A betegeket pedig azért építik le (értsd: az amúgy is ebek harmincadjára jutott egészségügyet még jobban lepusztították, 3 év alatt 300 milliárdot vontak ki belőle), mert nyilván sok pénzbe kerülne a normális, vagy legalábbis elfogadható ellátásuk.
  A kormány igyekszik csökkenteni a kiadásait minden áron. Mivel a stadionépítési kényszer sokba kerül, máshonnan kell kivonni a pénzt.

  Csöngölei csöndes csikós

  Kedvelés

 40. Kedves Bokor Úr!
  Kívánok mihamarabbi jobbulást feleségének, és kívánom az országnak, hogy a TB-s ellátási rendszer is a lehető leghamarabb képes legyen a saját lábán, egészségesen működni. Kívánom, hogy a várólisták legyenek elfogadható hosszúságúak, hogy az időpontkérésre (!) ne kelljen hónapokat várni, hogy minden, az egészségügyben dolgozó, azzal szoros kapcsolatban álló érintett minőségi, és élhető életet élhessen a megérdemelt fizetéséből, és végül de nem utolsó sorban kívánom, hogy mindenki, akinek akár egyszer, vagy naponta szükséges állami egészségügyi intézetbe menni, onnan a lehető legelégedettebben távozzon!

  Karkó Tímea

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

 41. Kedves Híradmin!
  Köszönöm, hogy aláírta helyettem.
  Annyit szeretnék jelezni, hogy nem egyértelmű, mire gondol aláírás alatt. Mivel én kitöltöttem a nevemet kérő mezőt, gondoltam az lesz az aláírásom. Ezek szerint rosszul.
  Azt szeretném kérni, egyértelműsítse, hogy a hozzászólás mezőben kell az aláírást is megejteni! Köszönöm szépen, és további sikeres munkát kívánok!

  Üdvözlettel: Karkó Tímea

  Kedvelés

 42. Egy picike részéhez szeretnék hozzászólni: “…hogy biztosan rossz a vénája vagy gyenge a véna fala bizonyos gyógyszerek szedése miatt.” Mivel kedves feleségét, sőt Önt is volt szerencsém “szurival” ellátni, és szerencsére nem többszöri, hanem elsőre történő eltalálással, ezért merem azt a régóta hajtogatott ideámat most is előhozni: azokat, akik vénázni akarnak, meg kell tanítani. Egy-két nap alatt meg lehet tanítani, de csak azoknak, akik meg akarnak tanulni, azoktól, akik tanítani tudnak! Ma ilyenek igen kevesen vannak! Ki fogunk halni!
  Marosi Károly

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.