Még nem aktuális az Azeri Park – az FKGP elnökének levele Orbán Viktorhoz

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

fkgp_logoAz elmúlt hónapban búvópatakként hol felbukkant, hol cáfolták azt a hírt, hogy azeri emlékparkot létesít a kormány Budapesten.

Bölcs belátását kérem, egyúttal határozottan felhívom: ne tegyék.

Lesz majd idő, amikor erre sor kerülhet, de jelenleg semmiképpen nem aktuális. A Magyarország keltette azeri-örmény hullámok a baltás azeri gyilkos kiengedését követően még nem ültek el, s egy népnek egy másik népet egyszer sem illik megalázni, nemhogy kétszer.

Bár megengedően azt írtam, a hullámokat Magyarország keltette, de mindannyian tudjuk, a magyar kormány felelőssége már az első hullámban is jelentős volt.

Az örmény nép és a magyar nép évezredes kapcsolata a Nemzeti Múzeumban is megtekinthető bizonyítékokon alapszik. A honfoglaláskori sírokban található keresztek az V. század idejére datálható hatásokra vezethető vissza, amikor népeink először „találkozhattak”.

Mindannyiunkat foglalkoztatnak a hozzánk hasonló népek sorsa, így az örmény genocídium is, amelyet a világ tekintélyesebb része tiszteletben tart, így magunk is.

Amikor Önt az Európai Parlamentben elfogadhatatlan retorikával és stílusban támadták, s nemcsak Önt, de a magyarságot is megalázni akarták, pártállástól függetlenül szorított mindenki, hogy találja meg a frappáns választ. Ha pedig nem idegen Önnek a megalázottság érzése, tudhatja, mit éreznek a még be nem gyógyult örmény sebek az azeriekkel összefüggésben.

Az azeriek beláttatása nem lehet pénzkérdés. Nekik is meg kell érteniök, hogy egy nép karaktere és büszkesége nem lehet a földben található olaj és gázkészlet függvénye.

Bízom belátásában.

Budapest, 2013. szeptember 04.

Tisztelettel:

Hegedüs Péter

elnök

Független Kisgazdapárt

Nemzeti InternetFigyelő

5 című bejegyzés “Még nem aktuális az Azeri Park – az FKGP elnökének levele Orbán Viktorhoz” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Bizony-bizony, ha hallgattál volna bölcs maradhattál volna!
  Csak egy mondatot idézek a levélből: “A honfoglaláskori sírokban található keresztek az V. század idejére datálható hatásokra vezethető vissza, amikor népeink először „találkozhattak”.

  Ugyan kérem, aki nem ismeri az igaz őstörténelmünket, az ne
  írjon róla ilyen butaságokat. Hiszen a HONEGYESÍTŐ magyar nemzet, Árpád-vezér törzsei abból az ősi népi nemzeti konglomerátumból jöttek be egyesíteni a minden oldaláról marcangolt hazát. Vagyis a kaukázusi népek azok a kezdetektől, legalább a történelmi özönvíz óta (11 ezer éve) együtt éltek az örményekkel, az azeriekkel, mit a szavárd magyarok és hunok testvérnépeivel.

  Az megint más kérdés, hogy az utóbbi évezredben az idegen hatalmak egymásnak is ellenséges nemzetekké tették a Kaukázust, hogy így könnyebben megszerezhessék a térség kincseit. T. István.

  Kedvelés

 2. Nem ez a levél lenyegr,hanem a bátor kiállás! Igy tovabb! Azt meg mindig megmosolygom,mikor okoskodók tömjénezik magukat…

  Pellei

  Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

   1. Egyet értünk T.István!
    “Nem csak az árt neked amit nem tudsz, hanem az is, amit rosszul tudsz.” Nem tudom, hol olvastam, de igaz.
    eSzeL

    Kedvelés

  1. Igen, a levél lényegét kell nézni.
   (Mellesleg: a levél nem állítja, hogy csak az örményekkel lett volna eleinknek kapcsolata. Azt viszont igen, amely tény, az örmények népirtását.)

   a Telekiek nagy tisztelője

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.