Jobbik: pótcselekvés a Fidesz laptoposztása

laptopA választások közeledtével 20 ezer laptopot készül kiosztani a Fidesz Miskolcon, hivatkozva arra, hogy fejlesszék a lakosság digitális írástudását. A kormánypárt szerint ez példátlan siker, ami egyben kitörési lehetőség is Miskolcnak. A Jobbik szerint azonban pótcselekvés, mellyel a munkahelyek hiányáról akarják elterelni a figyelmet. Az akció ezúttal 4 milliárd (!) forintba kerül az adófizetőknek.

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint a „kitöréshez” Miskolcnak nem 20 ezer laptopra, hanem 20 ezer munkahelyre van szüksége. Mint mondta, szerencsésebb sorsú nagyvárosokban a városvezetők munkahelyeket teremtenek, jövedelemhez juttatják a lakosságot, akik így megvásárolhatják a laptopokat. Miskolcon fizetés híján ma valóban csak a „Fidesz kegyéből” juthat a többség számítógéphez, ez pedig nem példátlan siker, hanem példátlan kudarc – tette hozzá a politikus, aki szerint a Fidesz valódi célja 20 ezer szavazat megvásárlása.

A politikus kételyeinek adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy jó helyre fognak e kerülni az eszközök. Mint mondta, azok után, hogy korábban mind a Fidesz, mind az MSZP megszavazta a Miskolcra tervezett cigányközpontot, a lakosság joggal bizalmatlan a két párt szándékaival kapcsolatban. Hangsúlyozta azt is, a legutóbbi közgyűlésen a Fidesz leszavazta azt a javaslatukat, hogy a számítógépek célcsoportjainak kijelölésében a Jobbik képviselői is részt vehessenek.

„A Fidesz szerint ez szakemberek feladata. Mint tudjuk, a trafikokat is szakemberek osztották szét, így kerültek fideszes rokonokhoz” – érvelt Jakab. Hangsúlyozta, a Fidesz a négy fal között fogja eldönteni, kik kapják a laptopokat, annyit azonban már most is lehet tudni, hogy a Digitális Otthon Program három célcsoportra fókuszál: a diákokra, az időskorúakra és a cigányokra.

Jobbik, Miskolc

Nemzeti InternetFigyelő

6 című bejegyzés “Jobbik: pótcselekvés a Fidesz laptoposztása” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Sziasztok !
  Lesz aki azonnal eladja ( szinte ingyen ), hogy legyen pénze.
  Lehet 20 000 internetes előfizetés.
  Nem hiszem, hogy 20 000 szavazatot jelent mert eleve FIDESZ – es tagok kapják, illetve családtagok ( Vító Corleone ) akik lecserélhetik régi ( tavaly kapott ) készülékeiket
  Az biztos nem a segítő szándék vezérelte őket, hanem valamilyen
  PROFIT !

  Péter

  Kedvelés

 2. Nem ismerem e döntés hátterét, de kíváncsian várom, hogyan boldogulnak a laptopokkal. Az viszont tény, hogy munkahelyeket kellene teremteni, mert katasztrofális a helyzet, akár van laptopja valakinek vagy nincs és legyen fiatal, középkorú vagy idős.
  Anna

  Kedvelés

 3. Kormányzati szintre emelt korrupció!
  Mint a pedagógus béremelés fél évvel a választások előtt. A leggyávább, legkönnyebben megvásárolható “értelmiségi” réteg éppen a pedagógusok. (Természetesen a csekély, ám mégiscsak létező kivételt leszámítva.)
  Megvették a külhoni szavazókat, a belhoni “integráltakat”, a felső-középosztályt is. Még a nyuggereknek kell lökni némi alamizsnát, (csak kicsit később, mert már feledékenyebbek), és meglesz az 50%.

  4 milliárd? Ha jól számolok, akkor az 200 000 Ft/db. Vajon melyik Nyerges, Szíjjártó vagy Simicska-cég nyeri a tendert?
  Ja, és az kb 400Ft/fő “hozzájárulás”, még a csecsemőktől is.

  (Megyek hányni…)

  Patmosz

  Kedvelés

 4. Én sem szeretem őket, de valaki mondja meg végre …….ha a többség ellene van akkor ki a pöcs szavazta meg ezeket ?

  Péter

  Kedvelés

  1. Honnan veszed, hogy a többség ellenük van? Sajnos még mindig mellettük van, ha nem is kétharmaddal. Ezek mára profi gazemberekké kupálódtak az “emútnyócév” (+ az “emút” 3és fél) alatt. Semmit nem bíznak a véletlenre. Épp most vásárolják meg a pedagógusok voksait.
   Patmosz

   Kedvelés

   1. Azért gondolom, hogy sokan vannak ellenük mert nem találkoztam olyan emberrel aki támogatná őket . ( kivétel egy vállalkozó )
    Péter

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.