Felhívás a magyar vízkészlet védelmében (NIF kommentárral)

vízA Független Kisgazdapárt a továbbiakban is a leghatározottabban kiáll a magyar vízkészlet érdekében. Ezúttal az ivóvíz privatizációja elleni küzdelemben olyan kezdeményezésre találtunk, amely más országokban már fényes sikert eredményezett:

Németország, Ausztria, Belgium, Szlovákia, Szlovénia, Litvánia, Finnország, Luxemburg, Hollandia, Görögország, Spanyolország és Olaszország már elérte, hogy az ő országuk esetében az Európai Bizottság levegye a napirendről az ivóvíz kötelező privatizációját. A magyar vízkészletet még mindig veszélyezteti!

Az ivóvízhez jutás emberi jog, ezért ha egy ország lakóközösségéből legalább 16.500 személy ezzel az emberi joggal kapcsolatosan “egyetértését” fejezi ki, az adott ország is bekerül az ivóvízkincsüket védő országok közé.

A felsorolt országok közel 2 millió állampolgára küldte el eddig “egyetértését”, s az EU létezése óta először volt kénytelen meghátrálni. Michel Barnier EU-biztos kénytelen volt levenni napirendről az ivóvíz kötelező privatizációját…

A Független Kisgazdapárt javasolja mindenkinek, aki félti a magyar ivóvizet, csatlakozzon azokhoz a polgárokhoz, akiknek elegük lett a “globalizációból, a tőke szabad áramlásából, a privatizációból.”

Az alábbi linkre kattintva Ön is csatlakozhat, és megmentheti nemzeti kincsünket:

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu

Fogjunk össze, hogy gyermekeinknek is maradjon ivóvíz!

Az aláírásgyűjtés szeptember 9-én zárul le.

Forrás: FKGP honlap

NIF kommentár

Mára világossá vált az a tény, amiről sok előre látó honfitársunk már legalább tíz éve beszélnek, hogy tudniillik a víz mára stratégiai fegyverré vált. Földünk édesvízi készlete rohamosan fogy, egyrészt a szélsőséges éghajlati viszonyok terjedése, másrészt a népesség óriási ütemű és az ezzel együtt járó fogyasztás növekedése miatt, és így fenyegeti az emberiséget a vízhiány. Mivel hazánk kivételezetten kedvező helyzetben van ezen a téren, így hatalmas a fenyegetés arra nézve, hogy a világ nagyhatalmai szemet vetnek Magyarország vízkészletére, s igyekeznek azt minden eszközzel megszerezni. Ezeket a jeleket már akkor lehetett látni, amikor elkezdődtek a palackozott ásványvizek reklámozásai! Ez a figyelmes szemlélő számára éreztette, hogy a víz egyre fontosabb a világban. Az eddigi kormányok ezen a téren is hatalmas károkat okoztak, hiszen szinte valamennyi hazai édesvízi forrást külföldi cégek tulajdonába játszottak át!
Ez ellen határozottan fel kell lépni, és vissza kell vennünk édesvízi készletünk minden forrásának kizárólagos tulajdonosi és használati jogát!
Fogjunk össze, mert teljes mértékben kirabolnak bennünket! Már az is elképesztően veszélyes, hogy a hazai vezetékes vizek kezelésébe beszállhattak külföldi vállalatok!
Kérjük, hogy aki teheti, írja alá ezt a követelést, és minden lehetséges eszközzel terjessze ennek hírét! (NIF szerkesztők)

Nemzeti InternetFigyelő

5 című bejegyzés “Felhívás a magyar vízkészlet védelmében (NIF kommentárral)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem tudom, ki, hogy van vele, de személyi számot interneten megadni??? Sok aláírás-gyűjtésben vettem részt, de ilyen még nem volt. Ezenkívül a megfogalmazás sem tetszik, nagyon faramuci. Nincs valami más, ahol alá lehetne írni?
  Anna

  Kedvelés

  1. Alaposan átolvastam, s azon megállapításra jutottam, hogy az EU által engedélyezett aláírás-gyűjtés direkt van megnehezítve, mi több felvetődik, hogy ez jogilag helyes-e. Ugyanez az ív volt a másik csoport által kezdeményezettnél is. A sanda gyanúm az, hogy Brüsszel már gondolatban felosztotta a kincset érő vizeinket.
   Anna

   Kedvelés

 2. Ez a Haza, mely a Duna és a Tisza folyónk és azok mellékfolyóival a miénk, mi itt élünk, forrásvizeink gyógyvizeink igazi kincsünk, nem adjuk, harcolunk érte, míg magyar ember él e földön. Ez a legnagyobb kincsünk igazi érték, nem az olaj, vagy az arany, hanem a víz, a tiszta magyar ivóvíz

  Beatrix Stollmayer

  Így igaz, de kérem, hogy hozzászólását írja alá. Most pótoltam. Híradmin

  Kedvelés

 3. “\”Nemzeti InternetFigyelő\”” írta: > Híradmin posted: “A Független Kisgazdapárt a továbbiakban is a leghatározottabban kiáll a magyar vízkészlet érdekében. Ezúttal az ivóvíz privatizációja elleni küzdelemben olyan kezdeményezésre találtunk, amely más országokban már fényes sikert eredményezett: Németország, ” Többször kitöltöttem a kérdőívet, de valamiért a rendszer nem fogadta. Egyébként is túl bonyolultnak tűnik más hasonló akciókhoz képest. Nem szándékosan van túlbonyolítva ?és éppen ezért áll a magyar tiltakozások ügye ilyen reménytelenül és szégyenteljesen rosszul?üdvözlettel Nagy Lajos

  Kedvelés

 4. Független ? kitől ? a magyar emberektől ?Csak nem adathalászok? (kubatov -féle összeírás??!! név ,lakcím személyi szám stb) feco

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.