Szégyen

szégyenRég látott ismerőssel találkoztam a minap. „Mi van veled, nagyon elgyötörtnek látszol. Csak nem vagy beteg?” – kérdeztem aggódva. „Nem, az egészségemmel semmi bajom, csak rettenetesen szégyellem magam. Napok óta nem tudok a gyermekeim szemébe nézni. A minap szomorúan állapítottam meg, hogy semmi komoly elképzelésük nincs a jövőjükkel kapcsolatban. Nem érdekli őket, hogy mi lesz velük, hogyan fognak élni idős napjaikban, s csak tengődnek egyik napról a másikra.

El is határoztam, hogy leülök velük egy komoly beszélgetésre! Úgy is lett, csakhogy én roppantam össze ez alatt a beszélgetés alatt.” – mondta keserűen ismerősöm…

–          Te beszélsz nekünk felelős gondolkodásról, előrelátó viselkedésről? Hiszen bamba, hülyegyerek módjára hagytátok magatokat átverni a sok tolvaj politikus haramia által! Hagytátok, hogy szétlopják az országot, elherdálják a nemzeti vagyont, miközben ők sokszoros milliárdosok lettek! Rosszabbak voltatok, mint Ézsau! Még egy tál lencsét se kaptatok cserébe, s oda vetettetek mindent eléjük. A részeg fuvaros is felelősségteljesebben viselkedik, mint ti tettétek, mert az legalább nem dobja a lovak közé a gyeplőt. Ti meg ezt csináltátok. Ki hatalmazott fel titeket arra, hogy az én örökségemet, az országomat, Hazámat odavessétek a haramiák lábai elé? Hogy számoltok el a rátok bízott javakkal, ami minket illetett volna? Mit hagytatok ránk?

Nem egyebet, mint nyomort, kilátástalanságot, és mérhetetlen, visszafizethetetlen adósságot, miközben a felvett hiteleket már sokszorosan visszafizettétek? De ti még most is bedőltök az ócska hazugságoknak, mindegy, csak az a szó szerepeljen egy politikus zagyva hazudozásaiban, hogy „nemzeti”, s ti máris hasra estek előtte, éljenzitek, s úgy követitek, mint hívek a megváltót! Nem látjátok, hogy az utolsó bőrt is lenyúzzák rólatok, aztán meg majd sóval dörzsölnek be, hogy élvezzék kínotokat?

Tudod, mondta ismerősöm, úgy ültem ott, szemben a gyermekeimmel, mint aki szörnyű gyilkosságot követett el ellenük. Én öltem meg vágyaikat, életkedvüket. Én semmisítettem meg a jövőjüket, kilátásaikat, s nem, hogy nem vethetek semmit a szemükre, de még örülhetek, ha nem űznek világgá! Mert megérdemelném! Én voltam az idióta, akit úgy vertek át a gazemberek, hogy még tapsoltam is nekik.

De gyermekeim felnyitották a szememet. Ezt a rettenetes bűnt már nem tudom jóvátenni. Elkótyavetyéltem mindenüket, mert beletespedve a kommunisták által belém sulykolt felelőtlenségbe, nemtörődömségbe, rosszabbul viselkedtem, mint egy óvodás gyermek, aki a szüleitől vár minden gondoskodást!

 Nos, ezért vagyok manapság ennyire siralmas állapotban. Csak azt nem értem, hogy tudnak a gyermekeim még mindig olyan jók lenni, hogy szeretnek, és féltenek? Pedig megérdemelném, hogy naponta belém rúgjanak, leköpjenek!

Ezért nem tudok a szemükbe nézni, és szörnyen szégyellem magam! Rettenetes bűntudatom van, és nem tehetek érte senkit felelőssé, mert én voltam az, aki lusta és hülye volt ahhoz, hogy alaposan a körmükre nézzen azoknak, akiket megbízott az ország vezetésével. Így lehetett a pufajkás verőlegény, a szigorúan titkos tartótiszt, a libatolvaj milliárdos, a KISZ titkár okirathamisító, meg a Soros-bérenc miniszterelnök, nem beszélve a minisztereikről!

Nézz körbe barátom, és zokogj velem! Mit tettünk?! Micsoda hatalmas bűnt követtünk el! Megérdemeljük, ha a következő generációk majdan csakis megvetéssel emlegetnek bennünket! Nem mi vagyunk itt az igazi áldozatok, hanem a gyermekeink, unokáink! Mi önként, barom módjára hajtottuk igába a fejünket. De ők vétlenek, ők igazi áldozatok, a mi felelőtlenségünk áldozatai!

Ezeket mondva szomorúan nyújtott búcsúkezet ismerősöm, s megvallom, azóta én is szörnyen érzem magam. Azt hiszem, fel sem fogjuk, mekkora bűnt követtünk el gyermekeink, unokáink ellen. Valósággal magunkkal rántottuk őket a halálos szakadékba, amibe mi saját magunk vetettük magunkat!

Újabb választások elé nézünk, de van-e még értelme bármiféle reménynek? Nem sok jóra számítok!

Lejegyezte: Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

36 című bejegyzés “Szégyen” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ehhez nincs mit hozzátenni. Változást az “Istenadta” csak a voksaival érhet el, rajta hát! Közeleg 2014. De nem Bajnaiékra gondolok.

  CarChilli

  Kedvelés

  1. Kedves CarChilli!

   De kire adhatna le voksot az “Istenadta”? Lát most Ön olyan politikai garnitúrát, akikben ennyi átverés, hazugság, csőbe húzás után még bízhatna az ember gyereke? Hány önkéntes jelöltnek néztünk utána, hogy ki fia-borja? Hányat ellenőriztünk le igazán az eltelt évek alatt?

   Ha ki is derültek szemétségek, hány került ezek közül börtönbe, vagy legalább is ki a közéletből, örökre? Zsíros állásokba menekültek, s most lopakodnak vissza! Nézze meg, hogyan másznak vissza a férgek (sorolhatnám a végtelenségig), akiknek már rég legfeljebb a bűnügyi rovatokban szabadna szerepelniük!? De nem, ezek a férgek milliós jövedelmek mellett gyalázzák Hazánkat, szervezkednek ellenünk, s korbácsolják az indulatokat, szervezik az összefogást Hazánk és a magyar nép ellen!

   Felforr az agyam, amikor meglátom a sok gazember neoliberális csúszó-mászót, ahogy pöffeszkednek vigyorogva akár a mi Parlamentünkben, akár az Uniósban, s röhögve a markukba, hatalmas jövedelmek birtokában ócsárolnak minket, BÜNTETLENÜL!!!

   Ezekre voksoljon az átvert, ostoba magyar? (Ostoba, mert még most sem akar felébredni, s várja a sült galambot, bízva a mai “nemzetire” mázolt neoliberális kormányban, vagy a jó ég tudja, miben,…. talán a csodában!)

   Czakó István

   Kedvelés

   1. Hát igen. De én azt gondolom, hogy az eddigiek helyett már csak azért is újakra, ez esetben a Jobbikra kell szavazni, mert lehet, hogy ők is beállnak majd elődeik nyomába (már ami a korrupciót – lopást illeti), de mégis csak tőlük remélhetjük, hogy megtisztulhat Magyarország. Mert ugyan mit várhatunk az eddigiektől? Hogy kevesebbet fognak lopni? Kizárt, “kutyából nem lesz …”).
    Az ártatlanság vélelme rájuk (Jobbik) is vononatkozik, bízzunk, talán mégsem aljsodnak le. Mit veszíthetünk? Ha tisztességesek maradnak, minden magyar nyer vele, ha nem, akkor sem lesz rosszabb, mint eddig volt.
    Jelen politikai, és nem politikai (kényszer) helyzetben én nem látok jobb megoldást, de nem zárkozom el semmi jobbtól.
    Szebb jövőt, hajrá magyarok!

    CarChilli

    Kedvelés

   2. Czakó úr!
    Csak úgy kiegészítésként:

    Emlékezzetek, hogy 1989/1990-ben mivel nyugtatták le a levitézlett és elfajzott országrontók az embereket:
    “A törvények meghozatala a fontos és a demokratikus intézményrendszer létrehozása.”
    ÉS MINDENHOL, DE MINDENHOL MEGMARADTAK A RÉGI, JÓL BEVÁLT KÁDEREK, PRIBÉKEK, FÜLBESÚGÓK, A LE-ÉS FELMENŐ VASTAGNYAKÚAK, AZ EGÉSZ SAKÁL-KOTORÉK. Ott vannak a munkahelyeken, a pártokban , a szakszervezetekben az egyházakban. Maradt a K-vonal, maradt a hálózat, szinte érintetlenül: és a tehetségtelen, de a gyalázatban annál inkább szorgalmas és szervilis aljanépet mesés vagyonokhoz juttatták (a mi véren és verítéken szerzett tulajdonunkat – gondoljatok a kisemmizett és végletekig megalázott parasztok milliós táborára, a gyárakban kussoló melósokra, akiknek tehetetlenül kellett végignézni, hogyan fosztják meg őket és családjukat a megélhetést biztosító munkától, hogyan értékelik le munkájukat, hogy mára életük munkájának szinte egyetlen eredményére, lakásaikra, vagyonunkra is rátegyék a mocskos mancsukat, ezzel véglegesítve a rabszolgaságot számunkra… ), hogy kellő időben és helyzetben majd ezek az újgazdagok és újundokok viszonozzák nekik a gazemberséget gazemberséggel.
    Ezért kell hát a fidesznek is mindenkit, lehetőleg mindenkit a helyén hagyni! A KEZÜKET FIGYELJÉTEK, NE A DUMÁT!!! Helyén hagynak mindenkit, néhány gyalogot beáldoznak. Itt maradnak nyakunkon a bürokratáik, a bankárjaik, ügyészeik, szakértőik. Ránk szabadították a rendőröket, bírókat, 56-os akasztókat és akasztatókat, pufajkásokat, D-209-eseket, libásokat, kacsásokat, tocsikokat, tribuszernékat, vörösiszaposokat, baumagosokat, globexeseket, westBalkánosokat, princzeket, kókányolt böszméket, draskovicsokat, felcsútiakat, alcsútiakat, simorokat, kálmánokat, kajmánokat, bolgárokat, a számlagyárosokat, a zabrálókat, a degeszbuksza hercegeket, az egész gyülevész bandát, akik naponta és elképesztően virulens módon szívják, szívják, habzsolják és zabálják életünket, dőzsölik vérünket, reményünket, múltunkat, jelenünket, jövőnket.
    Pöcegödörré, trágyává teszik történelmünket, nemzeti hőseinket, magyarságunkat. Bomlasztanak, rothasztanak, döglesztenek, gyűlölködnek, züllesztenek. Ha nem velünk történne mindez, tán még csettintenénk is, “micsoda rendezés! micsoda balfácánok ezek a magyarok!
    Ilyen balfaszokat nem hordott még a hátán a föld!”

    Horváth Bertalan

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá, mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

 2. Jobbik, Jobbik és megint csak Jobbik. Minden egyéb politikai formáció együtt tüntetett az “Együtt Jeruzsálemért” tüntetésen, és ezek tették tönkre az országot. Utolsó lehetősége lesz 2014-ben a magyaroknak, hogy a Jobbikot tegyék kormányra. Az eddigiekre megállapított általánosítások, hogy hazugok, tolvajok, hazaárulók, cionisták kiszolgálói és ügynökei, nem vonatkoztathatók a Jobbikra, mert még soha nem kormányzott. De itt az utolsó lehetőség, hogy a 23 éves csürhét teljességgel kitakarítsuk az országból, és végre börtönökbe, munkatáborokba zárjuk, vagy bűneik súlyosságának megfelelően felakasszuk. Az utolsó lehetőség, hogy gyermekeink és unokáink előtt elégtételt vegyünk a nemzetet átverő és kifosztó cionista csürhén. Ez csak a Jobbikkal lehetséges, és ezt diktálja a józan ész is.
  Azokat, akik már bizonyítottan elárulták a hazát, le kell tartóztatni, ki kell végezni, börtönökbe kell zárni.

  Rétei Ágnes

  Kedvelés

  1. Kedves Ágnes!

   Irigylem töretlen hitét és optimizmusát, de nekem már senkiben nincs feltétlen bizalmam. Most lenne itt az ideje azoknak a felelősen gondolkodó honfitársainknak, akik például a JOBBIK vezetőit iskolatársként, rokonként, szomszédként sok-sok éve ismerik, hogy ha bármi olyat tudnak róluk, amiben a nevezettek nem mondanak igazat nekünk, azt feltárják, s nyilvánosságra hozzák.

   Gondolok itt például azok sunyi aljasságára, akik nyilvánvalóan tudtak Szegedi dolgairól is, de lapítottak, hallgattak, s csak nem rég derültek ki a hazugságok.

   Nekem sok Jobbikos jó ismerősöm, hogy ne mondjam, barátom van (a legfelsőbb vezetésből is), de az előbb említett eset is erősen meggyengíti a pártban való bizalmamat, hiszen ezek után ki tudja, mik fognak még kiderülni, ha netán kormányra kerülnének,… és akkor megint cseberből vederbe estünk. Az az igazság, hogy a Szegedi körüli mismásolás, kezdeti elkenés sem tett jót a bizalmamnak. Ráadásul most derülnek ki, hogy még súlyos visszaélésekre is van gyanú az ügyében,…

   Ráadásul megint azt látom, hogy a kényelmes parlamenti semmittevés kezd eluralkodni, ahelyett, hogy az emberekkel törődnének,… Ha nyerni akarnak, ideje lenne kijönni az Országházból, s az emberek közé menni,….

   S ki tudja, hány volt MSZMP-s vagy cionista ügynök férkőzött még be a pártba? Ön tudja, mert én nem!

   Az igaz, hogy a JOBBIK még nem volt kormányzati szerepben, így megérdemli az ártatlanság vélelme, de még egy melléfogást már nem fog bírni az ország, s ezt tudják az ellenségein is, tehát minden eszközt bevetnek, hogy lépre csaljanak bennünket, és megint átverjenek.

   Én egy időben többször voltam bent a Parlamentben, s láttam, hogyan bratyiznak egymást becézve a büfében (valóságos puszipajtásként) a “nemzetinek” tartott képviselők a balliberálisokkal! Nyoma sem volt ott annak, hogy ők bármiben is ellenfelek lennének! Ki tudja (illetve ma már vannak sejtéseink, de ezek is még csak sejtések), hogy miféle összefonódások vannak közöttük, látva például most azt, hogy Csányi (Orbán úr nagy haverja) hogyan játszik kétkulacsos játékot (támogatva a liba tolvaj pártját is!).

   Ha ehhez még hozzá veszünk néhány elszólást is, akkor végleg megrendül az ember bizalma bárkiben is!

   És ez volt ellenségeink célja! Megint nyertek. Sikerült nekik úgy összezavarni és elbizonytalanítani bennünket, hogy már önmagunkban sem bízunk!

   Ezért mondom, hogy nem sok jóra számítok már ezután! A globalista maffiózók kényük-kedvük szerint játszanak már velünk!

   Szomorú szívvel: Czakó István

   Kedvelés

   1. Tisztelt Czakó István! Az MSZMP(ők MSZP-nek mondják!), a FIDESZ, az LMP, a KDNP lehet, hogy bratyizik, de azért Ön is tudja, hogy Vonát ezek nem tudják lépre csalni. Vagy megvenni a Szaharában egy marék homokért! Az ú.n. “nemzeti oldal” csak marketing fogás, hogy ezzel a randa újkelezű szóval éljek, azt már régen megvették, zsarolhatóvá tették a szocionistabolsiliberálisok. Felejtsük el minél előbb. Az egyetlen utolsó lehetősége Magyarországnak a Jobbik. Pont.
    délvidéki

    Kedvelés

   2. A jobbik is tele van zsidóval és komcsival,ha komolyan gondolják a nemzeti politizálást akkor szabaduljanak meg tőlük.

    Horváth Bertalan

    Kedvelés

  2. Csakhogy ahhoz a Jobbiknak is meg kellene tisztulnia! Ki tudja hány szegedi, nyikos, kovács, pösze, rozgonyi .. és még hány féreg van a Jobbikban is! Amíg nem csinálnak tabula-rasat addig a Jobbik is ugyanolyan kérdőjel mit bármelyik mszmp utódpárt!

   kató rudi

   Kedvelés

   1. Ha ennyire tudsz mindent, miért nem szólítod fel kilépésre azokat, akik szerinted még ott vannak, és rontanak. A mellébeszélésed nem segít.
    Szerintem igenis megtisztult a Jobbik. Nyikos, Kovács tevékenységét összehasonlítani pőszerozgonyival…hát ez a hülyeségnél is több.

    Nem tudja valaki szegedi elérhetőségét, elsősorban email-ben?

    HK

    Kedvelés

 3. Ha igazán végig gondoljuk,hogy mi vezetett ide,és vissza megyünk még azt a 23 évet,akkor már a felnőtt lakosságnak nagy része tudta,hogy milyen társadalmi viszonyok között éltünk,tudtuk jól hogy a
  változások nem abba az irányba mentek amit igazán a nép akart. A népet annyira elbutította az hogy az oroszok kimentek,és az a három főbohóc a köztársaság nevébe előre nyomta ezeket a selejtes KISZ
  politikusokat,és a köpönyeg fordító új szocialistákat Ők nem voltak
  kommunisták,mert kommunizmus sosem volt Magyarországon.Ezek a
  rendszerváltók voltak a legnagyobb bűnözők,szétlopták a nemzeti vagyont úgy osztották fel egymás közt mint ha ők dolgoztak volna meg
  érte.De valóba mi vagyunk a hibásak,mert mindig megválasztottuk őket.Teljesen mindegy,hogy melyik oldalra szavazol,mindenhol ott vannak ezek a semmirekellő népnyomorító politikusok. Amíg nem
  vesszük tudomásul,hogy egyetlen ki út a függetlenség addig mindig szégyenkezhetünk utódaink szemébe.Mert nem, vesszük tudomásul,hogy addig változás nem lesz míg a politika diktál a szakmai életbe,mert a politika nem a szakmaiságot,hanem hatalom
  megtartása a célja.Nagyon drága korszakot éltünk minden vonatkozásba,nem tanulunk a múltból,mert nekünk még mindig
  Mohács kell. Gondolkozzatok szálljatok magatokba hogy érdemes e egy parlamenti pártnak is akár milyen megbízást adni Azok akik eddig
  részt vettek a parlament munkájába száműzni nem megválasztani kell.
  KERESNI KELL A SOK KIS FÜGGETLEN CSAPATOKAT .Akiket a
  lakókörzetedbe ismersz és tudod hogy téged szolgál.és nem uralkodik.

  Kanalas András

  Kedvelés

 4. Az egyetlen lehetséges megoldás a JOBBIK! Térjetek észhez!
  délvidéki

  Kedvelés

 5. Kedves “délvidéki”!

  Az egyik kedves barátom (ha mondhatom így) a JOBBIK vezetésében éppen Vona Gábor! Sokat beszélgettünk, többször vacsoráztunk együtt szűk baráti körben, s őt tényleg tisztességes és Hazánkat szerető, féltő embernek ismertem meg.

  De amikor Szegedi Csanádot hallgattam egy néhány alkalommal, ő is hitelesnek tűnt, és látjuk, mi lett a vége. Ezzel nem Gábort akarom kisebbíteni, csak azt érzékeltetni, hogy miért is uralkodott el rajtam a gyanakvás és a bizalmatlanság.

  Nem Gáborban nem bízok, hanem túl sok átverésnek, kajmán-bolsevik, neoliberális mocskos csalásnak voltam már elszenvedője. Ráadásul ezzel a “nemzeti” jelzővel még mindig tömegeket képesek becsapni, akik úgy nyelik be a “nemzeti” köntösbe csomagolt hazugságokat, mint éhes tyúk a zöld taknyot! Azonnal rábuknak, és éltetik azt, aki kiejti a száján, mint hívek a messiást! Épp így használják a gyűlöletkeltést is, a félelemkeltést, vagy az ígérgetéseket. Ami dühítő az egészben, hogy a gondolkodni lusta, hülye tömeg (ez kell nekik!!!) rá sem jön, hogy évről-évre ugyanazzal verik át! Bámulnak, mint Rozi a moziban, tátott szájjal, s észre sem veszik, hogy bekapták a legyet! S amikor rádöbbennek, hogy megint jól hülyét csináltak belőlük, meg sem mernek mukkanni, sőt, még azokat szidják, akik kimennek háborogni! Ezt volt módomban átélni Csótány szándékosan kiszivárogtatott őszödi beszéde idején, amikor is egy maroknyi hazafiakból álló csapattal kitartóan tiltakoztunk az aljasság miatt!

  Ez az én szomorú kiábrándultságom oka!

  Üdvözlettel: Czakó István

  Kedvelés

  1. Maximálisan egyetértek és csatlakozom az előttem szólóhoz.
   H.B.

   Kedvelés

 6. Hát kedves István, nagyon igaz az a mondás, hogy a fejétől büdösödik a hal.
  Magam is hasonlóképpen vélekedek a közállapotokról.
  Ha már így ismered Vonát, talán választ tudnál adni arra a kérdésre, hogy tényleg azt kérdezte-e Szegedivel kapcsolatosan? Ki tud róla?
  Ha igen, akkor nincs sok keresnivalója a parlamentben.
  Egyébként is az a véleményem, hogy akkor végünk, ha a Jobbik nyerné a választásokat.
  Félreértés ne essék, egyes programszólamaikkal még szimpatizálok is.
  A megvalósításuk lehetőségében nem hiszek. Azonnal padlóra küldené az országot a bankár maffia. Még éheznénk is. Nincs felkészülve az ország / nem véletlenül / egy önfenntartó létre.
  Még a rendszerváltáskor volt 10 millió sertés. Most 3 millió és veszteséges az ágazat. ” Drágán ” termelünk. És így tovább.
  Megoldás?
  Nem tudok megoldást. Ugyanis az elkötelezett vezetőt régen annak nevelték. A maiak kontraszelekció eredményei. Csak szavak, hazugság, külcsíny, médiafogás.
  Előbb vagy utóbb szét fog pukkanni ez a szappanbuborék. Sajnos nem fogjuk megúszni a ” tetszettek volna forradalmat csinálni “-t.
  Remélem azt már nem érem meg.
  Korábban már tisztáztuk, hogy sajnos nem vagyok vallásos, de megpróbálok imádkozni, mert már csak az segíthet rajtunk.
  Üdv: roka

  Kedvelés

  1. Kedves “roka”! 😀

   Sajnos, azt nem tudom, mit kérdezett Vona Gabi Szegedivel kapcsolatban, de erre én is kíváncsi lennék! Sokat elárulna a valós helyzetről. Mostanában nem beszéltünk,… ez is fura számomra. Régebben nem volt nehéz elérni,… de mostanra éppen úgy járt, mint Orbán, fallal veszik körül, megpróbálják elszigetelni. Ez is azt vetíti ki, hogy működik a balliberális maffia.

   Éppen attól félek én is, hogy egy olyan fellépés, amit olykor hangoztatnak, bizony nyomorba taszítana bennünket, hiszen így is eszeveszett támadást intéznek ellenünk.

   Nem volt az véletlen, hogy mindent szétromboltak az országban!

   Legalább tíz éve mondom, hogy nem fogjuk megúszni a valódi forradalmat, de az egyre szörnyűbb lesz, hiszen minél tovább halogatjuk, annál nagyobb daganatot kell kivágni a nemzet testéből, annál véresebb lesz! Azt már én sem szeretném megélni, mert az az érzésem, nagyon kegyetlen lesz!

   Nem sok jóra számíthatunk!
   Lassan még annak is meg kell tanulnia imádkozni, aki nem vallásos,… mert itt már csak Isten segíthet, ahogy írtad!

   Czakó István

   Kedvelés

  2. Tisztelt roka!
   „Még a rendszerváltáskor volt 10 millió sertés.”

   Most van közel 10 millió birka. Úgy néz ki, hogy gazdáinknak ez a tartási forma kifizetődőbb…

   „… sajnos nem vagyok vallásos…”

   Sajnos én sem vagyok vallásos. Isten óvó kezét soha nem éreztem magam felett, a lábát viszont születésemtől fogva a seggemben érzem. Erről, ami történik velünk, nem Isten, a csuhások, a politikusok, vagy a bankárok tehetnek, hanem az emberi butaság, a hiszékenység, a gyávaság, és a megalkuvás a felelős.
   De ígérem, ha ezeknek a népnyúzóknak a talpuk alatt fütyül a szél, azonnal vallásos leszek, imádkozni is meg tanulok.
   Még megemlékezést, és békemenetet is szervezek.
   oiproks

   Kedvelés

  3. Kedves Róka!
   Én pedig remélem,hogy megérem azt a forradalmat.
   H.B.

   Kedvelés

 7. Az a csendes érzésem, hogy ha a Jobbik, Vonával az élén, kormányra kerül, nagy csalódásokat fog sokaknak okozni. Az a vak-szerelem Vonába sokakat megvakít. Sajnos.
  Bízom-e Vonában? Asbszolút nem!!!

  Corvinus

  Kedvelés

 8. Akinek még nem volt módja bizonyítani, azt nem kellene előre elítélni! Ebből a választékból már csak a Jobbik jöhet szóba. Az ellenség nagyon okos, ravasz és aljas, tehát bizonyára a Jobbikot is befertőzte, de eddig csak a Jobbik zárta ki soraiból azokat, akikről kiderült valami. Pőszének sem kegyelmeztek.
  Ha pedig mindenképpen vesznünk kell, akkor inkább harcban, mint megalázott rabszolgaként, lassú kínhalállal.
  Márai írja a Halotti beszédben: “… kihaltak az aztékok is…”. Elkorcsosult nép lettünk, amely csak gyurcsányokat, bajnaikat, orbánokat képes kitermelni magából. A büntetés nem maradhat el. Az Univerzum igazságos! És egy cseppet sem szentimentális. 😦

  Csiszár József

  Kedvelés

 9. Közel vagyok a hatvanhoz. Én is szégyellem, hogy ezt a szart hagyom magam után, gyermekeimnek, unokáimnak.
  Ebben ludasak vagyunk mindnyájan, akik a gengszterváltást birka módon elviseltük. Aki anno ott volt, és a testi épségét kockáztatta, ma már bebizonyosodott, hogy kevés volt. Ettől sokkal nagyobb, véresebb áldozatra van szükség, hogy ezt a politikusoknak nevezett csürhét elintézzük. (szégyenérzetem miatt már odáig jutottam, hogyha fiataljaink megelégelik ennek a csürhe bandának garázdálkodását, golyófogónak még jó leszek)
  Sokszor írtam egy helyi fórumra, amit a zsidó férgek megszüntettek. Évekkel ezelőtt, ezen a betiltott fórumon írtam a MEG NEM SZÜLETETT GYERMEKEKRŐL. Persze, egészen más szemszögből, mint azt a zsidófasszopó navracsics most előadja.
  Arról írtam, hogy a cionista, zsidó férgek elnyomása miatt, a fiatalok, külföldre mennek, és nem akarnak gyermeket rabszolgának nemzeni.
  Ezek az ajvékóló disznók mikor fognak megemlékezni a Magyarországon meg nem született gyermekekről?
  oiproks

  Kedvelés

 10. Sajnos a hazugság, félrevezetés, lopás-csalás és hazaárulás a “magyar politikában” mindennapossá vált.
  Mindennapossá vált a nemzet egymás ellen való kijátszása is (polgárháború-közeli állapot fenntartása).
  Ezek az emberek nem azzal váltak vezetővé, hogy zászlajukra az aljasságot tűzték volna – rászedték, becsapták a nemzetet.
  A megoldás pedig nem a további megosztás lenne, hanem a nemzet ébredése, összefogása és a zuhanás leállítása. Ehhez nem a kollektív szégyen az út, hanem a gondolkodó elme. Csakhogy: ez gyarmatosítóink, felvásárlóink érdeke, akarata és pénze ellen van, tehát minden eszközzel az egység szétzilálásán, a társadalom megosztásán, lealjasításán dolgoznak. Én azt látom, hogy még nem elég nagy a baj a nemzet összefogásához, sokan még nincsenek abban a helyzetben, hogy az életükért fussanak (még van vesztenivalójuk). A HAZA fogalma pedig, “hála” a liberális-szocionista gondolkodásmód napi sulykolásának, mára elveszítette a jelentését, értelmét.
  Aki hibázott és azt fel is ismerte, az ne a szégyenre koncentráljon, hanem a hiba elhárítására, megoldására! A kijavított hiba nem hiba! Az ország, a nemzet érdeke, léte, fennmaradása függ attól, hogy többé orbán, gyurcsány, horn gyula, medgyessy stb. félék ne kerülhessenek kormányra!!! Olyan körülményeket kell teremteni ezeknek a számára, ahol “eszükbe jut”, hová lopták ki az ország teljes adósságának kétszeresét! (Ez lenne az igazi felelősségrevonás!)
  Nagy Péter

  Kedvelés

 11. A galgahévízi ökofalut jobbikos vezetéssel sikerült tönkretenni, persze úgy, hogy anyagilag jóljárjanak a vezetők, Tiszavasváriban se lett jobb helyzet a jobbikos vezetéstől, a gyöngyöspatai jobbikos polgármester meg már kétszámjegyű milliókat autózott el, és rabszolgákkal dolgoztat. Szavazzatok csak a jobbikra, ha azt akarjátok, hogy Magyarország fénysebességgel csapódjon a földbe!

  Jeanne dArc

  Kedvelés

  1. Ezeket a vádakat bizonyítani is tudod,vagy csak a régi bevált módszereteket alkalmazod?Ha nem tudod,akkor aljas vagy!
   Nagy

   Kedvelés

  2. Szentem, Szűz Johannám: ez a Te látomásod. S ha úgy akarsz járni, mint Jeanne d’Arc, szavazz csak libásékra. Még ingyenfüvet is kapsz a száraztészta mellé, fizetségként!
   CarChilli

   Kedvelés

 12. Sajnos ez egy jó kis propaganda duma, hogy mindenki érezze egy nagy kalap sz..nak magát. Felettébb önbizalom növelő. A kat. egyház is ezt csinálja…”én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem”….Egyszóval én NEM érzem magamat bűnösnek. Az viszont szégyen, hogy ez a cikk megszülethetett, terjed és sok embernek elveszi még a legapróbb önmagába vetett hitét is.
  Pat

  Kedvelés

  1. Pat!

   Duma a magáé!

   Elég szégyen, hogy nem érzi trehány lustaságának súlyát (ha egyáltalán a gengszterváltás idején már felnőtt ember, szülő volt)! Ha pedig akkor még gyermek volt, ne dumáljon bele, mert magáért is született az írás!

   Hogy felébressze a sok, még ma is rózsaszín ködben álmodozó, ájult idiótát a felelősségére!

   Hogy kerül ide a katolikus egyház? Én egyébként is protestáns vagyok, de mi köze ehhez a vallásnak? Maga képtelen normálisan gondolkozni!

   Ha a gengszterváltás alkonyán maga felnőtt ember volt, akkor miféle önmagába vetett hitről dumál?

   Képzelje el, hogy ez egy létező, lezajlott beszélgetés leírása, s a szülő magába roskadása is valóságos, mert gyermekei valóban ezeket a szavakat vágták a képébe (teljes joggal).

   Ha emiatt egy igazi szülő nem zuhan össze, és nem szégyelli magát mélységesen, akkor nem is ember!

   Úgy tűnik Ön sem az, hanem egy magát ajnározó, pöffeszkedő hólyag!

   Czakó istván

   Kedvelés

   1. István, István.
    Ne sértegessük egymást. Mindenben van egy kis igazság.
    Nem beszélve arról, hogy a képernyő előtt írogatva nem lehet látni a mimikát, ami nagyon sok mindent elárulna az egyén szándékairól.
    Biztos jót akar.
    roka

    Kedvelés

  2. Én sem érzem bűnösnek magam, csak egy kicsit.
   Inkább naivnak, félrevezetettnek.
   Röviden jellemzem a választásaimat:
   A rendszerváltáskor mindegy, csak ne az MSZMP-re. Így lett Antal. Ki a fene ismerte?
   Ha jól emlékszem a Horn következett, mert legalább csinált valamit. Kiengedte a németeket. Hátha itt is tud valamit.
   Horn után mindegy csak ne az első kettő legyen.
   A fidesz után tépelődtem. Nem bíztam már senkiben. Gondolom sokan voltak így.
   Most már csak arra szavazok aki biztosan nem kerül a hatalom közelébe.
   Meddig lehet ezt csinálni?
   roka

   Kedvelés

  3. Milyen katolikus egyházról beszélsz? Az ténylegesen egy zsidó szekta!

   kató rudi

   Kedvelés

 13. Egyetértek minden szavával a szerzőnek. Egy probléma van, hogy kevesen vagyunk, akik szégyenkezünk, hogy hagytuk/hagyjuk elherdálni a gyermekeink örökségét. Üdvözlettel: Lélek Sándorné

  Kedvelés

 14. Ha szabad hozzászólnom, arra hívnám fel a figyelmet, hogy nem a választások határozzák meg az életünket, hanem az életünk határozza meg a választásainkat. Kevésbé filozofikusan: a 2014-es választások nem fogják megváltoztatni az életünket (egy-egy emberét talán igen, de összességében valamennyiünkét nem). Ellenben, ha változtatunk az életünkön, ami kitartó munkát, sok töprengést, és nehéz felismerések elfogadását jelenti (többek között), akkor 2014 után sem lesz rosszabb az életünk, sőt talán egy kicsit jobb is lehet. Az kell ehhez, hogy minél kevésbé avatkozhasson be bárki a dolgainkba. Az kell hozzá, hogy a hatalom birtokosának is ajtót mutassunk, ha az otthonunkban szemtelenül viselkedik velünk szemben. Az kell, hogy megértsük és kifejezzük, a 21. században, a hatalom birtokában meg lehet ölni minket, de megalázni nem lehet, mert a hatalom birtokosa semmivel sem különb egyikünknél sem. Az kell, hogy elszánjuk magunkat: méltó élet vagy méltó halál, de megaláztatást eltűrni soha! Ezzel tehetünk legtöbbet gyermekeinkért is, mert szociológiai tanulmányok egész sora mutatja, hogy gyermekeink helyzete a társadalmunkban a mi helyzetünkhöz fog igazodni, s az egyéni tehetség révén alig néhányan tudnak majd változtatni a sorsukon, azon a sorson, ami a miénk folytatása lesz.

  Janos Varga

  Természetesen szabad hozzászólnia, de kérem, hozzászólását legközelebb írja alá, mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

  Híradmin!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.