Eltévedt egyetemisták!

egyetemisták

Úgy tűnik, az egyetemisták eltévedtek, s nem tudják, hol a helyük és mi a dolguk! Nos, jobban tennék, ha tanulnának, s azzal töltenék az idejüket.

Elég szégyen, hogy egy videofelvétel tanúsága szerint alapvető műveltséghez tartozó dolgokat nem tudnak olyanok, akik egyetemre járnak. Szégyen, hogy egy műszaki egyetemista nem tud egy olyan egyszerű kérdésre válaszolni: “Mi történik azzal a golyóstollal, amit a Holdon egy űrhajós elenged a kezéből?” Hogyan kerülhet be műszaki egyetemre valaki, ha egy ilyen primitív kérdésre nem tudja a választ?…

Mit tanult az a diák a középiskolában? Vagy arra sem tudják a választ, hogy mettől meddig tartott a II. Világháború. A legfelháborítóbb, hogy még csak nem is szégyellik, hanem az egyik diák, a fűben ülve, kezében egy sörös félig telt sörös üveggel játssza az agyát, és elkezd okoskodni, mint ha tudná, csak a kérdezőt akarja próbára tenni. Szánalmas és nevetséges. Ahelyett, hogy a dolgukkal törődnének (ami nem más, mint a tanulás), követelőznek és fenyegetőznek,…

Egy ilyen fiatalra még egy talicska homok arrébb vitelét sem lehetne bízni (mert vagy nem tudná, melyik végén kell tolni, vagy nem bírná el – csak a sörös üveget), nemhogy egy komoly feladatot. Ők azok, akik 7-8 év alatt sem képesek elvégezni az 5 éves egyetemet.

Természetesen vannak kivételek, vannak nagyon okos, értelmes fiataljaink, hála Istennek. Ők azok, akik még éltetik bennünk a reményt, hogy nincs minden veszve,… Őszintén reméljük, egyre többen lesznek, s őket igenis, meg kell becsülnünk. De ezek a fiatalok nem hőbörögnek, nem csak a buli érdekli őket, hanem keményen dolgoznak. Természetesen a fiatalsághoz hozzá tartozik a vidámság, a szórakozás is, de egy komoly fiatal tudja, hogy mikor, hol a határ! Tudjam hogy ideje van a szórakozásnak, a játéknak, a vidámságnak, de ideje van a kemény munkának is. Én is voltam fiatal is, egyetemista is, sokat buliztunk mi is, de amikor tanulni kellett, akkor ott ültünk a könyv mellett vagy az előadáson, és jegyzeteltünk, figyeltünk.

Eltévedtetek, fiúk, lányok! Most nem kell elfoglalni az egyetemet, mert nektek van nyitva (túlságosan is szélesre), hanem a padokat kellene az előadásokon elfoglalni, és figyelni, hallgatni és tanulni!

(Híradmin – NIF szerkesztő)

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Eltévedt egyetemisták!” című bejegyzésnél

  1. Azt már tudjuk, hogy ki pénzeli és okítja őket. Azt nem tudjuk, hogy a kémelhárítás, egyetemvezetése mit csinál? Nem kellene végre útilaput kötni a hőbörgők talpára.
    Úgy is azért tüntetnek, hogy szabadon elmehessenek. Hát előzzük meg őket. Mehetnek már most.
    roka

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.