Bombahír TV: A Nagy Egyetemista-teszt I.: ELTE vs BME

egyetemista tesztMegdöbbentő és siralmas az a videó, amit a Bombahír Tv munkatársai készítettek.

Szánalmas! Ezeket ingyen oktatni? Minek? Hogy még több hülye legyen, akinek diplomája is van róla? Ki kellene vágni őket az egyetemekről!

Mélységesen fel vagyok háborodva, mert ez mutatja a középiskolai oktatás elképesztően gyenge színvonalát is!…

Éppen ezért mondtam, hogy szigorú és kemény felvételin kellene kiválasztani azokat, akik jogosultak lehetnének ingyenes oktatásra!

Ez lesz a jövő értelmisége? Ezek fognak gépeket, házakat tervezni. Még egy kutyaól elkészítését sem bíznám rájuk.

Most már nem csodálkozom, amikor egyetemi oktató ismerőseim azt mondják, hogy a diákok között sok a funkcionális analfabéta. Az iskolából kikerültek egyharmadánál okoz gondot az írás-olvasás.

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

36 című bejegyzés “Bombahír TV: A Nagy Egyetemista-teszt I.: ELTE vs BME” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Egyet értek Czakó István véleményével csak annak engedni az ingyenes oktatást aki arra a tehetsége szerint rászolgál.

  Ha ez nem így lesz akkor tele sajnos több olyan emberrel kell számolnunk mint Stol………………

  Egy dologban azért nem értek egyet nem biztos, hogy tanárok a hibásak, az első lépcsőben azt is figyelembe kell venni, hogy apucinak, anyucinak 5-6-7-8 évig nem kerül pénzébe a gyerek fizessük mi helyette.

  A szülő felelőssége a gyerek nevelésében az első, ha a szülő nem tudja befolyásolni a gyereket akkor azt már utólag hiába próbálja bárki úgysem fog menni, mert a tanár mit tehet fülét farkát behúzza és úgy is átengedi mert fél a következményektől.

  Egy-két fotót láttam a tüntetésekről mit keretek ott 40-50 éves emberek ja ők voltak biztos a szülők akik félnek , hogy hülye gyerek most már pénzbe fog kerülni.

  Horváth Ferenc

  Kedvelés

  1. A történetnek van egy másik megközelítése is! Nyilvánvalóan más szintről indul a csányi és bandájának gyereke mint aki nem vett részt a szabad rablásban és nem volt politikus mint a lázár rabbi! Hogyan lehet azonos kategóriába sorolni egy csóró gyerekét azonos elbírálás alá venni gyúrcsótány gyerekével aki hiába volt hülye az apja elintézte neki a vizsgáját! A munkanélküli szülő nem tudja megfizetni a külön órákat, könyveket és egyéb szükséges eszközöket, mint mondjuk az orsós likud vitya! Kellene egy jövedelem és egy vagyoni határt szabni az ingyenes oktatásnak legalább az első két évben, hogy betudja pótolni elmaradását a nem “elitből” származó gyerek!

   kató rudi

   Kedvelés

   1. Csak annyi mondanivalóm van , hogy teljesen igazad van

    Horváth Ferenc

    Kedvelés

 2. Ezek alapján elvárható lenne ezektől az emberkéktől, hogy hazájuk történelmét, múltjuk gyökereit ismerjék? Elvárható lenne az, hogy tudják, mit jelentett a magyarság számára 1956?

  De gondoljunk bele abba is, hogy itt nem csupán a bolognai rendszer a hibás. A tudást maga keresi az ember. Ha nem keresi, és nem merülnek fel benne kérdések mindazok alapján, amit a mindennapi életben tapasztal, akkor máshol is baj van. Hát bizony! Ez már Valami Amerika! Itt a csipsz, a Coca Cola, a McDonald’s, a plázák és a és a liberalista média végterméke: konzumidióta hülyegyerekek gyülekezete az egyetemeken.

  A 70-es, 80-as években szerzett érettségi többet ér egy mai diplománál. Csak a híd le ne szakadjon, amit majd ezek a műszaki egyetemisták terveznek.

  Isten óvja Hazánkat és bennünket tőlük.

  Zodiak

  Kedvelés

  1. Gratulálok a leírt szavaidhoz amihez hozzá fűzni valóm nincs csak tudd, hogy másoknak is van ilyen érzése mint neked.
   Az értelmi szintje a mai magyar egyetemistáknak természetesen vannak kivételek de sajnos a béka ……..alatt van.
   Kíváncsi lennék csak egyetlen kérdést tennék fel 10 egyetemre kívánkozó fiatalnak pl.: a mindennapi életben mindenki által használt gyufa feltalálóját hogy hívják mert bizony az is MAGYAR volt hányan tudnák a 10-ből és a többi számtalan híres MAGYARról már nem is beszélve.

   Horváth Ferenc

   Kedvelés

  2. “Ezek alapján elvárható lenne ezektől az emberkéktől, hogy hazájuk történelmét, múltjuk gyökereit ismerjék? Elvárható lenne az, hogy tudják, mit jelentett a magyarság számára 1956?”
   Kedves Zodiak!
   Ezeknek az emberkéknek nem hazájuk Magyarország,úgyhogy naivitás tőlük várni hazafiasságot. A mi feladatunk,hogy a reális értékükön legyenek kezelve,tehát helyre tegyük őket.
   H.B.
   “Aki fölfedezte az igazságot a júdaizmus ügyeit illetöen és nem küzd a zsidóság mint közös ellenség ellen, valamint nem figyelmezteti, óvja nemzettársait a zsidó fertözés veszélyeiröl, a zsidó fegyvertársa lesz a saját nemzete elleni támadásban és fajának legnagyobb árulója!”Gyakorlatilag minden zsidónak van egy közneve és többezer évig “örökölték” egymástól. ezért aztán mit vársz tölük kedves Olvasó?Nincs az a társadalmi rend, amely túlélné azt a sokkot, amely a zsidók tömeges befogadását elfogadta… és kritikusan szemlélve: a zsidó megsemmisít minden kultúrát és megsemmisít minden befogadó népet.”(Einar Aberg)

   Kedvelés

 3. A sörözés, a dohányzás és a nagyképűség az megy ezeknél a srácoknál, de tudás nem jellemzi őket. Még röhögnek is a saját hülyeségükön, így azonban nem diplomás embernek valók, hanem csepűrágó bohócnak, aki az utca népét szórakoztatja, és a nagyérdemű közönség által ledobált alamizsnából él, nem pedig a közpénzt kikövetelve hereverél az egyetemen nulla tudással, 10-12 évig, mire vagy levizsázik, vagy kimarad…

  Lenhardt Ibolya

  Kedvelés

 4. Ezek nem fognak nyugatra vándorolni, mert ott tudni is kell, és munkafegyelem van. Sajnos az iljenekböl lettek eddig a főnökök, akik néhány rabszolgával körülvették magukat. akikkel elvégeztették a munkát. A felelősség elhárítására meg vastag studiumokat csináltatnak,minden kérdésre, és azzal takaródzanak. Remélem, hogy lesz ereje,é támogatottsága a kormánynak, hogy a felvételin csak azok jussanak az ingyenes oktatáshoz, akik tudnak, és nem hiányoznak az előadásokon, időre vizsgáznak olyan szakmákban, amire szüksége van az országnak.
  Péter

  Bizony, ez is fontos. hogy időben vizsgázzanak, és olyan szakmákban, amikre az országnak szüksége van! (H)

  Kedvelés

  1. A kormány feladata,hogy kirúgja azokat a vezetőket akiket fel lehet hívni a sikeres felvételi érdekében.Feltételezhető,hogy a videón látható hülye-gyerekek szülei ismerik a telefonszámukat.
   A fő baj az,hogy ezek a beerőltetett link fiatalok elveszik a helyet az ambiciózus jó életfelfogású fiataloktól,ezáltal nagyot esik a színvonal ráadásul fel kell venni melléjük olyan embereket akik el is tudják végezni a munkát.
   H.B.

   Kedvelés

 5. A szülők felelőssége… itt Kanadában történik, mai helyzet. Egy védencünk, a 15 éves nevelt lányát próbálta normális úton tartani, korlátozni próbálta a drogostársaságba való járást, az iskolakerülést, tehát drog, alkohol szex, és ami belefér… a leányzó megelégelte a nevelőapa akadékoskodásait, és feljelentette, hogy megerőszakolta a nevelőapa. A bíróság a lánynak adott igazat, nem is próbálták keresztkérdésekkel kideríteni az igazságot, mert a liberális nőiemancipáció a bíróságot is befojásolja. Jelenleg, a gyerekek az anyánál vannak, aki szintén a férje mellet áll az ügyben, de a férfi a környékről el van tiltva. A per folytatódik az ügyvédek örömére. És ez nem egyedülieset, egy másik barátunk elvesztette a másodfokot, és 1O év börtönét kezdte leülni egy 5 x9 láb nagyságú cellában, másodmagával, és naponta 15 prcre mehet ki onnan. A saját lánya jelentette fel, hogy az apa megerőszakolta, és az anyjával megbeszélte, hogy kitolnak az apával. Ezt hallotta a fiú testvér, de az ügyvéd nem használta fel a fiú vallomását, a zsürit félrevezetve. Most egyetlen lehetőség, az ügyvédet beperelni mulasztás végett, és akkor új evidenciával új tárgyalást kezdeni.

  No tessék, ennyi lehetősége van itt a szülőnek….

  Péter

  Ez a jövő egyik legaljasabb fegyvere a csavargó lányoknak,… Ha valakit nemi erőszakkal vádolnak meg, szinte biztos, hogy vége van az illetőnek! (H)

  Kedvelés

 6. Hogy “az” egyetemisták siralmasak? Ezt mindenki látja.
  Csak azt nem értem, hogy a NIF, amely higgadt információ kezeléséről híres, hogyan adhat közvetett reklámot ennek a csatornának. amelynek a főprominense egyszer azt írta, hogy 56-ot a “kurvák kölykei” csinálták? És ezt sem nem cáfolta sem nem kért bocsánatot senkitől.
  Na, az ilyen senkiházikat és műveiket szíveskedjenek mellőzni! Ha megkérhetem Önöket. Hiszen ismerjük: a bolsevik, ha köszön is hazudik. és ez egy bolsevik csatorna. Azok közül is a legszennyesebb.

  Per Spegulo

  Kedvelés

  1. Kedves Per Spegulo!

   Nem a reklám az érdekes, és nem is ez volt a szándékunk.

   Viszont a tény az tény és teljesen mindegy, honnan származik, mert a tartalma a lényeg.

   Egyébként köszönettel és jól eső érzéssel nyugtáztuk, hogy higgadt információkezelőként tekint ránk. Kérem higgye el, sokszor ez rendkívül nehéz feladat.

   Üdv.: Nifadmin

   Kedvelés

 7. Tisztelt Czakó Úr!
  A tandíjjal kapcsolatos írása alkalmával e kérdésben teljes egyetértés alakult ki köztünk. Jelen írásával úgy szint egyetértek önnel, de hozzá tenném, a gyökerek, vagyis az utókor tudatlanságának eredete a szülői felelőtlenséghez vezethető vissza. A gyermek neveléséért az apja és anyja felelős, a tanulásért pedig a tanár a tanító. Ha a csemete a családi kőrben nem tud viselkedni, fegyelmezetlen és kezelhetetlen, a későbbiek folyamán sem találja meg a helyét. Amennyiben nem tudatosul benne a szülő megbecsülése, mert az képtelen volt kiskorában tekintélyessé válni előtte, akkor mit várhat tőle egy számára idegen tanár? Már pedig fegyelmezetlen,rendetlen gyereket nagyon nehéz tanítani.
  A fentieken túl a tanárok alkalmatlansága is nagy mértékben hozzájárult a színvonal drasztikus eséséhez. Nagy többségük a diploma megszerzése után nem képzi magát, azt adja tovább,amit ő tanult, holott lehet, hogy az már akkor is elavult volt, mikor neki oktatták. De a legnagyobb gond, hogy képtelenek olyan légkört teremteni maguk köré, amivel lebilincselnék tanulóik figyelmét. Ami még elkeserítő tőlük, hogy bár kitiltották a tanintézményekből a politikát, nagyon sokan közülük mégis igyekeznek megfelelni az aktuális nézeteknek. Röviden, az oktatás is megérett a rendszerváltásra!

  tétlény

  Kedvelés

 8. Sajnos, ez hosszú évtizedek óta tendencia, szétzülleszteni az oktatást, amely minden nemzet fennmaradásának az alapja.
  Jól emlékszem, hogy 1972 körül jelent meg egy tanulmány, amely már akkor siralmas képet festett az orvostanhallgatók helyesírásáról, irodalmi és történelmi ismereteiről. Ezeknek az embereknek a gyermekei a videón látott fiatalok, akiket nagyon-nagyon sajnálok…. Sajnálom őket, mert rendkívül hiányosak az ismereteik, s ezzel csak később fognak szembesülni.

  Egyet értek Czakó úrral, ez sajnos a középiskolai oktatás hibája is, az igénytelenségé, és nem utolsó sorban, – legyünk őszinték – az őket tanítók felkészületlensége, igénytelensége, hiányosságai is okozzák.
  A 60 évek közepéig még olyan követelmények voltak, hogy három vesszőhiba esetén az érettségi dolgozat elégtelen volt. Sajnos maga a pedagógus-képzés is kritikán aluli, persze kivételek mindig vannak, hál’Istennek.

  Ezek a gyerekek, mert sajnos nem fiatal felnőttek, nem tudják, mi az, ha valakit anno nem javasoltak középiskolából egyetemre, mert “nem volt szocialista embertípus”. El sem tudják képzelni, mit jelentett az, ha valakinek az elvárthoz képest a sokszorosát kellett teljesíteni, ahhoz, hogy ezt ellensúlyozza.
  Sajnálom őket és sajnálom az utánuk jövő generációt, hogy ők lesznek a példa és ők fognak tanítani, tervezni, döntési helyzetbe kerülni, ők lesznek a társadalom “krémje”.

  Úgy gondolom, hogy az oktatásban az alapoktól kell újrakezdeni mindent, megerősíteni a pedagógusképzést, a legjobbakat odairányítani, támogatni, a teljesen idióta bolognai rendszert pedig el kell felejteni. Önmagukkal is előbb-utóbb meghasonlott, félművelt, sőt inkább negyed-művelt és főleg képzetlen embereket bocsátanak ki a felsőfokú tanintézetek.
  Soha nem szabad elfelejteni, hogy egy nemzet ereje a kiművelt emberfőkben rejlik – és nem a diplomások számában.
  Csak megjegyzem, a 80-as években egy érettségi már nem volt ugyanaz, mint a 60-as, 70-es években!

  Szilamér

  Kedvelés

 9. Csandala/csőcselék
  →kaszton kívüli; csak az →ösztön szavára hallgat, illemmel, erkölccsel nem törődik, indulatos, alacsony vágyak rabságában él, még kérkedik is ezzel, szennyes szavakat használ, a →szellem magasrendűségén gúnyolódik, ezáltal önmagát helyezi →törvényen kívül, s ítéli arra, hogy →szakrális →közösség tagja ne lehessen →elit, kaszttalan, →tömeg.
  Hamvas Béla
  Szabó Dezső: az ifjúságról

  Az ifjúság sohasem ad új történelmi gondolatokat. Az ifjúság mindig a már legnépszerűbbé beidegzett gondolatok, érzések megafonja.
  Ha ezek a gondolatok és az érzések a múlt vagy a jelen érdekszövetségeinek vagy egy idegen hatalomnak ügyes és ravasz beidegzései: hogy a nemzet életösztönének elbódításával zsákmányukba kerítsék az országot: az ifjúság pusztító méreg és a jövőt megölő átok!…
  Ha ezek a gondolatok és érzések a zsákmányszerzés és uralom vad ösztöneit szentesítik, az erőszak és a minden eszközzel célja felé csörtető ravaszság igézetét adják: az ifjúság aljas és a szétbomlás halálos mérgeit hordja magában.
  Törvényszerűen mondhatjuk ki: hitvány idősebb nemzedékek mellett felnőtt ifjúság még hitványabb.

  lényeglátó

  Kedvelés

 10. Mit mondjak, megdöbbentő, ha nem vágott, manipulált az anyag. Sajnos ez is egy lehetőség, a mostani tüntetések kapcsán.
  Nem véletlenül jelennek meg ” leleplező ” híradások 10-12 éve egyetemezőkről.
  Sajnos igaz, hogy az alapoktól kellene kezdeni. A mai kontraszelekciós világban nem a legjobbak tanítják a gyerekeket.
  / Tisztelet a nagyon kevés elhívatottnak./
  Van józan ész is még egy kevés ebben az országban? Igaz az nem tetszik a jelenlegi állapot haszonélvezőinek.
  roka

  Kedvelés

  1. “Mit mondjak, megdöbbentő, ha nem vágott, manipulált az anyag. Sajnos ez is egy lehetőség, a mostani tüntetések kapcsán.”
   Az éleslátás az élet ajándéka.
   Magyar embereket kell választani vezetőnek és akkor fel sem merülhet a jó szándék hiánya.
   H.B.
   “A Szent Korona búvópatakként végigkíséri a magyarság sorsát, amikor kell, felbukkan, hogy annak tiszta forrásában megtisztálkodhassunk. Elérkezett az idő a teljes megtisztuláshoz!”

   Kedvelés

 11. Elszomorító,hogy a videón látható fiatalok lesznek a jövő vezetői,megmondó emberei,akik közt már most profi hazudozó is van.
  H.B.
  Az egyenlőség természetellenes elméletét a gyöngék, a törpék és a tehetetlenek találták ki abból a célból, hogy saját színvonalukra kényszerítsék az erőset, a nagyot és a tehetségeset. Kísérletezhetnek vele ezer évig, akkor sem sikerül. A nagyból csak úgy csinálhatnak alacsonyat, ha levágják a fejét.
  (Wass Albert)

  Kedvelés

 12. Hiába! Bármi áron, de a népet meg kell győzni, hogy csak a kivételezetteké legyen a tudás!
  Így kell az esetleg még gondolkodni tudók és hezitálók véleményét a “megfelelő” irányba terelni. Ez a szalámi politika.
  Az állam világszínvonalú adót szed be Magyarországon, de kivonul az oktatásból, orvosi ellátásból, ipar támogatásából, közművek építéséből és üzemeltetésből, stb. stb. Kivonul mindenből.
  Aki erre szavaz, igaza van: Gyarmaton minek a tudás! Csak baj van az értelmes emberekkel. Jól kezelhető birkákra van szükség. Hurrá! Legyen fizetős az oktatás! Csak a “legrátermettebbek” számára legyen elérhető, akk meg tudják fizetni!

  Áljjon itt egy idézet!
  ” Egy nemzet felemelkedésének záloga az oktatás”.

  Nagy Péter

  Kedvelés

  1. Létre kell hozni a Magyarországon belüli MAGYAR ÁLLAMOT,mert a zsidók már állam az államban.
   H.B.
   “A világ ma-holnap lángba borul. Hazánkat idegenek foglalják el. A cigányok gyilkolják a magyarokat. A cionisták eladják mindenünket.
   Meddig tűrünk még ölbe tett kézzel?
   Ne hagyd magad sodródni az árral! Készülj fel az elkerülhetetlenre! Tegyél meg minden tőled telhetőt!”

   Kedvelés

 13. Nem gondolom, hogy minden egyetemi diak mihaszna, buta, link alak lenne. Persze, hogy vannak olyanok, de nem lehet mindenkit erdemtelennek tartani, a “selejt” miatt.
  Olyan orszagban, ahol a sok evtizedes magyartalan, bomlaszto, nemzeti ontudatot rombolo, idegenek elvarasainak megfelelosdi oktatas, “erkolcstan” mukodik, ott csoda, hogy az ifjusagnak meg van tartasa, gerince egyaltalan.
  Azt azert meg kellene jobban vizsgalni – mielott eltorjuk azt a bizonyos palcat az egyetemi ifjusag felett – mikent kerulhettek be olyanok az egyetemekre, akik tudasa, szinvonala ugyancsak gyenge es keves.
  Veletlenul csusztak at a rostan, vagy a szulok pozicioja miatt, politikai okokbol, penzes szulok gyermekei, vagy mi mas ? Netan etnikumra valo tekintettel ?
  Olyan orszagban, ahol barmilyen szervezet lehet iskolak mukodtetoje, ahol vita temaja lehet, hogy legnagyobb iroink bekerulhetnek e a tantervbe, ahol a magyar nemzeti zaszlobn nincs a koronas cimer es igy tovabb, ne sokat akarjunk elvarni, mert a diakok jelenlegi erkolcsi, hazafiui, tudasbeli szinvonala meg igy is nagyon jo.
  A hianyokert, hibakert nem csak a diakok a felelosek.
  Elsosorban a mindenkori kormanyok, here politikusok, idegenek erdekeit csuszomaszo modon kiszolgalo politikai “elit”, a bunozok
  / feher es koszos gallerosok /, altalaban a nemzeti ontudatot, emberi tartast, ertekeket rombolok a vetkesek.
  Mert ontudatos, hazaszeretetre nevelt ifjusag a tanulasban is a legjobbat akarja nyujtani !
  Egy alapos felmeres utan rajonnenk, hogy sok minden van a hatterben.
  A szulok penztarcaja, vagy politikai nyomasa, etnikuma, az oktatas “kezivezerelt” mivolta, sok esetben a tanarok felelme a felsobb helyrol jovo fenyitesek miatt. A mai munkanelkulisegi szazalek mellett nem mernek sokan szembeszallni a “szellel”, mert esetleg nedves lesz a nadrag.
  Van egy sarkallatos, alapveto hiba – inkabb bun – ami mar az alsobb szinteken / altalanos- es kozep iskolakban / meghozza a szomoru eredmenyt.
  Az, hogy olyan gyerekeket eroltetnek be a normalis szinvonalu iskolakba, az iskolai es emberi egyutteles szabalyai szerint elo gyerekek, tanarok koze es karara, akiknek sem fogalmuk nincs, sem betartani nem akarjak ezeket a szabalyokat, amiket minden civilizalt es normalis ember ismer es ugy is el.
  Amikor az igy lerothasztott iskolakban a tanulok es tanarok sincsenek biztonsagban, akkor milyen oktatasi szinvonalrol beszelhetunk ?!

  Elitelendo es aljas dolog, hogy ezt a korulmenyt tudatosan, kormanyszintrol alakitjak ki, elvetemult, nem magyar erdekeket kiszolgalo politikusaink. Mert ki az az eszement szerencsetlen, aki nem latja, hogy ez direkt a nemzet bomlasztasara, szinvonalanak a sargafoldig dongolesere szolgal ?
  Amig politikusok lehetnek a Parlamentben olyanok, akiknek nem a magyar erdek az elso, amig ilyen allapotban van a nep es a haza, addig csak pusztul a magyar elet, minden teren a veg fele kozeledunk es ebben leginkabb a rendszer-hagas osszes kormanyai, politikai haszonlesoi a bunosok !
  Pasztorfi Istvan

  Kedvelés

  1. “Nem gondolom, hogy minden egyetemi diak mihaszna, buta, link alak lenne.”
   Kedves István!
   Remélhetőleg a túlnyomó részük komolyan veszi az egyetemet és diplomával készül az életre,de a többi az élősködésre készül.
   H.B.
   “Ha tömegesen visszatalálunk ősi kereszt-ténységünkhöz, és a Teremtőhöz, csodát fogunk látni, de ha maradunk a pénz, siker, hatalom hálójában, kétségkívül elpusztulunk. A mi erőnk ugyanis egészen másban rejlik.”

   Kedvelés

 14. Az orszag nepet mar 67 esztendeje gyurjak a mindenkori politikai hatalom illetekesei. A csoda az, hogy meg vannak ep lelkuletu, ep eszu, emberi emberek hazankban / de az egesz Foldon is /, mert ennyi butitas, terror, alantassag arnyekaban ez tenyleg csoda.
  Hatvanhet ev leepito politikaja utan mit is varhatnank ?
  Azert ne mondjunk elmarasztalo iteletet a mai egyetemi ifjusagrol.
  Utana kellene nezni, hany olyan diak jar ewgyetemre, aki nem erdemes ra es hogyan kerult oda ? Mindezewkert kik a felelosok ?

  Pasztorfi Istvan

  Kedvelés

  1. Nem lehet , nem elmarasztaló ítéletet mondani. A feketére sem mondhatjuk, hogy fehér, vagy ha mondjuk, nincs igazunk. Az állam felelőssége mellett, a szülők felelőssége mellett sem lehet elmenni. Ahol ennyire műveletlen, buta egyetemisták vannak, ott a családi háttér sem lehet színvonalasabb.

   A kádári érában – nem visszasírva azt – sokkal, de sokkal színvonalasabb képzés folyt. Az egyetemekre nem lehetett csak úgy bekerülni. Az ingyenes képzésért, tudást kellett adni cserébe. Nem lehetett 10 – 12 évig az egyetemeken lébecolni. Aki az utóvizsgán – a második utóvizsgához rektori engedély kellett – sem felelt meg, attól elköszöntek.

   Abban az időben voltak keretszámok, minden szakra meghatározott létszámot lehetett felvenni. A divatszakokra – pl. orvos, jogász – óriási túljelentkezés volt és csak a legjobbak kerülhettek be. Az is természetes, hogy a gimnáziumokban is színvonalas oktatás folyt abban az időben. Nem hiszem, hogy egy gimnazista is akadt volna – azok közül akik le is érettségiztek – aki ne tudta volna a golyóstoll, stb kérdésre a választ.

   A színvonalas képzést kellene visszaállítani. Ehhez elsősorban akarat, a butításban érdekelteknek füge mutatás, stb kellene. Az idő mint mindig, megérleli a gyümölcsét. Most is megérlelte, csak silány, rothadt formában.

   Baltazár

   Kedvelés

   1. “A kádári érában – nem visszasírva azt – sokkal, de sokkal színvonalasabb képzés folyt. Az egyetemekre nem lehetett csak úgy bekerülni.”
    Kedves Baltazár!
    Elég volt,ha az apuka pártkönyvvel rendelkezett.
    H.B.

    Kedvelés

   2. Kedves H. B.!

    A párttagkönyv nem jelentett automatikus bekerülést. Voltak kivételek – 56 -os emlékérem tulajdonosai, nemzetgondozottak, káderkölykök, stb – de ezek elenyésző kisebbséget jelentettek. Zömmel a tudás számított.

    Baltazár

    Kedvelés

 15. Tcoqueville aranyköpéseiből

  Be kell látnunk, hogy az emberek érzelmei általában mindig oda húznak, ahol az erő rejlik. Meghódított országokban nem sokáig él a hazaszeretet.
  Ezeket, az embereket, kik már oly erősen függnek a központi hatalomtól, már hiába bízzák meg azzal, hogy időről időre megválasszák e hatalom képviselőit: szabad akaratuknak ez oly fontos, ám oly ritka gyakorlásában nem képes meggátolni gondolkodási, érzelmi, cselekvési képességének fokozatos elveszítését s azt, hogy lassacskán az emberi szint alá ne süllyedjenek! 952. old.
  Hozzáteszem még, hogy hamarosan már arra is képtelenek lesznek, hogy még meglevő jelentős és egyetlen előjogukat gyakorolják…
  Valóban nehéz elképzelni, hogyan is tudnának jó vezetőt választani maguknak olyan emberek, akik végképp leszoktak önmaguk irányításáról: az is teljesen hihetetlen, hogy egy szolga nép valaha is képes lenne liberális, energikus és bölcs kormányt megszavazni.
  Mai valóságunkat köszönjük meg a Szovjetuniónak, és az Ő helytartóinak, a szocialista pártnak.

  lényeglátó

  Kedvelés

  1. A liberális, energikus, és bölcs kormány együttese csak a fantázia világában és a tudatosan megtévesztők, az antimagyarok tárházában létezik.

   Baltazár

   Kedvelés

 16. Én nem vagyok meglepve. Idegen nyelveket tanítok, közöttük már végzett tanároknak, mérnököknek, és számviteli, pénzügyi főiskolát végzetteknek. számos esetben a “magyar nyelv hiányosságai miatt nem tud idegen nyelvet tanulni. Számos esetben az olvasott magyar szöveget nem érti!. Az már félelmetes, ha a beszélgetés témája olyan kérdéseket kérne idegen nyelven megválaszolni, hogy “melyek a hazád nemzeti ünnepei”. Avagy én egy több napos ünnep után megkérdezem.”akkor mit is ünnepeltünk”- legyen az 56, legyen az pünkösd, elképesztő válaszokat kapok. Ez a magyar oktatás színvonala.

  Borcser

  Kedvelés

 17. A videón látható fiatalok kényszerülnek a vizsgákon puskázásra,majd idejekorán plágiumra.Lásd gyurcsány,schmitt,semjén és még a mai parlament kb.fele.
  H.B.
  „Ahol az erkölcs véget ér, ott véget ér az ember”

  Kedvelés

 18. Baltazár
  A tények kedvéért a hatvanas évek végén a hetvenes évek elején volt egy időszak amikor az elvtársak gyerekei 8 általánossal is mehetettek az egyetemekre!

  kató rudi

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.