Győzött a JOBBIK Tiszavasváriban

Jobbik úton halad tovább Tiszavasvári

erikHiába vetett be minden kampányfogást, lejárató eszközt a fideszes úthenger, hiába hordták autókkal, buszokkal a cigányokat a nemzeti radikális párt ellen szavazni, elsöprő győzelmet aratott a Jobbik Tiszavasváriban.

A tiszavasvári időközi választás – függetlenül az eredménytől – ízelítőt adott abból, hogy mire is lehet számítani majd a 2014-es választásokon. „Sajnos olyan információkat kaptunk, hogy mind a Fidesz (amely az országos megszorítások miatti szégyenében nem merte vállalni a párt nevét a vasvári emberek előtt, és gyáva módon civil szervezetnek álcázva indul), mind az MSZP szavazatvásárlásra készül kétségbeesésében” – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Vona Gábor. A Jobbik információi helytállónak bizonyultak és a hetek óta tartó lejárató kampány után, a vasárnapi választáson megindult a pofátlan választási biznisz.

Tiszavasvári a 2010-es választások óta szálka volt, mind a baloldali fellegvárát sirató MSZP, mind pedig a telhetetlen kisgömbőc, a „kétharmados” Fidesz számára. Az elmúlt két év nem is szólt semmi másról a részükről, mint hogy tönkretegyék és lejárassák a város jobbikos vezetését, az eredményeit pedig gondosan elhallgassák. Végül azzal sikerült kikényszeríteniük a mostani időközi választást, hogy éket vertek a jobbikos többségű képviselő-testületbe, amely a testület feloszlatásához vezetett. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője korábban azt nyilatkozta, bár nem tudják bizonyítani, de a Jobbik szerint a Fidesz„kilóra megvette” két önkormányzati képviselőjüket és így lehetetlenítették el a helyi jobbikos vezetésű önkormányzatot.

A mindent eltaposó úthengerként is jellemezhető fideszes kampánygépezet szinte azonnal beindult és a hozzá köthető összes sajtóorgánumán keresztül egész pályás letámadásra rendezkedett be a Jobbik ellen. Igyekeztek egy olyan depressziós város képét kialakítani Tiszavasváriról, amelyet a Jobbik maffia-módszerekkel irányít, ahol az ígéretek elillanó illúziókká váltak és semmi nem sikerült az elmúlt két évben. Azt már persze mélyen elhallgatták, hogy a Jobbiknak köszönhetően a Tiszavasváriban nyitott üzemmel indult egész Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb magyar tulajdonú munkahelyteremtő befektetése.

Az a vád is elhangzott a tiszavasvári Jobbik ellen, hogy a nemzeti radikális párt 2010-ben cigányszavazokat vásárolt. Ezt a Hír TV Célpont című műsorának „sikerült” kimondatnia az egyik sértődött, kiugrott egykori jobbikos önkormányzati képviselővel, aki persze azt is hozzátette, hogy ezt nem tudja bizonyítani.

Azt, hogy a cigányszavazatok vásárlása hogyan és milyen szervezettséggel zajlott, a barikad.hu helyszíni tudósítói is tapasztalhatták a vasárnapi választáson. A cigányok tartós élelmiszert, lisztet, száraztésztát és pálinkát is kaptak azért, hogy az urnákhoz járuljanak. Az azonban gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy az autókkal és buszokkal szavazni szállított cigányok nem a Jobbik érdekében bocsátották áruba a voksukat. A nemzeti radikális párt büntetőfeljelentést is tett a cigány szavazók üzemszerű szállítása miatt, illetve olyan információk és videofelvételek is a párt birtokába jutottak, amelyek szerint az egyik jelölt, Ráduly Zsolt személyesen is részt vett a cigányok urnákhoz való hordásában.

A Fidesz jól megfontoltan nem indított saját polgármester-jelöltet a tiszavasvári időközi választáson, valószínűleg tartva a bukás miatti presztízsveszteségtől, de mindent megtett annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a Jobbik győzelmének a megismétlődését és „óvatosan” Ráduly Zsoltot, a Tiszvasváriért Közéleti Egyesület jelöltjét támogatta. Mindhiába, tiszavasvári lakosai átláttak a szitán és a cigányok tömeges mozgósítása ellenére is Jobbik úton marad a város, ezzel pedig látványosan megbukott a nemzeti radikális párt elleni puccskísérlet.

A győzelem nem csak azért fontos a Jobbik számára, mert azt bizonyítja, az elmúlt két év sikeres volt Tiszavasvári építésének szempontjából, hanem azért is, mert úgy sikerült megőriznie az emberek bizalmát, hogy közben minden létező módon megpróbálták lejáratni, hitelteleníteni, elsöpörni.

De a győzelem mellett azt is érdemes megjegyezni, hogy a tiszavasvári időközi választás egyben figyelmeztetés is. Rámutat arra, hogy 2014-ben egy minden eddiginél gátlástalanabb kampányra és választásra kell készülni. A tét pedig már nem csak egy város lesz, hanem az egész ország.

Nótin Tamás

barikad.hu

Vona Gábor: Óriási eredmény a tiszavasvári jobbikos győzelem

vonaA Jobbik elnöke szerint óriási eredmény, hogy Fülöp Eriket az ellenzéki párt jelöltjét választották újra Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi választásokon, ráadásul a 2010-es voksolásnál nagyobb arányú támogatottsággal.

Vona Gábor hétfő reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az eredmény azt bizonyítja, hogy a Jobbik nemcsak ismeretlenül képes megszerezni a bizalmat, hanem két év városvezetés után is újra meg tud nyerni egy választást.

Kérdésre válaszolva a pártelnök leszögezte: a Jobbik semmiképpen sem akar részt venni az Együtt 2014 mozgalomban, és “óvja” is a részvételtől az országot, mert szerinte “subát gubára” nem érdemes cserélni. Hangsúlyozta: Bajnai Gordon, az Együtt 2014 egyik vezetője az elmúlt 20-22 évben tett néhány olyan dolgot közéleti szereplőként, amelyeket “nem írunk majd bele Magyarország aranykönyvébe”.

A tiszavasvári időközi önkormányzati választás nem jogerős végeredménye szerint Fülöp Erik 2411 voksot szerzett. A Fidesz által támogatott Ráduly Zsoltra (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) 1707, az MSZP színeiben induló Timári Istvánnéra 499, a Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület jelöltjére, Aleva Istvánra pedig 116 szavazat érkezett. A választásra jogosult 10 111 választópolgár közül 4 733-an járultak az urnákhoz, ami 46,81 százalékos részvételi arányt jelent.

MTI – barikad.hu

14 című bejegyzés “Győzött a JOBBIK Tiszavasváriban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nagyon örülök, hogy ismét győzött a Jobbik. Gratulálok a régi-új polgármesternek és sok erőt kívánok áldozatos munkájához! Amikor Tiszavasvárin átutazom, mindig arra gondolok, hogy végre egy város, ahol az igazság kormányoz. Legyen így 2014-ben az egész országban!

  Lenhardt Ibolya

  Kedvelés

 2. Az undorítóan hazug cím ellenére, jó ha tudatosul bennetek, a jobbik – SAJNOS! egy törpe párt. A Vona féle vezetés az erkölcsi tartását lerombolta ennek a jobbító szándékú, egykor: közép pártnak. A FIDESZRŐL : csak akkor írjatok, beszéljetek ha megvan a kellő rálátásotok. Ha rossz szándék, és az információ hiány , ötvöződik a butasággal, csak a fenti : oktalan-alaptalan- ostobaság születhet meg. Ha lenne kellő politikai kultúra a jobbik vezetésébe, rájönne, a külföldi libsibolsi média. rátok-is-támaszkodik. Ez így: HAZA ÁRULÁS.

  vörös József

  Kedvelés

  1. Hova árul maga, Vörös? Haza? A cím pedig nem hazug, hanem az, aki a tényeket tagadja.

   Híradmin

   Kedvelés

  2. savanyú a szőlő???!!!!ostoba vörös,tanulj meg helyesírást,akkor hablatyolj!!!Egyébként a fityesz lesz az aki törpepárttá teszi önmagát.

   hunori

   Kedvelés

  3. A likud fideszre az egész országnak van rálátása a minden napi tevékenysége alapján! ma már ott tartunk, hogy aljasabbak az szdsz-mszp szörnyeknél és gátlástalanabbul szolgáltatják ki a zsidóknak!

   kató rudi

   Kedvelés

  4. Ja, az hazaárulás, hogy megígértétek az elszámoltatást, oszt odajutottunk, hogy a ballibsik fognak benneteket elszámoltatni.
   Általános vélemény: a fidesz és a ballibsi egy kutya.
   Elárultátok azokat, akik rátok szavaztak.
   Azt a hülyeséget csak magatokkal tudjátok benyeletni, hogy a békemenet menti meg a kormányt….tudjuk, hogyan szervezitek meg ezeket a kirándulásokat……
   Ha 2014-ben többséget is szereztek, már akkora előnyötök soha nem lesz, mint amit most elbaltáztatok. Aztán majd meglátjuk, hogy ki törpül és hova.
   Jut eszembe, lehet, hogy ez a vörös nem is narancsos, csak provokál!

   Hajrá Jobbik!
   Csak a Nemzet!
   Gratulálok Fülöp Erik polgármester Úrnak, és a Jobbikos képviselőknek!
   A Magyarok Istene segítse minden lépésüket, és áldottak legyenek a hozzátartozóik is!

   HK

   Kedvelés

   1. HK! Ezért ne szavazz zsidóra! Tanuld meg felismerni őket!
    H.B.
    “A zsidó simán eljátssza neked, hogy nem zsidó – tehát ezt kell felismernünk!”

    Kedvelés

 3. Mint hogy távol élek Tiszavasváritól, nincs objektív rálátásom az előzményekre, de egy biztosnak mondható, akit újra választottak, az eddig is jól tette a dolgát és valószínű, hogy az őt megillető bizalom szélesedett ki a többi Jobbikos jelöltre.Az esemény előre mutató! Jobbik az a párt, amely 2010-ben nyíltan nemzetben gondolkodó programmal lépett választói elé, melynek az alapja a létbiztonság megteremtése. A Gárda létrehozása nagy mértékben növelte a párt népszerűségét, ezért tűnt érthetetlennek Vona Gábor eltávolodása az alakulattól. Az idő megadta a választ, egyben a párt vezetőjét is válaszút elé állította! Eljött az ideje, hogy a Jobbik vezetősége mind megyei, mind pedig országos szinten kizárja soraiból a számára később kellemetlen perceket okozható kétes egyéneket, hogy a 2014-es választásokra valóban hiteles személyekkel szállhasson versenybe.

  tétlény

  Kedvelés

 4. ugyanaz a zsidó csürhe, ne düljetek be a hazaárulóknak… majd halljuk tőlük is izrael éltetését… NINCS MAGYAR KÉPVISELET A PARLAMENBEN…

  petyminger

  Kedvelés

 5. Csak egyetlen dolgot nem lehet pénzért megvenni a világon, az pedig a nemzeti öntudat, a nemzeti hovatartozás. Az olasz maffiát ennek tudatával tudta csak valamelyest féken tartani Mussolini. Magyar képviselet pedig ezután is lesz a magyar parlamentben, sőt, több, mint manapság! Mert akad még a honban rendes, magyar érzelmű ember, akit a libsik nem tudnak ‘kilóra’ megvenni, ha belegebednek is a nagy igyekezetbe.
  délvidéki

  Kedvelés

  1. “Mert akad még a honban rendes, magyar érzelmű ember, akit a libsik nem tudnak ‘kilóra’ megvenni, ha belegebednek is a nagy igyekezetbe.”
   Csak már látnám,hogy belegebednek.
   H.B.

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.