Szója – felejtsük el egyszer s mindenkorra

Részlet a Paleolit szakácskönyv I.-ből: A szója a nyugati táplálkozás egyik időzített bombája, ugyanis az élelmiszeripar oly mértékben támaszkodik rá, és oly mértékben része rejtett módon táplálékainknak, hogy a kiiktatásában reménykedni sem lehet, ugyanakkor sok veszélyt hordoz magában. Az élelmiszeripar hatalmas összegeket költ arra, hogy a szóját a “veszélyes hús” egészséges alternatívájaként propagálja és a “természetes táplálkozás” hívei, a vegetáriánusok és bioboltok naiv bizalommal eltelt vásárlói az elsődleges áldozatai ennek a propagandának.

A szója hüvelyes termény, a paleo táplálkozás szempontjából már eleve gyanús élelmi anyag. A hüvelyesekkel szembeni gyanakvásnak azonban nem “vallási”, hanem evolúciós okai vannak. A földműveléssel bevezetett élelmi anyagok közös jellemzője, hogy természetes formájukban fogyasztásra teljesen alkalmatlanok, csak alapos feldolgozás után fogyaszthatók. Ez a szójára különösen áll.

2 című bejegyzés “Szója – felejtsük el egyszer s mindenkorra” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Olvastam olyan információt, mi szerint azok a sportolók, akik sportolás közben, összeestek, és meghaltak, mind szója készítményt ettek. Egy focista is akinek a nevére nem emlékszem, azt hiszem Spanyolországban halt meg a páján, éleszteni sem lehetett…..

    Péter

    Kedvelés

  2. Úgy hallottam,hogy buziknak kimondottan jót tesz a a szója fogyasztás jó étvágyat degeneráltak.
    H.B.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.