Miért nem bomlik le a “meki kaja”? Az igazi magyarázat!

Elérkezettnek láttuk az időt, hogy összegezzük az interneten keringő írásokat, videókat és adalékanyagokat az örök életű burgerekről. Válaszokat találjunk a kérdésekre, hiszen jobb tisztázni a kételyeket, mint becsukott szemmel a szemetet enni!

Tény, hogy a McDonald’s Happy Meal hamburger és sült krumpli nem bomlik le. Akkor sem, ha a szabad levegőn hagyjuk őket fél évig. Ezt a történetet már felvetette a CNN, a Washington Post és még sok más hírcsatorna. Mégis méltatlanul kevés adalék információ kering a köztudatban a saját egészségünkre ártalmas kész, kényelmes és divatos kajákról…

Friss, akár 20 évig is!

Kezdjük akkor a Len Foley Burger videóval. Len Foley már 2007-ben feltöltötte videóját az egyik videómegosztóra, ami végül is óriási nézettségre tett szert: 2 000 000 körüli látogatóval. Ez a videó bemutatja hogy egy srác hamburgere amit 1989-ben vásárolt a McDonaldsban mind a mai napig nem bomlott le!

Mostanra a pincéjében már van egy egész hamburger múzeum,az évek során egyik sem bomlott le közülük. Ez különösen érdekes, mert az újabb “Happy Meal Project”, amely nyomon követi egy hamburger életét hat hónapig, elég sok kritikát kapott. Néhány kritika szerint a hamburgerek le fognak bomlani, ha adunk nekik elég időt. Ők nyilván nem ismerik a mumifikált burger múzeumot 1989-ből. Ezek a burgerek úgy tűnik, soha sem bomlanak le!

You’re lovin’ it?

Miért nem bomlanak le a McDonald’s hamburgerei? És ha már itt tartunk, miért nem bomlik le semmilyen gyorséttermi hamburger és krumpli? Csípőből jöhet a válasz, azért mert olyan sok tartósítószer és vegyi anyag van benne, hogy még a penész sem eszi meg ezeket. Bár ez is része a válasznak, nem ez a teljes történet.

Az igazság az, hogy sok feldolgozott élelmiszer nem bomlik le és nem eszi meg sem a penész, sem bármilyen rovar vagy rágcsáló.  Burgonyaszirmok évtizedekig tarthatnak. A fagyasztott pizza feltűnően ellenálló. És azok a feldolgozott húsok és kolbászok, amelyeket ünnepekkor értékesítenek szerte a boltokban? Azokat is évekig lehet eltartani, és sosem fognak megrohadni.

A húsok esetében, ennek elsődleges oka a magas nátrium-tartalmuk. A só nagy tartósítószer, mint ahogy az ókori emberek már több ezer éve rájöttek erre. A McDonald’s hús pogácsája dugig tele van nátriummal – olyannyira, hogy azok már “tartósított” húsnak minősülnek, nem is számítva az egyéb vegyi anyagokat a húsban.

A sosem bomló zsemle titka

Ezek után nem sok rejtély maradt a nem lebomló húsban. Az igazi kérdés az az, hogy miért nem eszi meg a penész a zsemlét? Ez az igazán ijesztő része a dolognak, hiszen az egészséges kenyéren napokon belül elkezdődik a penészesedés folyamata. Mi lehet a McDonald’s hamburger zsemléjében, amely a mikroszkopikus élet számára sem biztosít táptalajt, több mint két évtizedig?

A Happy Meal Project egyik “állomása”: bomlás nyomai sem láthatók a 101 napos ételen.

Mint kiderült, ha nem kémikusként végeztünk az egyetemen, akkor valószínűleg nem is tudjuk elolvasni az összetevők listáját. Itt van az, amit a McDonald’s saját honlapján mutat a zsemléjükről:

Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségű vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztő, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következők közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin.

Ízletes? Különösen a benne lévő szirup (ki akar cukorbetegséget?) és a részben hidrogénezett szójaolaj (szeretne bárki szívbeteg lenni?). A hosszú vegyi anyagok jegyzékét nézve, például az ammónium-szulfátot vagy a nátrium proprionatot, igazán megjön az étvágya az embernek, nem?

Az igazán sokkoló része a történetnek az, hogy azért nem eszi meg egyetlen állat sem a McDonald’s hamburger zsemléjét (kivéve az ember), mert az egyszerűen nem élelmiszer!

hambi

Egyik normális állat sem érzékeli a McDonald’s hamburger zsemléjét élelmiszernek, és mint kiderül, nem lesz a baktériumok vagy gombák tápláléka sem. Ez az oka annak, hogy ezek a bionikus burger zsemlék egyszerűen nem bomlanak le sohasem.

Hogy van az, hogy csak egy faj van a Föld nevű bolygón, ami illetve aki, a McDonald’s hamburgerét is ételnek gondolja. Ez a faj szenved égbeszökő mértékű cukorbetegségtől, ráktól, szívbetegségtől, elhízástól és demenciától. Ez a faj azt állítja, hogy ő a legintelligensebb a bolygón, és mégis a saját gyermekeit és saját magát mérgező vegyi anyagokkal táplálja. Olyanokkal, amelyeket a gombák sem esznek meg (a gombák tehén trágyán nőnek, csak hamburgeren nem).

Ez az igazi történet. A McDonald’s hamburgere nem bomlik el, tény. Na de hogy lehet az, hogy az emberek ennyire elvesztették érzékszerveiket? Azonban gyanítható, hogy a CNN, illetve bármely más hírcsatorna a közeljövőben megint nem fog ezzel foglalkozni.

Viszont nekünk jogunk van az igazsághoz, a teljes képhez, hogy önmagunkért és gyermekeink egészségéért felelősségteljes döntéseket és választásokat hozhassunk.

Pozitív Nap

Forrás: Naturahirek.hu

Nemzeti InternetFigyelő

55 című bejegyzés “Miért nem bomlik le a “meki kaja”? Az igazi magyarázat!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Azért mert az egyik legfinomabb étel. Lehet itt beszélgetni az összetevőkről, de a mai világon bármely boltban vásárolt étel összetevőjét meg lehetne vizsgálni 100 és 100 különféle olyan anyag található benne mint a mekis kajában. Aki nem akarja “mérgezni” magát ne egyen belőle és kész. Az aktív és passzív dohányzás és a gyárak környezet szennyezésére kéne időt fordítani, nem az ilyen piti dolgokra.

   Gábor

   Kedvelés

   1. Mondjuk én nem nevezném finomnak, van pár ami nem rossz, de finomnak sosem nevezném a mekis kaját, a krumplinak semmi krumpli íze nincs, tömény só, de a többi kajának sincs íze, csak a túlzott fűszeríz. A kólájukban (de az összes kólára vonatkozik) azért van annyi adalék anyag, mert ha nem lenne benne akkor azt a tömény cukormennyiséget nem bírná elviselni a szervezet és ha le is tudnák pár kortyot erőltetni a torkunkon rögtön kihánynánk.
    A salátáikban is rengeteg cukor van, szóval a fogyózni karó mekievők is csak magukat ámítják.
    Igen manapság mindent teletömne tartósítóanyagokkal, de kis utánajárással ki lehet szűrni, hogy mi az ami kevésbé vagy egyáltalán nem káros.

    A dohányzást / gyárakat nem tudom minek kevered bele, szerintem az más témakör, viszont ha már itt tartunk, a dohányos szülők sem követnek el nagyobb hibát azzal, hogy a gyerek mellett dohányoznak,, mintha már kis gyerek korától kezdve műkaját etetnek vele, vagy mondjuk a gyerek ízlésének kialakulása előtt egészségesnek hitt vega/vegán életmódot kényszerít a gyerekre.

    Szóval az tény, hogy ez az “étel” (csak, hogy témánál maradjunk) nagyon is egészségtelen, abba senki nem hal bele ha egyszer egyszer ott kajál, csak nem szabad ezt sem túlzásba vinni.

    Aki néha iszogat nem lesz alkoholista, aki néha rágyűjt nem lesz rákos (aki reggeltől estig füstöl annak is sok esélye van, hogy elkerüli a rák, de az esély nő a betegségre), aki hébe-hóba betér a mekibe nem fog elhízni, meg nem lesz cukorbeteg, te tény, hogy már ha valaki ritkán, de rendszeresen fogyasztja az az “ételt” akkor nagymértékben károsodik a szervezete. Persze mind ezt aktív mozgással, sportal lehet kompenzálni, de valljuk be, a mekis kaját kedvelők nagy része nem valószínű, hogy egészséges életet él.

    A mértékletességet kellene betartani mindenkink és nem lenne semmi gond.

    Isti

    Kedvelés

   2. Legfinomabb???Ettél Te már finomat, ha ezt a trágyát a legfinomabbnak nevezed, Te szegény…???

    béluska

    Kedvelés

   3. Úr isten ettél te már finomat?Vagy Anyukád mindig kenyeret és vizet adott neked?A csirkepaprikás az finom…Majd kóstold egyszer “mc”!

    Sanyi

    Kedvelés

   4. hát nem tudom, mire gondolsz, de én életemben egyszer ettem a mekiben, kíváncsi voltam hogy mit árulnak, meg milyen íze van az ottani “kajáknak”. Két falatot tudtam leerőltetni a torkomon annyira bűn rossz íze van.Tele nyomják sóval és cukorral, aki meg rászokott erre és függő lett annak biztos finom, én örülök hogy semmi ilyen szutykot nem juttatok be a szervezetembe….

    Adam Német

    Kedvelés

   5. Finom? Jesszus…. Rád még senki nem főzött, te szegény 🙂

    szilvia szabó

    Kedvelés

   6. az ízlés szubjektív dolog aranyos ahogy megmondjátok kinek mi a finom…..
    tudom hogy empátiát nem tanítanak a suliban meg az egészséges életmódnak sem része de tiszteljük már meg egymást annyival hogy érdemben szólunk hozzá és nem csak kritizálunk!
    +1 Gábornak én is szeretem a mekis kaját.

    Yeti

    Kedvelés

   7. Ez a retek neked finom?Én 14vagyok és még se ízlik nekem ez a túlárazott nem laktotó szutyok szar

    Tibi

    Miket nem forgatsz a szádban! 🙂 (Híradmin)

    Kedvelés

 1. Ahol cél a népírás, ott ez egy kiváló eledel.
  Az oroszok kitiltották? Úgy látszik, a nyugat által fennen szidott és minden rossznak elhordott Putyin egészséges Oroszországot akar.
  Itt viszont “nemzeti kormány” van.
  Nagy Péter

  Kedvelés

 2. A genocidium egy külön projekt. Mint ismeretes, Debrecenbe települt a világ egyik legjelentősebb gyógyszercsomagoló gyára, az izraeli Teva. Hallatlan pofátlansággal MAGYAR gyógyszergyárnak hirdeti magát a tévében. Nos ez a gyár is egy népirtási segédlet. Persze, most rámkattanhatnak a hivatásos rettegők meg az indokcionisták
  mert szerintük nyilván antiszemita vagyok. NEM VAGYOK. Nem gyűlölöm a zsidókat, de gyűlölöm a többség arroganciáját, állandó nyomulását. Sajnálom, hogy egyre kevesebb a szabad szemmel látható becsületes zsidó ember.
  de Loviaguin Alexander

  Kedvelés

  1. Gyakorlatilag vegyszerrel etetik a hiszékeny embereket,remélem olvasnak ilyen cikkeket is nem csak az élősködő zsidó propagandát,mert a világnak szűksége van rájuk is.Ez is egy út ami a zsidók által kívánatosnak tartott ötszázmilliós földi népességhez vezet.
   H.B.
   „És ne gondold, hogy kihalnak/ Sujtott népek hirtelen,
   Amíg össze-zeng a dalnok/ S a nemzeti érzelem.”
   Arany János

   Kedvelés

 3. egyszerű ám az ilyen kérdéseket megoldani
  nem kell venni tőlük semmit sem és majd magától kimegy

  ákos

  Kedvelés

 4. Érdekes! Azt írják, nem eszi meg egyik élőlény sem a hamburger zsemlét…..akkor az én kutyám valószínűleg nem igazi kutya, vagy mi? Akkora egy baromság ez, hogy az nem igaz! Az lehet, sőt biztos, hogy tartósítóanyag van bennük, de az kamu, hogy nem eszik meg az állatok!!!!!!!!

  BlackJane

  Kedvelés

  1. Az én kutyám egyenesen megőrül a sajtburgerért, egy fél tucatot be tudna falni belőle, pedig egy kis Westi.

   giorgio

   Kedvelés

 5. nem az az idióta aki a mcdonaldsban eszik hanem aki ezt a sületlenséget elhszi….az említett “vegyszerekből” kevesebb mint 2%-ot tartalmaz szóval itt meg is dőlt hogy “Gyakorlatilag vegyszerrel etetik a hiszékeny embereket”. Vegyész vagyok tehát értek valamicskét a kémiához és azok a furcsán csengő anyagok ugyanúgy megtalálhatók a többi élelmiszerben mint tartósítószer stb. Ennyi erővel nem szabad megenni semmit a tömlős sajttól kezdve a spar-os sonkáig. Még annyit hozzátennék hogy a szövegben említett szójaolajtól senki nem lesz szívbeteg mert az egy eszcenciális zsírsavat tartalmaz ami kell a szívnek,ahogy az olivaolaj és lenmagolaj és az omega3. Itt az a legfőbb probléma, hogy az emberek mindent kanyar nélkül elhisznek mikor semmit nem értenek az egészből. Nem azt mondom hogy ez egészséges étel és minden nap fogyasszuk de senki nem fog belehalni ha néha a mcdonaldsban ebédel. Nem egészségtelenebb mint egy sültkolbász vagy egy lángos vagy egy hurka.

  Peter

  Kedvelés

   1. Tan nem olvastatok hogy brittaniaban nagyon sok gyerek, let szivbeteg eppen az emlitet szoja olaj miat, mert hogy azt egesegesnek hitte mindenki

    Toffi

    Kedvelés

 6. Persze nem vitatom hogy egészségtelen a mekis kaja, de minden nap felhoznak egy újabb kajáról szóló rémtörténetet és a végén nem lehet semmit enni. Aki vegyész és hasonló kutató az úgy is talál mindenben valami szart ami szerinte vagy akár mások szerint is ehetetlen és egészséges. De ha már ott tartunk hogy a gombák sem eszik meg mekis kaját és azok a tehén szart részesítik eledelnek, akkor már ne hogy hülyébbek legyetek egy gombánál, egyetek ti is szart az biztos jobb, ha már egy gomba is tudja meg azon él.

  gigantika

  Kedvelés

 7. A cikk jól indul, a húspogácsa valóban a só miatt valamint a miatt a tény miatt nem bomlik le, hogy a sütés során erősen dehidrálják. Az alacsony víztartalom kombinálva a magas sótartalommal a legjobb recept a mumifikációhoz.

  A zsemle esetében viszont már nagyon eltéved a szerző. Az ammónium szulfát ilyen mennyiségekben tökéletesen ártalmatlan. A nátrium proprionat valóban gombaölő hatású, – amúgy szintén ártalmatlan – viszont a penészedés hiánya elsősorban nem ennek köszönhető. Ezen két adalék a bolti kenyérben is megtalálható hasonló mennyiségekben.

  A penészedés hiánya arra vezethető vissza hogy a teszteket száraz környezetben végezték, és a zsemlék minden oldalukon meg vannak pirítva (értsd. dehidráltak). A penészgomba szaporodásához a felszíni nedvesség létfontosságú.

  Dióhéjban. Vágd ketté, zacskózd be, és olyan szépen bepenészedik hogy öröm nézni.

  A mekis kaja nem a vegyszerek miatt egészségtelen, hanem a rengeteg só, cukor, és kalória miatt. De ha odafigyelsz hogy mennyit viszel be vele, akkor semmi bajod nem lesz, még akkor sem ha minden nap fogyasztasz belőle. Az más kérdés hogy egy nyamvadt Big Mac menü önmagában kimeríti egy kisebb termetű nő teljes napi kalória beviteli szükségletét, úgyhogy vagy éhes lesz egész nap, vagy sportolhat rogyásig hogy ledolgozza.

  Kálóczy Péter

  Kedvelés

 8. kint hagytam egy szelet házi kenyeret az asztalon estére megszáradt. oda dobtam a kutyának játszott vele nem ette meg. (biztos nem étel) egy hét múlva még mindig a kutyánál volt a kenyér szelet. Kicsit koszos lett a játékban, de nem bomlott le. A házi kolbász és a házi sonka 1 év után sem rohadt meg a padláson. és penész sem lett rajta. egyetek füvet az két nap alatt bepenészedik a fűnyíró tartójába, ha nem ürítem ki 😀

  Okoska

  Kedvelés

 9. Nem értem hogy miért kéne kitiltani…
  Aki egészséges akar maradni vagy akinek nem ízlik ne menjen gyorsétterembe!

  Feri

  Kedvelés

 10. Elfogult a cikk! minden kaja mumifikálható, mellesleg az utca összes kutyája falja a megmaradt mc hambikat.

  kamu

  Eléggé szánalmas, aki így beszél, hogy “hambi” meg “ubi sali”,… Olyan messze áll a magyar nyelvtől, hogy nacsak!(H)

  Kedvelés

  1. Eléggé szánalmas, hogy emberek nick nélkül írogatnak és nem ismerik a nyelvújítást.
   Magyar-e vagy?

   Józsi

   Kedvelés

 11. Black Jane, Kálozy Péter!!!
  KÖSZÖNÖM!
  Hogy mit is?
  Hát sorrendben:
  1. Az én kutyám imád MINDEN kaját! Tehát a mekis krumplit és hambit is! Persze ahogy én is 1-2 havonta eszek ilyet, ő a 2 éve alatt talán 3x evett 1-1 falatot belőle. DE MEGETTE! Ahogy a nyers uborkát, krumplihéjat, és amúgy minden zöldséget, húst, kenyeret, tojást, stb.!!! (Kedves méregetetés-mániások: talán nem is kutya? 🙂 )
  2. Bár nem végeztem kémia szakon, de eleget forgok a konyhában. Valahogy nekem a sima kenyérszelet, ami véletlen kint maradt a pulton, megszáradt és nem penészesedett! Sőt a zacskóban tökig penészedett kenyér levegőre téve megszárad, a penész elhal és nem egy burjánzó penész-telep lesz! SŐT, ezt a száraz penészes kenyeret (amit ugyebár élőlény meg se szagol, nemhogy megenné) a párom viszi haza nagymamájához, ahol beáztatva elfalatozzák a csirkék, libák, kacsák!

  Eddig is gondoltam, hogy ennyi ember nem lehet körülöttem h*lye…
  Tehát minden bizonnyal én és a környezetem a nem normális! 🙂

  EMBEREK! Dolgozni kéne, nem pedig másokat szapulni! Mellette meg mozogni és figyelni arra, hogy MINDENBŐL mértékkel kajálni!

  Üdv.

  Péter

  Kedvelés

 12. Istinek igaza van. Na meg kell egy kis stressz a szervezetnek, mert elkényelmesedik!

  Józsi

  Kedvelés

 13. Egyszer a kocsiban találtunk az ülés alatt egy fél éves sajtburgert. Nem mondta volna meg senki, hogy nem tegnapi. Nem véleményezem a témát, de azért ez az ételre nem jellemző.
  Balázs

  Kedvelés

 14. Még mielőtt félreértenénk egymást, nem állok ki a Mc’D mellett. De az emberi hülyeség ellen igen.

  Természetesen tisztában vagyok vele hogy nem “egészséges” kaja. De hagyjuk már ezeket az ostoba közhelyeket. Miért a McD van mindig pengelléren? Mi a helyzet a többi gyorsétteremmel?? De beszélhetünk nyugodtan a magyar konyháról is..
  Egy igazi semmitérő, nulla bizonyítékkal alátámasztott ostoba cikkel sikerült most elrabolni az életemből 3 percet.
  Amit megtudtam: a mekis cukorszirup nagyon rossz. Tééényleg? De anyáink, nagyanyáink lekvárjai, szörpjei, boltban kapható ÖSSZES üdítő az jó ugye? Nem a cukor a rossz. Hanem ha nem mozogsz.

  Továbbá a vezérfonalad: nem eszi meg egy állat sem… Te komolyan ilyen hü.. izé ezt gondolod?? Ja, meg mivel a gomba megél a tehénszaron az táplálék, viszont az elsősorban liszt és cukor alapú zsömlén nem (mert akármit okoskodtál össze ez a zsömle is nagyrészt szénhidrát, ami a legtöbb élő szervezet alapvető energiaforrása..) ezért az nem táplálék. Szíved joga, de ha választani kell én inkább maradok az utóbbinál.
  Szép hogy magánszemélyként próbálsz írogatni, de inkább táncoljál vagy rajzoljál, mert ez a cikk több kárt okozott a szervezetemben mintha egy hónapig gyorséttermi kaján éltem volna.

  András

  Kedvelés

 15. A gyorskaja nem túl egészséges, ezt mindenki sejti. Azonban a tescos párizsi vagy a hormonkezelt sertés sem az. Sajnos manapság az ember nem mer csak úgy vakon bemenni egy ismeretlen étterembe, mert jó eséllyel gyomorrontás lesz a vége. A meki ellenben nem okoz meglepetést: mindenütt a világon ugyanazt a minőséget nyújtja. Az igazság az, hogy mekis kajától még nem lettem beteg, de éttermitől már többször is. Továbbá van a mekiben olyan kaja is, ami nem annyira vészes: saláták, grillezett csirkemell, stb. Szóval szerintem ha ésszel választunk igenis van ehető kaja a mekiben.

  Károly

  Legalább is nem tudja, hogy beteg-e már. Tény, hogy vannak ott is ehető ennivalók, csupán az a baj az Mc. Donalds-al, hogy őrülten drága! Ráadásul ugyanúgy kiviszi a hasznot, mint a többi multi. Ezért nincs rá szükségünk! (H)

  Kedvelés

 16. Csak a McDonald’s hamburgere ilyen? Szerintem bármelyik más cég burgere ugyan ezekből van! A tescos párizsi biztos jobb!!

  flps

  Kedvelés

 17. “Kell a stressz a szervezetnek, meg a többi kaja se jobb…”
  Na vannak itt emberek….
  Először is nyugodtan mérgezze magát mindenki azzal, amivel akarja.
  Nem mellesleg, sem a mekis kaja, sem a többi felsorolt hurka kolbász és társai nem tekinthetők alap élelmiszernek. Ebből látszik hogy lószart nem értesz még ahhoz sem, hogy az emberi szervezet milyen táplálékra van tervezve. Ha a szükségleteid kielégítésének helyes módját sem tudod( az megint más hogy betartod-e) akkor egyáltalán mihez értesz? Nevetséges hosszászólások írogatásához?
  Itt csak és kizárólag feldolgozott élelmiszereket említetek. Ha már feldogozott, akkor az már nem úgy van ahogy megkaptad a természetből, így a szervezeted sem tud úgy reagálni rá, és úgy működni, mint ahogy azt kellene.
  Aztán jöhetsz azzal hogy éttermi kajától fostál. Egyrészt az is felvolt dolgozva, másrészt meg volt romolva azért fostál. Legalább az megtudott romlani. 🙂
  Bajod meg nem most lesz a sok feldolgozott kajától, hanem majd amikor te 40-50-60 évesen (ha még élni fogsz) orvosról orvosra jársz a vese, máj, gyomor, epe, látás, mozgásszervi, szív és érrendszeri illetve daganatos problémáiddal. az impotenciával és azzal, hogy én futni fogok te meg totyogni meg már ne is foglalkozzunk a többi problémád mellett.
  Egyszer élünk nem? Éljünk annak, hogy jókat zabálunk,ami később lesz az meg le van szarva, a lényeg hogy most ez kényelmes és finom, és leszarom. 🙂 Igen Ez az amit ma úgy nevezünk hogy “Bölcs, felelősségteljes, előrelátó felnőtt Férfi/Nő )

  Anonymous Suomynona

  Kedvelés

 18. én az egyetlen gyorskaja amit megeszek az a kínai, vagy amit csak 1 szer ettem: józsefváros piac féle “vegyestál”, de csak emrt nem vot más étkezési lehetőség a közelben Pesten, amugy vidéken lakom és a frissen sült kenyérnél és a házi fejnél nincs jobb!! egy rokonom külföldön dolgozik! vetta boltban méregdrágán fagyasztott csirkét, a húsa halottfehér, ízetlen és lefordul a csontról mikozben fő a levesben, a titka: kínában megpakolják a hajó gyomrát tojásokkal, keltetővel és mir Európába ér az élő árú addigra vágásra érett jószágok lesznek amik akkor látnak először napot amikor kirakodják őket… ennél ezerszer jobb az a szabadban nevelkedett csirke természetes körülmények közt ami a napon kapirgált és szaladgált 🙂 van különbség a 2 között bizony nem is kevés 🙂

  Adri

  Kedvelés

 19. Bátyám (féltesó) amerikában él , és azt mondta h ott nem panírozzák a húst, hanem befújják egy spray vel ami olyan mint itthon a panír, és bedobják a sütőbe 5 perc alatt kész! na meg a paradicsom januárban azért piros, emrt legyengített skorpióméreg-koncentrátumot fecskendeznek bele, és olyan mint a gumi….a bolti tojásokkal mi a helyzet? ha leütöm, piros a sárgája szinte, de kifakul… a házi tojás a legjobb amit mindennap összeszedek a tyúkólból 🙂 meg a házilag vágott tyúk, nyúl, galamb, sertés stb így legalább tudom hogy mit eszek meg, és a kertben termelt zöldség, gyümölcs, aki pedig városban él, a friss magyar árut ajánlom neki 🙂 valamint azt is hallottam h a kínai kajában van kutya, macska? nem tudom h ez igaz e….

  Adri

  Kedvelés

 20. természetesen mindenben van valami, minden jóban van vmi rossz és midne rosszba van vmi jó mindennek emgvan az előnye és hátránya is 😉

  Adri

  Kedvelés

 21. Dolgoztam étteremben majd később voltam McDonald’s étteremben is 10 évig középszintű dolgozó. Intéztem beszerzéseket is természetesen. A McDoland’s odafigyel a minőségre, megvan, hogy hány százlékban vásárol magyar termelőktől, hogy milyen minőséget vesz át stb. Igen, van benne tartósítószer ahogy mindenben. A samponotok és a fogkrémetek biztos csupa természetes anyag. Amit még fiatal koromban fel kellett szolgálnom egyes pesti éttermekben, az sokkal silányabb és károsabb hulladék volt, mint a hamburgerek. Az állatok igenis megeszik, több macska is a hulladékot dézsmálta az étteremben. Mindig új rendszert kellett kitalálni, hogy ne férjenek a szeméthez. Ár érték arányban még a McDonald’s az egyik legjobb gyorsétterem. Rengeteg szabvány és szabály szabályozza az étel tartalmát és minőségét valamint az előállítását. Lehet enni csupa bio dolgot és természetes szinezésű ruhákat venni, de azt hiszem, azért igen mélyen a zsebetekbe kell nyúlnotok. A tesco, metro stb. silányabb ételekkel szolgál. Ezenkívűl szűken számolva kb.15.000 embert foglalkoztat a McDonald’s Magyarországon és akkor a beszállítók, termelők stb. nincsenek is benne. Álljatok oda eléjük és mondjátok meg nekik, hogy holnaptól munkanélküliek mert egészségtelen a kajájuk. Azt hiszem, az alkohol, a dohányzás, a mozgásszegény életmód sokkal nagyobb probléma és főleg az a szülő, aki a McDonald’sban kólát vesz az ötéves kölykének este 10-kor a menü mellé. Magyarország legnagyobb baja nem a McDonald’s vagy a politikusok stb., hanem sokkal inkább a hozzászólók között is szép számban fellelhető sok-sok buta ember.

  Nagy Tibor

  Kedvelés

 22. Megfigyelést végeztem a 18-35 év közötti férfiakat figyeltem meg. 10-ből 8 biztos, hogy kopasz vagy kopaszodik, de nem azért mert divat, hanem mert kihullik a haja. Biztos, hogy gyors étteremben étkezik illetve energiaitalt iszik + cola. Néhány évtizeddel ezelőtt csak mutatóban (kb. fél millió az egyhez) lehetett kopaszodó férfit látni. Vajon pár évtized múlva milyen betegségek fognak ezeknél a férfiaknál jelentkezni, (egyre kevesebb a nemzőképes férfi, és azok gyermekei milyen betegségekkel fognak megszületni?) Talán a kutatásokat ebben az irányban kellene folytatni!

  Kovács Jánosné

  Kedvelés

 23. Nagy marhaság az egész. Egyrészt megromlik, másrészt magyar alapanyagokat használnak, magyar dolgozók a készítésekor. Most akkor szart gyártanak Mo.-on? Igen amerikai technológiával, magyar ízlésvilágnak megfelelően átszabva. Valszeg csak én nem látok hullákat a Mekik körül szanaszét heverni.

  Nem az a gond, hogy a Meki kaját eszik az emberek, egye akinek ízlik. Az a gond, hogy az ilyen híreket kritika nélkül megeszik néhányan.
  Ebben a hírben aztán van adalék bőven. Kevés valóság alap, sok csúsztatással, sok hazugsággal, rosszindulattal, az emberek befolyásolási szándékával jócskán leöntve

  Adamko Ferenc

  Kedvelés

 24. Ennek a cikknek semmi hírértéke nincs.. Annyi volt összesen, hogy sok nátrium van a húsokban… Meg hogy ne együnk mekit… Akkor ti ne egyetek, én eszek továbbra is és nem dőlök be ilyen fasz összeesküvés elméleteknek hogy mindenki és minden csak átbaszás, kamu, káros… Üljetek egy szobában, csak a fáról frissen levett almát egyétek, meg igyátok azt a vizet amit épp a patakból merítettetek..

  bence

  Köszönjük, ez igazán jó kívánság, leszámítva az alpári stílust! (H)

  Kedvelés

 25. hát de tényleg engem nem érdekel én nem eszek ,müanyagot és ennyi mert én husevő vagyok nem pedig szemétevő,de ez saját vélemény.További jo étvágyat. tyu

  Kedvelés

 26. Barmelyik kutya siman megeszi a hamburgert, de a macska is rarabol a husra.

  Amugy szepen osszekototted a kemiat a demenciaval, tiszta intelligens lett a post!

  elektrobi

  Kedvelés

 27. A mekis kaja majdnem ugyanolyan szar,mint a boltban kaphato sok mas elelmiszer.Sajnos azok is tele vannak kulonbozo izfokozokkal,cukorral,tartositokkal.Az ember napi cukor igenye kb egy teaskanalnyi, ami jo esetben fruktoz,ami gyumolcs cukor.Sajnos manapsag mindenbe teszenk cukrot,ez az egyik oka az idoskori cukorbetegsegnek,mert a hasnyalmirigyet megterheli a tulzott cukorfogyasztas.Hat ha meg pluszba edesseget is eszik az ember,az tenyleg kicsinalja.Hogy ki meddig birja az a geneken es az eletmodon mulik.Minel inkabb hormonmentes,cukormentes egeszsegesebb elelmiszert fogyasztunk,minel tobbet tartozkodunk friss levegon,es minel tobbet mozgunk,annal tovabb tudunk egy minosegi es egeszsegesebb eletet elni.Inkabb egyen az ember hazi csirket,mint nagyuzemit.Termesszen zoldseget,vagy szerezze be kistermelotol,ne a tescobol,es foleg ne a kulfoldit egye.Egyreszt mert egeszsegesebb,masreszt,mert ezzel a sajat mezogazdasagunkban dolgozo embereket tamogatjuk.

  Boci

  Kedvelés

 28. Nem tudom ki volt az a retardált aki odaírta h a szirupok cukorbetegséget okoznak… nem ártana 8 általánosnál több mielőtt valaki cikket ír. Továbbá a hidrogénezett szójaolaj az a tvben rendszeresen egészségesnek mondott különböző mindenféle ÉTOLAJ több mint FELE. Tény hogy a szervezet nehezebben bontja le a hidrogénezett olajat, de nem attól leszel szívbeteg, hogy ezt eszed, hanem attól hogy kiegyensúlyozatlanúl étkeznek az emberek, és messze nem elég a mozgás a bevitt kalóriák és energia mellé. Az ammónium szulfát (E517) amit kiemelt, bárki aki általános iskolában találkozott kémiával tudja, hogy teljesen természetes anyag, másrészt étvágy csökkentő és következő wcre menetelkor távozik is, a nátrium proprionát (E281) pedig egy sóféle, magyarul tartósít, és mint minden só gátolja a penészedést. A sok E-s baromságot, meg ilyen hegyibeszédeket amiket kiraknak az internetre tök jól megkajálja a birka nép, de azért nem kéne elhinni minden marhaságot, főleg amikor leírják hogy a fruktóz, ismertebb nevén gyümölcscukor, cukorbetegséget okoz, aki ezt leírta végig kéne húzni egy hektár frissen kaszált búzán.

  Valóban óriási szamárság, hogy a gyümölcscukor betegséget okoz! A hasnyálmirigy rossz működése okozza a cukorbetegséget! Ebben nagy szerepe lehet a sok mesterséges ételadaléknak, színezéknek, meg a gén-kezelt élelmiszereknek, a vegyi anyagoknak, továbbá a helytelen, egyoldalú (vitaminokban és ásványi anyagokban szegény) táplálkozásnak és a túlzott alkohol fogyasztásnak! Ez a legtöbb betegségnek az oka, többek között az immunrendszer hiányos működésének is! Egy egészséges ember nyugodtan ehet cukrot, legfeljebb hosszú távon elhízik! Ismerek olyan embert, aki falta az édességet, és se kövér nem volt, se cukorbeteg, nagyon idős korban ment el, mert megöregedett, elhasználódott! (Híradmin)

  Kedvelés

 29. Hát,az én cicáim is megeszik a mc-is kaját meg a kutyám is sőt az utcán a galambok is!Úgyhogy az egész magyarázat megdőlt már csak ezzel a kis momentummal is,akkor még vajon miben hazudhat?

  Kedvelés

 30. Nagyszülők falun szoktak eltenni kolbászt. Egyik évben megmaradt egy szál, mert annyit csináltak, hogy nem fogyott el. Egy év után nagyon száraz volt már nem ették meg, azóta ott díszeleg. Most 3 éves, se penész se bomlás nem látszik. Pedig nem műbeles, hanem rendes. A magyarázat nagyon egyszerű: SÓ

  DOKK

  Tisztelettel kérem, hogy lehetőleg ne kamu email címet adjon meg, mert ha kell akkor inkább azon üzenünk, ami nem tartozik másokra. (Híradmin)

  Kedvelés

 31. AZ ételek és összetevőik közötti kapcsolat nagyon érdekes: Nagyon sok esetben etetnek velünk gyakorlatilag műanyagot. Ilyen például a margarin is (lehordhat mindenki, de az gyakorlatilag csak természetes eredetű anyagokból készült műanyag). AHogy a margarint sem, a mekis kaját sem vagyok hajlandó 11 éves korom óta megenni. Most leszek 27.

  Az, hogy van olyan állat, ami megeszi, nem meglepő: láttam már egeret a műanyag vödör szélét megrágni, kutyát cigarettacsikkeket felenni, és humanoidokat szemetet csócsálni. Az, hogy a túlfűszerezett, mű dolgokat szeretik, a modernkor hibája. Nagyon sokan vannak olyanok, akik az epret nem tartják finomnak, de az eper ízesítésű lónyálakat előszeretettel isszák. Ugyanez igaz még millió gyümölcs-műaroma párosra. Korcsosul az ember ízlelése és ízlése, ha kiskorától rosszra nevelik, és a szülő nem tereli jó irányba.

  Márk

  Kedvelés

 32. Ez az egész, tulajdonképpen egy közvetett genocídium. Egy korábbi évekből (USA) származó biológiai kutatás szerint egy ember évente Kb. egy vödörnyi vegyszert szed fel magában, különféle élelmiszer-
  szemetek segítségével. Így a korhasztásos (hagyományos() temetke-
  zésnél nagyon gyakori, hogy az átlagos 30-alatt nem bomlik le teljesen a tetem, hanem MUMIFIKÁLÓDIK. A közvetett genocídiumhoz segitő kezet nyújtanak a gyógyszergyárak is teljesen függetlenül attól, melyik multi telepítette ide, vagy vette meg.Többek között ezért jelent meg már a temetkezési vállalatoknál is a korrupció és ez hatalmas extraprofitot is termel számos gyanús exisztenciának.
  de Loviaguin Alexander

  Kedvelés

 33. Ez nem igaz, hogy egyetlen állat sem eszi meg a zsemlét. A patkányaim minden bizonnyal örömmel felfalnák. Nem próbáltam, de legközelebb kapnak. Meglepődnék, ha nem ennék meg. 😀

  Hamblo

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.