Ellopták az abonyi Millenniumi emlékpark bronz lélekharangját – NIF kommentárral

Ellopták a Pest megyei Abonyban lévő Millenniumi emlékparkból a bronzból készült lélekharangot – erősítette meg az MTI információját a megyei rendőr–főkapitányság szóvivője szerdán.

    Kovács Viktória elmondta, hogy még hétfőn érkezett a bejelentés, miszerint reggel nem találták a helyén a 36 kilogrammos lélekharangot.

     A Ceglédi Rendőrkapitányság lopás miatt eljárást indított. A tolvajok felkutatásával egy időben a környék színesfém kereskedéseit is végigjárják, hátha beadták a bronztárgyat értékesítésre – tette hozzá a szóvivő…

     A harangot hat évvel ezelőtt készíttette a település múzeumának baráti köre azért, hogy a parkban tartandó ünnepségeken, megemlékezéseken annak megszólaltatásával is tisztelegjenek a hősök emléke előtt.

MTI 2012. június 13.

NIF kommentár:

Vajon kik lehettek? Akinek van tippje, írja meg! Egyébként nem értem én ezt az egész színesfémlopást! Olyan egyszerű lenne felszámolni, hogy csak na! Minden fémkereskedőt, kohót szigorúan ellenőrizni kellene (nincs olyan sok, hogy nem lenne megoldható), és az átvételkor meg kellene követelni a szigorú nyilvántartást, hogy honnan származik a behozott áru, és ki az eladó! Ha a kereskedőnek gyanús lenne a származási megjelölés, köteles lenne jelezni a rendőrségnek, még az átvétel előtt! Ha ezt elmulasztja, és orgazdaságot követ el, nagyon keményen meg kellene büntetni a kereskedőt, és bezárni a telephelyét, illetve nem kaphatna továbbiakban engedélyt ilyen tevékenységre! Állítólag, ha egy orvos bizonyítottan műhibát vét, örökre visszavonhatják a diplomáját, doktori címét, és soha többé nem dolgozhat orvosként! Miért nem lehet ezt megtenni az orgazda fémkereskedőkkel? Akár odáig is elmennék, hogy a fémgyűjtőknek kötelessége legyen dokumentálni, hogy kitől gyűjtöttek fémhulladékot (név, lakcím, és mit, ahonnan elkérték – ez nem nagy adminisztráció, egy füzetben vezethető lenne, s ha valaki törvénytisztelő állampolgár, bizonyára alá is írná!), s minden darab vas vagy más színesfém nyomon követhető lenne! Az már csak mellékes, hogy mekkora aljasságok ezek a bűntények.

Csakhogy ez egy nagyon jól jövedelmező üzlet, így nem érdeke a kormánynak (hogy miért is, ez számomra rejtély), hogy rendet tegyen ezen a téren! Amint nem törődnek az alkohol, dohányáru 18 éven aluliaknak való forgalmazásával sem. Én még soha nem láttam efféle ellenőrzéseket, pedig olyat szinte naponta tapasztalok, hogy gyerekeknek adnak el ilyen termékeket. Épp így nem ellenőrzik a szórakozó helyeket sem (én még soha nem láttam ilyet!), hogy betartják-e a dohányzási tilalmat! Legfeljebb azért működik (többé-kevésbé), mert a vendégek szólnak, s a tulajdonosok félnek, hogy feljelentik őket! De tudok helyeket, ahol nem nagyon foglalkoznak a dologgal!

Hatalmas károk keletkeznek a fémtolvajlás miatt, csakhogy a helyreállítást sokszor az állam fizeti, így akik nyernek a bolton, nem járnak rosszul! (Híradmin – NIF)

Nemzeti InternetFigyelő

7 című bejegyzés “Ellopták az abonyi Millenniumi emlékpark bronz lélekharangját – NIF kommentárral” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Néhány éve lent voltam vidéken,és ott az egyik gumi BTK által nem védett származású színesfém kereskedő mondta,—-egy balatoni szobor lopás kapcsán,—hogy színesfém tolvajoknak,vagy a megbízóinak olyan kis elektromos kohói vannak a putrikban, amelyekben a felfűrészelt szét trancsírozott szobrokat,egyéb fémeket,kábeleket rövid időn belül beöntik,összeöntik,a villany oszlopokról lopott árammal működtetve, amely elbírja ezeknek a kis elektromos kohóknak a terhelését. A többnyire korrumpálható,vagy a családjának a megfenyegetésétől rettegett rendőrség mit keres? Szobrot kábelt.Amit nem fog találni. Én a fémkereskedelmet állami monopóliummá tenném,súlyos büntetési feltételek mellett. No és nem utolsó sorban nem a falubeli rendőrökkel hivatalnokokkal, hanem az ország másik feléből érkezőkkel tartatnék razziákat,akik nem tudják leadni a fülest.

  BodaLászló

  Bizony, önnek teljesen igaza van! A színesfém kereskedelem majdnem olyan, mint a bányászat! (Híradmin)

  Kedvelés

 2. A bűnözés dzsídípí növelő dolog. Ha ellopják, tönkre teszik, pótolni kell. Aztán ott vannak a biztonság technikai berendezések amikre szintén elkezd költeni a nagyérdemű. Szóval sok “jótékony” hatása van a bűnözésnek, kivált ha nem a törvény hozó szenved tőle. Jól mondta azt hiszem Z. Kárpát Dániel nemrég, “Ha magyar ország lakosságának a fele meghalna hirtelen, az nagyon jót tenne a dzsídípínek.” Hát ennyit a mérhető jólétről.
  eSzeL

  Kedvelés

  1. “Ha magyar ország lakosságának a fele meghalna hirtelen, az nagyon jót tenne a dzsídípínek.”
   Egyetértek – ha rám bíznák,hogy melyik fele akkor hazánk problémáinak túlnyomó része is megszűnne.
   H.B.

   Kedvelés

 3. Ha nincs aki átvegye, nem lopják a bronzot, kábelt. Ezek a tárgyak az átvevő részéről világosan felismerhető, hogy lopott, tehát aki átveszi, az orvgazda. Mindenki tudja, hogy két helyre kerülhet, az ócska telep, és az öntöde. Kanadában minden fém eladásnál a személyazonosságot le kell adni.

  Keményen kellene büntetni az orvgazdaságot.
  Péter

  Kedvelés

 4. Az is a lopásra utal, ha valaki ingotokat kínál eladásra. “Becsületes” ingot csak az öntödében keletkezik, amikor a kiöntött tárgy után a tégelyben maradt felesleget kokillába öntik . Öntöde nem visz eladásra nyersanyagot, tehát az átvevő tudja, hogy kitől mit vesz át…..
  Péter

  Kedvelés

 5. Ez is, mint a legtöbb problémánk megoldása SZÁNDÉK kérdése. Van e KOMOLY SZÁNDÉK, vagy csak úgy teszünk, mintha lenne,
  — “kvázi”!
  Meg aztán sokkal egyszerűbb és “gazdaságosabb” az autósokat zaklatni öv, mentődoboz, világítás fényes nappal, telefon, sérült szélvédő, és más “társadalomra veszélyes” bűnügyekben, mint kutyával rámenni a forró nyomra. Mert még meg találják fogni az elkövetőt, és akkor egy csomó meló, meg gond van vele. “Rászista ” rendőrség! Még csak az hiányzik!
  Egyébként többségi magyar létemre én is vittem nemrég 5 mázsa fémhulladékot egy MÉH-telepre, és nem akarták átvenni, mert NEM VOLT NÁLAM AZ ADÓKÁRTYÁM! Értitek? Személyi, lakcím, jogsi és TB-kártya volt, de az nem köllött. Adókártya, az igen. Plusz 40 kilométer, és aztán átvették, és le is vonták az adót, ott a helyszínen.
  No, ez benne a “biznisz” !

  Abonyban pedig (és máshol is, ha kell) tessék megalakítani a “Szebb Jövőért” Polgárőr Egyesületet! Minta van, lehet másolni!

  Patmosz

  Kedvelés

 6. Szerintem azok lopták el akiknek érdeke fűződik hozzá.
  Fémkereskedőhöz soha nem fog kerülni, mert más érdekből lophatták el.

  CS Ferenc

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.