Kínai kutatók szerint az Egyesült Államok Kínát fenyegeti

Kínai kutatók szerint az Egyesült Államok katonai fenyegetést jelent Kínának. A hongkongi South China Morning Post (SCMP) című lap csütörtökön számolt be arról, hogy a pekingi központú tudományos műhely közzétette jelentését Washington és Tokió lehetséges térségbeli szándékairól.

    “Amióta az Egyesült Államok bejelentette, hogy stratégiájának középpontját Keletre helyezi át, azt szeretnénk megkérdezni, hogy mi az új célpontja Keleten?” – tette fel a kérdést a jelentések közreadása alkalmából a szervezet alelnöke, Luo Jüan (Luo Yuan) nyugalmazott tábornok.

    Az Egyesült Államok hadihajóinak 60 százalékát az ázsiai-csendes-óceáni térségbe telepíti – emlékezetett Luo…

    Miért küld ide Washington 11 repülőgép-hordozójából hatot és vezényli a térségbe atom-tengeralattjáróinak 60 százalékát? Ha mindez nem Kína ellen irányul, akkor ki ellen? – tette fel a kérdést.

    A japán védelmi erőkkel foglalkozó jelentés szerint a szigetország hadserege közepes méretű, de jól finanszírozott, amely korszerű fegyverekkel és haditechnikával rendelkezik. A szerzők úgy vélik: Japán az utóbbi időben fokozta erőfeszítéseit Kína “megfékezése” érdekében.

    Az SCMP által megszólaltatott szakértő, Ni Lo-hsziung (Ni Lexiong) sanghaji professzor szerint kollégái eltúlozták például a vitatott hovatartozású Tiaojü-szigetek körüli konfliktus lehetséges katonai kimenetelét.

    Ni szerint Tokió tisztában van azzal, hogy Kína atomhatalom, és bár a jövőben előfordulhat kisebb összetűzés a szigetek miatt, egyik félnek sem áll érdekében a szembenállás fokozódása.

    “Néhány sziget nem éri meg, hogy a két ország kockára tegye gazdasági kapcsolatait és fejlődését” – vélte Ni.

    A tanulmányokat készítő szervezet nevében Luo megjegyezte, hogy szándékuk egyfajta “visszavágás” volt a Pentagon és a japán védelmi tárca Kína haderőfejlesztéséről szóló rendszeres jelentéseire.

    Ezek ugyanis gyakran élesztik fel azt az elméletet, hogy Kína erősödő hadserege fenyegetést jelent – mondta a nyugalmazott tábornok.

Forrás: Trebitsch Péter, MTI 2012. június 7.

Nemzeti InternetFigyelő

3 című bejegyzés “Kínai kutatók szerint az Egyesült Államok Kínát fenyegeti” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem okvetlenül (és közvetlenül) Kína ellen, mert Luo Jüan tábornoknak is tudnia kell(ene) az ún. Észak-Koreáról,a mely nukleáris hatalmi igényekkel rendelkezik és hosszú hatótávolságú rakéta kísérletek folytat.
  Az rendben, hogy Korea mér Kína előszobája, de Japán előszobája is, tehát Amerika előszobája is egyben.
  És a koreai kérdés 1953 éve, 2 generáció óta, lassan 60 éve megoldatlan.

  Per Spegulo

  Kedvelés

 2. Usraeltől bármi kitelik,ha pénzről,vagy egyéb értékről van szó.A gátlástalanságának csak az szab határt,ha válaszcsapásra számíthat.

  New York a világ zsidó lakosságának legnagyobb központja. Az amerikai import és export nagy részét itt adóztatják meg és itt fizeti minden amerikai iparág sarcát a pénz mestereinek. Maga a város területe is zsidó birtok (holding). (NEMZETKÖZI ZSIDÓ)

  Aláírás: Horváth Bertalan – (Híradmin)

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.