Szélhámosság Gróf Spanyol Zoltán találmánya?

Spanyol Zoltán

Ezúton kérünk elnézést olvasóinktól, ha téves információt tettünk közzé, de mi nem vagyunk a téma szakértői, s utánajárásunk sem igazolta Spanyol úr állításának valótlanságát. Most azonban egy hozzáértő barátunktól az alábbi levelet kaptuk (részlet) – NIF: 

„…Én ezt az embert (mármint Spanyol Zoltánt – szerk. megj.) majd 20 évvel ezelőtt hallottam beszélni a vízautójáról és akkor megállapítottam, hogy fogalma sincs a fizikáról. Egy ismerősömet egy előadásán azzal kápráztatta el, hogy egy “általa felfedezett, de az oroszok által ellopott” plazmavágó készüléket adott egy kis gyerek kezébe, aki azzal elvágott egy fémlemezt. Az ismerősöm szerint a készülék “gyakorlatilag energia felhasználás nélkül” vágta el a vaslemezt. Először megkérdeztem őt, hogy a készüléket be kellett-e dugni a konnektorba? Persze, hogy be kellett. Tovább kérdeztem: honnan tudta, hogy a gép csak “egész kevés” energiát használt föl a konnektorból? Na, honnan? Hát Spanyol mondta. Ez után megkértem, hogy hozza el Spanyoltól a plazmavágó műszaki leírását. Becsületére szolgáljon, elhozta. Elolvastam. Egy normális, másutt is kapható ipari termék volt, igen rendes (több kW) energiafogyasztással. Egy ún. “vízplazma” vágó. Ilyen készülék bármilyen gáz felhasználásával készíthető. Legjobbak a nitrogén plazmavágók, de azok sok mérgező nitrogénoxidot termelnek. A vízplazma kevésbé egészségtelen. A hegesztő elektromos ívében is plazmaállapotú az anyag. A pasi tehát hazudott. A plazmavágó, az ő állításával ellentétben semmi energiát sem termel. Spanyol tehát gátlástalanul hazudott és félrevezette a hallgatóságát.”

Végül egy figyelemre méltó cikk, amelyik ellenvéleményt tartalmaz:

A BME elhatárolódott a vízüzemű autótól

A vízüzemű autó megvalósításáért dolgozó Vízenergia Alapítvány 2006-tól társadalmi célú hirdetésekben kéri az adófizetőket, hogy adójuk egy százalékával támogassák a szervezet működését. A hirdetésben támogatóként szereplő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közleményben határolódott el a találmánytól. A feltaláló szerint az elhatárolódás bűncselekmény, ami hazafiassága ellen irányul.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkatársai szerint az alapítvány megtévesztő módon használja az intézmény nevét. Härtlein Károly, a BME Fizikai Intézetének munkatársa elmondta, a hirdetéssel ellentétben az egyetem kutatói nem támogatják, épp ellenkezőleg, kereken elutasítják a találmány megvalósíthatóságának lehetőségét, úgy vélik, a szabadalom működési elve ellentmond a természet alaptörvényeinek.

A vízenergia hasznosítása

A "vízautó" működési elve

Gróf Spanyol Zoltán 1985-ben hozta nyilvánosságra azt az elképzelését, hogy a vízhajtású járműveké a jövő, a környezetre káros benzinesek helyett. Találmányának alapja a vízenergia hasznosítása: “A projektem alapja a víz nukleáris energiájának hasznosítása, azaz a szabadalmaztatott találmányom bevezetése a robbanómotorok, kazánok, sugárhajtóművek, áramtermelő aggregátorok és szinkrongenerátorok üzemeltetésére. Ez az üzemeltetési eljárás azt jelenti, hogy a jövőben a szénhidrogén származékok helyett a vizet tankolják fel az autók, a gépek és az égés végterméke is a Föld biológiai lényeit éltető tiszta víz lesz” – fogalmaz a Vízenergia Alapítvány weboldalán közölt ismertetőben.

Gróf Spanyol Zoltán 1992-ben Németországban szabadalmaztatta találmányát, azóta Magyarországon szeretne támogatókat szerezni a megvalósításhoz, mert az ország boldogulásának egy lehetséges gazdasági esélyét látja találmányában. “Én Németországból azért hoztam Magyarországra, hazámba ezt a tudományt, mert én magyar vagyok, – nem csak “állampolgár”, – ezzel tartozom a magyar hazának, a magyar nemzetnek. Ugyanis, az autók, repülőgépek, kazánok sorozatos átépítése és gyártása, világpiaci forgalmazása gazdasági felemelkedést, újra-iparosítást jelent” – fogalmaz az Indexnek küldött közleményében.

1998-ban és 2000-ben Gróf Spanyol Zoltán a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult a találmány hasznosíthatósága ügyében. A minisztérium négy szakértőt kért fel a szabadalom véleményezésre. A BME oktatói elutasító állásfoglalást írtak, a Miskolci Egyetem volt oktatói támogatták a találmányt. (Az állásfoglalások szövege a BME szájtján olvasható.)

Támogató és ellenző vélemények

Härtlein Károly elmondta, a BME elhatárolódása tudományos alapokon nyugszik. “Spanyol Zoltán értelmetlen fizikai fogalmakkal dobálózik. Azt állítja például, hogy a víz izotóp, holott csak kémiai elemek atomjaira értelmezhető ez a fogalom, víz és vízplazma esetén értelmezhetetlen. Biztos középiskolai fizikatudással bárki kabarétréfának vélheti Gróf Spanyol Zoltán érvelését. Érvei között szép számmal akadnak az érzelmekre ható a tudományos alapot nélkülöző állítások, ‘aki magyar, az velem tart’. Az ilyen, hamis nacionalista érvelésnek nincs helye a tudományos vitában” – mondta az Indexnek.

…………………………………….

Izotóp és plazma

Az izotópok olyan kémiai elemek, amelyek atommagjai azonos számú protonból, de eltérő számú neutronból épülnek fel. Ebből következik, hogy egy adott elem izotópjai ugyanazon helyet foglalják el a periódusos rendszerben, innen az elnevezés is, az izotóp azonos helyet jelent.

A fizikában és a kémiában a plazma ionizált gázt jelent, illetve egy fajta halmazállapotot is. Az ionizált ebben az esetben azt jelenti, hogy az anyagot alkotó atomokról egy vagy több elektron leszakad és így a plazma ionok és szabad elektronok keveréke lesz. A halmazállapot e negyedik formáját először Sir William Crookes írta le 1879-ben, az elnevezés pedig Irving Langmuir nevéhez fűződik 1928-ban (a vérplazmára emlékeztette).

………………………………………

A BME munkatársa szerint a német szabadalom sem jelenti azt, hogy megvalósítható a találmány, csak az ötlet védettségét jelzi. Dr. Pirkó József, a találmányról támogató szakvéleményt megfogalmazó nyugdíjas gépészmérnök docens azonban éppen a Német Szabadalmi Hivatal döntése miatt érvelt a találmány mellett. “Azt gondoltuk végig Dr. Nánási Tibor kollégámmal, hogy a Német Szabadalmi Hivatal a legszigorúbb intézet, és feltételezhető, hogy végzett ellenőrző méréseket” – fogalmazott.

Bár a Vízenergia Alapítvány Pirkó József véleményére, mint a Miskolci Egyetem állásfoglalására hivatkozik, a nyugdíjas docens a vélemény megfogalmazásakor már nem állt az oktatási intézmény alkalmazásában. “Vizsgálatról nem volt szó, csak arról, hogy véleményezzük a szabadalmi leírást. Saját nevünk alatt, az egyetemtől függetlenül írtuk a véleményt, és semmilyen ellenszolgáltatást nem kaptunk érte. A német szabadalom szövegével ismerkedtünk meg, és abban nem találtunk semmit, amit támadni lehetett volna” – mondta Dr. Pirkó József, majd hozzátette, a szabadalom nem magáról a vízenergiát hasznosító szerkezettel, hanem az elgondolással foglalkozik, így méréseket csak azután lehet végezni, ha a feltaláló elkészíti, és nyilvánosan bemutatja a találmányát.

A plazmatechnológiával foglalkozó Pirkó József azt is elmondta, az a szerkezet, amit Gróf Spanyol Zoltán az elgondolás demonstrációjakor vízenergiával működő fémvágóként rendszeresen bemutat, egyszerű plazmapisztoly. “Miklóssy professzor, a prágai egyetemen már a hatvanas évek elején gyártotta és forgalmazta a fémek vágására használt plazmapisztolyt” – magyarázta Pirkó József.

Hazafisága miatt

Gróf Spanyol Zoltán szerint hazafisága ellen irányul a BME elhatárolódása. “Az egyetem nívóját jól érzékelteti a gyűlölettől csepegő internetes anyagsorozat. A szakmai ‘bíráskodásuk’, ami bűncselekmény, tulajdonképpen az én hazafiságom ellen irányul. A nemzeti öntudatommal van bajuk, nem az egy százalékkal, nem a vízplazma égésével. A ‘magas’ szakmai hozzáértésükkel akarják ellenem fordítani a plazmafizikában járatlan magyart, hogy ne sikerüljön Magyarországon kezdenem a fogyasztók átépítését. A tudálékos, ‘magasröptű’ fizikusi végzettségükkel akarnak előadásaimon is a jelenlévőkre hatni, azokat ellenem hangolni. Én ezzel az új tudománnyal azt akarom rendbe hozni, amit ők leromboltak, amit mi lerombolni hagytunk, az iparunkat és a mezőgazdaságot! A rendületlen hazaszeretetem az oka annak, hogy nem tudnak önmagukon uralkodni” – írta az Indexnek.

Nemzeti InternetFigyelő


19 című bejegyzés “Szélhámosság Gróf Spanyol Zoltán találmánya?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Közönséges szélhámosság, egy új örökmozgó = perpetuum mobile átverés.

    Kedvelés

  2. Én nem kétlem, hogy nagy műszaki találmány tűnt mér el a süllyesztőben, de ezek eltűnésének legfőbb oka, hogy a feltaláló éppen olyan, mint aki megakadályozza a találmány elterjedését. A feltaláló is pénzre, sok pénzre szeretné váltani a találmányát. Az már egy másik dolog, hogy szerintem egy társadalom fejlettségi foka egyáltalán nem a használt technika bonyolultságán mérhető le. Sőt, az igazán magasfokú fejlettség számára nincs szükség technikára.

    Kedvelés

    1. Nálunk,hogy képzeli el egy tudós,hogy fillérekből energiát állítson elő,vagy gépjárművet hajtson.A pénz és a nagytőke diktál.Ez vezeti a mi tudósaink és professzoraink gondolkodását.Majd ha elfogy az olaj,gáz és betiltják az atomerőműveket és 1 liter víz ára 100 Ft lesz majd akkor bevezetik ezt a találmányt.De akkor már lehet,hogy a feltaláló nem él?S akkor magukévá teszik a találmányt és a dicsőséget.Pedig ez a találmány 100%-kal emelné az életszínvonalat. A nagytőke és a Bank piac ugyanennyivel járna rosszabbul!Ez a piacgazdaság érdeke!

      Sandoly Ernő

      Kedvelik 1 személy

  3. Már megint ez a magyar irigység. Magyar értelmiség. Ezért tartunk itt.

    Azért a fizika mégis csak tudomány, és valóság,… Illik komolyan venni,… (Híradmin)

    Kedvelés

  4. Egyszerű megint az eset,meg kell csinálnia,aztán meglátjuk mőködik e.Addig nekem is van sok ötletem amíg nem kell bizonyítani.Nincs hozzá elég pénze?Menjen el dolgozni,vagy kéregessen az utcán,az jól fizet,de előadásokat tartani teljesen átlagembereknek az mindig gyanús.

    🙂 🙂 😀 (Híradmin)

    Kedvelés

  5. Napjainkban egyre jobban kezd kibújni a szeg a zsákból. Egyre több tudományos tétel összeegyeztethetelne a valós életben történtekkel. Kezdjük csak az evolúcióval. Létezik, de nem abban a formában és összefüggésben, ahogy nekünk tanítják. Természettudomány többi ágai / tudományok is sok megmagyarázhatatlan jelenséget tartanak nyílván.
    Végre el ekllene hinni, hogy létezik egy (sőt több is) másik fajta gondolkodás, amely szerint az ismert és általunk nem ismert jelenségek (mert attól még létezhet valami, ha én nem tudok róla) végtelen sok összefüggésben lehetnek egymással. Ezek közül egyik, az általunk ismert és megélt élet.
    Jelenleg itt a Földön is vannak csak “kiváltságosak” által ismert “dolgok”, amit a közvélemény nem ismerhet meg.
    Nem érdemes folytatni a vagdalózó vitákat, inkább el kellene kezdeni a politika, ún. “tudományos egzaktizmus mentes gondolkodás(oka)t” is megismerni. Néhány ilyen jellegű utalásokat lehett már látni ún. játékfilmekben, melyre azt mondják az úgyis csak film.
    Inkább segítsük egymást ne vagdalózzunk, s főleg ne kicsinyeskedjünk azon a szinten, mint az izmusok kitalálói, művelői, védelmezői, mert csak a saját korlátoltságukat védik, erősítik, bizonyítják.
    Zárógondolatként csak említem az ún. “titokzatos energia”, népi nyelven a “Szentlélek”, ugye létezik. Ezért írhattam meg e néhány sort. Ennyi.

    Kedvelés

  6. Fiatalon volt màr 6 bejegyzett és szabadalmaztatott talàlmànyom. Aztàn abbahagytam, mert nem értem velük anyagilag semmit. Illetve, amennyiben én kellett fizessem a védelmi dijat, ugy anyagi veszteséget okozott. Egy egyszerü zenész a kiadott cd-jével gennyesre keresheti magàt. Sokkal jobban védett, mint egy magas IQ-val rendelkezö feltalàlo!
    Most is hever a könyvespolcomon egy megvalositott, de benemjelentett, talàlmàny, mellyel a diàkokat szoktam kinozni. Kiadom nekik hàzifeladatnak, hogy szàmoljàk ök is ki! Eszem àgàba sincs bejelenteni: Csak lemàsoljàk! Az egész szabadalmi rendszer csak erre jo: jelentsd be, hogy a vilàg minden sarkaban tudjàk màsolni!

    Spanyol masinairol többször küldtek nekem is véleményezésre anyagot: nem foglalkoztam vele sose!

    Be akartak vonni németek egy “Tesla”-féle csoda-àramfejlesztö marketingjébe, csak adjam a nevemet! Nem fogadtam el!
    Kialakult a talàlmànyok területén is a szélhàmos kaszt! Vigyàzat!
    Ez nem azt jelenti, hogy Spanyol Urat minösitem. Mint irtam, hangsulyozom, nem vettem sose a fàradtsàgot, hogy foglalkozzam a “talàlmànyaival”!

    Kedvelés

    1. Jóember! Ön demagóg, vagyis közhelyeket ismételget!

      Egy ilyen volumenű találmányra évszázadokig kellene koldulni az utcán! Igaz, hogy a koldulásal bizonyára több pénz összegyűlik, mint a becsületes munkával. Ön bizonyára nem járt – még a múltban sem – ismeretterjesztő előadásokra.
      A Mérnök úr a Magyar Nemzetnek ajánlotta fel találmányát és szinte napi-heti kapcsolatban vagyok és egyáltalán nem gazdagodott meg a befizetett adományokból, ami az Alapítványba befolyik…. Nem sok.
      Ezutóbbit azért írom ide, mert sokan azt hiszik, hogy milliók, tízmilliók folynak be a kasszájukba.
      Rosszindulatúan közeledő emberek és írigyek mindig voltak, lesznek és ezzel együtt kell élnünk.

      Érdekességként egy sajtótermék-ből idézek,és pedig a TOLNAI VILÁGTÖRTÉNELME.
      A civilizáció története cikket/írást.

      “A kassai múzeum egyik termének sarkában,régi flinták és kuruc karabélyok között szinte eldugva,áll egy modern hátultöltőpuska.A legjobb típusú Mauser-puskák szerkezetét mutatja,mert nagyon egyszerű és könnyen kezelhető:súlyra olyan könnyű,hogy félkézbe kapva is lehetne vele lőni:-szóval ideálisan ügyes szerkezetű,messzire hordó golyós fegyver.
      A závárján azonban van valami naív virágos dísz,ami szokatlanul hat a modern puskán,s az agya is különös formájú.
      Miféle puska lehet ez?…….
      Moder puskaművesek nem oly romantikusok,hogy Mauser-fegyverekre virágdísz véssenek;s különben is hogyan kerül ez a modern hátultöltőpuska a régi elültöltő és kovás kuruc flinták közé?
      Megmondja a puskacsőbe vésett mesterjegy: “A l e x y Lajos , K a s s a , 1849″.
      Ezt a nevezetes puskát is ,mely 17 évvel előbb megvolt,mint a poroszok Könniggratznél megsemmisitették az osztrák ármádiát,szintén utolérte a magyar feltaláló elmék rendes tragédiája.
      A mai Mannlichtert jelentéktelelenebb különbség választja el az A l e x y Lajos puskájától,mint a Werndl-puskát a mai gyorstüzelő fegyverektől.
      A l e x y Lajos fölajánlotta a kitűnő puskát Mészáros Lázár hadügyminiszternek,közvetlenül a szabadságharc-1848/49 es-kitörése előtt,de Mészáros kinevette a föltalálót, és A l e x y Lajos beleőrült a mellőztetésbe.
      Mi pedig fájdalmas megdöbbenéssel kérdezzük,hogy mi lett volna a magyar szabadságharccal,ha kapanyéllel és kiegyenesített kaszával verekedő parasztok,a kovás flintákkal lövöldöző líceumi diákok,a famozsarakból ágyúzó székelyek mind az A l e x y puskával lettek volna felfegyverkezve?…….”
      Külön megjegyzem, hogy a poroszok Königsgratz-nél ezzel a hátultöltős puskával verték meg az osztrákokat!
      Alexy Lajost kicsalták, “szíves” vendéglátásban részesítették a poroszok és a találmánya műszaki adatai kicsalásával készítették el a puskát!

      Remélem, hogy nem az utókor fog rájönni Gr. Spanyol Zoltán találmánya fontosságára, hanem még akár az életem során hasznosítják és nem az összekoldulni lehetetlen pénzből, ami évszázadokig életet biztosítana a Mérnök úrnak…
      Ne íly sorsot szánjunk Neki!

      László Nagy

      Kedvelés

    2. Kedves Istán/Sebestyén!

      Ezt írta:
      “Ez nem azt jelenti, hogy Spanyol Urat minösitem. Mint irtam, hangsulyozom, nem vettem sose a fàradtsàgot, hogy foglalkozzam a “talàlmànyaival”!2

      Uram! Egyik szavával üti a másikat!
      Máris minősíti a mérnök úr találmányát amikor idézőjelet használ!
      Én legalábbis így látom és érzem, hogy elkeseredett a találmányai hasznosítása során szerzett csalódások miatt.
      Aki közönyös az nem hátráltat, de nem is viszi a fejlődést előrébb.
      Tisztelettel
      László
      .

      Kedvelés

  7. Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat. Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges. Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok. Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát.

    Az sem logikus, ha Gróf Spanyol Zoltán a “vízégőjével, vízautójával” annyira segíteni akar a magyaroknak, akkor miért nem választja a legpraktikusabb és legcélszerűbb a megoldást? Adja el a találmányát jó sok pénzért bárkinek külföldön, csak olyan feltétellel, hogy Magyarország területén szabadon fel lehet használni. Mert nekünk ajándékba adja. Persze ezt nem fogja megtenni, mert manapság már ritka az olyan hülye ember, aki a kőleves receptjéért pénzt adna. Mert az állítólagos találmánya szerintem éppen ugyanolyan képtelen ötlet, mint aki a kőleves receptjétől remélné, hogy megoldódik az éhezés. Magyarán ez egy trükkös átverés, parasztvakítás.

    Mit lehet tenni, hogy a paraszt észrevegye, hogy átverik és vakítják? Mert azon el sem gondolkozik, hogy ha 1 liter vízzel meg lehet tenni állítólag 100 km-t, akkor mi akadálya van annak, hogy a kipufogó csövet, amelyen vízpára távozik összekössék a vízbeszívó csővel és akárcsak az elefánt és a kisegér viccben, kész az örök élvezet, kész az örökmozgó.

    http://vilagnezet.blog.hu/2011/03/03/grof_spanyol_zoltan_vizautoja

    Utóbbi ötlete butaság. Ha működne, nem azt jelenti, hogy 1 liter vízzel úgy lenne hasznosítható, hogy ugyancsak 1 liter víz maradna! Nyilván sokkal kevesebb, hiszen a többi átalakulna energiává. Az E=m×c^2 képlet éppen ezt mutatja, persze optimális esetben. Vagyis a víz egy részéből maradna vissza ugyancsak víz, tehát azt pótolni kellene, vagyis nem örökmozgó lenne. A normál hófokú magfúzió ma is komoly kutatási területe a fizikának. Az lenne nagy áttörés az energiakérdésben. (H)ű

    Kedvelés

  8. “Remélem, hogy nem az utókor fog rájönni Gr. Spanyol Zoltán találmánya fontosságára, hanem még akár az életem során hasznosítják és nem az összekoldulni lehetetlen pénzből, ami évszázadokig életet biztosítana a Mérnök úrnak…
    Ne íly sorsot szánjunk Neki!
    László Nagy”

    Úgy legyen!!
    Mohácsi Móni

    Kedvelés

  9. Ilyen a m a gy a r feltaláló sorsa.

    Úgy kell neki, minek mond ilyen nacionalista, tudományos alapot/!/ nélkülöző dolgokat, örüljön hogy nem bélyegezte meg a hivatalos magyarországi megmondó/megengedő tábor.

    Härtlein Károly érvelése azért nem semmi! 🙂

    HK

    Kedvelés

    1. Tételezzük fel, hogy a találmány igazi, működőképes, vagyis az államokra nézve elképesztően veszélyes. Mutasson nekem valaki egy olyan államot a világon, amelyik lemondana, az olajból, villanyból, gázból, stb… befolyó elképesztően magas adóról. Olyan nincs, hogy a lakosok ezt megveszik és mindenre használják, autó, fűtés stb… Sajnos amíg az éghajlat is bírja, addig soha nem tudja meg egy átlag ember, hogy ezek a találmányok működnek-e.

      Benyáts István

      Kedvelés

  10. Ez a találmány is olyan, mint a szellemek! Mindenki beszél róla de még senki sem látta. Nos, az említett szerkentyűt nem is láthatta, mert ilyen egyelőre nem létezik. Azért jól el lehet rajta vitatkozgatni, ugye?

    délvidéki

    Kedvelés

  11. Kedves embertársaim!
    Oly sötéteknek tetszetek lenni,hogy az fáj!
    Ez a találmány csak annyit ér amennyit Ti megértetek belőle!
    Persze,hogy ingyenes…persze,hogy gazdaságos…persze hogy egészséges…persze persze persze!
    Akkor ha ezt felfogod akkor miért nem sétálsz napi pár kilométert az ivóvizedért? miért dolgozol egy tál lencséért? és miért csinálsz üzletet az érzéseidből?
    Én megmondom neked!!
    Mert ha 10 fillérrel többet kapsz az átverő képességedért akkor már Te taposod a többit a sárba mert Te többnek képzeled magad!Pedig mind nyájan befejezzük a földi életünket és csak az mondhatja el hogy élt ha alkotott valamit ami sokaknak jó!

    Grausz Lajos

    Kedvelés

  12. A legtöbb ember a butaságával igyekszik kitűnni. Én egy öreg elektrotechnikus vagyok. Még logarléccel számoltam. Ha valaki akkor elmondta volna, hogy egy viszonylag olcsó számoló géppel szinte minden matematikai feladatot meg lehet oldani, (tudományos számológép,) ugyan így kinevették volna. Nem beszélve az okos televízióról, vagy az okos mobilról. A nélkül, hogy nem győződnek meg arról, hogy működik-e, csak idióta okoskodás a véleménynyilvánítás. Nem ez lenne az egyetlen találmány, ami csak azért nem valósul meg, mert sértette volna valamely nagy cég anyagi érdekét. Mellékesen olvastam az Interneten, hogy Amerikában is van egy találmány, ami tengervízzel működik.
    Kopornyik Péter

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.