Hogy az a sok gazdag nyomorék,….

Mozgássérült lévén megdöbbenve szemlélem olykor a parkoló autók szélvédőit! A márkásabbnál márkásabb új autók ablakában sorakoznak a rokkantak parkolási igazolványai. Ez hihetetlen! Miről panaszkodnak ma Magyarországon? Miféle recesszióról?

Ahol úgy élnek a társadalom eltartottjai, hogy szinte minden parkoló autó az övék, ahol minden autó a rokkantaké, ott nincs recesszió! Akkor milyen jól élnek a munkaképes gazdagok? Ki is fakadt belőlem: A mindenit, de jól élnek a rokkantak! – amikor megláttam egy Mercedes és egy BMW ablakában is a mozgássérültek kártyáját, s a parkolóőr simán tovább ment, tudomásul véve a helyzetet. Életszerűtlen az egész szituáció! Mindenki tudja, hogy hazugság az egész! Mosolyogtak és elképedtek is, akik látták kifakadásomat…

Vagy velem van a baj? Én lennék irigy? Nagyon komolyan magamba mélyedtem (lévén komolyan hívő ember), s rá kellett jönnöm, nincs velem semmi baj. Nem az irigység beszél belőlem, hanem az aljas hazugság, a csalás miatti felháborodás!

Miközben látom, hogy sorstársaim milyen rettenetesen nehéz körülmények között tengődnek, nem csak testi akadályoztatásuk miatt, hanem totális anyagi ellehetetlenülésük miatt is, amikor azt látom, hogy kilátástalan az életük, és duplán van okuk azt mondani: „semmi értelme az életemnek!”, mert halvány reményük sincsen arra, hogy valaha egyszer (még életükben) jobbra fordul a sorsuk, s nekik is lehet szebb életük, akkor azt látni, hogy sok milliós autók dúsgazdag tulajdonosai az ő nyomorukon takarékoskodnak, na akkor elszakad a cérna! Ez bizonyítja, hogy ez egy embertelen társadalom, amelyik hazug lózungokkal nyugtatva magát részvét nélkül nézi, hogy naponta legalább 30-50 ezer ember hal éhen és szomjan! Minimum 3 másodpercenként egy – ENSZ statisztika!! Ilyenek láttán, hogyne menne fel a vérnyomás?

Hát valóban ennyire jól élünk, hogy a rokkantak (akik többsége nyomorult járadékból él) luxusautókkal járkál? Bárcsak ez lenne! De a szomorú valóság az, hogy a gazdag megint megvásárolt magának egy előjogot! Ez a rohadt pénzvilág valósága!  Amikor pénzért mindent, még a nyomorékságot is – nem csak az egészséget! – megveheti valaki!

Valóban pusztulásra érett ez a világ, s ez hamarosan – előbb, mint gondolják egyesek! – be fog következni! S akkor, talán, elkezdődhet az a bizonyos „ezeréves béke országa”! – amiről a Szentírás is ír! Csakhogy oda nem mindenki kerülhet be!

“Azután monda nekem: Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van. Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és aki szent, szenteltessék meg ezután is. És íme hamar eljövök; és az én jutalmam velem [van], hogy megfizessek mindenkinek, amint az ő cselekedete lesz. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó. Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba. De kinn [maradnak] az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind, aki szereti és szólja a hazugságot.” (Jel 22: 10-15)

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

(Nemzeti InternetFigyelő)

5 című bejegyzés “Hogy az a sok gazdag nyomorék,….” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Kedves Pista!

  Igaz amit leírsz,de sajnos ebből le jöhet az is,ami a rokkantosításnál történt. Sok ember bizony megvette a rokkant nyugdíjat,aztán csapódik mindez már a rászorult embereken. Szív műtét után,ugy,hogy a mellkasban szívhez vezető ércsere van,vagy egy lábú embernél várják,ki fog nőni a lába,beszigorítanak ész nélkül és megint a kis ember jár rosszul,a tényleg beteg. Most megint el indult egy tendencia,van aki két három hónapja volt orvosi bizottság előtt,rehabilitációra alkalmatlannak találtatott,mégis csökkentették a leszázalékolási fokozatát,most pedig levelet kap egy két hónappal ez után,válasszon: rehabilitációs kártyát kér,vagy vállalja az újabb vizsgálatot?

  Lehetne másról beszélni! Például miért bérelnek a kormánypártok Lázárnak fél millióért luxus kocsit,hogy a magyar törvényeket be nem tartva féktelen sebességgel le érjen Pestre a frakció gyűlésre? Másik embert pár kilométer sebesség túllépésért 45 ezer forinttal vágják meg?

  Szerintem nem kellene egy amugyis pénzbehajtó hatalomnak ilyen formán ötleteket adni! Nagyon sok sorstárs bizony nagyon is megérdemli azt a szar kártyát,még akkor is,ha esetleg látszatra ,per akkor nem is ugy látszik.

  Szabó József
  http://www.hitvallasom.hu

  Kedvelés

  1. Tisztelt Czakó Úr !

   Attól,hogy valakinek Mercedese vagy terepjárója van,még lehet egy keze,vagy fél lába. Attól,hogy a rokkantkártya egy 30 éves Trabant szélvédője mögött van,még használhatja valaki jogtalanul.Irásából nem derül ki,hogy tulajdonképpen mi fáj Önnek.Az,hogy egy rokkant ember tisztességes úton keresett annyi pénzt,(esetleg még a rokkantosodása előtt) hogy telik neki drága autóra ? Miért baj ez? Vagy az a probléma,hogy ez Önnek nem sikerült? Arról a szintén rokkant Mercedes-tulajdonos nem tehet.
   Hozzáteszem,sem autótulajdonos,sem rokkantkártya-használó sem rokkant nem vagyok.Csak nem szeretem az álszentséget és az írigységet.
   Tisztelettel: Harsányi István

   Kedvelés

   1. Kedves Harsányi Úr!

    Önnek fölösleges olvasnia. Csak pocsékolja vele az időt. Ugyanis pontosan kiderül, mi fáj nekem. Semmiképp nem az, hogy egy rokkantnak luxus autója van. Bárcsak ez nem lenne ritka! De látszik, hogy Önnek fogalma sincsen arról, hogy hogyan élnek ma Magyarországon a valóban rokkantak! Ráadásul az a felháborító, hogy azok a luxus autókból kiszálló emberek szemmel láthatóan makkegészségesek! Még ez sem baj, ezt sem irigylem, sőt, örülök annak, ha másnak nincs baja, mert az engem nem vigasztal, és attól, hogy másnak is rossz, nekem nem lesz jobb. De az felháborító, hogy a gazdagok mindent megvehetnek maguknak, ami előnyökkel jár! Na, kedves uram, ez bánt engem. Az, hogy a korrupció annyira elharapózott, hogy a tényleg rászorultakat szényenítik vele! Mert az a magyar valóság, hogy a valóban rokkant általában rozoga, öreg autóval jár, ha egyáltalán arra is telik neki. Nem az bánt, hogy valaki gazdag. Úgysem viheti magával a másvilágra, de az, amit ma hazánkban ezek az emberek megtehetnek, az felháborít! És, ahogy Szabó úr is írta, most is a valóban szerencsétleneket szekírozzák, de aki egy luxusautóból száll ki, ahhoz a rendőr se szívesen megy oda, mert még neki áll feljebb. Nekem, és sok sorstársamnak, minden megtett méterért meg kell szenvedni, a fájdalmak miatt, s igen is felháborít, hogy ezekkel az autókkkal elállják a rászorultak bejárathoz közeli parkolóját, s még nekik áll feljebb, ha netán szóvá teszem, s gúnyos sértéseket kell elszenvednem!

    Szomorú, hogy ezt Ön nem tudta kiolvasni írásomból. Ön az igazán álszent és rosszindulatú, ahogy egy legyintéssel elintézi a fogyatékosokat ért sérelmeket! Örüljön neki, hogy nem kell naponta megszégyenülnie, akár az utcán, egy-egy ilyen épfizikumú gazdag miatt, akár az orvosi bizottság előtt! Mert a tényleg rokkantakkal ott is úgy beszélnek, mint ha valami csaló, gazemberek lennének! Ezt saját bőrömön is tapasztaltam! Én egy barátságos és általában vidám ember vagyok, de ilyenkor (és ilyen hozzászólóktól) mindig el megy a kedvem!

    Czakó István

    Kedvelés

 2. Ami a minden tisztességes embert bosszant, az a visszaéles, nagyon gyakran mások kárára, és a becsületlenség magasztalása.

  Kedvelés

 3. Tisztelt Czakó Úr!

  Magyarországon ma már semmi sem az, aminek látszik! SEHOL!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.