Bankok és ügyfelek

Nem értem, hogy ha 115 milliárdot szán a lakáshitelesek ócsai gettójának felépítésére a kormány, miért nem a pénzt adja oda a bankoknak, s hagyja a családokat saját otthonukban. Illetve értem.

Hiszen, ha tényleges tartozás kifizetésére fordítanák az összeget, akkor senki egyetlen fillért nem tudna zsebre vágni. Így viszont a tervezőtől a kivitelezőig mindenki keres a szerencsétlenül járt embereken. Kenőpénzek és magas számlák nagy bevételeket biztosítanak e 115 milliárdból a tűzhöz közeli politikusoknak, hivatalnokoknak, csókos vállalkozóknak… A bankok által átvert, rábeszélt, kizsigerelt magyar polgár pedig menjen a gettóba lakni. Közben az állam konszolidál, megment és életben tart olyan bankokat, amelyeknek aljas fogásai juttattak a rönk szélére ezreket.

Igaz, van nekünk PSZÁF-unk is. Igaz épp olyan ócska gittegylet ez is, mint a Fogyasztóvédelem. (ezt tapasztalatból tudom.) Nemrégiben a PSZÁF-hoz fordultam, mert egy bank anélkül, hogy bármilyen szolgáltatást nyújtott volna, egyre csak emelte havi elszámolásaiban az állítólagos tartozásomat. Még SMS díjat felszámolt, majd 50.000 Ft-os nem létező adósságomat egy másik maffiacégnek eladta, s erről nem értesítet … stb… Nos az történések sorát megírtam a PSZÁF-nak, s a választ majd egy esztendeig vártam. Megjött. Ők nem hatóság, nem tehetnek semmit, forduljak bírósághoz. Magyarország!!!!!

Ha egy ilyen ügyben sem mer felelősséget vállalni egy pénzügyi ellenőrző szervezet, akkor mit várhatunk el tőlük nagyobb kaliberű dolgokban? Semmit. Hiszen a felvett hiteleket a felvételkor megállapított részletekben kellene visszafizetni, nem pedig az árfolyam ingadozást követve. Az legyen a bank kockázata. Hiszen amikor a lebombázott házra felvette nagyapám a banki hitelt, senki nem kért tőle nagyobb összeget a millpengő idején. Igaz, nagyapám egy havi fizetéséből vissza tudta adni – az inflációnak köszönhetően – a felvett hitelt. És a bankot mégsem ez, hanem Rákosi tette tönkre az államosítással.

Tehát, az igazi megoldás hitelező és bank-ügyben az, ha az eredeti részleteket fizetheti az adós. Minden más „megoldás” csak hazudozás és mellébeszélés. A bankokat pedig nem megmenteni kell, hanem felszámolni. Ugyanis nem a bankok, hanem a „nép jóléte a legfőbb törvény”. És ez már a rómaiak is tudták.

S.Gy.

(Nemzeti InternetFigyelő)

4 című bejegyzés “Bankok és ügyfelek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tiszta sor, hogy a csókosok lesznek/vannak az első sorban. Egy apróság idekívánkozik (lehet, hogy összeesküvéselmélet) Inárcson 15 évig működött egy öntevékeny polgárőrség egy személykocsival saját zsebből. Ezt a közelmúltban feloszlatta az önkormányzat és eddig nem látott egyenruhás polgárőrök valamint több személygépkocsi került a településre. Ócsa nincs messze Inárcstól……..

  Kedvelés

 2. Én is ilyesmit hallottam a nagypapámról: “amikor a lebombázott házra felvette nagyapám a banki hitelt, senki nem kért tőle nagyobb összeget ” és tényleg gyorsan visza is fizette. Egyébként – ha épp nincs háború, vagy természeti katasztrófa, szóval a normál életben -én azt tanultam a szüleimtől, hogy először megdolgozunk egy összegért és utána vásárolunk. Semmi esetre sem hitelből, előre.Gondolom másokat is így neveltek a régiek közül.

  Erre a módira az elmult 22 év alatt vették rá az embereket, mégpedig szinte megkerülhetetlen módon. Nyugodtan használhatnám a “csalárd” kifejezést is…(Dr Léhmann Gy. után szabadon)

  A kockázatról: Magyarországon minden vállalkozásnak (ha elég kicsi) vállalnia kell a tevékenység választásából és a kereslet ingadozásából, az adózás változásából stb adódó kockázatokat. Úgy lenne igazságos ha a bankok is vállalnák a saját kockázataikat ezeken a területeken. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a jelen helyzet finoman fogalmazva is a bankok monnopolhelyzetből adódó, egyoldalú, tisztességtelen visszaélése, és mint ilyen társadalomellenes, sőt életellenes.

  Egyébként is itt az ideje lassan annak, hogy ezek az uzsorás bankok megszűnjenek, és olyan pénzrendszert vezessünk be újra, ami csak a gazdaság vérkeringését szolgálja,kamat nélkül!!, tisztességes magyar Ft-ban, és idegenek beleszólása nélkül.
  Ajánlatom :Tanulmányozzátok a Szent Korona Értékrendjét!
  E.N.

  Kedvelés

 3. Hiaba,no!Az uzsora,az uzsora.
  De miert nem ERROL beszelt a PSzAF foembere?Nyilvan,ezt csak o tudja.Arrol pedig fogalma sincs,hogy az EU-ban nem igy mukodnek a bankok.Szelektiv a latasmodja a fent emlegetett foembernek.
  “A PSZÁF elnöke kijelentette: noha a devizahiteleknél kialakult helyzet valamennyi szereplő – állam, bankok, hitelfelvevők, szabályozó hatóságok – felelősségét felveti, a megkötött szerződések a mindenkor érvényes jogszabályok alapján születtek meg, azokat megkérdőjelezni nem lehet.”
  http://www.mno.hu/portal/808022

  Lehetseges,hogy a PSzAF nehany embere is szerepel a Tempo-s POLIP-ABRAK valamelyiken?Nem lennek meglepve,ha igen.

  Kedvelés

 4. Szász urat rendesen “helyben hagyták”,és most hogy visszahelyezték az általa előzőleg betöltött funkcióba,-nyilatkozata alapján- feltételezem,hogy talán nem állitották vissza az egészségét teljesen-AGYILAG,akkor meg mit keres ott,olyan beosztásban???,Azt hogy mennyiért már meg sem kérdezem,mert egyébbként sem érdekel,hogy mennyiért állit valótlanságokat (finoman,nőisen).Hol volt és van jelenleg is a PSZÁF?MIÉRT KAPJÁK ÉS KAPTÁK EDDIG A FIZETÉSÜKET?? A nevükben egyértelműen benne van,hogy a pézügyeket felügyelő ÁLLAMI SZERVEZET?? A másik kérdés: nem az ő feladatuk lett volna a Magánnyugdij Péztárak felügyelete is???

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.