Kovács Árpád az egykulcsos adóról (Egy elvakult Fideszes levele – NIF kommentárral)

A ma reggeli TV2-ben Kovács Árpád -aki azt hiszem, mindenki számára hiteles és autentikus személy – azt nyilatkozta, hogy megerősítvén korábbi kijelentését: az egykulcsos adó “sokakat megmentett”.

Arra a kérdésre, hogy vajon miért nem váltotta be ez a törvény a gazdasági élet meglendítésével kapcsolatban várt szerepét, azt felelte, hogy ennek oka egyrészt az Eurozóna általános váltsága, s ennek következtében – elsősorban Németország irányába menő exportlehetőségeink nem-bővülése, – másrészt az, hogy az emberek, elsősorban a középosztály, az 16%-os adó révén megspórolt összegeket inkább saját adósságaik csökkentésére használták, másrészt a magyar ember végre megtanult pénzt megtakarítani. Alapjában véve jónak tartja az egykulcsos adót…

Vannak olyan vélemények is, – ez is reggeli TV hír  – miszerint megfontolandó lenne a Kormány irányában “barátságos” közgazdászokra jobban odafigyelni.

Ez a tanács a jelek szerint mindenekelőtt Csaba László fokozottabb bevonásának javaslata a gazdasági döntésekbe.

Szerintem ez nem rossz és nem ellenséges tanács.

Csaba nem Bokros trójai falova, hanem tehetséges, okos, polgári gondolkodású közgazdász.

A modorán ugyan lehetne csiszolni, de ez legyen a legnagyobb hibája.

Az új munkatörvénykönyvet – amelyet a Kormány iránt ugyancsak “barátságos” kitűnő tollú újságírónő, Élő Anita minősített meg 2 hete a Heti Válaszban “Örvénykönyvnek” – joggal bírálja Palkovics Imre, jobboldali szakszervezeti vezető, aki azonban gyorsan hozzátette,

hogy sem Ő, sem szakszervezete nem hajlandó azon a tüntetésen részt venni, amelyet bemocskolnak a szocialisták,

Mesterháziék elvtársi “buzdítása”.

Ugyanezért tartja magát távol a tüntetéstől a LIGA szakszervezeti szövetség is.

A legfőbb baj a munka törvény-könyv tervezettel, hogy rajta van az ujj-lenyomata annak a két provinciális, egyértelműen alacsony intellektuális színvonalú pécsi szerzőnek a kézjegye – ráadásul egyik a TESCO emberének, másik valami botcsinálta dékánhelyettesnek a munkája, akikre elég szerencsétlen módon a Fidesz rábízta ennek megfogalmazását.

Olyan durván és egyértelműen sérti a munkavállalók érdekeit, és olyan egyoldalúan veszi figyelembe a munkáltatókét ez a tervezet, hogy az valóban kártékony.

Ezek a provinciális pécsi  “szerzők”  alighanem az MSZP beépített emberei, hiszen tömegeket veszíthet el választói közül a Fidesz ha ez a törvénykönyv tervezet ebben a formájában életbe lép.

Ez ugyanolyan “öngól” lenne, csak nagyobb, mint Bogsh Erik javaslatának visszautasítása, aminek viszont az a katasztrofális következménye, hogy a kormány nem tudja megakadályozni a rezidenesek külföldre távozását, ami az egész magyar egészségügyet hozza igen kritikus helyzetbe.

Kritikus mondataim nem Orbán Viktor kormánya ellen, hanem Orbán Viktorért és az Orbán kormányért kerültek ebbe a levélbe.

Akárhogy is van: Orbán Viktor mellett vagyunk, nemzeti hősünknek tekintjük, hiszünk az igazában, segíteni szeretnénk munkáját, s elfogadjuk döntéseit.

Fontos azonban, hogy ne csupán az egyoldalú dicséret vagy gonosz maszopi – szadeszes gyűlölködés hangjai jussanak el Hozzá, hanem barátai, hívei véleménye is.

Tisztelettel:

Fodor András 

NIF kommentár:

Azt hiszem, olvasóink is egyetértenek azzal a véleményünkkel, hogy mi egyáltalán nem tartjuk OV-t nemzeti hősnek, ugyanis számtalan vétek róható fel neki, leginkább az, hogy semmit nem tesz a az MSZP-SZDSZ maffia felelősségre vonása terén. Ráadásul nem mer tenni semmi komoly lépést a Bankokkal szemben a hazai devizahitelesek és a kilakoltatottak megmentéséért.

(Nemzeti InternetFigyelő)

5 című bejegyzés “Kovács Árpád az egykulcsos adóról (Egy elvakult Fideszes levele – NIF kommentárral)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Persze, biztos beépített emberek, elvégre maga a fidesz építette őket be magamagába – köztudott volt az előéletük, eleve miért kellett rájuk bízni bármit is. Dicséretes, hogy emberünk nem áll az mszp mellé, de amúgy mindegy, hogy kutya, avagy eb, leginkább egyiket se kérjük. 🙂

  Kedvelés

 2. Hát, aki éltetni tudja az egykulcsos rendszert… Annak nagyon jó lehet. Sajnos én a férfi hímvessző azon oldalán állok, ahol nem érződik a 16%-os adókulcs előnye, csak a hátránya.
  Megtakarítani?? Oszt’ mi az? 39 éves vagyok. A magyar ember -amióta az eszemet tudom- csak spórol és spórol. A szája és az autója elöl veszi el a megtakaríthatót, csak, hogy jusson…
  Ma pedig a bankok viszik el a mindennapi betevőt is, de sokan tapasztaljuk, hogy még az sem elég, mert akkora szemétláda, harácsoló és élősködő dögök, hogy még ezt is keveslik. Sokan tudják miről írok (a nem kevés késedelmi pótlékról és kirótt büntetőkamatokról ma már nem tudsz fizetni, akkor segítünk:_ még ennyit se tudj).
  Az ország rákfenéje a cigányság ész nélküli “zabáltatása” és a bankok élősködése feletti szem lehunyása -a kormány részéről!!!

  Kedvelés

 3. Abban egyetértünk a NIF kommentárral, hogy OV egy olyan hazaáruló, amely a magyar történelem során csak kevés adatott nagyságában, és a nemzetnek való károkozását tekintve. De kérnénk annak a kommentálását, hogy miért nem vonja felelősségre az MSZP_SZDSZ maffiát, és miért nem mer tenni a devizahitelesek és kilakoltatottak megmentése érdekében. Itt két miért is van, ezekre szeretnénk kimerítő válaszokat. Ki, vagy kik nem engedik neki, hogy ezeket a lépéseket megtegye, bár tudjuk, hogy ő is ennek a maffiának a tagja.

  Kedvelés

 4. EZ MÁR GYOMOR FORGATÓ BESZÉD VOLT,MIBŐL SPÓROLTAK ÉS KIK.TALÁN ÉN 26000-BÖL VAGY Ő 1000000-BÓL!SOK MAGYAR TÉNYLEG SPÓROL MERT MÁR NAPJÁBAN EGYSZER ESZIK ÉS NEM DŐZSÖL HANEM SPÓROL AHOL TUD!A MAGYART NEM TÖMIK SEGÉLYEKKEL MINT A SEMMIT TEVŐ ROMÁKAT!

  Kedvelés

 5. Jó lenne felismerni minden magyar embernek, hogy az egész politikai bagázs teljesen egykutya, csupán a stílusukban, a felszínen vannak apró eltérések.
  Ennek az oka, hogy a kiválasztodási rendszert azok a magyarországi cionbolsevikok hozták, hozzák létre, akiknek a világ urai megadták a belépőt, a politika világába.
  Mindegyik politikus jobb híján az egyéni haszna mentén viselkedik, ténykedésével lelkiismeret furdalás nélkül küldi a halálba az ország lakóinak azon részét akik a munkájukkal, életük során valamiféle értéket termeltek, termelnek, és, vagy hazafiként gondolkodnak. Ennek igazolására gondoljunk csak a “pártfegyelemhez” igazított országgyűlési szavazásokra. Ha, valaki(képviselő, aki valahogy átjutott a szűrőn), valamilyen lelkiismereti roham következtében az ország érdekében szavazna mégis, vagy véletlenül, azt, azonnal megtorolják, végül ellehetetlenítik (lásd Molnár Oszkár).

  A parlamenti politikai csoportoknak stílus jegyeiben két fajtája figyelhető meg (a lényeget illetöen viszont teljesen azonosak). Ezeket alakították ki az idők során:

  1., – A fityesz nemzeti köntösbe bújva az államkasszának az épségét tartja fontosnak, hogy a zsidók felé képesek legyünk tartani az u.n. “hitelek” (amelyek célzott eszközök – kizárólagosan az ország múlt, jelen, jövőbeni teljes kifosztása, illetve MAGYARország teljes jogi, fizikai megszüntetése – érdekében) visszafizetését.
  2., – A komcsik viszont brutálisan, csaló, tolvaj, gyilkos módon fosztogatnak, amikor éppen hatalmon vannak, és ebből fizetnek a nemzetközieknek.

  Nincs megoldás, ha ezt a rendszert elfogadjuk, sőt fenntartjuk, ill. finanszírozzuk. Marad a megsemmisülés.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.