Izland – a polgári demokrácia elhallgatott győzelme

Izland - gejzír

Dátum: 2011. June 09. Thursday, 12:53

A médiumok az utolsó részletekig  tájékoztattak bennünket, az egyiptomi és a líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaképes polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását és az alkotmányuk átírását. Mivel az Izlandi események a polgári forradalom modellje, éppen ezért volt az egész eset elhallgatva. Az Izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik az információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitnek.

 Az Izlandi nép lemondott a régi kormány bármilyen formájáról, a nagy bankok államosítva lettek, és népük nem fizeti meg az adósságot, amelyet a politikusok alakítottak ki, mert ez az ő rossz gazdasági politikájuknak a kérdése, és nem a népé.

Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője a polgár, és nem a politikus…

            Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy kell, hogy a politikusoknak félelmük legyen a nép reakciótól, ha nem a nép érdekében fognak tevékenykedni. De ne az életüket féltsék, hanem a politikai karrierjüket.

Elhallgatott tények Izlandról:

2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük összedőlt, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.

2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette a kormányelnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 millió Euró, amelyet 15 év alatt kellet volna megfizetni 5,5% kamattal.

2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai unióval. A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93% elutasítja megfizetni az adósságot Nagy Britanniának és Hollandiának. A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért. Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése. Miután az Interpol kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. A nép alkotja az új alkotmányt, amelyik már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkották, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.

Ez az Izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.

Az Izlandon történő események olyan politikusoknak volt a figyelmében, mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és mások, akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.

Az Izlandon történő események bojkottálását szigorúan betartották az összes korporációs sajtónak, rádiónak és televíziónak tudósítóinak ezrei. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.

Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed az egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszer ellen, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitek akarata ellenére, akik a világválságot okozták, korább vagy később, ez az egész világon ismeretes és értékelve lesz. A szabadság iránti vágynak nincs határa!

Fordította: Vajda Iván

Megjegyzés:  Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az „Alþinget“, amelyik 930-ban alakult.

Forrás:

http://www.votoenblanco.com/Las-democracias-degradadas-de-Occidente-silencian-la-revolucion-civica-de-Islandia_a4122.html

indymedia:

http://imcmedia.cz/?p=393

Egy adalék: a világ legelső alkotmánya az Izlandi volt, a második a magyar!

VL

Nemzeti InternetFigyelő

16 című bejegyzés “Izland – a polgári demokrácia elhallgatott győzelme” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Csak annyit a világ első alkotmányához, hogy az nem Izlandi volt!

  Ugyanis az emberi világ első, szakrális jelképekbe épített alkotmánya az nem más, mint a Kr.u. 445-ben Atilla hun király megkoronázására készült MAGYAR SZENTKORONA eszmeisége volt. Ennek az egyetemes emberi jelképrendszernek a további leképezése a Magyar Vérszerződés, mint a világ első megfogalmazott és magyar alkotmánya volt 890-ben. Ennek gyakorlati megvalósítása az Árpád-féle szeri országgyűlés, melynek lehetett írásos változata, de az valószínűleg rovásírás volt, amit a kereszténység elpusztíttatott.

  Majd csak ezen emberi eszmék terjedését követhette az az izlandi alkotmány, amit a cikkíró is emleget. Most abba nem megyek bele, hogy IZLAND alapnemzetsége milyen eredetű népekből szerveződött.

  Az egész világ értelmisége, nem beszélve a magyarokéról, ilyen elképesztően hazug tudásról ad minden nap tanubizonyságot.

  Kedves Olvasónk!

  Valóban ezt tartja a legfontosabbnak megjegyezni az írás olvasása után? Nem mindegy, hogy melyik volt az első? Változtat ez mai helyzetünkön?
  Különben is nézőpont kérdése, hogy a megmaradt írásos dokumentumokat vesszük-e alapul vagy mást.

  Az az érzésem, hogy ennek a cikknek van fontosabb mondanivalója! Arról kellene kicsit beszélgetni. Nem gondolja?

  Híradmin

  Kedvelés

  1. Az, hogy én mit gondolok az egy dolog.
   De amit ön gondol, az valóban elgondolkodtató.
   Hiába szeretnénk, aligha lesz másnak is véleménye az íráshoz. Ami jó, azt minek tovább dícsérni. Én csak a szarvashibákra szeretném felhívni néha a figyelmet, amíg engedi a hozzászólásaimat. Látja, a Kádár cikkhez sem volt senki, aki vitatta volna azt az állításomat, hogy az utóbbi 500 év második legjobb társadalmi formája a Kádár-rendszer volt. Hová tüntek az ön által is bejelentett írói ellenvélemények?

   “dicsérni” és “tűntek”, kedves T. István! Már, ha kötekedünk!

   Az, hogy nincs válasz állítására, nem jelenti azt, hogy igaza van. Csupán nem bizonyította igazságát. Addig nincs mire válaszolni. Az a néhány megjegyzés nevetséges!

   Mellesleg, már miért ne engedném a hozzászólásait? Miért tiltanám ki? Kulturáltan vitázik, nincs semmi baj. Sem durva kiszólása, sem egyéb olyan dolog, amiért ezt tenném. Nálunk szólásszabadság van!
   Megnyugtatom, eddig talán két embert kellett kizárni, akik nem bírtak magukkal, és olyan ocsmányul személyeskedtek, és írtak – előzetes email-beli figyelmeztetésem ellenére -, amit nem engedhettem meg! Csak mellesleg jegyzem meg, eddig több, mint 7000 hozzászólás volt! Nem gondolom, hogy túl sokszor alkalmaztam volna a kitiltást!

   Üdv.: Híradmin

   Kedvelés

   1. Az hogy kevesen szóltak hozzá a csermanek féle cikkhez egyáltalán nem azt jelenti hogy egyetértenek vele az emberek! El se olvastam a cikket mert csak felidegesítettem volna magam rajta mivel az egyik legnagyobb Magyar gyűlölő a fattyú jankó volt! Ezután se fogom elolvasni mert kímélem az idegrendszeremet, elég volt benne 40 évet élni, újat nem tudnak mondani nekem róla amit a családom átélt benne!

    Kedvelés

   2. Már ha kötekedünk!
    Az sajnos az önök hibája, hogy nincs mód a hozzászólások utólagos javítására. Ugyanis a betűelütések nem csak az én hibáim, hiába nem lehet mindenki gyors és gépíró.
    Azt csak maga hiszi, hogy hazánkban SZÓLÁSSZABADSÁG van! Ilyen kifinomult és tökéletesen működő pénzhatalmi cenzúra még az inkvizíció korában sem létezett.

    Futuristnak! Az utolsó mondatára az a véleményem, hogy már nincs menekvés. Magyaroknak a nyugati kutúrában való teljes felovadása megállíthatatlan folyamat. Már csak a csoda segíthet, miként a Trianoni Himnuszban hallgatható: újra táltosokra és mágusokra lenne szükségünk.

    Azért egy gondolatot az Izlandiak sikeréhez. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Értsd rajta, hogy Izland már teljes mértékben másodlagos indoeurópai állam, addig Magyarország még a nevében ősnemzeti (hunmagyar) állam. Akik az EU-t irányítják azok is másodlagos indoeurópai hatalmak. Tehát, Izlandnak lehet győzni, de a magyaroknak nem lehet. Mi már 1100 éve a fizikailag kiirtandók közé tartozunk. Ha mi győztes forradalmat csinálnánk, rosszabbul járnánk a nyugati “barátainktól”, mint 56-ban az oroszoktól.

    Kedvelés

 2. Aba Nagelnek
  Bonnbol uzenem neked, mind igaz, ami a cikkben van! Csak a magyar nep erosen agymosott allapotban van. Nem képes olyan osszefogasra mint az izlandiak. Miert? Mert Magyarorszag mar nem a magyarok orszaga! Mar 2evtizede cegjeim vannak otthon, ennek ellenere ha Mo-on vagyok nem erzemmagam otthon. Ez az igazi hazatlansag. Mert Nyugaton minden orszagban idegenkent vagy kezelve, mert a hazait reszesitik elonybe. Lehet akarmekkora tudasod. Az egesz kozeletet uraljak a zsidok. Allam es kormanyvezetoink javaresze zsido. Szamold ossze csak az utobbi 21 evet. Olyanok vagyunk mar, mint egy elrakosodott szervezet. Van meg menekves?

  Kedvelés

 3. T.Istvannak és a Hiradminnak
  Többször megdícsértem, hogy ez a legkulturáltabb nemzeti hírportál. A legnagyobb baj vele, hogy nem egy igazán élő portál. Ugyanis a kommentárokat csak a cikkre vonatkozólag lehet leadni, de a kommentelők egymásközötti vitája nem/alig lehetséges, hisz a Szerkesztő(k) nem elérhető(ek). Ez érvényes az utóbbi időkre hangsúlyozottan. Ennek a portálnak kellene legalább 6 szerkesztője legyen, hogy folyamatosan legyen vki vonalban és kitegye a kommenteket!
  Ezt meg kell szervezni és félre kell tenni a hiúságot. Az alapító Főszerkesztőnek legyen meg továbbra is a “szava”, mely szerint a főcsapásírányt megszabja és a vonalas-szerkesztőknek pedig kötelességük lenne ehhez szabják magukat. A nemzeti oldal -lassan-de-biztosan- megérdemel ennyit!

  Kedves K. Abbé!

  Először is megköszönjük dicsérő szavait. Őszintén szólva jól esik néha az elismerés, mert erőt ad a további munkához.
  Ami a szerkesztő gárdát illeti, sajnos, igaza van! Jelenleg egyedül viszem a NIF-et szabadidőmben, barátom magánéleti gondjai miatt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ketten alapítottuk két éve ezt az oldalt, s azóta is ketten visszük, szabadidőnkben, minden támogatás (és hál’ Istennek pártbefolyás) nélkül. Sajnos, nem egyszerű megfelelő gárdát kialakítani, mert ahhoz szükségét érezzük, hogy olyan ember legyen szerkesztő társunk, akit személyesen ismerünk, s olyan értékeket (és színvonalat) tart komolyan, amit mi barátommal évek óta tudunk biztosítani (korábban is együtt dolgoztunk másutt, tehát évek óta minden konfliktus nélkül tudunk együtt működni). Ez nagyon komoly követelmény, és nem nagyok ajánlkozik olyan barátunk, aki ingyen és bérmentve keményen dolgozik csak azért, hogy valami komolyat letegyen a Nemzet asztalára. Ajánlkoztak már, akik vállalnának szerkesztői munkát, de sajnos nem ismerjük őket személyesen, s nem tudjuk garantálni, hogy ugyanazt képviselnék, mint mi. Azért nem vagyunk teljesen titkosak, mert munkatársaink jó része – akik cikkeket küldenek – személyesen ismer bennünket! Csak a nagy nyilvánosság elé nem lépünk, mert ma is valóságosnak tartjuk azt az állapotot, amiről az Impresszumban beszélünk! Tehát nem féltékenységről van itt szó, hanem féltésről. Féltjük a NIF-et, ezért cserébe vállaljuk, hogy nem túl interaktív.

  Üdvözlettel: Híradmin

  Kedvelés

 4. Kedves Híradmin.
  Megértem álláspontotokat. Én is hasonlóképpen vagyok azzal, hogy kinek vetem a hátamat.
  Eltértünk a cikktől. Ez is azt jelzi, hogy szükség lenne egy vitaklubra.

  Izlandról csak egy kérdés? A görögök is elég vehemensen tiltakoznak. Ők miért nem tudják leváltani a kormányukat? Mi a különbség Izland és Görögország között?
  Hozzánk közelebb vannak a görögök, a sorsunk is előrevetül. Nekünk kuss.
  Talán valakinek érdeke volt, hogy ne fizessék vissza a tartozásokat. Mindenhol vannak belháborúk, még a globális urak között is.

  Kedvelés

 5. T. Istvánnak és Hiradminnak.
  Először is gratulálok Istvánnak a honlaphoz. Elolvastam, igaz örökké kétkedő vagyok, de ez is egy lehetőség amit ott fejtegetsz. Dicsérendő elszántság, csak ne légy elfogult. Viszont szívesen levelezgetnék ott hasonló érdeklődésű emberekkel és veled.
  Másodszor kedves Hiradmin. Nálam eddig a NIF van első helyen a keresésben. Tudomásul veszem, hogy elkötelezettségetek nekem kicsit balos, vagy jobbos? Nem tudom jól mondom-e?
  Én az igazságot kicsit középen képzelem el, egy kicsit pesszimista beütéssel. Csak példának: A cikkírók negatív beállítottsággal sorolták fel, hogy ki volt KB tag, párttitkár, KISZ titkár. Most szégyeljem magam mert engem is megválasztottak a munkatársaim? Soha nem voltam párttag, csak nem bírtam a fenekemen maradni. Talán ennek köszönhettem a bizalmat.
  Ezért tartom jogosnak István kérdését a koroddal kapcsolatosan, nem bántásként. A mi időnkben nem volt más csak az úttörőség, KISZ, MHSZ. Mindig voltak nyughatatlan emberek. Még azt is el tudom képzelni, hogy volt nagyon rendes párttitkár is. Ismertem is egyet.
  Engem is azzal csábítottak, hogy ott kell, lehet jobbá tenni a dolgokat.
  Gondolom a válaszomat nem propagálták.
  Még egy dolog. A kommunista rendszerben bűn volt gazdagnak lenni.Ergo, sokkal kevesebbet lehetett lopni.
  Most dicsőség gazdagnak lenni,pedig csak azt mutatja meg, hogy milyen ügyes volt a lopásban.
  Visszatérve Izlandra.
  Csak ebben a nagy liberalizmusban, kapitalizmusban, genszterizmusban lehet így egy országot tönkretenni. Ne feledjük, még nincs vége ott sem. Sem Görögországban, sem nálunk.

  Kedvelés

  1. Kedves “roka”!

   Az – Alternatíva a társadalomtudományok özönvizén – szlogenre rákeresve megtalálható a honlapom (/taara), abban a levelező címem, azon várom a leveled!

   Kedvelés

 6. Hiradminnak
  Tettem még ajánlatot, hogy amig rendeződik a szerkesztői gárda sorsa, addig engedjétek meg, hogy kimenjenek a kommentek direkt, ahogy az a hunhir-nél is müködik. Ki kell írni a szerkesztési-etikai elvárásokat és, akik az ellen vétenek, azok kapjanak mondjuk 2 figyelmeztetést. Mivel nem nagyon lenne lehetőségetek elolvasni minden kommentárt igy kellene egy panaszládát felállítani, amelyben el lehetne nektek küldeni a szerkesztési-etikai elveket sulyosan sértők linkjeit. Ti csak ezeket olvasnátok el és ezek után hoznátok a döntéseket a figyelmeztetésről ill. a kizárásról. Ezzel a módszerrel nem hiszem, hogy a portál színvonala lecsúszna a hunhir szintjére.

  Kedvelés

 7. Izlandról leforditott Vajta Dénes egy tanulmányt. Ez kitünően bemutatja, hogy milyen ocsmány bankmüveletek lehetségesek, amelyek csak arra jók, hogy a bankárok és politikus havereik a pénzben kúrjanak és eközben egész országokat tesznek tönkre. Hasonló mechanizmusok müködnek a magyar bankrendszerben is csak nálunk nincs senki, aki kiboritaná a bilit. A rendvédelmisek csak a saját pénzükig látnak. Lesz még rosszabb is: csak ezzel tudom őket vigasztalni!
  Mert összefogás nélkül nincs lehetőség ezt a velejéig rohadt rendszert megváltoztatni.

  Kedvelés

 8. Izland, az első irásban megmaradt nemzeti alkotmány.
  Kedves Barátaim! Izland megteremtette a nemzeti egységet, de ti egy szőrszálon hasogattok. Hasogatjátok egymást és a nemzeto egységet, (ami soha nem volt). A jószándékú magyarok egységét.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.