Trianon Himnusz – Tartsd magad Nemzetem!

Tartsd magad, nemzetem!

… tipornak rendesen.

Ellopnak, eladnak, zsarolnak, pusztítnak végtelen.
Kígyók a kebleden, szitok a neveden,
tovább nem engedem, tovább nem engedem!
Azért mert hont adtál, mindenkit fogadtál,
zsoldosok, kufárok, tolvajok kezére jutottál.
Hittél a Nyugatnak, s mindenkor becsaptak,
elvennék múltadat, ásnák a sírodat.

Táltosok repülnek át az éjen,
s kitűzik az ökör-koponyát.
Sebeinket begyógyítják szépen,
s megvédik majd Árpád otthonát.
De addig szüntelen, légy résen nemzetem,
nézd a sok csillagot, 48′, ’56 ott ragyog.
Értsd meg a lényegét, fogjuk egymás kezét,
fogjuk egymás kezét, ahogyan soha még!

Tartsd magad, nemzetem, tipornak rendesen.
Ellopnak, eladnak, zsarolnak, pusztítnak végtelen.
Kígyók a kebleden, szitok a neveden,
tovább nem engedem, tovább nem engedem!

Nemzeti InternetFigyelő

NIF:   Sajnos Csiszár József hozzászólónknak igaza van, az előadó nem a Csík zenekar. Sőt a Csík zenekar minden honlapról letörölteti ezt a dal, mert mint ahogy – információnk szerint –  Csík János, a zenekar vezetője nyilatkozta az egyik honlapnak, nem akarnak politikát belevinni zenéjükbe. Természetes mi egy kicsit másként gondolkodunk, mert a történelem nem politika, a nemzeti érzések kinyilvánítása pedig a nemzet megmaradásának szükségessége. A Csík zenekarnak meg nem lesz hátrányára, ha muzsikájával ehhez hozzájárul.


37 című bejegyzés “Trianon Himnusz – Tartsd magad Nemzetem!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Folynak a könnyeim, és kérdezem átvehetem?

    Természetesen IGEN! Mi is úgy kaptuk egy kedves barátunktól!
    NIF szerkesztők

    Kedvelés

    1. Nagyon megható a szöveg,a hang, és a zenekar is tetszi. Juliusban jön az unokám, és szeretnénk egy erdlyi körutat csinálni. Már elküldtema dalt neki, nem tudom miért lett letiltva! Nem játszik a zenekar juliusban valahol? Meghallgatnánk. Mijen aktuális a dal tartalma, vagy 50 ismerősömmel megosztottam. 2.Magyar himnusz!!

      Kedvelés

  2. ennyire futotta? ez égő! nem hittem volna, hogy idáig sűlyednek!

    Magának meg mi baja? Csak mellesleg jegyzem meg, hogy a süllyed szót rövid ü-vel és két l-lel írjuk! Ja, és mondatot nagy betűvel kezdünk! Három rövid mondatban öt súlyos hiba elég gáz!
    Híradmin

    Kedvelés

  3. Ezt valahová oldalra ki kellene tenni, hosszú időre…, hogy amikor az ember csügged, rákattnintva meghallgathassa!

    Kedvelés

    1. Egyetertek…ne kelljen keresgelni ezt a csakis MAGYARNAK szolo mar-mar NEP_DALT!
      Koszonet az otletert !!!!

      Kedvelés

  4. A nóta önmagában valóban gyönyörű! Így kellett volna megírnia a Csík zenekarnak eredetileg is. De sajnos a valóság az, hogy nem a Csík zenekar adja elő, és nem Majorosi Marianna énekli, bár igen megtévesztő a hasonlóság. Sőt, a Csík zenekar fel van háborodva, kikéri magának és sorozatban letiltatja a feltöltéseket “szerzői jog megsértése” címen. Nekik az fontosabb, mint ez a gyönyörű szöveg. Ők ragaszkodnak az almafán “landoló” madárhoz, amely almabort “inhalál”.
    Lelkük rajta. Én maradok az új szöveg mellett, és minden verzióját letöltöm, hogy legyen mit visszatölteni, ha letiltják. Köszönet, és minden elismerés a szöveg szerzőjének!!!

    Kedvelés

  5. Az, hogy ki írta, talán nem is a legfontosabb!

    Attól a nemzettől – akinek eddig ismeretlen szerzője ilyen csodás művet képes alkotni – elvitathatatlan, hogy a szeretet és a tudás népeként, mi magyarok vagyunk a világ valódi ősnemzete.

    Ezért nem pusztítani, hanem isteni magasságokban, megbecsülni kellene népünk!

    Kedvelés

  6. azért írtam, hogy égő, mert én is azt hittem, hogy a csík zenekart hallom. az tényleg ciki lett volna, ha újra feldolgozzák “azt” a számot. mert az tényleg egy jó szám, jó a szövege is, bár nem ők írták.
    így is ciki azért, csak nem nekik hanem nekem – aki valódi magyarnak tartom magam mióta az eszemet tudom – hogy a nemzeti oldal ennyire képes összesen. plagizál, ráadásul a közönség még tapsikol is ennek a semmilyen, baltával faragott szövegnek. leég a pofámról a bőr! emberek! ez így minden szempontból egy szemét! nem lehettek ennyire ízléstelenek! egy átlagos politikai propaganda beszédben több költészet van mint ebben!

    Kedvelés

    1. Te biztos nem magyar vagy,hogy nem érted e dalnak a mondanivaóját4A kissebbség, az fél, nyüszít, jajong, ha a Magyar végre felemeli a fejét,és fájdalmairól beszél. A Románők. a Zsidok félnek, megvan rá az okuk. Ha tudomásu vennék, hogy ez az ország a miénk, a kutya sem törödne velük

      Kedvelés

    2. Valka! Akar egy irodalmi “gyöngyszemet”?- olvassa dr. Regős Péter versét, azzal bizonyára egyetért, és talán elmehetne oda, ahol az illető “úr” él.

      Kedvelés

    3. A dal újabb két strófája nagyszerű! Minden liberális- és bolsevik gyökerű gyökér beírás ellenére.

      Ráadásul az előző Quimbi szövegek összevissza dobált szavai ellenében ez a két új versszak összefüggő, igaz és mindennél jobban aktuális. Mert remekül lefesti az előző évtizedek kádári agymosásában nevelkedettek együgyű- és a minden idegen befolyást átlátók magyarságérzete közti különbséget.

      Csak gratulálni tudok a szövegírónak, A szerzők esetleges szinpadias elhatárolódását pedig üzleti politikának tartom és megértem.

      Kovács Béla

      Kedvelés

  7. Azt nem tudom “Valka”,hogy az eszét mióta tudja,de hogy SEMMI KÖZE NINCS a “valódi magyar”-hoz,aminek tartja magát-AZ BIZONYOS! Talán egy új magyar?-a helyesirásából itélve,ami 1-es!!!.
    “LEÉG A POFÁMRÓL A BŐR”-mint irja,hát égjen is,mert VAN MIÉRT!

    Kedvelés

    1. Gratulálok a hozzászólásához!
      Én még a szemét jelzőt sem sajnálnám az előbbi beírótól.

      Kedvelés

  8. Nem mindegy, hogy ki írta és énekli????

    A lényeg, hogy ez egy nagyon szép szám. Minél több emberrel kellene megismertetni. A honlap szerkesztőinek/üzemeltetőink köszönöm, hogy lehetőséget biztosítanak/biztosítottak ennek a számnak a meghallgatásához.

    Kedvelés

  9. Nem a Csík zenekar és nem Majorosi Marianna énekel!!!! Felháborító lopás, csalás! Sem a Quimby sem a Csík nem adott engedélyt a dal felhasználására…főként ilyen felhasználására!

    Kedvelés

    1. Főként milyenre?! – akinek nem tetszik, olvasgathatja Regős Péter versét, az nem plágium, szívéből jött és aki vele egyetért, mehet vele Izraelbe.

      Kedvelés

  10. Valka úr, hölgy akárki!

    Illene tisztességesen, helyesen írni. Mellesleg akinek ez “gáz”, mehet melegebb vidékre. (Mondjuk Izraelt tudnám javasolni, vagy a nálam fiatalabb Szlovákiát…..bár ott nincs mindig melegebb…)

    És akinek ez a szöveg nem “gáz”:

    Bocskay

    Kedvelés

  11. Csodálatos szám! Sokan sajnos nem figyelnek a szövegére, pedig abban minden benne van! Még fiatal vagyok, sok mindent nem értek, de azt tudom, ez a szám a mi múltunk, a jelenünk, de reméljük a jövőnk jobb lesz!

    Kedves Enikő!

    Nagyon kellett az Ön hozzászólása, hogy ne csüggedjek el! Jó tudni, hogy ilyen nagyszerű fiataljaink is vannak, akik nem balhéznak, nem járnak buzifelvonulásra, nem “celeb” rajongók, hanem hazájuk iránt mélyen érző, igaz emberek. Manapság egyre többször tapasztalom meg, hogy van tovább! Vannak becsületes, mélyen érző, kedves fiataljaink, akik látják, hogy mire megy ki a harcunk, s teljes odaadással állnak mellénk!

    Isten áldja nemzeti érzelmű fiataljainkat!

    Híradmin

    Kedvelés

  12. “2011-ben, hatmillió nyomorba döntött magyar Karácsonyi üzenete a hatalmaskodóknak.”

    Kaptam,tovabbkuldom:
    Az OREGISTEN ALDJON MEG MINDEN IGAZ MAGYART!

    Karácsonyi üzenet a MAGyAR-ANYÁK-tól!

    Kedvelés

    1. A “Karácsonyi üzenet a MAGyAR-ANYÁK-tól!” videót egy kis kísérő szöveggel elküldtem az alábbi címekre (mivel az email címek nyilvánosak, megtalálhatók az Országgyűlés honlapján – itt: http://www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39 -, így nem töröltem őket).

      Kíváncsi vagyok, kapok-e válaszokat, és milyet?

      Czakó István

      Az elküldött levél:

      feladó: Czakó István
      címzett: “Dr. Semjén Zsolt”
      dátum: 2011. december 19. 15:00
      tárgy: karácsonyi üzenet

      ———- Forwarded message ———-
      From: Czakó István
      Date: 2011/12/19
      Subject: karácsonyi üzenet
      To: Dr Semjén Zsolt
      Cc: Orbán Viktor , zoltan.balog@parlament.hu, janos.halasz@parlament.hu, ferenc.hirt@parlament.hu, lajos.kosa@parlament.hu, kover.laszlo@parlament.hu, tibor.navracsics@parlament.hu, mihaly.varga@parlament.hu, maria.wittner@parlament.hu, peter.harrach@parlament.hu, tamas.lukacs@parlament.hu, istvan.simicsko@parlament.hu, laszlo.szaszfalvi@parlament.hu, kulcsar.gergely@parlament.hu, muranyi.levente@parlament.hu, vona.gabor@parlament.hu, oszkar.molnar@parlament.hu

      Kedves Zsolt!

      Rég beszéltünk már, úgy látszik már nincs miről. Írni is rég írtam neked, s amit annak idején barátommal letettünk asztalodra és Navracsics Úr asztalára, rég feledésbe merült, vagy mások használják a saját hasznukra (Fogyatékosügyi program).
      Most azért kereslek meg, mert találtam egy anyagot, ami kifejezi, mi nyomja a mai magyar emberek, családok lelkét. Kérlek, nézd meg ezt a videót és mondd el Orbán Viktornak is, és a többi miniszternek, képviselő társadnak is. Szívszorító dolgokról van benne szó, és bizony illene megfontolni a benne hallottakat, főleg azoknak, akik már hosszú ideje, sőt egyesek két évtizede ülnek a Parlamentben. Nem igaz, hogy nem tehetnek semmiről.

      Kérdezem, mikor lesznek végre elszámoltatások, számonkérések azért, mert ellopták, eltékozolták a nemzet vagyonát. Mikor lesz számon kérve akár Gyurcsány (hiszen a bíróság is kimondta, hogy elévült, amivel megvádolták. Nem azt, hogy nem követett el semmit, hanem, hogy elévült), akár Bajnai vagy azok, akik a kolontári és devecseri vörös iszap katasztrófáért felelnek, egyáltalán azok, akik bagóért eladták a céget (tizedannyiért, mint amennyit ért), és még vég nélkül sorolhatnám a számtalan gazemberséget!(?)

      Kívánom minden hazai meggazdagodott politikusnak, hogy legyen keserű a karácsony esti falat, jusson eszükbe, mekkora bűnt követtek el hazájuk ellen, és úgy hajtsák álomra a fejüket, hogy tudjanak róla: “mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk a Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint, amit e testben cselekedett: akár jót, akár gonoszat.” (2Kor 5:10). Akár hisz ebben, akár nem, de így lesz.

      Nekem, és még sok ezer magyar családnak, nem jut ünnepi lakomára (csak szerény vacsorára) és ajándékokra sem, és nem azért, mert elszórom, elkocsmázom a pénzem, hanem a nyugdíjból nem telik, s kiegészítő keresetre reményem sincs. Egyáltalán munkára sem, pláne negyven felett.

      Nyitott szívvel hallgassátok:

      Üdvözlettel (ha lehet, áldott karácsonyt kívánva):

      Czakó István

      Kedvelés

      1. Tisztelt Czako Istvan!
        En is elkuldtem az orszaggyulesi kepviselomnek (csak ot ismertem/ismerem szemelyesen…)Sajnos,a fajdalom-kuszobet a fenti videoban megfogalmazott “emberi fajdalom”meg sem erintette.Kar,mert valamikor ,25-26 eve meg emberi arca volt.
        De tudjuk:valtoznak az idok,valtoznak az emberek(is).

        Bizva egy szebb,emberibb jovoben,Oszinte tisztelettel:a hosszu nicknevu

        Kedvelés

  13. “Elég nevetséges a Csík szerzői-jogászkodása:

    a dal gerincét mezőségi népzene alkotja,

    a maradék pedig Quimby.

    Kinek a jogait védik ezek után?”

    Endre

    Kedvelés

  14. Népdalból ered és újból népdal lett belőle…
    visszatért övéi közé…
    a Tartsd magad nemzetem

    Endre

    Kedvelés

  15. Természetes, hogy titakozik a Csík zenekar, mert ellenben ugrik a gázsi.
    A cenzúra ismét dühöng. Minden ami magyar, szép és könnyeket fakaszt, az valakiknek elfogadhatatlan.
    Kár a magyar értelmiségiekért, Aczél György hithű tanítványaikként. T. István.

    Kedvelés

    1. Mindenekelőtt azt szeretném megtudni,hogy ki írta a dalszöveget és ki a zenét, mert eddig erre sehol nem találtam egyértelmű választ. A -Csík – zenekar tiltakozik, de mi ellen ha nem ők írták? Aki tudja , írja meg , tehát a szerző párost. Köszönöm. István

      Kedvelés

  16. NAGY ÖRÖM HOGY EZT AZ OLDALT ,,FELFEDEZTEM,,ÉS MEGHALGATTAM TÖBBSZÖR IS EZT A SZOMORÚ DE IGAZ ÉNEKET VISSZONT ZAVARNAK A DURVA HOZZÁSZÓLÁSOK TILLY

    Kedvelés

  17. A mai fiatalságnak ez gáz. Én is fiatal vagyok de ez nekem nem gáz hanem egy dicső dal a kitartásról nekem ez a menő! Már 7 éves korom óta a hazámért élek és most 13 éves koromban a hazámat mindennél jobban szeretem ez a dal áááh hülyeség ez a HIMNUSZ jól kifejezi hazaszeretetem és kitartásom! SZEBB JÖVŐT!!!!

    Major Tamás

    Szívből örülünk az ilyen fiataloknak! (Híradmin)

    Kedvelés

  18. Üdv.!
    Minden kedves Magyar érzelmű Embernek!

    Tiszteljük a szólás és az érzelmi szabadságot, a tulajdont és a jogokat is…! Ugyanúgy a szerzői és előadói jogokat is. Igen…, ha Magukat is meglopnák, leértékelnék és ezzel még visszaélve felháborodott véleményekkel bántanák, Önöknek sem esne jól !!!
    Tisztelet, Empátia, Etikett, Erkölcs és a Jog mindenkit megillet…, de kötelez is !
    Hajrá Magyarok!

    Kökény Richárd (a Csík zenekar énekesnőjének a férje)
    Tisztelettel !

    Kedvelés

  19. Ez közönséges lopás! Ráadásul még úgy tüntetik fel, mintha a Csík zenekar írta volna át a szöveget, ami még egy újabb bunkóság.
    Az tényleg nem zavar itt senkit, hogy egy olyan dalt ajnároznak, aminek az eredetije teljesen másról szól? Ha már igény van Trianon himnuszra akkor tessék írni egyet, és nem mástól ellopni! Eszem megáll.

    Balazs37

    Talán lehetne valami konkrétumot is, mert ez így semmi, csak fröcsögés!

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar, be tudja azonosítani), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedvelés

    1. Tisztelt Híradmin!!
      köszönöm, hogy pótolta a hiányzó aláírást, és egyúttal reagált is a hozzászólásomra.. Úgy látszik nem voltam elég konkrét. Tehát a tények:
      A Quimby zenekar írt egy számot “Most múlik pontosan” címmel, ezt átdolgozta a Csík zenekar ( a szövegen nem változtattak, csak áthangszerelték).
      Majd jött valaki, és a Csík zenekar által írt zenére írt egy új szöveget. Ezzel egészen addig nincs semmi baj, amíg ezt otthon a saját szórakoztatására teszi, és nem kezdi(k) el terjeszteni. Ugyanis innentől kedve visszaélnek más szellemi termékével, az alkotók engedélye, beleegyezése nélkül, amit köznapi nyelven lopásnak, lenyúlásnak hívnak.
      Hasonló, mintha én ellopnám öntől az autóját, majd utána átfestem más színűre, mert az eredeti szín nem tetszett, és aztán elkezdem reklámozni, hogy nekem milyen szép kis autóm van.

      Másrészt pedig ezt a dalt kinevezni Trianon himnusznak azért sem jó ötlet, mert ezzel az ügyet is hiteltelenítik. Hogy egy másoktól lenyúlt dallal emlékeznek/emlékeztetnek Trianonra az nagyon gáz. Tessék írni egy eredeti dalt szöveggel együtt, előadni, terjeszteni! Ennyire egyszerű.

      Balazs37

      Kedvelés

Hozzászólások lezárva.