Szó sem lehet róla! – Életünket és vérünket a Hazáért, de a zabot azt nem! –

Ez gyütt a villanypostafiókomba!

„Subject: Re: [polgari_hirszemle] Fw: Friss MHL 11-04-07

Rédly Elemér atya példát mutat, Isten áldja meg érte !

Sok ilyen kellene – nekünk meg kellene egy számlaszám és csekk.

Ha csak ezer forinttal is, de jól esne hozzájárulni az államadósság csökkentéséhez. Ilyen kis összeggel is világosan kimondhatnánk, hogy nem akarjuk az adósságok „poklosan örvényült, háborult” világát, a kamatrabszolgaságot.

Jeleznénk, hogy legalább megkezdtük annak a pusztító világnak a lebontását, amit a Fekete Jánosok és hazaáruló bandájuk hagyott ránk és amit mi nem akarunk örökül hagyni utódainkra.
Ez egy népszavazásnál is többet jelentene !
Obendorfer Árpád”

Nem, kedves Árpád! Egyetlen ilyen sem kell! Sőt! Isten őrizz! Nem kell több számlaszám, nem kell több csekk! Elég volt! Szó sem lehet róla!

Még ezer forinttal SEM!!! Még egyetlen árva petákkal sem!!! És nem, egyáltalán nem esne jól hozzájárulni az államadósság visszafizetéséhez! Épp eleget, épp elégszer, sőt, a kelleténél sokszorta többször járultunk már hozzá a visszafizetéséhez! Mán nem tudom én hányszor kamatostul visszafizettük. E’ mán csak az élősködők rafinált praktikája! Ilyen kis összeggel pedig nemhogy semmit nem fejezünk ki, de még a morgás hallatásához is kevés!

Mindaddig, amíg eljátszhatják velünk, amit már nem tudom én hányszor eljátszottak, s a nép, az istenadta, a birkatürelmű engedelmesen viseli, hogy szíjat hasítsanak a hátából, addig el is fogják játszani, addig meg is fogják tenni velünk.

Személy szerint nekem ebből elegem van. Szó sem lehet róla! Egyetlen fillért sem!!!

A háború után békekölcsönt jegyeztünk. Gobbi Hilda téglajegyekért kuncsorgott a leendő Nemzeti Színházhoz. Az összes többi érintett országtól eltérően reprivatizáció helyett kárpótlási jeggyel szúrták ki a szemünket, hogy ne lássuk, amint szétlopják alólunk az országot. És most megint tőlünk, a kisemmizett, tökig eladósított, a ránk erőltetett eurokonform uniós árakat 22%-os uniós bérekből nyögő gyarmati bérrabszolgáktól várják a segítséget? Mindezt persze a 33 esztendővel ezelőttinek megfelelő egy főre jutó reálkeresetből? Micsoda nonszensz! Micsoda SZÉGYEN!!!

Most értjük csak meg igazán a nép ajkán született mondás bölcseletét, mely szerint: „Ha nem lennének szegény emberek, a koldusok éhen halnának.”

No, hát ezért mondom én azt a legnagyobb jó szándék és tisztesség ellenére is kedves Árpád, hogy NEM!!!

Szó sem lehet róla!!! Eszem ágában sincs!!! Ezeknek egy büdös kanyiló vasat sem!!!

De talán ha tetszenének végre kimondani a nagyságos és fényességes tekintetű honanyáinknak, valamint honatyáinknak – ha mán alkotmányozni támadt kedvük –, hogy visszahelyeztetik jogfolytonosságába Őfelségét a Szent Koronát, valamint a reá épülő sajátos magyar létezés érték- és jogrendszerét, máris sok gonddal kevesebb lenne, példának okáért azonmód semmissé válna az államadósság is, lévén nem lennénk jogfolytonosak azokkal, akik felvették. Gondolom ezért van ez a felettébb kis igyekezet, hogy a fülkékben forradalmárkodó kormányerők még csak tárgysorozatba venni sem merészek e kérdéskört, nehogy véletlenül megvitatásra kerülhessen, ne adj’ isten, renitens képviselők által, kikben előbbre való a Haza, s a Nemzet a saját zsebüknél, frakciófegyelem ide, pénzbírság oda, még meg találnák szavazni, s akkor aztán kész a baj, kitör a skandalum.

Na, kedves Árpád, ilyenből kellene még sokkal több!

Elég volt most már a fejét önként a nyaktiló alá hajtó megalázkodó és kishitű népből. Gyűjjék most mán az a Nemzet, amelyik felemeli a tekintetét és bátran kiáll a maga igazáért, valamint nem száll inába bátorsága, amikor arra kerül a sor, hogy NEM-et mondjon!

Akarja vagy nem akarja, kedves Árpád, már jó ideje kamatrabszolgaságban tevékenykedünk nap, nap után. Így vagy úgy, de mindannyian. Akkor is, amikor bevásárolunk, akkor is, amikor tankolunk az autónkba… Emlékszik, hogy mondta Morpheus? Amikor dolgozni mész, befizeted az adódat… Álomvilágban élsz, Neo. Itt lenne az ideje felébredni! Ki kéne húzni a dugót végre! Jó reggelt kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok!

Nem pedig újabb önkéntes népi adományokkal tömködni a Titanicon keletkezett réseket. Nem elég, hogy megint a fedélközi utasoktól várják az önfeláldozást, még a jéghegyről leesett darabokat is velünk takaríttatnák el!

Száz szónak is egy a vége: feneketlen zsákba nem érdemes pakolni, mert elvész benne az áru. Már pedig ebben a rendszerben kódolva van az adósság, ugyanúgy, mint a munkanélküliség, s egyben érdeke is az. Az államadósság esetében, bármennyire is könnyelmű riposztozásnak szánta a miniszterelnök úr, de bizony hatalmasat tévedett, amikor arra célzott, hogy nincs visszafizethetetlen adósság. De bizony, hogy van! Van, mert a rendszer eleve úgy van megkonstruálva, hogy soha ne lehessen visszafizetni. Mindig fel kell majd venni egy kis újabb hitelt, csak azért, hogy az előző kamatait törleszteni tudjuk. És tessék csak odafigyelni! Egy bizonyos szintet már elértünk, sőt, meg is haladtunk, hiszen ma már nem azért kell újabb és újabb hiteleket felvennünk, hogy az előzőeket visszafizessük, hanem, hogy azok kamatait! De hát ha folyton csak a kamatokat próbáljuk visszafizetni, az igazi hitel törlesztésére vajon mikor fog sor kerülni? Soha napján?

Kész átverés, csak éppen nem valami showműsor nézői vagyunk, hanem ez aztán tényleg a világ a maga valójában. Az MTI híre az Index internetes portálról:

„Nem a kereslet-kínálat alakítja az olajárat

Az Egyesült Arab Emírségek olajminisztere szerint a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) keveset tehet az olajárak letöréséért, mivel a piacot nem a kereslet-kínálat alakulása irányítja.

Mohammed bin Daen al-Hamli szerdán, egy párizsi energiakonferencián úgy nyilatkozott, hogy – a növekedés bíztató jelei ellenére – a világgazdaság továbbra is ingatag. A nemzetközi piacokat nem a piaci realitások uralják, hanem a legrosszabb eseti forgatókönyvek vezérlik a döntéseket.

Forrás: MTI”

Tehát kiderült: hazugság az egész. Most már ők is kénytelenek beismerni, kimondani, amit mindenki tud, hogy ez a rendszer megbukott. Bogár prof.-hoz csatlakozva tegyük fel mi is magunknak a kérdést: Ki is az, mi is az a (mindenható) piac? Kik állnak mögötte? Kikből tevődik össze? S vajon a markában tartott államok, s azok vezetői, miért a piac érdekeit tartják fontosabbnak, miért nem a társadalomét? Az egy polgár egy szavazat elvét felváltotta az 1 dollár egy szavazat pénztárfőkönyvi rubrikákba racionalizáló lélektelen kufármentalitása?

De azért változnak az idők, vannak kedvező jelek. Egy anyag a Polgári Hírszemléből:

Portugál per a három legnagyobb hitelminősítő ellen

A csütörtöki nap sem maradt meglepetések nélkül, mert négy portugál közgazdász – José Reis, Manuel Brandao Alves, Manuela Silva és José Manuel Pureza – nagy horderejű lépésre szánta el magát.

A jövő héten mindannyian büntető feljelentést tesznek a három legnagyobb hitelminősítő ügynökség, a Fitch, a Standard and Poor’s és a Moody’s ellen, mert megalapozottnak tartják gyanújukat, hogy manipulálták a piacot, vagyis bűncselekményt követtek el.

Mint ismeretes, a három hitelminősítő különösen a múlt hét óta folyamatosan, összehangoltan piaci nyomás alatt tartotta Portugáliát, hogy Sócrates szerda este végül bejelentse azt, amire már hónapok óta vártak, a külső segítségkérést.”

A kormányfő egyik parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy a szocialista garnitúra úgy próbálta kormányozni az országot az elmúlt nyolc esztendőben, hogy jót teszünk veletek, ha beledöglötök, akkor is! Vagy valami ilyesmi. Most meg úgy tűnik, az új módinak az lesz a neve: de márpedig, ha beledöglünk, akkor is visszafizetjük az adósságot!

Döntsék el, melyik a jobb!

Molnár Ervintől, a Magyarok Szövetsége gazdasági szakértőjétől hallottam egy érdekes adatot. Sokszor hallani a közbeszédben, de legfőképpen a médiában politológusi és ún. szakértői diskurzusokon, hogy a rendszerváltás veszteseinek köréből került ki az uniós csatlakozás veszteseinek a köre is, de legalábbis nagyon nagy részben azonos e két csoport, ami tulajdonképpen tekinthető egy csoportnak is. No, mármost ez a károkozás számszerűsíthető, ha tetszik, forintosítható is, és ezt a számítást két keresős családmodellre el is végezték. Ha a hagyomány állításának hinni szabad, valami 11 millió magyar forintok értékben károsították meg a magyar népet, minden egyes családot. Kvázi egy panellakás árával vagyunk szegényebbek mindannyian. És akkor még tőlünk kérnek?

Na elmentek ám a jó édes…

A három pont utáni rész kiegészítését a kedves Olvasóra bíznám.

Addig is, amíg a parkolóban a hátuk mögé osonó szerencsemalac nem éri utol Önöket (micsoda abszurd szituáció!), vagy a lottó főnyeremény nem teszi lehetővé, hogy kedvenc halastavukat rögtön a házimozi mellé tehessék, életünket és vérünket a Hazáért, de a zabot azt nem!

Szó sem lehet róla! Egyetlen buznyákot, egy árva petákot, egy kanyiló vasat sem!!!

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

Nemzeti InternetFigyelő

9 című bejegyzés “Szó sem lehet róla! – Életünket és vérünket a Hazáért, de a zabot azt nem! –” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Adakozzanak akik felvették és elherdálták!
  Én az állítólagosan rám eső 2 millió forintból semmit nem tapasztaltam!
  Csupán azt, hogy napról napra kell élnem a ‘jó” politikai, pénzügyi stratégiák miatt amiről nem kérdeztek meg és nem kérték ki róla a véleményemet!

  Kedvelés

 2. Emberek, nekünk elhihetitek, van hozzá orrunk, gyorsan ássátok el maradék üveggolyóitok, mert itt einstand lesz! Valami állampolgári kötelesség, vagy mi azizé.

  Kedvelés

 3. Mindig csak elvett tőlem és a családomtól az állam! Ideje lenne ha már törlesztene az adósságából és nem akarna tovább fejni! Egyetlen fillér sem jutott nekünk a sok milliárd dollárból, sőt közben még az országot is elrabolták a fejünk felül! Teljes vagyon elkobzásban kell részesíteni azokat a férgeket -bocsánat a férgektől a sértésért amiért hozzájuk hasonlítottam ezeket az élősködőket- akik koldusbotra juttatták az országot és népet!

  Kedvelés

 4. Majd, ha a mi Obamánk egy évi teljes jövedelmét felajánlja (mint Széchenyi gróf), akkor én is hozzáteszek egy ezrest. Kb ennyi a lehetőségeink és a felelősségünk aránya!

  Egyébként nagyon jó az “öntudatos” polgártársunk írása! Molnár Ervin Bösztörpusztán kiváló előadást tartott ebben a témában. (Én úgy emlékszem, hogy személyenként, — a csecsemőket is ideértve —- tartozik minden polgárának az állam tizenegy millával 1990 óta. Azt is világosan felvázolta, hogy mi lenne a megoldás, ami csupán szándék kérdése. Sajnos éppen AZ nincs. Ezeknek sosem is volt! Csak a pofájuk járt (és jár), a birka kétharmad pedig bevette a cioncselt.
  Szegény JOBBIK hiába tépi a száját rongyosra, még mindig akkora sötétség, hogy vágni lehetne.

  csj

  Kedvelés

 5. Én akkor ajánlanék fel segítséget, és összefogást, ha a bűnözők, akik idevezették az ország gazdaságát, és hazaárulást folytatnak megállás nélkül, börtönbe kerülnek. Úgy nem megy, hogy a bűnöző még kint van, de én fizessem vissza, amit ő ellopott. Tehát a Gyurcsány és bűnbandája letartóztatása után lehet szó bármilyen együttműködésről, támogatásról. Addig azonban nem az én problémám ez az egész. Nekem az az elsődleges felelősségem, hogy hogyan nevelem föl a gyerekeimet. Nehezen… ugyanis lop az E-ON, a DRV és mindegyik szolgáltató. Otromba és aljas módon. Ez ellen sem tesz a kormány semmit. Úgyhogy hagyjon engem a p…ba békén az állam. 53 évesen és a magyar államtól még soha semmit nem kaptam. Így hát nem is adok! Azért, hogy döngetem a mellem a magyarságommal (ami ráadásul sváb létemre nem is igaz), nem kapok a boltban semmit. Rettenetes egy elcseszett ország ez. És se zabot, sem az életemet, sem a véremet nem adom. Bár az életemből teljességgel fölöslegesen elcsesztem a nemzet és a kereszténység érdekében 35 évet. Ha előre látom az eredményét, akkor egy sort nem írtam volna soha politikáról, nemzetről…. maradtak volna a szakácskönyvek… (például: Horthy Milkós , ahogy Horváth néni, a szakácsa készítette…)

  Kedvelés

  1. “Ez ellen sem tesz a kormány semmit”
   Csak nem oszlik a narancs köd? 😀

   Balogh

   Kedvelés

 6. Javítás: (például: Horthy Milkós kedvencei , ahogy Horváth néni, a szakácsnő készítette…)

  Kedvelés

 7. Az államadósság ilyetén csökkentése a korrupció, lopás, csalás legalizálása, legitimalizálása!
  A kormány minden formában elutasította és vakvágányra vezette az elszámoltatást – amit választási kortes hadjárata alatt Hordószónokunk nagy hangon, fennen hirdetett!
  Bárkitől felháborítónak tartok egy ilyen ötletet, amivel a nemzettől, lakosságtól ismét áldozatvállalást vár, az egymást követő alkalmatlannál alkalmatlanabb, idegenszívű “kormányok” tolvajlásának elkendőzésére. Felelősségre kell vonni az igazi bűnösöket és visszatenni a svájci számlákról az elrabolt és kilopott kb. 1000 milliárdot!

  Kedvelés

 8. Majd ha lesz egy valódi nemzeti kormányunk, aki letárgyalja, amit kell, és a maradékot pontosan megállapítja. Akkor és csak akkor el lehet gondolkodni a dolgon. Bár szerintem ha a magyar gazdaság valóban talpra állna, visszaépülne, és lenne egy normális adórendszer, abból a maradékot ki lehetne fizetni.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.