Az EU adatgyűjtése a politikai radikalizmusról

TCLI –Telecommunications Lawful Interception

A politikai radikalizmus egyenes arányban nő a gazdasági válság mélyülésével. Amikor a honos állampolgárnak sincs már munkája és látja, hogy az országban minden évben letelepedik 400-500 ezer muzulmán (Franciaország), és ezek mindegyike különböző nagyságú szociális támogatást kap, „kinyílik a zsebében a bicska” és mind elégedetlenebb lesz!

Ez végül odavezet, hogy a munkanélküliség a bennszülöttek között is mind magasabbra hág. Nemcsak a bevándoroltak, hanem a bennszülöttek is mind rosszabb életkörülmények közé kerülnek. Ezek közül végül mind többen lesznek politikailag aktívak és sokan közülük a radikalizálódás útjára lépnek. Valamelyik jobb oldali vagy baloldali „szélsőséges” párt, vagy mozgalom berkeiben találják magukat…

Az elégedetlenségüket végül, ha már elegen vannak, egy-egy ilyen szervezetben, pártban, tüntetéseken keresztül fejezik ki, amelyek a gazdasági válság mélyülésével és az elégedetlenség növekedésével hovatovább átváltanak erőszakba. Ma már, a tüntetések alkalmával, véres csatákat vívnak Franciaországban, Németországban, Nagy Britanniában, Görögországban, stb. Magyarországot csak azért nem említettem, mert az 50 év kommunizmus ezen a területen is mély nyomot hagyott és a „rebellis“ magyarok mára már elég nyugisan tüntetgetnek. A 2006-os véres tüntetéseket, mondják magyar rendőrségi vagy internáci berkekben, balesetként kell kezelni: „Véletlenül kiborult a bili!“

Az EU elejét akarja venni annak, hogy a politikai környezet radikalizálódjon, így rendkívül széleskörű biztonsági intézkedéseket hoznak, ehhez szervezeteket alapítanak, fegyverzettel (értsd: elektronikával is) látják el őket, tagjaikat oktatják és gyakorlatoztatják nap- mint-nap!
Lássuk sorban melyek is ezek a szervezetek illetve határozatok, intézkedések!

Working Party on Terrorism nevű munkacsoport terjeszti elő az EU számára azt a stratégiát, amivel az EU politikai „játszó terét“ a radikalizálódástól megmenteni igyekszik. Mivel a radikalizálódó szervezetek fejlődés folyamata automatikusan vezet a más hasonló szervezetekkel való kapcsolat felvételhez, így a biztonsági szakértők azt is tudják, hogy előbb-utóbb az igazi terrorista sejtekkel, szervezetekkel és az azokat támogató személyekkel, kormányokkal, pártokkal is érintkezni fognak. Ez a stratégia természetesen a terrorizmus elleni harc elemeit is magába öleli! [1]

A javaslatok közül ragadjunk ki egyet:

A radikalizálódási folyamatot meg kell szakítani, amihez különböző eszközök használata szükséges és különböző módszerek tűnnek alkalmasnak, mint

1.      A folyamatos figyelmeztetés a törvénybe ütköző tüntetések következményeinek viselése kapcsán,

2.      Különböző módszerekkel a vélemények alakulásának folyamatát fel kell mérni.

3.      Listákat kell összeállítani mindazokról, akik radikális üzeneteket küldenek, radikális elméleteket dolgoznak ki és azokról is, akik ilyeneket terjesztenek illetve még azokról is, akik ilyen fórumokon megfordulnak!

4.      Ezeket a listákat EU szinten kell egyesíteni és elemezni.

5.      Meg kell figyelni, hogy milyen nemzetközi kapcsolatokat alakítanak ki ezek a szervezetek, ill. tagjaik egymás között.

6.      Azelőtt, hogy a különböző szervezeteket, ezekhez tartozó egyéneket különböző listákra feltennénk meg kell pontosan határozni, hogy kik:
– a nacionalisták (mert ezek lehetnek moderáltak is, de lehetnek szélsőségesek is)

– az antiglobalizációs aktivisták

– muzulmán szélsőségesek
– szélsőséges balosok
– szélsőséges jobbosok
– stb.

7.      A second-hand (másodkézből való) információkat is be kell gyűjteni és elemezni, az adattartalmat pedig ellenőrizni.

8.      RM-eket (Radical Message –radikális üzenet) folyamatosan kell figyelni, elemezni, kategorizálni. Az üzenet küldőjéről meg kell állapítani, hogy:
– tartalmaz az RM olyan elemeket, amelyeket különböző erőszakos szervezetek propagandája használ?
– milyen kapcsolatban van azzal, akitől az üzenetet kapta és azzal, akinek továbbküldi (rokon, barát, iskolatárs, katona cimbora, börtön cimbora, szomszéd)?
– a RM küldőjének társadalmi helyzete, státusza, nemzetisége, állampolgársága, tanulmányai, munkahelyei, gazdasági helyzete (lecsúszott, gazdag, szegény, pontos vagyoni helyzete), VR-veszély (Violent Radicalisation), szociális környezet;
-stb.,

9.      Összesen 70 kérdésre kell megválaszolni ahhoz, hogy a radikalizálódót beskatulyázzák!

Adatgyűjtés a mobil telefonokról: Lawful Interception

Az ETSI (European Telecomminications Standards Institute) munkacsoportja a TCLI –Telecommunications Lawful Interception. Ehhez tartozik mindegyik nemzeti hírszerzés és persze a telekommunikációs ipar képviselői is. Itt koordinálják európai szinten a telefon lehallgatásokat, ill. adatgyűjtést.

Mit gyűjtenek?

1.      Telefonszámodat

2.      Számla részleteidet

3.      Milyen típusú mobilod van

4.      Mikor szoktál telefonálni

5.      Milyen hálózatban szoktál tartózkodni

6.      Használsz-e a telefonodon egyéb szolgáltatásokat, és ha igen mit? SMS, internet, zene, fotózás, MMS, hangfelvétel, filmezés.

A következőket veszik fel és tárolják

1.      A neved, címed, születési dátumod, nemed és telefonszámod mellé a személyazonossági kártyádat

2.      Az összes általad választott telefonszámot, a hozzátartozó idővel, a hívottnak/hívónak az összes adatával, mint pl. az IMSI azonosságával (International Mobile Subscriber Identity; ez a SIM-kártya száma), vagy a 15 jegyű International Mobile Station Equipment Identity (IMEI) számmal, ami a mobil készüléked száma.

3. IMSI-Catcher-GA90-nel regisztrálják az összes mozgásodat és előállítják a mozgási profilodat. [2] Az IMSI-Catcher-rel megbénítják a telefonodat, mivel ez úgy viselkedhet, mintha a te telefonod lenne, és minden hívást átvesz, ill. meggátolja azt is, hogy a mobilodról hívhass valakit. Még a sürgősségi

számokat sem hívhatod! Az IMSI-Catcher-t csak a bűnüldözési szervek és a hírszerző szolgálatok használhatják, mivel segítségével pontosan meg tudják állapítani a tartózkodási koordinátaidat.

Ilyen módszerrel lőtték ki egy rakéta segítségével az oroszok Baszajev csecsen szabadságharcost!! (Az oroszoknak terrorista!)

Telefon beszélgetéseid lehallgatása komplexebb készüléket igényel. Német telekommunikációs ipar export slágere: kb. 300 ezer euróba kerül! [3] Ezek a készülékek IMSI-Catchers-ként is működnek! [4]Az IMSI-Catcher-GA90, amit a Rohde & Schwarz [5] cég gyárt alkalmas a lehallgatásra is!

 

Autot GPS-szel lokalizáló egyszerű és olcsó készülék, 10 hónapig tartó akkuval (kapható: 579.-€; Stuttgart; spion-laden.de)

A mobilod alapján a pontos koordinátáid megállapítása és/vagy a beszélgetésed lehallgatása nehézségekbe ütközik, amennyiben olyan környezetben tartózkodsz, ahol nagyobb, mobillal rendelkező, tömeg tartózkodik. De ez is csak idő kérdése, amíg a mérések számát növelve, erősebb jelekkel dolgozva megállapítják, hogy pontosan hol vagy és kivel beszélsz és maris kezdődik a lehallgatásod! Amennyiben azt gondolod, hogy kicseréled a kártyádat és más számról hívod a barátaidat, s ezzel megtéveszted a követőidet, akkor tévedsz. A mobilod továbbra is küldi a jeleket és még az új számodat is leadja a követőid szamara. Valamennyit segít azonban, ha egyszerre több telefonkészüléket hordasz magaddal, több kártyával. De amennyiben elkezded cserélgetni a kártyákat úgy hamarosan bemérik a helyzetet és minden telefonodat lehallgatják, amennyiben ezeket egy helyen többször is használod! Az sem segít rajtad, ha a mobilodat kikapcsolod és még az sem, ha kiveszed belőle az akkut!

Security handysoftware: egy mobil megfigyelése, lehallgatása bárhova is viszik a világon: THA-Handyspy! Csak 598.- € az ára!

Cellular Interceptor; http://www.spyworld.com/equipment/listings/l0010.html; ára 750’000.- USD; csak hivatalos szervek rendelhetik meg!

Miután a kiszemelt mobilra telepítetted ezt a szoftvert megengedi neked, hogy:

1.      Egyszerű hívással, amit a mobil tulajdonosa nem vesz észre, hallgathatod a szobát, ahol a mobil éppen fekszik!

2.      Minden bejövő és kimenő sms-ről kapsz egy másolatot!

3.      Amint a mobil gazdája hívást fogad vagy kezdeményez, ugy rögtön kapsz erről a mobilról egy értesítő sms-t. Ezek után felhívod a handyt és végig hallgatod a folyó beszélgetést!

4.      Kívánságodra a handy helyzetéről percenként kaphatsz koordinátákat!

Mindezt persze az aggódó apukáknak fejlesztették ki, akik meg szeretnék menteni kicsapongó csemetéjüket az elzülléstől!

Folytatjuk!

[1] http://www.statewatch.org/analyses/no-98-eu-surveillance-of-radicals.pdf

[2] http://www.shoghi.co.in/Shoghi_Newsletters/Shoghi_NewsletterJuly2007/index.htm

[3] http://de.wikipedia.org/wiki/IMSI-Catcher

[4] http://www.webcitation.org/5sATybEve

[5] http://www2.rohde-schwarz.com/

Dr. Ing. Sebestyén István, Zürich, Svájc

Nemzeti InternetFigyelő

 

3 című bejegyzés “Az EU adatgyűjtése a politikai radikalizmusról” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A fene egye meg őket rakásra! Micsoda őrültségekre költik el az adóforintokat! A nép meg éhezik!
  Szocialista munkamegosztás: nekik jogaik vannak, nekünk meg kötelességeink!
  A fene egye meg őket rakásra, de mielőbb! Mert ha nem, akkor minket elpusztítanak!!! Nem valami vicces, amit művelnek!
  Istenem, mikor csapsz már közéjük?

  Kedvelés

 2. A rövid ismertetöt azért irtam, hogy mindenki tudja, aki a hunhir.info-n, kuruc.info-n, aNIF-en kommentel, hogy “internet crawler”-nek nevezett szoftverek bànyàsznak folyamatosan és a vilàg sok kormànyzati szerverén, s minden radikàlisnak nevezett szot, fogalmat rögtön észrevesznek és a szöveget kimàsoljàk, a beorditot kielemzik, követni fogjjàk, és a cikkben emlitett 70 kérdésre vàlaszt fognak keresni. Igy aztàn szép lassan, de biztosan összejön az EU radikàlisainak listàja, minden hozzatatrtozo adattal együtt!!!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.