A lakosság mérgezése két generáció óta tart. Hová lett a sónk?

Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

Ezúttal egy jól ismert problémát közelítünk meg, de a logikus, tudományos és érzelmi meggyőzésre alapozva, a legfontosabb értékeinkre vetítve. Több nemzetvédő szakember vív élet-halál harcot Magyarország lakosságának módszeres, a 60-as évek eleje óta tartós kálim-kloridos mérgezése ellen! Bejelentéseik, feljelentéseik szélmalomharcnak tűnhetnek, mert tömegesen csak a nemzeti oldal felvilágosodottabb része figyelt fel rá!

Mivel jelen írás szélesebb nyilvánosság számára készült, így kitérnék olyan részletekre is, amelyek sokak számára ismertek, de sok olyan ember akad, aki szándékosan el sem olvassa a hasonló, felvilágosító, és cselekvésre buzdító felhívásokat, mert összeesküvés-elméletnek, légből kapott valótlanságnak minősítve, szinte gondolkodás nélkül átlép rajta. Egyesek, pedig gyakorta arra hivatkoznak, hogy tehetetlenek az elnyomó hatalom népirtási tevékenysége ellen!

Tegye, ha lelkiismeret furdalás nélkül képes mérgezett ételt letenni gyermekei, szülei, testvérei, rokonai, barátai elé az asztalra. Az ismeretlen honfitársakat nem említem meg, mert a közönyösség tipikus álarca a személytelenség.

Valamennyien tudjuk, hogy Magyarországon népbetegségként emlegetik a szív -és érrendszeri betegségeket, és elsődleges halálokként a szívinfarktus, agyvérzés és tüdőembólia szerepel. Az európai átlagnál 10 évvel alacsonyabb átlagéletkort a magyarok étkezési szokásaival, a sós, zsíros ételek fogyasztásával, illetve a mozgáshiányos életmóddal indokolják, amely ellen sajátos, törvénytelen, embertelen és nem csak a magyarországi, de a nemzetközi jogba is ütköző módon biztosítanak “szabad utat”!
A boltokban, áruházláncokban a polcokat vizsgálva, több só típus is a kezünkbe akadhat. A zsidó vallású népesség számára gyártott és csomagolt “kóser” só kivételével, egyik sem felel meg sem az MSZ 01-10007-82-es magyar szabványnak, sem az európai Élelmiszer Adalékanyagok Kódex Bizottsága általi CX STAN 150-1985, Rev. 1-1997, Amend. 1-1999, Amend. 2-2001, Amend. 3-2006-os előírásainak, amelyek az étkezési só Nátrium-klorid tartalmát “legalább” 97%-ban határozza meg! Az Élelmiszer Adalékanyagok Kódex Bizottsága 42. ülését 2010-ben, Kínában, Pekingben tartotta, Magyarország képviseletében a FVM, Élelmiszerlánc Elemzési Főosztály részéről Kelemen Gábor, főtanácsos részvételével.


A fogyasztóvédő só-szabványt (MSZ-01-10007-82.) sértő, e szabvány tudatos kijátszásával a fogyasztók egészségét végzetesen károsító csalásnak, a nem kóser étkezésűeket tudatosan betegítő és ivartalanító, mérgező “étkezési sókeverékek” magyarországi kereskedelmi forgalmazása nép -és jog-ellenes!

Sokan nem ismerik a kálium-klorid élettani hatásait, mivel a nátriumszegény sókat reklámozzák minden TV csatornán, de Schobert Norbi honlapján, vagy az izraeli érdekeltség által megvásárolt Horváth Rozi “védjegy” alatt is, ezért magyarázatot kell adnunk a kálium-kloridos, “nátriumszegény sók” élettani hatásairól:

Kálium-klorid
Egyúttal kiemelném azok számára, akik nem rendelkeznek internetes elérhetőséggel, vagy kinyomtatva kapják meg a felhívást, hogy milyen tájékoztatást ad a kálium-kloridról a
Wikipédia:

Gyógyászati felhasználása:
A kálium-kloridot pszichiáterek a mániás depresszió kezelésére is használják.Rendszeres adagolása, mondhatni, megszünteti az érzelmeket és a depresszió kezelhető. Hátulütője az, hogy rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére. Ezért nem is vezették be a konyhasó leváltását kálium-kloridra, mivel pszichiáterek javasolták az ötlet elvetését. Néhány termékben nagyon kis mennyiségben megtalálható, például sókeverékekben, káliumbevitel céljából.”

A lakosság mérgezése két generáció óta tart. A fenti idézetben szerepelő “nagyon kis” kálium-klorid mennyiség a legtöbb forgalomban lévő étkezési sóban 40%, vagyis egy kilógramban 40 deka! Sokak nem értik, miért közömbösek az egymás szomszédságában élők. Miért fordulhat elő, hogy közvetlen szomszédok is alig ismerik egymást, pedig hosszú évekig éltek a két emelettel feljebb, vagy három házzal odébb lakó mellett?
Miért válik rideggé, távolságtartóvá, összefogás-hiányossá az emberek zöme?
A válasz nem csak a rohanó életben, a szakadatlan futkosásban, a létért folytatott küzdelem, időhiányos, elidegenítő hatásában rejlik.
A napi átlagos 15 gramm sóbevitelből, átlagosan, mintegy 6 gramm, kálium-klorid! Aki már vásárolt gyógyszertárban laboratóriumi tisztaságú nátrium-kloridot, vagyis tiszta konyhasót, tudja, hogy eleinte elsózza a rutinszerűen adagolt sóval ételeit, mert a NaCl “sósabb”, ízesebb, és nincs maró mellékhatása!

“a kálium-kloridnak kellemetlen, savas íze van, ezért általában konyhasóval keverve szokták használni.”Felvetődik a kérdés, miért kell egyáltalán sót fogyasztani, mikor a média a só-mentes, vagy minimális sómennyiség használatát ajánlja az egészséges életmódhoz?
A válasz az ember és a legtöbb állat fiziológiájában keresendő! A vérben, ami a szervezet oxigén, tápanyag -és salakanyagok szállításáért felelős, a kálium-klorid és a nátrium-klorid aránya 1:30. Ugyanennyi, némi helyi eltéréssel, a világtengerekben lévő kálium-klorid és a nátrium-klorid arány is, lévén ezek együttesen alkotják a földi élet bölcsőjét! Szintén ilyen arányban kevert oldatot kapunk a kórházban, élettani sóoldatként infúzióban a kiszáradás ellen, ha megbetegszünk! Ez utóbbi oldatot Ringer-oldatként is emlegetik, és ezzel kapcsolatban idéznék Tejfalussy András, 2006. X. 19-i keltezésű, a Strasbourgi Nemzetközi Emberi Jogi Bíróságon tett feljelentéséből:

“Orvosoknak tudatosan tanítják a káliumot olyan mértékben túladagoló “napi kálium dózisok” infúzióval beadagolását, mely az infúzió felgyorsítása esetén a kálium túladagolásnak a veseműködést csökkentő, mérgező hatása miatt, szívleállító hatású. Ezúton a “tanítás szabadságának” “az alkotmányos jogára” hivatkozva, bárkinek büntetlenül beadható a gyilkos káliumdózis a kórházakban. Így gyilkolt egy poznani kórházi ápoló is, s a hazai ápolónő is (a”Fekete Angyal”). Csak azért kerülhettek büntetőbíróság elé, mert Poznanban az EKG-n megmaradt a bizonyító diagram arról, hogy mindig az ápoló ügyeletei alatt történt mérgező kálium túladagolás miatti szívmegállás, s azért, mert a hazai ápolónő dicsekedett azzal, hogy sorozatosan, sikeresen gyilkolt kálium túladagolással. ”
Link

“A sejtek közötti kapcsolatot szervezetünkben a vérelektrolit biztosítja. A nátrium-, kálium- és klorid ion kényes egyensúlya biztosítja, hogy ez a kapcsolat megfelelően működjön. Bármilyen zavar súlyos következményekkel jár az egyénre nézve. Számos betegség kiváltó oka lehet ez is, köztük a két legelterjedtebb a csontritkulás, és a rák, de férfiak nemzőképességét is rontja.
Az ókorban desztilláltvíz ivással és hozzá sóskenyér evéssel gyógyítottak számos betegséget, mert megfigyelték, hogy valójában ezek hiánya okozza a legtöbb betegséget.
Az emberi test sótartalmának 27 %-a a csontokban, kristályos formában tárolódik. Ez szerepet játszik a csontok keménységében, tehát a sóhiány is felelős lehet a csontritkulás kifejlődéséért. A csont sótartalmát csak a vér létfontosságú normális szintjének biztosítása miatt használja a szervezet. Az alacsony sófogyasztás a sejt elsavasodásához járul hozzá. Az erős savas közegben a sejt károsíthatja a DNS szerkezetét, és rákos megbetegedéshez vezethet. Kísérleti mérések megmutatták, hogy számos rákos betegnél alacsony sószintet mértek a testben.
Az infúziós Ringer-oldat alkotóelemeinek összetétele a szív igényeinek legjobban felelnek meg.”
(Forrás: Dr. Boksay Zoltán – Dr. Csákvári Béla – Dr. Kónya Józsefné: Kémia III. osztály, Gimnáziumi tankönyv)

A kálium-klorid a talajban sem kívánatos, mert: “A talaj magasabb káliumszintje más mikroelemek felvételét is akadályozza, például a légzés szempontjából fontos vas, vagy a már említett nitrátok lebontásához szükséges molibdén, mangán és cink felvételét. Ha ezek a mikroelemek ott vannak a szervezetben, akkor a nitrátokat ammóniákra bontják, és az távozik a szervezetből. Ha hiányoznak, akkor ez a szintézis nem megy végbe, csak nitridek vagy egyéb nitrogénszármazékok, például nitrózaminok keletkeznek, s mivel ezek karcinogén anyagok, betegségeket idéznek elő.
A (kálium a) talajban lévő kalcium a cink felvételének blokkolásával a gazdasági állatok reprodukcióját is veszélyezteti.
De más mezőgazdasági szempontból káros jelenség is visszavezethető a kálium túlzott jelenlétére a talajban.
Mivel a kálium nem engedi meg, hogy a növény elegendő kalciumhoz jusson, ezzel tönkreteszi a sejtfalat és emiatt növekszik a növények érzékenysége. A sejteket könnyen megtámadják a mikroorganizmusok, egyéb kórokozók, s mivel a laza sejtszerkezet elősegíti a szabad aminosavak felvételét – amelyek a mikroorganizmusokat táplálják – így azok elszaporodnak, a növényeken betegségek jelennek meg.”

A kereskedelemben kapható sótermékek csomagolásán már csak elvétve lehet “MSZ” (Magyar Szabvány) jelölést találni. Ha van, akkor is csak annyi, hogy “MSZ”, de ez sem jellemző!
Az alábbiakban néhány termék képe látható, de bővebben itt lehet tájékozódni:
Link


Milyen következményei vannak a kálium-klorid mérgezésnek?
Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis, és infarktus veszély, anyagcserezavarok, de csökkenti a nemzőképességet is.
A kálium egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/liter -nek kell lennibelőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!
Az orvosi biokémiából ismert Donnan egyensúly azt írja le, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni. Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. A folyadékürítés nem csak vizeletürítést jelent, de ha a folyadékvesztés többi módját is részleteznénk, az sem módosítana sokat a végeredményen.
A vizelet, mint szűrlet, a vérből választódik ki. Ideális esetben, ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg. Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg, vagyis 0,39 gramm! Ha kevesebb folyadékot iszunk, akkor kevesebb káliumra van szükségünk!
Jól látható, hogy a betegséggyártók, az egészséges káliumfogyasztáshoz képest 10 – 20 szoros mennyiséget tüntetnek fel egészségesnek, és ennyit javasolnak (merő jóindulatból).

Aki eddig nem látott tisztán sóügyekben, elolvashatja, hogy a Talmud (zsidó törvénykönyv) egészségjavítóként, gyógyszerként is ajánlja a desztillált víz ivást, és a több, tiszta konyhasó (sós kenyér) evést 83 betegség ellen. Lásd: Talmud. 93 b. lap és Baba m. 107 b. alatt is. Előírja, hogy zsidók csak tiszta desztillált vizet használjanak ivóvízként, mások viszont csak szennyezettet ihassanak. Lásd Talmud. Taanith. 10 a. lap. Vagyis nem a desztillált víz káros, hanem esetleg a desztillált ivóvíz hiánya és a konyhasó hiányos étkezés. Természetesen erről korszerű tudományos mérések adatai is rendelkezésre állnak.

WHO is tökéletes ivóvízként ajánlja a desztillált vizet, tehát az Európai Uniós szabályok megsértése is, ha a hivatalos média a tiszta desztillált lágy ivóvizet ártalmasabbnak híreszteli, mint a kemény ásványvizeket és a mérgeket és vírusokat is tartalmazó vezetékes ivóvizet, s a konyhasó-használat hiánya és a káliummal dúsított ételek miatti valóban életveszélyes betegségeket ráfogja a tiszta víz nem létező mérgező hatására.
Mindezek konkrét mérési bizonyítékai is megtekinthetők a Link internetes honlapon.

Jogosan felmerülő kérdés honfitársaink részéről, hogy hol, és hogyan tudjuk beszerezni a szükségleteinknek megfelelő mennyiségű, nem mérgező, vagyis jó minőségű sómennyiséget, és hogyan tudunk megbizonyosodni arról, hogy valóban olyan összetételű, mint ami a szabványnak, és az élettanilag optimális kritériumoknak is megfelel.

Tejfalussy Úr 1996. március 29-én átadott bejelentő levelére aTECHNOLÓGIAPOLITIKAI FŐSZTÁLY-tól Dányi István válasza az volt, hogy “feljelentés az IKM-hez nem érkezett be”! De erre a sorsra jutott több száz hasonló próbálkozás is azóta, mivel mindig akad olyan “neves orvosi szagértő”, akinek a “szakmai tekintélyére” hivatkozva megindokolják, hogy az egész világon mérgezőnek tartott, és bizonyítottan mérgező “sókeverékek” a “magyaroknak” nem ártanak!

Jó, vagy kiváló minőségű sót, csak külföldről lehet beszerezni, mivel Magyarországon nem bányásznak sót! Itt csak csomagolják, de Salamon Berkowitz, nyírtasi csomagolóüzeme nem túl bizalomgerjesztő, vagy jó “ajánlólevél”, bár a “kóser” sót valószínűleg ott csomagolják, és onnan osztják el, “hitsorsos barátaiknak”. Kormányszintű intézkedésekre pedig, nem lehet számítani, mivel az ENSZ 2050-ig tervező, 2010. szeptemberi jelentése, nem csak a károsanyag kibocsátás 50%-os csökkentését írta elő, hanem a világ össznépességének 50%-os csökkentését is! A 2010-es jelentés

Az egyéni beszerzések nem oldják meg a kollektív problémát, mivel az élelmiszer feldolgozókban dolgozók, ismerve az alapanyagokat, megelégszenek azzal, ha ismerik a só összetételét, és egészségkárosító hatásait, ezért családjukkal, rokonaikkal, barátaikkal nem etetik meg! DE!
Ők is kénytelenek megenni, az ugyanazzal a sóval készült kenyeret, készételeket, konzerveket, és húskészítményeket, amelyeknek a gyártási folyamatát nem ismerik, ezzel mérgezve akár saját gyermekeiket is! De melyik szülő adna mérgező ételt a gyermekének, ha tudja, hogy mérgező? És melyik szülő tűri el, ha mások akarják megmérgezni az Ő, vagy ismerősei gyermekét, ha tudja, hogy a másik szülő is mellé áll? Ki merné ezt megtenni, amikor az emberek azért kénytelenek másokat is védeni, hogy a saját családjuk is védve legyen?

A törvény és egészségellenes kereskedelmi forgalomban étkezési sóként kapható termékekről viszonylag egyszerűen megállapítható, hogy milyen arányban tartalmaznak kálium-kloridot.
Tegyünk a hűtőszekrénybe egy üveg csapvizet. Jól működő hűtőgép esetén, a víz 4-10 Celsius fokig fog lehűlni, néhány óra alatt. Egy kb. 2 dl-es pohárba töltve, és egy mokkáskanálnyi sót beleszórva, 10-15 mp-es lötykölés után, a pohár alján maradó konyhasónak látszó fehér kristályos üledék, a kálium-klorid. Nem kell kevergetni, mivel a nátrium-klorid ionos térrácsú, és azonnal eloldódik a vízben, amíg a kálium-klorid alkálifém-halogenid, ami valamivel lassabban oldódik el! A valóban konyhasós folyadékot felhasználhatjuk főzésre, a maradék üledéket pedig célszerű kiönteni (vagy egyéb, egyéni elképzelések szerinti felhasználásra összegyűjteni).

Ettől sokkal hatékonyabb megoldás, ha megszervezzük a nagyobb mennyiségű erdélyi, bevizsgált minőségű só beszerzését! Ez a feladat, és a csomagok postázása, némi juttatás fejében könnyen megoldható. A postaköltség, és a 3-5 kg só beszerzése így sem fogja meghaladni a 1800-2500,-Ft-os árat, ami kb. féléves szükségletét tudja fedezni egy családnak. Természetesen megkövetelhetjük a pékségek, maszek húsfeldolgozóktól is, hogy ne használjanak mérgezett sót, mivel ugyanezt Ők is elvárhatják a más élelmiszeripari területen dolgozóktól. Ez nem “becsületkassza”, és mindig akadnak ügyeskedők, a termékeik közösen bevizsgáltathatók (részecske scannerrel, 5000,.-Ft-os áron), ami egy sumákoló vállalkozás csődjét, hiteltelenné válását jelentheti!

A lehetőség adott! Magyarország napi sófelhasználása, a jelenlegi hozzávetőlegesen 100 tonnáról, valódi só esetén 40-50 tonnára eshet, ami csak két kamionnyi!
Ön nyugodt szívvel adna gyermekének, édesanyjának, édesapjának, testvéreinek, rokonainak, barátainak, olyan ételt, amiről tudja, hogy mérgező sóval, adalékanyagokkal készült, esetleg Ön készítette? És ha rendszeres fogyasztás esetén megrövidíti az életét? Ami súlyos egészségkárosodást, betegségeket okoz, és nem “csak” okozhat? Ki szeretné már 40-50 évesen eltemetni szívinfarktusban, látszólag okok nélkül elhunyt gyermekét? Ki szeretné súlyosbítani beteg rokona állapotát mérgezéssel? Aki szeretné, használjon patkánymérget! Gyorsan megtudja, hogy mi járna büntetésként, azoknak a gyilkosoknak, akik hatalmi pozícióból, bérencként ugyanerre vetemednek!
Mi gyermekek, szülők, testvérek, barátok, nem kell, hogy ezt tegyük!

/Tulok/

Forrás: http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=39

A lakossági kiszolgálást letiltották:

kinagyítva olvasható

www.fokiingatlan.com/Kepek/soantsz.jpg
Ezért nem szolgálhat ki a gyógyszerész!

Forrás: A Magyar megmaradásért

Nemzeti InternetFigyelő

 

Kapcsolódó: „NACL” ! Döbbenetes ami itt és most folyik

14 című bejegyzés “A lakosság mérgezése két generáció óta tart. Hová lett a sónk?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Minden Tiszteletem Tejfalussy Úrnak!

  Végig olvasva,a linkeket megnézve döbbenetes,hogy milyen “szélmalomharc”-ot folytat évek óta,és folyamatosan még napjainkban is.
  Hálás Köszönetem minden szóért,és beadványért,amit értünk tesz a tisztánlátásunk,és az egészségünk megóvása érdekében.
  Magyarázatot kaptam arra is,miért nem tudtam a “gyógyszertárban” vásárolni tiszta sót!!!!!.
  “Gratulálok” az országos tisztifőgyógyszerész asszonynak-még a nevét sem irom le-“teszi a dolgát” a népirtásnevű “játékban”-bizonyosan nem kevés magyar forintért. Ő biztosan nem “horvátrozi”-val főz-mert megteheti. Milyen lelkivilága lehet az ilyen,és hozzáhasonló embereknek-akik tudatosan mérgezik “azembereket”? Ezért van szükség a “gyógyszerekre”,ami a hadiipar után a legjövedelmezőbb iparág a világon. 2011-ben most még a gyógynövényeket is betiltják a nagy EU-ban,miközben a népigyógyászati módszerek elismerését hirdeti az OECD.Azok akik nem akartak “gyógyszereket” fogyasztani,most rá fognak kényszerülni,vagy saját maguk gyűjtögetik a természet ajándékát a gyógynövényt-gyógynövényeket.

  Kedvelés

 2. Közeleg az álarc lehullásának ideje. A lidl nevű üzletláncban is 2 féle sót lehet kapni. Az egyik 29, a másik 49 Ft-os áron. Az ‘ócóbbik’-ban meg sincs említve, hogy tartalmazna NaCl-t! Vegyelemezni nem tudom, de úgy gondolom, hogy az szinte tiszta KCl !
  Mivel azonban az az ‘ócóbb’ viszi a jó nép mint a cukrot.

  Kedvelés

 3. Aztán el jön az idő, hogy a gyűjtögetni valót védetté nyilvánítják, és 100 ezrekre büntetnek meg, ha elkapnak. (és ahogy a mostani igazságszolgáltatást látom, a fehér embert el is fogják kapni……..)

  Kedvelés

 4. Legyél magtalan, halj meg korán, hogy ne kelljen nyugdíjat fizetnie a likud-államnak.
  De, amíg élsz, addig is szenvedj, mert gój vagy. Nehogy magyar földön, magyarként élj.

  Kedvelés

 5. Szeretném megtudni, hol találták a megadott idézetet a gimnáziumi könyvben, mert én nem találtam meg. Köszönöm.

  Kedvelés

 6. http://www.aquanet.fw.hu és http://www.desztvizhonlap2.atw.hu honlapjainkon is megtalálható a (felnőtt részére) legalább napi 12 gramm konyhasópótlást ajánló és a desztillált vizet étkezési célra is legjobbként ajánló említett gimnáziumi tankönyv: Gimnázium, Kémia III. osztály (Írták: Dr. Boksay Zoltán – Dr. Csákvári Béla – Dr. Kónya Józsefné. Kiadta: a Tankönyvkiadó, Budapest, 1991.). A sejtmembrán működésével kapcsolatban a só és víz témában lásd a tankönyv 122., 139, 150., 158, 159. oldalait!

  Tejfalussy András okl. vill. mérnök, méréstani szakértő, T/F: +36-250-6064, 06-20-2181408, tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com

  Kedvelés

 7. A vér szérum kálium mérgezettsége az 5 mmol/liter-nél kezdődik! Az optimum 3,5 – 4,5 mmol/liter! Veszélyes az 5 mmol/liter vérszérum-káliumszint. Valószínűleg az előző nap lezajlott súlyos mérgezést jelzi. Ugyanis az “éhgyomri vérvétel”-előtt a káliumszintnek bőven volt ideje ennyire csökkenni!

  Kedvelés

 8. Én már évek óta tengeri sót használok. Boltba veszem, ez se egészséges?

  Kedvelés

 9. Van Erdélyben ismerősünk, nem mézet, hanem sót kérünk ajándékba.

  Kedvelés

 10. Előrebocsájtom, nem javaslom én sem, a fent említett só fogyasztását, hogy miért leírom lentebb, de ettől még ez a fenti cikk, tele van erős csúsztatásokkal, és hazugságokkal úgy ahogy Tejfalussy úr minden cikke sajnos… a só fogyasztás kérdése, nem nemzeti, és vallási kérdés, hanem táplálkozási, tudományos kérdés, így én is úgy kezelem.

  -Egy banán kb. 2x annyit tartalmaz Káliumból, mint amennyit a cikk már veszélyesnek ítél meg, napi egy étkezéskori bevitel esetén. Nagymamám szegény, egy ültő helyében tudott megenni 4-5 banánt (durván túladagolta magát), és nem lett szívbeteg, csak szorulásos. Hozzánk genetikailag nagyon hasonló főemlős őseink, több banánt visznek be, kevesebb testtömeg mellet, mégsem halnak bele. Sőt.
  -A Káliumot, és a Nátriumot nem só formájában kell bevinni a szervezetben, hanem zöldségek, gyümölcsök, olajosmagvak, és egyéb élelmiszerek formájában. Nem kell venni csökkentett Na-tartalmú sót. Egészséges embereknek a fokozott Nátrium bevitel nem okoz szívbetegséget a legalaposabb legújabb kutatások szerint, de, fontos a Na-K arány a szervezetben, azaz sok Na-hoz, sok K-t kell bevinni.
  -A túlzott Kálium gyorsan kiürül a szervezetből, ha az embernek jó a veséje. Akinek nem jó, ne vegyen ilyen sót, ezt írja is a csomagolás.
  -A Paleolit-étrendet kutatók tanulmánya szerint, a kőkorszaki táplálkozás 7g Kálium bevitelt tartalmazhatott naponta, míg a mai hivatalos ajánlás 4.7g! Érdemes megemlíteni a cikk fényében a Nátrium bevitelt is, ami a paleolitikumban 1g, míg a mai ajánlás 1,5 g. Ezek az adatok és ajánlások elgondolkodtatóak.Kimondható, hogy a Paleolit étrend, káliumban gazdag, nátriumban szegény.
  – Wikipedia: “A kálium-kloridot pszichiáterek a mániás depresszió kezelésére is használják. Rendszeres adagolása, mondhatni, megszünteti az érzelmeket és a depresszió kezelhető. Hátulütője az, hogy rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére. Ezért nem is vezették be a konyhasó leváltását kálium-kloridra, mivel pszichiáterek javasolták az ötlet elvetését. Néhány termékben nagyon kis mennyiségben megtalálható, például sókeverékekben, káliumbevitel céljából.”

  A fenti állítás, csak és kizárólag a magyar wikipédiában található meg, sehol máshol nem leltem fel ezt az információt (csak ott, ahol szószerint átvették a magyar Wikiből). Konzultálva egy régóta mániás-depresszióban szenvedő ismerősömmel, aki felhívta erre a blődségre a figyelmemet, rövid nyomozásba kezdtem, és kiderült, a fenti állítás a Lítium-kloridra illik rá, ami nem azonos a Kálium-kloriddal. Ez egy nagy félreértés, ami látványosan terjed az interneten, Tejfalussy cikkeinek terjesztésével, de semmilyen más forrás nem támasztja alá.
  -A Horváth Rozi nem Izraeli, hanem Osztrák (SALINEN) érdekeltség, a cég rendelkezik kóser minősítéssel, így sóik kóser sók.
  -Kálium-kloridos sót, a világon mindenhol árulnak, nem minket akarnak vele kiírtani.

  Cianidokról (attól még hogy valami cián, nem feltétlenül méreg):

  Azok a vegyületek, amelyek molekulájában -C=N képletű csoport található, illetve a hidrogén-cianid sói.

  Előfordulás:

  Számos baktérium, gomba és alga állít elő cianidokat és így sok növényben és élelmiszerben megtalálhatók.

  A növényekben általában cukormolekulához kötődve ciano-glükozidok formájában vannak jelen és általában a növényevők elleni védekezést szolgálják. Bizonyos gyümölcsök (pl. cseresznye, meggy, mandula, sárgabarack, szilva, barack, alma) magja tartalmaz ciano-glükozidokat. A keserű mandulában szintén megtalálhatók.

  Cián vegyületek az emberi szervezetben is megtalálhatóak, és felelősek a vérnyomás, fájdalom, és hormonok megfelelő szabályozásáért. Vannak mérgező cián vegyületek is. A legmérgezőbb a hidrogén-cianid. Nagyon gyorsan ható méreg, amely perceken belül halált okozhat. Erősen mérgező a nátrium-cianid (NaCN) és a kálium-cianid (KCN) is.

  A Cianokobalamin B12 vitamin, nagyon fontos vitamin, mely az agyi működésért, szellemi teljesítőképességért felelős, de ez is ciánvegyület. Nem túladagolható, nem mérgező.

  A B17 vitamin pedig a cianid használatával pusztítja el a rákot. Ezért érdemes rákmegelőzésére, ill. daganatok pusztítására, B17 vitamint szedni, vagy sárgabarack-mag belet fogyasztani (kb. napi 20 szem bőven elegendő). Hunzák csak ezt eszik, és nincs náluk rákbetegség. Rá lehet keresni a neten.

  Kálium-ferrocianid

  A cikk erről leír minden lényegest: adalékként adják hozzá, a borban is benne van, nem mérgező, nincs ismert mellékhatása, az engedélyezett dózisban. Magyarországon viszont a hatóságoknak nincs megfelelő műszere arra, hogy mérjék ennek a koncentrációját a sókban… magyarán bármennyi lehet benne.

  Az hogy mágneses térben felbomlik-e, erre nézve nem találtam információkat. De lehet hogy igaz. Viszont magas hőmérsékleten bomlik, azaz sütni nem ajánlott ezzel, de főzni lehet.

  Erős mágneses térben veszélynek van kitéve a szervezetünk is. Ezért, ne menjünk erős mágneses térbe akkor se, ha nem ettünk Horváth Rozi csökkentett Na sót. Ennyi. Amúgy én kerülném ezeket a sókat. Maradnak a tiszta tengeri-sók, vagy a drágább Himalája sók, melyekben nincs, vagy minimális a Kálium-klorid, Kálium-ferrocianid pedig egyáltalán nincs bennük.

  Kedvelés

 11. “A boltokban, áruházláncokban a polcokat vizsgálva, több só típus is a kezünkbe akadhat. A zsidó vallású népesség számára gyártott és csomagolt “kóser” só kivételével, egyik sem felel meg sem az MSZ 01-10007-82-es magyar szabványnak, sem az európai Élelmiszer Adalékanyagok Kódex Bizottsága általi CX STAN 150-1985, Rev. 1-1997, Amend. 1-1999, Amend. 2-2001, Amend. 3-2006-os előírásainak, amelyek az étkezési só Nátrium-klorid tartalmát “legalább” 97%-ban határozza meg!”
  Ez sem igaz, rengeteg féle, Kálium-klorid mentes só kapható Magyarországon.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.