„Humanitárius” bombázás avagy Líbia irakizálása

Líbiának a NATO irányító hatalmainak általi megtámadása az országban beindult zavargások kezdete óta nyilvánvaló volt, hiszen a háttérhatalom terveinek egyik kulcseleme. A japán tragédia egy kicsit elodázta az eseményeket, de a macska-egér játék kimenetele nem lehet kétséges; Líbiát ismét gyarmati sorba taszítják, esetleg fel is osztják.

Az ezredforduló híres/hírhedt PNAC (Project for a New American Century, azaz Egy Új Amerikai Évszázad Terve) riportja már a new-york-i 9/11 előtt világossá tette Amerika, azaz a háttérhatalom terveit. A „teljes dominálás” meghirdetése, „több háború egyidejű megvívása és megnyerése” a „rogue states” (gonosz államok) mint Irak, Líbia, Szíria, Libanon, Irán, Szomália, Szudán ellen, egyértelművé tették az Egyesült Államok/pénzoligarchia elképzeléseit a jövőről. Ezt a jövőt George Orwell már jó félévszázaddal korábban így fogalmazta meg: „Ha a jövő képét akarod látni, képzelj el – örökre -, egy emberi arcra taposó csizmát.”

Mint egy korábbi cikkemben a témáról írtam, Líbia a világ olajkészleteinek 3,5 százalékával rendelkezik, és egy rendkívül kívánatos falat a nyugati olajóriás-cégek szemében. A líbiai olaj az egyik legjobb minőségű és könnyen kinyerhető. A mostani olajárak mellett – kb. 105 USD/gallon – ez gallononként kb. 104 dollár profitot jelent. Bár Gaddafi az utóbbi évtizedben egyre többet engedett az USA nyomásának, önállóságra törekvő politikájának következtében az ország olajának 85%-a Európába, 11%-a pedig Kínába ment. Ez a jövőben erősen megváltozhat az USA javára, amely ráadásul stratégiailag is meghatározó szerepre tesz szert. Líbia legnagyobb vállalata, a National Oil Corporation (NOC) a világ 100 legnagyobb olajvállalata között az első 25-be tartozik. A „Líbiai Művelet” egyik fő célja a vállalat privatizálása, azaz nyugati kezekbe vétele.


Líbiából a két nyugtalanná vált szomszédállam, Tunézia és Egyiptom is könnyen kezelhetőek. Kritikus megfigyelők már a líbiai zavargások elindulásakor megállapították, hogy ellentétben a többi arab országgal, Líbiában ebben kezdettől fogva fegyveres erők vettek részt. Ráadásul ezek az erők az ország keleti részén koncentrálódtak, ahol az olajkincsek kb. 80 százaléka fekszik. A NATO beavatkozása is ezeknek a felkelőknek a megsegítésére irányul, akiket már február 25-e óta több száz katonai szakértővel is támogatnak. A felkelők politikai céljai, vezetése a heteken át tartó harcok ellenére is ismeretlenek maradtak. Gaddafi ismételt kijelentései, hogy a felkelők az Al Kaida irányítása alatt állnak, nem csak megtévesztésre szolgálhatnak. A kilencvenes évek vége felé ebben a régióban már voltak iszlám erők által irányított zavargások. Bármilyenek is legyenek azonban a térség lakóinak a politikai szimpátiái, az „új világrend” urai számára kiválóan felhasználhatóak az oszd meg őket és uralkodj szellemében, akiknek tehát az ország felosztása is kapóra jönne. Washington természetesen ügyelt arra, hogy a „humanitárius” műveletbe arab országokat is bevonjon, így például leghűségesebb partnerét, Szaúdi Arábiát, amely alig egy héttel ezelőtt a bahraini lázadók leverésével is megmutatta megbízhatóságát. Persze itt is lóg ki leginkább a lóláb, hiszen a hű csatlós viselkedése nyilvánvalóvá teszi a nyugati dupla mércét is. A bahraini lázadók is több demokráciát követeltek, de ellenük fegyvert alkalmaztak, mialatt a líbiai lázadóknak fegyveres „humanitárius” segítség jár.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ismét a háttérhatalom játékszerének bizonyult. 15 tagból tízen támogatták a döntést – a repülési tilalom és a „szükséges intézkedések” keresztülvitelét – a többi öt – köztük Oroszország és Kína – csak tartózkodott. Washington követelései a líbiai vezetéssel szemben egyértelművé teszik, hogy Gaddafit és embereit teljesen el akarja távolítani a hatalomból. Az EU Parlament fő „humanistái”, Martin Schulz és Daniel Cohn-Bendit már Gaddafi példás megbüntetését követelik. Ha a NATO és szövetségesei szárazföldi műveleteket nem is végeznek, a bombázás és az embargó nem sok lehetőséget hagy a jelenlegi vezetésnek uralma megtartásához. Ha sikerül, ha nem, Líbia a leggazdagabb afrikai országból egy lényegesen szegényebbé fog válni. Líbia irakizálása megkezdődött. De míg Irakban a megszálló hatalom az ország olajkincseit illetően a sok szabotázs akció miatt messze nem tudta elérni anyagi céljait, Líbia már megszállása előtt is óriási üzletet jelent. Gaddafira mutogatva vidáman beindulhat a spekuláció, ami az olajárak emelkedésével a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket pedig még szegényebbé teszi.

Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő

6 című bejegyzés “„Humanitárius” bombázás avagy Líbia irakizálása” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. “Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ismét a háttérhatalom játékszerének bizonyult. 15 tagból tízen támogatták a döntést – a repülési tilalom és a „szükséges intézkedések” keresztülvitelét – a többi öt – köztük Oroszország és Kína – csak tartózkodott. ”

  “Minden okunk megvan rá, hogy azt higgyük, ha ellenőrzés nélkül marad, Kadhafi atrocitásokat követhet el a saját népe ellen. Sok ezren meghalhatnak. A humanitárius krízis elhúzódna. Az egész térség destabilizálódna, veszélybe sodorva szövetségeseinket és partnereinket. A líbiai nép segélykérelmei megválaszolatlanul maradnának. Az általunk támogatott demokratikus értékeket legyűrnék. Mi több, a nemzetközi közösség szavai üresekké válnának” – jelentette ki az elnök, alig egy nappal a Líbia elleni katonai fellépést jóváhagyó BT-határozat elfogadása után.”
  http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-421255

  Erdekes cikket talaltam az ENSZ-rol!
  Figyelve a hazai es a “vilag ” esemenyeit,bizony a napi “gyakorlatuk” bosegesen alatamasztja azt,amit amugy titkolni szeretnenek (marmint az ENSZ-be kuldott hazai kepviselok ).

  Az ENSZ (NWO) szerepe… és a 2010. szeptemberi jelentése


  Az ENSZ (NWO) szerepe… és a 2010. szeptemberi jelentéseAz Egyesült Nemzetek Szervezete, vagyis az ENSZ alapokmányát 1945. június 26-án San Franciscóban írták alá, s még ugyanabban az évben, október 24-én lépett hatályba, egy humanista és békés megjelenés álcája alatt, de a valóságban kemény egyéni érdekek érvényesülése alapozta meg létrejöttét. Winston Churchill és Roosevelt együtt dolgozták ki a Atlanti Charta-t 1942-ben, és 26 további országban tényleges megkezdte működését. 1939-es beszédében, Churchill Németország megsemmisítéséről beszélt a lengyel kampányban, de mai is az ellenséges államok listáján van, 70.000 amerikai és 40.000 brit katona jelenlétében.
  Az ENSZ New York-i épületét David Rockefeller adta! Az ENSZ-tagság az államiság elismerésének egyik jelképe lett – noha hivatalosan ez nem feltétele új államok létrejöttének: az ENSZ-nek a mai napig nem tagja például a vitatott hovatartozású Tajvan, a vallási központként önállóságot élvező Vatikán állam, a szintén vitatott státuszú Dnyeszter-menti Köztársaság, de Svájc is csak 2002-ben döntött úgy, hogy belép. A világszervezet alapító okmánya szerint tagja lehet minden békeszerető nemzet, amely az alapokmányban foglalt kötelezettségeket vállalja és a szervezet megítélése szerint e kötelezettségek teljesítésére képes és hajlandó, tagja lehet. Már a második főtitkár, Dag Hammarskjöld is megmagyarázhatatlan körülmények között halt meg 1961. szeptember 18-án, észak-Rhodesia felett, de csak 1998-ban jelentek meg a baleset körülményeiről szóló “titkos” dokumentumok.
  Az ENSZ megalakulása óta a “romlás” útvonalát képviseli. Igyekszik átnyomni a WHO 6-os pandémiás fokozatú H1N1 influenza és globális immunizációs programját, mert nagyon jó ez a gyógyszeripari érdekek számára, főleg, ha az adott nemzetek képviseltetik magukat az ENSZ-ben! Szeptember 5-én és 6-án a főtitkár, Ban Ki Mun: Alpbach-ban, Ausztriában tartott ENSZ ülését, amelyen a Világ Jövője Programot körvonalazták. Képmutatóan fejezték ki, a bürokraták igényeinek megértéséhez a megjegyzéseket. A program csökkentené a világ népességet, és a szándékosan elszegényítené az iparosodott országokat. A program neve 50/50/50. Mintha találkoztunk volna az EKB 2010. január 25-én kiszivárgott, majd a sajtóból cenzúrázott tervezetében (Dayli Telegraph), amiben az európai gazdaságok leépítését, a nemzeti kormányok szuverenitási jogköreinek lekorlátozását, és a katonai irányítás bevezetését irányozták elő. ‘Csak” a népességcsökkentés nem szerepelt benne, de Európa lakosságának kiirtása előtt, még ki kell fizetniük a kiirtás költségeit!

  Mit is tartalmazott a szeptember 5-6 közötti “megbeszélés”?

  Gazdasági visszaesés, élelmiszer-bizonytalanság, éghajlatváltozás, járványok, migráció, a fegyveres konfliktusok, stb…
  A pénzügyi szektor összeomlott, következtében korlátozott a hitelezés, ez erőszakosan növelt munkanélküliség veszélybe sodorta az országok gazdaságát. A “pénzügyi válság, viszont valójában nem más, mint az üzleti alapok és származékaik eltávolítása, amit a bankok animálnak. A pénz nem értéktelen, de értékkel bíró pénzt csak a “pénzügyi elit” kapott/kap, amíg a népesség többi része csak papírokat.
  Bizonytalanságot teremt az élelmiszer-ellátás, ami oka főleg a Rockefeller Alapítvány tulajdonát képző, Monsanto-nak fizetett vetőmagárak, ill. Monsanto további tulajdonosok GMO érdkeltségei.
  ENSZ még mindig fújja a magáét az éghajlatváltozásról, és a CO2 kibocsátásról, bár a koppenhágai klímacsúcs előtt dicséretes módon hackerek fértek hozzá az IPCC e-mail-es adataihoz. A koppenhágai klímacsúcsra hazudozni tértek be csak a résztvevők!
  Csak a makacs, korrupt politikusok beszélnek arról, hogy csökkenteni kell a CO2-kibocsátást, az éghajlat javítása érdekében, viszont a lakosság nagyobb energiaköltségeket és számlákat fizet ki! Mese a járvány, viszont veszélyesek a vakcinákba kevert nanorészecskék, szkvalén és thiomersal, ami megint csak az ENSZ érdekeit szolgálja.
  Az európai ipari országokban tapasztalható migráció (migráció a déli országokban és Afrikában) különösen fájdalmas. A népesség elöregedése, a fejlett országok alacsony születési aránya mellett (melyet tovább csökkent az ellenőrzött és célzott családmegsemmisítés), és a megnövekedett bevándorlás, ill. “etnikumszaporítás”, a kulturális identitás elvesztését eredményezi az európai országokban. Ez végül jelentkezik is a lakosság arányaiban, a bevándorlók, vagy az elszaporított lélekszámú etnikum többségként jelenik meg, és a bennszülött lakosság már a szegénységben vezeti a fizetési versenyt. Már nem szokatlan az egy európai munkahelyre 4 eltartott arány!
  Már Roosevelt is azt mondta: “A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami történik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a tervek ilyen módon is kialakításra kerültek.”

  Amikor az ENSZ-jelentés, a szervezett bűnözésről és a kábítószer-kereskedelemről beszél, vádolja Nyugat-Afrikát, amíg Koszovóban kábítószer centrumot alakítottak ki, melyben német politikusok is érintettek. Ezek után érthető, hogy az ENSZ jelentés szembetűnően beszél az internet felöl érkező veszélyről, mivel számos weboldalon megjelent a 9/11 valós jelentése, és a politika botrányos összefonódásai. A hatalmi struktúrák agymosása, a média monopóliumok betáplált véleményein keresztül, az abszolút hatalom megőrzéséhez szükséges független gondolkodásnak álcázott diktatatúra, belátható időn belül cenzúrázza az internet szolgáltatókat. Ekkor már csak az olyan különleges műholdas közvetlen információ források jelenthetnek hozzáférést, mint a NETZ.

  A fokozott politikai akarat számára egyértelműen szükség van, hogy elkerülje a status quo visszaállítását, hogy előmozdítsák a szabályozási mechanizmus létrejöttét… Ez azt jelenti, egyszerű szavakkal, hogy el kell kerülni a társadalmi átmenetben a különbségeket. Ez is csak akkor, ha azonos feltételek érvényesülnek a szegénységben. (megbüntetni a leginkább kiszolgáltatottakat). Azonban még közel sem vagyunk a végén, a diktatúra újjáépítésében, bár a bérek, a szegénységi küszöb alattiak, és elérik a “görcsküszöböt”.

  Ez magában foglalja a nemzeti határok megszüntetését (pl. EU-Európában), valamint az integrációt egész országok vonatkozásában, a különböző korábbi migrációs hullámok szerint. Az ebből eredő szegénység, a városi központokban tovább terjed. Továbbá emeli a keveredést az eredeti lakossággal -, mivel nem csak az uniós országokban, Németországban, Ausztriában és Franciaországban katasztrofálisak a mutatók – de már Svájc-ot is elárasztják bevándorlókkal. Erről már az “Európa kiirtása Bilderberg módra” írásomban is kitértem, és angolra lefordítva, Európa számos országába eljutott! A reagálások minden várakozást felülmúltak! A fiatalok hiánya révén, tudatos politika, a családi megsemmisítése! Helyettesíteni kell külföldiekkel – lehetőleg Afrikából, mint ahogy Svájcban már javasolták a közelmúltban, félmillió ápoló behozatalát Afrikából. Magyarországon, és cigányok lakta országokban ugyanez történik csak a beépített etnikummal! Felháborító, hogy egy ilyen javaslatok érkeznek az EDA-tól. A célja, az ENSZ (NWO) művelet! A kötvény-mentes alkalmazottak könnyebb átruházhatósága, már Huxley könyvében is le volt írva. Az egyetlen azonosítás ott, a munkavállaló azonosítása a munkájuk során, míg a többi szabadidőben a család nem fog szerepet játszani, de a zene, a kocsmák és a kábítószer-használat igen. Ezeknek a “munkavállalóknak” nincsenek kötelezettségeik, viszont egy ország számára a potenciális bűnözőket jelentik. Ugyanakkor az államokban a szociális rendszer is összeomlik, mert az alacsony keresetűeknek nincs járulékfizetése a szociális rendszerben. Roosevelt azt mondta: “A politikában semmi sem történik véletlenül …).

  Az ENSZ (csakúgy, mint politikusaink) fecsegése mindig az “üvegházhatású gázok” (levegő-gáz -, és átlagos CO2) körül forog, már felháborító! Az IPCC koppenhágai klímacsúcsán kiderült, hogy egy hacker behatolt a rendszerbe, és kimásolta az IPCC összes anyagát, majd nyilvánosságra is hozta ezeket a fájlokat. Amikor lebuktak a “csaló személyzet” tagjai, az IPCC a hazugságai nyilvánossá váltak. Az emberek számára is ismertté vált az igazság! A koppenhágai klímacsúcsot átkeresztelték a “hazugság Hagen-re”! Ban Ki Mun számunkra, ahogy a többi európai politikai vezető is, vakmerő, kalandor, és felelőtlen hazugok.
  Az ENSZ, Rockefeller végrehajtó szerve, ahogy akarata elsődleges! A népesség csökkenése az elsődleges cél. Ennek következménye, hogy az emberi fajt nem fenyegeti a CO2. CO2 nélkül nem növekednek a fák. Az USA-ban azt tanácsolják, hogy küldjenek még benzin-fogyasztású gépeket az ültetvényeken keresztül a növény növekedés felgyorsítására. Rockefeller vágya az emberi faj 80 90%-al való csökkentése, mivel szerinte a CO2 az emberek kilégzéséből származik. Az én naiv kérdésem: “Ki hajlandó önként abbahagyni a légzést?”.

  Az 50-50-50 kihívások:

  Ez az igény a tiszta cinizmus! 2050-re a CO2-kibocsátást 50%-kal csökkenti a fel … és az emberiséget is. Tehát, ha a Rockefellerek-nek szentelt ENSZ írja elő ezt a célt, akkor az azt mutatja, az ENSZ, egy embertelen rendszer.
  Ezzel elismerték a globális kormányzást – a globális kormányt, ami semmi más, mint “egy világ kormány,” egy totalitárius világban. Az ENSZ panaszkodik, hogy az eddig még meglévő nemzetállamoknak, meg kell érteniük ezt!

  A H1N1 projekt korai csökkenése, lejáratódása, az Internet csapása a hazug tömeggyilkos gazemberekre! Az Interneten ismertették a vakcina adjuvánsokat, mint a szkvalén és a thiomesal közzétett adatai! Számtalan esetben fordult elő, hogy az amerikai katonák, az első Iraki háborúban súlyosan megbetegedtek a szkvalén miatt.
  Az egyetlen dolog, amit az ENSZ-főtitkár még találgatás tárgyává tesz: miből szőtték azt a szalagot, ami az ő száját befogja? Különös tekintettel arra, hogy Őt tette a vazallusává a gyógyszeripar. A kormány milliókért, milliárdokért vakcinát vásárolt, és végső soron minden polgárnak, az adóiból befizetett pénzét fizeti ki rá. Emlékezzünk, a Gyurcsány-Bajnai kormány, és jelenleg már az Orbán-kormány is a vakcinázást “reklámozza” televíziós hírcsatornáin.
  Pénzért, hatalomért, pillanatnyi túlélélésért minden politikusnak el kell adnia magát és népét az ENSZ népírtó parancsára?

  Kérdésem lenne néhány illetékeshez:
  1. Ki képviselte az ENSZ szeptember 5-6. közötti “tanácskozásán Magyarországot?
  2. Miért nem emelte fel a hangját, a csökkenő létszámú, kifosztott Magyarország érdekében?
  3. Minek fizetjük a HM-et, ha permetezőgépeket sem képesek megállítani, lelőni?
  4. Mire büszke Orbán Viktor? Arra, hogy 10 millió halálraítélt miniszterelnöke lehet az Ő “jóvoltából” is?
  5. Teljesen hülye-e minden illetékes, hogy hallgatólagos, gyáva sunnyogással tűri családja, saját maga, és rokonai megmérgezését, valamint arra, hogy nemzettársai halálából, nyomorából, kínhalálából vásárol magának “egy kis” további időt?
  6. A chamtrailezés után ukrajnai mintájú “vérzéses tüdőpestis” permetezés következik-e, majd H1N1 kényszervakcinázás, hogy a spanyolnátha vírusát túlélők immunrendszere sem tudjon védekezni?
  7. Nem gondolják, hogy elég volt az ország árulásból?

  A sorok között olvasva, tudva, hogy mit jelent: Jugoszláviát – már feláldozta a Szabad Kőművesek érdekeiért bűnszövetkezetbe tömörült, Clinton-család. Bill Clinton már arról ismert az USA-ban, hogy ő a kapcsolat a kábítószer-kereskedelemben. Ez volt a célja Jugoszlávia megsemmisítésének, lefoglalása bányászati anyagainak, és a természeti erőforrásaik elpusztításának. Ezért volt fontos Nemzetközi Bíróság elnöke elé vonszolni Milosevics-et, és hogy elkerülje a kínzásokat, a saját életét kioltani – vagy meggyilkolták. Az utóbbi változat a valószínűbb. Egy lengyel kormány elpusztítása után semmi sem éehetetlen!
  A “törvény” vagy a “jog” érvényesülésén alapuló büntetőjogi banda, semmit sem bíz a véletlenre!

  Röviden, az ENSZ egy bűnözőkből álló csoport, és az őket kiszolgáló kormányok is! A polgárok ezen a világon azt hiszik, hogy a kormányuk, és az ENSZ olyan intézmény, amely megvédi őket! Tévedtek!

  Tulok ”
  http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=3

  Igen,viszik a libiai embereknek is a “liberalis demokraciat”,ugyanugy,ahogyan az iraki es az afgan nepnek is viszik/vittek.Hogy kozben milliok halnak meg?Ez az ENSZ-t egyaltalan nem erdekli,legfeljebb csak szavakban.A szo elszall,a tett–halottak,foldonfutok–a valodi kovetkezmeny.

  Kedvelés

  1. Azt hiszem,talan dr.Bogar Laszlotol olvastam kb.2-3 evvel ezelott:2020-ra az elso 6 gazdasagilag legerosebb allam a kovetkezok lehetnek:
   1.Kina
   2.India
   3.USA
   4.Oroszorszag
   5.Brazilia
   6.EU
   Lehet,hogy tevesztettem a sorrendben,nem tudom.
   De azt biztosnak velem,hogy a vilagban ma folyo haboruk mind-mind, a vilag ujra gyarmatositasa jegyeben folynak.Ahhoz,hogy ezt elfogadtassak az emberekkel,kellenek a mara mar kiuresedett lozungok,ures szavak.Ebben a felrevezetesben partnerek a vilag meg meglevo allamainak kormanyai,parlamentjei,stb.
   Mi abban vagyunk hibasak,hogy meg mindig csak “hinni akarunk”,pedig a napi valosag,a tapasztalat eles ellentetben all a “hirdetett igekkel”.
   Gondolkodni kell minden egyes embernek.
   Nem az a fontos,mit mondanak a “kivalasztott vezetoink”.Az a fontos,MIT CSELEKEDNEK!
   Sajnalom a libiai nepet.Oket ugyanugy atverik,ahogyan az iraki es az afganisztani nepet.
   ….es ahogyan a magyar nemzetet,a magyar nepet is atvertek,…ezek a….liberalis demokratak.

   Kedvelés

   1. Mi lenne, ha nem okádnád tele az összes cikket a baromságaiddal????? Kibaszottul unalmas vagy már!

    Kedvelés

   2. Tudom ÉN tudjátok Ti , hogy ez az egész szarkeverés egy nagy parasztvakítás és aljas célok érdekében a demokráciára hivatkozva beadják a csöcsöt a népeknek . Mit gondoltok mikor ébred már fel a világ mikor jönnek rá tömegesen az emberek hogy falhoz vannak állítva. Lassan ott tartok , hogy nem merek elolvasni, megnézni, meghallgatni olyan médiát ami úgymond “közmédia” mert okádok a sok hazug álszent baromságtól.

    Kedvelés

 2. Tehát ha tudjuk, tudják az ezen oldalon is nyilatkozók, hogy kik azok, akik az emberiség és a világ pusztulásának az okozói, akkor kérdem én: Miért nem öljük meg őket? Mégpedig az egyetemes emberiség életének a megmentése érdekében. Pár százaléknyi réteget kellene csak kiirtani, kezdve Rockefellerrel, mindegyikkel.

  Kedvelés

  1. Tisztelt Uram!

   Azért mert van egy parancs: ne ölj!
   A szemet szemért, fogat fogért eltöröltetett.

   Amúgy a dologgal semmire sem mennénk.
   Támadnának újak, csak idő kérdése lenne.

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.