Szaporodnak a harmadik világháborúra utaló jelek

Az USA nem csak a bankok adósságainak az átvállalása, hanem a különben is rendkívül megemelkedett államadósság miatt – naponta egy milliárd dollár külföldi hitelre van szüksége -, a második világháború óta a legnagyobb pénzügyi válságban van. Ha megakad a külföldi pénzfolyam, vagy ha netán a külföld kiszállna a dollárból, az USA csődbe menne.

Az államadósság csökkentésére takarékoskodással még sincs komoly kísérlet. Se nem emelik az adókat több bevétel céljából, se nem próbálnak takarékoskodni, kiváltképpen a leginkább megnőtt hadügyi kiadások területén nem.

Pedig Amerika 200000 katonát tart fegyverben világszerte. Így aztán senki sem értette, hogy a világ legnagyobb armadájának az ura csapatai növekedése ellenére béke Nobel díjat kapott. A lehetséges magyarázat: A díjat azért kapta, mert főleg tőle függ, hogy Irán ellen háború lesz, vagy nem.

A történelemben gyakran előfordult, hogy gazdaságilag levitézlett politikusok, a hatalom megtartásához utolsó lehetőségként a háborút választották. Ez annál inkább érvényes, ha egy ország válságban van, és a kilábaláshoz a háborút látja az utolsó lehetőségnek. Így például Amerika 20. századi történelmének legnagyobb válságát az első világháborúba, a 20-as, 30-as évek válságát pedig a második világháborúba való belépéssel győzte le. Kísértve lehet, hogy a jelenlegi gazdasági válságot hasonló módon oldja meg. Ugyanis Amerika a két világháborúval nem csak két legnagyobb államadósságától szabadult meg, hanem a világ vezető gazdasági hatalma lett. Tehát nagy a kísértés, hogy harmadszor is ugyanazt az utat járja. Ilyen háttérrel a háborús előkészületek rémisztőek:

 1. Izrael jobboldali radikális miniszterelnöke háborúpárti és kiszámíthatatlan. Állandóan változó iráni fenyegetéseket emleget, amelyek egyike sem bizonyult eddig igaznak. Hangvétele azonban egyre élesebb és az utóbbi hónapokban a világ minden fontos fővárosában megfordult, hogy támogatást kapjon. Merkel asszony állítólag a Nibelungok hűségét ígérte neki, mint II. Vilmos az osztrákoknak, vagy az angolok és a franciák a lengyeleknek.
 2. Izrael már felállította Irán előtt a Németországtól szállított atom tengeralattjáróit, és a Grúziában az oroszok által lerombolt atomrakéta-állást nem csak felépítette és Irán ellen irányította, hanem 90 amerikai rakétaszakértővel meg is erősítette.
 3. Az Izrael által befolyásolt világsajtó hétről hétre élesebb hangnemben támadja Iránt, változó érvekkel – ami ugyanolyan propaganda-hadjárat, mint ami az iraki háború előtt a világot hamis állításokkal a háború elfogadására, sőt elősegítésére ösztönözte.
 4. A katonai előkészületek is messzire jutottak. Az amerikai hadseregnek ugyan még nem sikerült pacifikálni Irán két szomszédállamát, Irakot és Afganisztánt, de háborús körülmények között a világ legnagyobb hadsereg koncentrációját vitték végbe. Az iráni partok előtti amerikai hajóhad összevonás a legnagyobb az USA történelmében. A béke Nobel díj komité ebben a helyzetben jól számított, hogy egy Irán elleni háború az amerikai elnök jóváhagyása nélkül nem történhet meg, legkevésbé egy béke Nobel díjas elnök által. Azonban a bankok, az olajmultik, a fegyvergyártó lobbyk, a hadsereg és az Izrael lobbyk nyomása kikényszerítheti az USA hadba lépését, ha Izrael első csapást mér Iránra, és a megnevezett hatalmasok érdekeiket biztosítani akarják.

Mindamellett az USA nem csak a világ leginkább eladósodott országa, hanem a dollárral világbirodalma is szétesne. A „föld egyetlen világhatalma” jelenleg éppúgy a felbomlás állapotában van, mint húsz évvel ezelőtt a szovjet birodalom. A kínaiak már kemény rúgásokkal értésére adták az amerikai elnöknek, hogy nem ismerik el többé uralmát. Ha Izrael háborút kezd, az amerikai elnök kétségbeejtő válaszút elé kerül; vagy tovább süllyed a pénzügyi, gazdasági és szociális válság mocsarába, vagy kiutat keres egy világháborúban, mint amiből már kettő Amerika sikerének az alapja lett.

Egy új világháború veszélye a második óta soha nem volt akkora, mint ma. Jogos tehát az európai értelmiségi körök növekvő Amerika kritikája. De megakadályozni nem tudjuk.

Egy Irán elleni háború nem maradna helyi jellegű, még akkor sem, ha kezdetben csak rakétákkal vívnák meg.

A kínaiak be fognak avatkozni Irán oldalán, közvetlenül vagy közvetve, és lehetséges, hogy az oroszok is, hogy Amerika ne érje el határaikat, és ne legyen túlságosan hatalmas.

Izrael és az USA oldalán a NATO-államok kényszerülnek segítséget nyújtani, mint Irak esetében, pláne ha előzőleg Nibelung hűséget esküdtek. Tehát Európa háborús részvételére is fel kell készülnünk.

Milyen hatással lenne egy iráni harmadik világháború számunkra?

 1. Minden Irán elleni háború a hormuzi szorost azonnal járhatatlanná tenné és az olajárat annál inkább emelné, minél tovább a háború tart. Az olajár emelkedése azonban a gazdaság és a fogyasztók költségeit is növelné. Tehát hiánnyal, korlátozásokkal és a fogyasztói árak emelkedésével kell számolnunk.
 2. Minden háborúban emelkedik a hadi termékek iránti kereslet. A világ hadiipara tehát – mindenek előtt az USA-ban – ujjongani fog, újra teljes gőzzel dolgozhat, növekedhet. Ez hatással lesz néhány mellékágra is, mint pl. az autóipar, textilipar, hajó- és repülőgépgyártás. Emelkedik a termelés, habár csak emelkedő árak mellett.
 3. Minden háborún a bankok nyernek. Nem beszélnek többet rossz banki termékekről, pazarló bankárokról, hanem a központi bankok gondjairól, hogy ellássák pénzzel a háború viselőjét. A bankok újból nyújthatnak hiteleket. A növekvő infláció a dollárt a háború végéig életben tartaná. Csak a háború után szokták a háború finanszírozásának bűneit elővenni.

Hogy az USA növekvő pénzszükségleteit a vazallusok pénztárcájából is fedezi, már az iraki és az afganisztáni háborúban is bevett szokássá lett. A háború tehát nem csak Izraelt és Amerikát, hanem mindnyájunkat el fog szegényíteni. Mivel a háború finanszírozására nincs meg a pénz, azt inflációval fogják megoldani, mint már az első két világháborúban is.

Az Irán elleni háborúba Amerika a NATO-t is be fogja vetni. (Szövetségi csapda) Kormányunk kénytelen lesz katonáinknak megmagyarázni, hogy miért nem csak Afganisztánban, hanem Iránban is zsoldoskodniuk kell, és a Parlamentben meg kellene szereznie a többséget a háborús költségek behajtásához. Már egyszer sikerült az SPD-nek és a Zöldeknek (Jóska Fischer) a békeharc hazugságával valódi háborús bedobást megszavaztatniuk. Egy harmadik világháborút megszavaztatni azonban az USA minden nyomása ellenére nehéz lesz. A lakosság elutasító magatartása közben nőni fog és lehetséges, hogy leválasztja a túl segítőkész kormányt.

Talán azonban a Merkel kormány is a háborúban látja a kiutat zsákutcás helyzetéből a bankok megsegítése és az állam eladósodása után, amikor a szociális rendszer összeomlása és társadalmi nyugtalanság fenyeget.

A háború veszélye előttünk áll. A következő hónapokban eldől, hogy egy harmadik világháborúba sodródunk, vagy ezt a veszélyt még el tudjuk kerülni.

Professzor Dr. Eberhard Hamer

Megjelent: Zeit-Fragen 2010.03.08.

Fordította: Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó: Atomháború készül Irán ellen?

7 című bejegyzés “Szaporodnak a harmadik világháborúra utaló jelek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Marx: “Minden válság súlyosabb az előzőnél!” Háború a vége, a kiszáradt mező is felég, hogy új élet legyen, A magas kúltúrákat a barbárok győzték le szaporaságuk, lábközi pisztolyával!

  Kedvelés

 2. Isten legnagyobb csapása: hatalomba jutott ostoba!
  “A önkény, rendszerint karöltve jár az ostobasággal! Széchényi 1856 ban kimondta, van aki máig se tudja!

  Kedvelés

 3. Megint sorstalanok lesznek,de most utoljára.Soha nem nyugszanak és mindent ők akarnak írányítani,ennek rossz vége lesz számukra.A történelem ismétli önmagát,ők pedig soha nem tanultak belőle!

  Kedvelés

 4. Vona Gábor állapította meg, nagyon helyesen, hogy ebben az országban már nem az a baj, hogy egy nagy bogrács gulyásba beleesett egy kis kutyaszar, hanem az, hogy itt már egy egész bogrács kutyaszar rotyog. A politikai, gazdasági felső vezetés bármelyik szegmenséhez nyúlnak a vizsgáló kezek, mindenütt a mocsokba, a szennybe, és a szarba nyúlnak bele. Az egész parlamentet, az 1500 állami vállalat igazgatótanácsait, bíróságok, ügyészségek, önkormányzati hivatalok, az APEH, a faktoring cégeket ki kell füstölni mindörökre, fillérre történő elszámoltatás mellett, és tömeges börtönmunkára bocsátás következményével. A külföldre szökő politikus bűnözőket az Interpol-lal hazahozatni, és sittre vágni a mocskos tolvajokat. Befolyásuk, ezeknek a férgeknek, az ország határain kívülről érkeznek,(Tel-Aviv, USA, IMF, EU) tehát meg kell szakítani minden, hazánkra veszélyes külkapcsolatot. Legelőször is Izraellel felszámolni minden érintkezést, aztán, ha szükséges, az EU-val, a NATO-val. Ha nem a nemzeti erő, a nép hatalmából és akaratából való erő, a Jobbik programját megvalósító mozgalom, most már párt kerül kormányzati pozícióba, hanem bármelyik is (Hegedüs Zsuzsa kívánatában), akkor a globális, főként izraeli irányítottságú Fidesz pörölycsapásként befejezi a húsz éves közös munkájukat, folytatva az indirekt népirtást, társadalmunk tagjait, hazánk területét és vizeit-és energia kincsit teljesen kiszolgáltatni az EU birodalom építő szándékainak, és az izraeli gyarmatosító törekvéseknek. A Fidesz és MSZP olvasatlanul írta alá a Lisszaboni szerződést, a 600 milliárdos bankmentő csomagot, és most pedig az egész húsz éves hazaáruló, népirtó és gazdaság romboló közös tevékenységük titkosításáról szavaztak közösen, amikor már nyilvánvalóvá vált a Jobbik parlamenti részvétele. Libatolvaj Bajnai hazafiként aposztrofálta Orbánt, és Mesterszarházit is, mocskos politikai mutyit nézhetünk most végig a Fidesz és az MSZP között. A Jobbiknak 85%-al kell bejutni a parlamentbe, kitakarítani az összes hazaárulót (Orbánnal együtt), elszámoltatni, és Magyarországból ismét egy „magyar” országot csinálni. Minden másnak a bekövetkezése, hazánk és népünk halálát jelenti. “S a sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül, s az ember millióinak szemében gyászkönny ül”.(Szózat)
  Ami és aki bármi módon kapcsolódik az elmúlt húsz évhez, többé nem szabad, hogy köze legyen hazánk irányításához. Csak egy lehetőséget adott Isten a magyaroknak, amely a megalakulása óta is már történelmet írt, és tett a hazáért, emberek millióinak a szemét felnyitva, a Jobbik-ot. Isten óvja a hazát minden mástól.

  Kedvelés

 5. Áldás és béke mindannyijónkra.
  Újrafújták a mesterház(y)mester Vörös ködét az MSZP gyűlésen. Jó hír, hogy nincsenek köztük magyarok!
  Amúgy az elmúlt hetek tömeghisztéria keltésében olyan piti ügynökökkel játszatják a főbb szerepeket, akik “imamalommal” is képtelenek
  magyar szavak mondatokba fűzésére, ellenben héberül írják a jelentésüket.
  Az egykori kommunista gyűjtőpárt oszlásnak indult hullái úgy akarják kitáncoltatni a vallatólámpák fénycsóvája mögül a cionista
  vérrontó vérontókat, hogy ÁT “keresztelik” tömeggyilkosaink jól működő érdekszövetségeit és retkes klubjait.
  Politikus skizofrénjeink örökös névváltoztatásaikkal ilyetén igyekeznek a komposztálóban felül maradni, hogy nekünk továbbra is az aranyfogaikkal
  lerágott kukoricacsumájukat vethessék eledelül és kéjhabagérként…
  Ez meg főként a MAGUNKFAJTÁNAK izgatott cicibibe, minekután jó hatvan éve csak lófarokkal (szó törölve – szerkesztő).

  Azt, hogy most tavasszal már megint a MOSZAD aljas pribékjei és felbújtottjai piszkálják a NAP NÉPÉNEK tűrés pálcáját, EVIDENS.
  1989-ben sem volt ez másképpen, amikor rózsás csókok helyett a rózsadombi paktum mutánsai születtek a színlelt nemzeti
  orgazmushoz, amit rendszerváltásnak adtak be orálisan, ugyanezen demokratikus “DROGDÍLEREK!”.
  Úgyhogy immunitásunk már-már határtalan!
  Most már vígan ki is röhöghetjük őket mert párttagjaik úgy kacsintgatnak rémületükben, mint cigány lopta szemaforok a méhtelep
  sarkában.
  Púposkodnak. Tömörülnek. Vonulnak. Már nem csak melegben, mert…
  …mert úgy kell időre, egy-kettőre kisikálniuk atilláinkból, bocskaijainkból, díszmagyarjainkból a vérfoltokat, hogy az össznépi EUfóriában
  makulátlanul (feledtetve a 30 ezer milliárdos állami adósságot!) tudjanak továbbra is PORT HINTENI.
  De, ha tánc, akkor legyen tánc! – s két elcsalt választás között még egy viccet is súgjunk hatalmas füleikbe:

  “Brüsszelben tárgyalnak az úniós tagállamok a cionisták által eladósított Magyarország sorsáról.
  A tárgyalás közben jelentkezik a magyar hazafi, hogy szólni kíván.
  – Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
  az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
  “izmaelita” éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

  A többi ország EU képviselői nem is igazán értik, hogy, hogy kerül ez a téma ide.
  Kérdi is az elnök, hogy szeretné-e a magyar, ha a hozzászólását jegyzőkönyvbe vennék e?!
  -Áh, nem kell. Csak úgy mondtam. Kikivánkozott belőlem…

  A tárgyalás folytatódik.
  Megint szólni kíván a magyar:
  – Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
  az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
  “izmaelita” éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

  Megint kérdik, hogy jegyzőkönyvbe akarja- e vetetni? Mondja:
  -Nem kell. Csak kötelességemnek éreztem megemlíteni…

  tárgyalás szintúgy folytatódik, a magyar ismételten szólásra kér engedélyt:
  – Én csak azt akarom mondani, hogy amikor hadoszlopaink megállították a tatár hordát a Kárpát-medencében,
  az éjszaka leple alatt ellopták a közelben tartózkodó felmentő seregek német, olasz, spanyol, francia, osztrák és
  “izmaelita” éllovas katonái a gyermekeinket, lovainkat és az aranyainkat.

  A német, az olasz, a spanyol, a francia, az osztrák és az izmaelita küldöttek tobzódva fakadnak ki mindnyájan:
  -…de hiszen, akkor mi ott sem voltunk!!!

  Mire a magyar:
  – Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe…:))

  Kedvelés

 6. Ismétlés…

  Youtube: Pálos Trend – Ördögűző

  Pálos Trend: ÖRDÖGŰZŐ

  Melegedj, fiam, a tűznél,
  És máris regél a reggel.
  Szebb időkről, ahogy én is,
  A helyről, ahol fogant a jel.
  Mielőtt kisemmiztek volna,
  Emléket rajzoltunk a porba,
  Volt egy édes anyafölded,
  Amit elvettek tőled.
  Szánalmad nem kell,
  A fegyvert, pénzed vidd el,
  Úgyis cserbenhagynál,
  Ebből nem kell már…
  Dühösen, elszántan élünk,
  De fázunk az éhségtől.
  Mi vagyunk ama magyar ifjak,
  Akik féltek a sötéttől.
  Míg mi izzadunk,
  Az édenkertünk tolvaj lopja szét.
  Jönnek és gázolnak a gyerekvérben,
  Meddig tűrjük még?
  Szánalmad nem kell,
  A fegyvert, pénzed vidd el,
  Úgyis cserbenhagynál,
  Ebből nem kell már…
  Hát lásd meg, hogy létünkért tennünk is kell,
  Vessük máglyára vélelmünk, égessük el,
  Nem kell némán tűrnünk, mert áldott a nép,
  De elvesszük most, és nincs vége még!
  Szánalmad nem kell,
  A fegyvert, pénzed vidd el,
  Úgyis cserbenhagynál,
  Ebből nem kell már…

  Kedvelés

  1. Gratulálok a vicchez! Bár nem vagyok: a minden újszülöttnek új korosztályban, de szerintem a III. évezred legjobb politikai viccét volt szerencsém olvasni az előző válaszban (- Na, ezt vegyék jegyzőkönyvbe…).

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.