Politikatudományi alapismeretek a rendszerváltozás lényegéről, avagy miről ismerhetjük fel az átvedlett kommunistát?

A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák. Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói.

(Új Ernő)

       I.                   Eredeti tétel:

“A kommunistáknál kártékonyabb embertípust még nem produkált a történelem. Hataloméhségük, cinizmusuk, gátlástalan rombolási hajlamuk, nemzet-, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális – azaz nem kommunista – ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (…), egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

(Alekszander Szolzsenyicin, Gulag-ot megjárt, Nobel-díjas orosz író)

A rendszerváltozás Első Alaptörvénye és első alapismereti kérdése:

A fenti állítás – tapasztalatból tudjuk – helyes.

A rendszerváltozáskor a volt kommunista nomenklatúra túlnyomó hányada helyben maradt, nemcsak Magyarországon, hanem a többi volt kommunista országban is. (Csak a Ceausescu házaspárt végeztették ki a puccsista kommunisták.)

A rendszerváltozás Első Alaptörvénye tehát: A kommunista nem vész el, csak átalakul.

Ha a rendszerváltozás Első Alaptörvénye igaz, úgy a kérdés: miről ismerszik meg az átalakult kommunista?

A válaszhoz használjuk fel a fenti tételt, s kezeljük úgy, mintha matematikai egyenlet lenne.

A matematikából tudjuk, hogy bármely egyenlet két oldala felcserélhető.

Végezzük el ezt a matematikai műveletet a fenti tételen.

 1. II. A Szolzsenyicin-tétel alkalmazása jelenlegi viszonyainkra:

A hataloméhség, cinizmus, gátlástalan rombolási hajlam, nemzet-, kultúra- és szellemellenesség – kommunistát takar, akkor is, ha másként (pl. szociáldemokratának, liberálisnak, neo-konzervatívnak vagy bármi másnak) nevezi magát.

Ha egy politikus nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret – az kommunista, akkor is, ha másként (pl. szociáldemokratának, liberálisnak, neo-konzervatívnak vagy bármi másnak) nevezi magát.

Az eltorzult lélek, a szemrebbenés nélkül kimondott, vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy politikus a mozgalom, vagy maga és párttársai személyes boldogulása érdekében kimond – biztos jele annak, hogy kommunistával állunk szemben, akkor is, ha másként (pl. szociáldemokratának, liberálisnak, neo-konzervatívnak vagy bármi másnak) nevezi magát.

Következtetés:

Egészséges szellemű európai ember nem csak, hogy nem lehet kommunista, de fel is ismeri az önmagát másként nevező, átvedlett kommunistát.

 1. III. A rendszerváltozás második alapismereti kérdése:

Mi történt a rendszerváltozással, ha a kommunisták nem vesztek el, csak átalakultak?

 1. IV. A rendszerváltozás Második Alaptörvénye:

Nem a kommunisták vesztek el, hanem a rendszerváltás. (1. Ha egy hordó szennyvízbe egy pohár bort töltesz, egy hordó szennyvizet kapsz. 2. Ha egy hordó borba egy pohár szennyvizet töltesz, egy hordó szennyvizet kapsz. – Murphy Első és Második Törvénye)

 1. V. Mit kellett volna tenni az igazi rendszerváltozás érdekében?

Kiönteni a szennyvizet és alaposan kimosni, fertőtleníteni (kikénezni) a hordót. (Krasznai Zoltán Tétele 1989-90-ből, többször elhangzott MDF-es gyűléseken szerte az országban és Budapesten)

 1. VI. Miért sikkadt el a rendszerváltozás?

 • „… mert mikor ledobtad, el nem tiportad…” (Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról)

 • „A kommunizmus megbukott, minden értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt.” (Márai Sándor)

(dr. Krasznai Zoltán, oktatási anyag, nemzetközi kapcsolatok, 2004-06, Budapesti Gazdasági Főiskola)

Nemzeti InternetFigyelő

5 című bejegyzés “Politikatudományi alapismeretek a rendszerváltozás lényegéről, avagy miről ismerhetjük fel az átvedlett kommunistát?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ha Magyarországon lenne független média (de sajnos nincs) az oktatási anyagból kiemelve a Márai idézetet, , -ismerve honfitársaim rossz “szokásait” a televiziófüggőséget, – minden nap többször irásban,és szóban is leadnám.,hogy a tudatukba bevésődjön,és tegyenek is ellene.Mert addig amig ezek közöttünk élnek,(és bizony nagyon jól) ,addig mindenhová beférkőznek,és bomlasztanak.A patkány patkány marad,-még akkor is, ha kicicomázzák,ékszerekkel ruházzák fel,vagy csak átfestik-akit ideje “kipusztitani” azaz letörni,megsemmisiteni,és kirekeszteni mindenki álltal.
  A patkányok köztünk járnak,és jól álcázzák magukat,de felismerhetőek nagyon egyszerűen:
  Akinek nincs Istenhite,annak erkölcse sincs,és akinek erkölcse sincs,annak lelkiismerete sincs,és forditott sorrendben is igaz : Akinek nincs lelkiismerete,annak erkölcse sincs,és akinek erkölcse sincs,annak Istenhite sincs.Minden a Istenhitből indul,és oda érkezik vissza.
  Az ateista is,ha erkölcsösen él,és lelkiismerete is van ( nem sok ilyet ismerek ) ,tudat alatt Istenhitben él,csak nem tud róla,mert nem hisz Istenben.

  .

  Kedvelés

 2. Szerintem a legjobban Wass Albert definiált:
  „A bolsevik olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel. Mindenkit gyűlöl, aki nem úgy gondolkodik, mint ő… Aki csak rest, és ezért elégedetlen. Aki tehetségtelen, és ezért irigy… Aki nem akar egyebet, mint munka nélkül hozzájutni valamihez, osztozkodni a másén. És gyilkosságokkal csinál helyet magának a világban. Mindegy, hogy minek nevezi magát. Mindegy, hogy milyen jelszó nevében fosztogat, és milyen zászló alatt vonul fel az utcákon. Végeredményben egy és ugyanaz. Homo bestialis. Állatember.” (Czegei Wass Albert)

  Kedvelés

 3. Krasznai úr sorai figyelemre méltóak – ugyanakkor (talán nem is véletlenül) elfelejtette megállapítani, hogy gyakorlatilag MINDEN POLITKUSRÓL, beleértve a Jobbik emblematikus személyiségeit is, le lehetne írni, hogy “átvedlett”. Zazrivecz-Vona Gábor is a MIÉP színeiben kezdte, ahol az ex-MDF-es Csurka lett harmadik utas és Balóné Morvai Krisztina is úgy kezdte, hogy egy SZDSZ-es (zsidó) magukfajta férj oldalán kereste az utat, melyet végül is a Jobbikban talált meg.

  Kedvelés

 4. Ziegler Sándor és Kiss György Uraknak!

  Önök bizonyára megtalálták és birtokolják a bölcsek kövét. Ugyanis csak azokról mondható el, hogy az eltelt húsz év politikai zűrzavarában azonnal és tévedhetetlenül megtalálták a tökéletes utat.

  Csakhogy, ha vissza emlékezik Kiss úr a FIDESZ átalakulásaira, akkor tudnia kell, hogy ez a hüllő-szervezet legalább kétszer már vedlett! Ma messze nem azok, akik a kezdetekkor voltak (mint tudjuk, az SZDSZ egyik kis csapataként kezdték!), sőt még az 1998-as önmagukhoz sem hasonlítanak.

  Ugyanezt Ziegler úrnak is érdemes lenne végig gondolnia, mert egészen biztos vagyok benne, hogy Ön se így beszélt tíz, tizenöt vagy húsz évvel ezelőtt.

  Uraim! Nem az a gond, ha valaki megváltoztatja a nézeteit. Okos ember tanul. Akkor van baj, ha forog, mint a szélkakas, s vissza tér eredeti nézeteihez, amiket egyszer már megtagadott, ill. mindig az éppen hatalmon lévőkkel azonosul. Semmi gond, ha valaki fejlődik és a tények egyre jobb, pontosabb megismerése során változik meglátása, felfogása, nézete. Ezt nevezik fejlődésnek, ami ugyebár nem szégyen. Ahogy mondásunk is tartja: “A jó pap is holtig tanul, mégis tudatlanul hal meg!”

  Önök még élnek, tehát tanuljanak. „Panta rhei”, ahogy a görögök mondták, azaz minden örökös mozgásban van, azaz “minden folyik”, nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba. Ez az élet! A baj akkor van, ha valaki a régihez akar visszatérni úgy, hogy egyszer már állítólag rádöbbent, hogy az az út helytelen, de karrierizmusból visszatér.

  Higgyék el, Önökön kívül is vannak még okos emberek ebben az országban.

  Barátsággal: Czakó István

  Kedvelés

 5. Kommunistáknak írt levelem

  Kóbor seregek

  Üdvözletem éhes hiénák, sunyi
  Rókák, kígyók, tetemet is felfaló
  Keselyük.
  Várjátok már, hogy a haldoklókat
  Még jobban kirabold?
  Vakaródzik már tenyeretek?

  No, de vigyázz, te nem betyár rabló!
  Mert készül már fölétek szemfedő takaró.
  Nem felejtjük meddig takarta,
  Kábított, fáradt testünk,
  Vörös takaró.

  Melynek színe sok év után tépetre,
  Mára Nemzeti színűre kopott.
  Ti vagytok az állatok, mégis
  Bennünk él az ősi ösztön.
  Hiába parancsolod, ülj le Magyar, ha
  Nincsen hova.

  Utcára dobtad néped hű kutyáit,
  Kik éhesek, s nem ugatnak már.
  Nem kérnek, most mély sebet tépnek.
  Annak vérétől legyen vörös újra fakult zászlód.
  Jöhet utána sintér Uniód,
  Mert miattad több lett a kóbor harapó.

  Szájkosarat most ti kaptok,
  Dögláncra verjük most hazug hadatok.
  Ketrecbe ugathatod, ígért szavatok.
  Adunk sarlót borotvának és kalapácsot,
  Verjétek vele fejeteket, hogy vörös csillagokat
  Lássatok.

  Éljen most végre a Magyar Nemzet, kóbor
  Seregének őszinte hada!

  Sipos János
  2010.Választás elött

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.