Magyar Királyi Államvasutak kontra túlélő(sködő)k

Számos bűnöző azért ússza meg a büntetést Amerika és Magyarország között, mert nincs semmilyen, az igazságszolgáltatásra vonatkozó jogi egyezmény a két ország között. Ami van, az pedig semmire sem jó. Nem egy régi emigráns is így röhöghet a magyar, vagy éppen az amerikai igazságszolgáltatás szemébe, hiszen őket nem lehet Magyarországon perelni akkor sem, ha visszasírták maguknak a magyar állampolgárságot (is), az amerikai mellé. Ugyanis nincs bejelentett lakásuk Magyarországon, ekként viszont nincs joghatósága a magyar bíróságnak velük szemben eljárni.

Ezt konkrétan Szász (Zas) Lóránt amerikai üzletember ellen indított perben vetette papírra Pataki bíró úr. Mert az emigránsok Amerikában magyarok, Magyarországon amerikaiak. (Hasonló következetes, és előre kitervelt szélhámosságok fordulhatnak elő az adózás tekintetében is, hiszen meglehetősen távol van a két ország egymástól… de erről majd egy másik cikkben.)

(A magyar-amerikai állampolgár emigránsok Amerikában például kiadhatnak magyar lapot (feketén, adómentesen forgalmazva azt Magyarországon is), abban gyalázhatnak magyar állampolgárokat büntetlenül, de a magyar jog szerint őket nem lehet ezért Magyarországon perelni, a fenti ok miatt. Kiváltságos emberek ők, hiszen ők perelhetnek Magyarországon… olykor hamis váddal illetve a bepereltet, hamis tanúk bevonásával igazolva a feljelentés alaposságát. Mert Magyarországon az amerikai magyaroknak, és általában az emigrációnak még most is nyaldossák az alfelét minden hivatalos helyen… a magyar állampolgárok súlyos hátrányára.)

Ha egy amerikai bíróság jogerős ítéletet hoz, s ugyanazon ügyben a pert Magyarországon is lefolytatják, akkor szöges ellentétben lehet a két ítélet. Ugyanis más a jogrendszer és az igazságszolgáltatás Amerikában, és más Magyarországon. Ennek a miértjét senki ne kérdezze. Ez van! Íme, egy egyszerű példa: – A Sz. L. és W. Albert közötti, a W.-művek kiadására kötött szerződést, a Kaliforniai Szövetségi Bíróság (Action No. 340 of 1996) semmissé nyilvánította, mert Sz. úr nem fizette ki a W.-örökösöknek járó szerzői díjat, amit ő ugyan Magyarországon felvett, és továbbra felvesz, hiszen a magyar bíróság jogerősen meghagyta Sz.-t kiadói minőségében. Magyarországon a jog szerint nem számít szerződésszegésnek, ha valaki nem tartja be a szerződésben foglaltakat. Amerikában igen, mert ott még mindig jogbiztonság van… De mit számít egy amerikai bíróság ítélete Magyarországon? Semmit! Ez nem része az amerikai ülepnyalásnak, mert mentőöve lehet sokaknak, mint ahogy az is sok tekintetben.

Nos, hogy miért ostobaság a MÁV ellen indított milliárdos jóvátételi per és annak felfújása a hazai médiában? Pontosan ezért. Hiszen ha egy chicagói bíróság kimondja a verdiktet, és a MÁV-nak fizetnie kellene az amerikai jog szerint, akkor ezt egy magyar bíróság bármikor érvénytelenítheti, egy új ítélettel.

Hiszen, ha logikusan gondolkodunk, azonnal rájövünk a fentiekből, hogy az egész csupán egy léggömb. Figyelemelterelés, ami csak arra jó, hogy a közvélemény ellenérzését erősítse a zsidókkal, a túlélőkkel szemben. Hozzátartozik mindez a holokausztos lehúzáshoz. Az én pénzemet is el akarják venni, ám én egyetlen zsidót sem küldtem a MÁV marhavagonjaiban sehová. Nem viseltem német egyenruhát, nem voltam tábori csendőr, és még csak masinisztaként sem vettem részt ebben a rohadt történelmi időszakban, lévén 58-as születésű. A gyerekeim sem vettek részt ezekben a dolgokban. Tehát számoljon el – majd odafönn – az a néhány pénzsóvár túlélő azokkal, akik mindezt megtették velük…

Ha tehát a chicagói bíróság megítéli a zsidóknak a kért sokmilliárdos kártérítést, úgy semmi mást nem kell tennie a MÁV-nak, mint ugyanezen ügyben pert indít és a magyar bíróság kimondja majd, hogy a mai MÁV nem azonos a Magyar Királyi Államvasutakkal… vagy kimond, amit akar, de bizonyára nem fogja – reményeim szerint – még jobban megcsonkítani szerencsétlen országunkat egy efféle igen aljas és arcátlan követelés megítélésével. Mondom – reményeim szerint –… mert semmit nem lehet itt előre tudni… főleg, ha a magyar bíróságról beszélünk.

De jut eszembe: – Ki, és mikor is fog fizetni a magyaroknak (és a marhavagonokban kitelepített németeknek) a marhavagonos szállításért a Budapest-Hortobágy, vagy a Budapest-Szibéria, netán a Pozsony-Prága, Pozsony-Ilova, vagy a Marosvásárhely-Zsilava „viszonylatban”?

Stoffán György

Nemzeti InternetFigyelő

6 című bejegyzés “Magyar Királyi Államvasutak kontra túlélő(sködő)k” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Stoffán Úr !
  Megint nagyon jó a publikációja,és nagyon egyetértek vele,egyben köszönöm is Önnek.
  Vajon mikor “következik be” az utolsó bekezdése? Szerintem soha,mert mi “csak” Magyarok vagyunk, a “MAG”,ezért próbálnak meg kiirtani minket,de nem hagyjuk!!!!.

  Kedvelés

 2. Kedves Évaanyu!
  Nem vagyok látnok, de a zsigereimben érzem, hogy valami nagy dolog van készülőben, ami nem csak Magyarországon, de Európában is rendet tesz. Ne kérdezze mi az, mert én sem tudom, de érzem. És ez be szokott jönni…

  Kedvelés

 3. Sajnos Zas Lóránttal már sikerült egy alkalommal összeakasztanunk a bajuszt. Utánanéztem ki ez a szélhámos…Megdöbbentően nagyra tartja magát, pedig egy kis senki.

  Szégyellem, hogy ő is magyarnak képzeli magát, pedig nemcsak rossz író, hanem rossz ember is.

  Nem ajánlom, hogy összetalálkozzunk itt, Budapesten, mert felképelem!

  Kedvelés

  1. Kedves Ibolya!

   Zas Lóránt néven itt is hozzászólt egy bizonyos illető. Mi a szerkesztők, a személyét is ismerjük. Ugyanez az illető több mint negyven más néven is hozzászólt, valódi email címekkel, valós személyek nevében.
   Az igazi Zas Lóránt a NIF oldalon eddig még nem tett megjegyzést egyetlen íráshoz sem.
   Ezt pusztán tájékoztatásképpen tartottuk szükségesnek megjegyezni.

   A NIF szerkesztői

   Kedvelés

 4. Nem ártana közkinccsé tennie mindazt, amit megtudott róla…. Többeknek segítene vele.

  Kedvelés

 5. Stoffán a szerkesztésemben és kiadásomban megjelent Magyarok vasárnapja munkatársa volt, amig ki nem rúgtam csalás miatt. Immár 2 pert is vesztett ellenem, börtönbe is kerülhet…
  Zas lóránt

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.