Tamási Attila: Prohászka Ottokárhoz kapcsolódó megnyilvánulásokhoz

Katolikus körökben Prohászka Ottokárt napjainkban is tisztelik és becsülik – mondhatni két táborra osztható a mai katolikus egyházvezetés is, vagyis azokra, akik elismerik Prohászka szellemi nagyságát, és azokra, akik nem ismerik el, illetve támadják nyíltan vállalt zsidóellenessége (lényegében liberalizmus és a zsidó nagytőke-ellenessége) miatt.

Az egyházba beépült, vagy ideológiailag-gazdaságilag, esetleg származásilag a zsidósághoz köthető személyek, szabadkőművesek könnyen felismerhetők Prohászka-ellenes megnyilvánulásaikról, vagy arról, hogy Prohászkának a nemzeti-keresztény önvédelemről alkotott nézeteit elhallgatják, kritizálják, vagy bocsánatot kérnek miatta.

Ugyanakkor jelenleg a Prohászka tanításainak lényegét a helyesebben gondolkodó papok sem merik nyíltan kimondani vagy terjeszteni, tartva a jelenlegi liberális diktatúra elnyomó hatalmától, a megtorlástól és az ellehetetlenüléstől. Prohászka szellemiségét pedig az vállalhatja fel igazán, aki a püspök által hirdetett igazságokat napjainkban is észreveszi és kimondja, hirdeti. És itt nem csak a földosztás fontosságáról van szó. Mert sok tekintetben, amit ő mondott, ma is érvényes, hiteles és nyilvánvaló. Ilyen egyházi személyekre, mint ő volt, ma nagyobb szükség van, mint valaha.

Mindent egybevéve, Prohászka Ottokár óta egészen napjainkig nem volt ekkora jelentőségű egyházi személy, tanító és politikus. De reméljük, a sötétség lassú múlásával felébrednek az egyház gondolkodói, tanítói és prédikátorai, és segítenek az egyház és a nemzet újjászervezésében.

Tamási Attila – Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2009/12/22/prohaszka-ottokarhoz-kapcsolodo-megnyilvanulasokhoz

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Tamási Attila: Prohászka Ottokárhoz kapcsolódó megnyilvánulásokhoz” című bejegyzésnél

Hozzászólások lezárva.