Czakó István: Elképesztő auschwitzi emlékeim – igazak?

Minél több írást, könyvet, megemlékezést, beszédet olvasok a holokausztról, annál bizonytalanabbá válok.

Még ifjú koromban elolvastam az “Auschwitz per” című művet, s gyermeki lelkemben (kb. 16 éves voltam) nagy törést okozott. Akkor, mindent elhivve, komolyan beleélve magamat mindabba a kegyetlenségbe, ami ott a regény szerint történt, megrendültem. Annál is inkább, mert komolyan hívő gyerek voltam, s megrémített az emberi aljasság. Pár év múlva eljutottam Auschwitzba, s végig jártam – teljes áhítattal – a tábort. “Arbeit macht frei” ( „A munka szabaddá tesz”) – olvastam a feliratot a bejárat fölött. Aztán végig járva a döbbenetes barakkokat, bementem a gázkamrákhoz, az égető kemencékhez. Mint gyermeket, teljesen megbénítottak ezek a látványok. Eszembe jutott minden méteren a könyv, amint leírta a tábort. Megrémítő volt.

Ennek már sok-sok éve. Azóta sok megdöbbentő, s a látottaknak (azt látjuk, amit elénk raknak) ellentmondó dolog, információt jutott birtokomba, amik nem illeszthetők összhangba a korábbi ismereteimmel (vagy azok a későbbiekkel!). Mindezeket most nem sorolom, de éles kétségeim támadtak: valóban azt láttam, olvastam, ami a valóság volt (?), vagy csak egy vetített világ részese voltam?  Ezért olvasóim figyelmébe ajánlom, a “Halála után is kiderülhet az igazság: A7713 – Csalt volna a Nobel-békedíjas? – című, ezen újságban olvasható írást. Elgondolkoztató, megdöbbentő!

Higgyék el, az igazság mindenképpen kiderül. A csalót, a hazugot tényleg hamar utol lehet érni, csak kitartóan kell kutatni, s okosan, értelmesen, logikusan kell gondolkoznunk.

Engem a racionális szakmám óvott meg végül, hogy bedőljek a hazugságoknak! Egyetlen ember halála is rettenetes. Bármikor, bárhogyan történik. Különösen akkor, ha az olyan kegyetlenséggel következik be,  mint a regényben olvastam. De annál nagyobb az aljasság, ha mindez nem úgy igaz, csak minket tesznek felelőssé.  Ne hagyjuk zsarolni magunkat! Derüljön ki az igazság. S minden, később elkövetett aljas gyilkosság is, amit más hatalmak, más körülmények között követtek el.

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

8 című bejegyzés “Czakó István: Elképesztő auschwitzi emlékeim – igazak?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hasonlóan voltam én is. Még fiatalkoromban olvastam dr.Nyiszli Miklós: Orvos voltam Auswitzban c. könyvét. Teljesen a hatása alá kerültem, ugyanakkor sok minden elgondolkoztatott.
  Főleg azon járattam pici agyamat, hogy hogyan válhat ördögien gonosszá egy olyan dolgos kultúnép mint a német. Ez borzasztóan érdekelt.
  De nem volt kinek feltenni a kérdéseimet. Amióta szélesebb hozzáférése van az embernek a igazi történésekhez, bizony már azt sem hiszem el a hivatalos történészeknek, ha kérdeznek.

  Kedvelés

 2. Hasonló helyzetben voltam. lső olvasmányom volt a varsói Gettó című könyv. Aztán már jól tudtam németül , később angolul és kinyílt a világ. Elsősorban a zsidó szerzők, zsidó töténészek műveit olvastam. Elborzadtam, amikor olvastam a saját fenntartásaikat és cáfolatukat: mind a második vh idején a saját sorstársaik elárulásával, mind un.Izrael állam létrehozásával kapcsolatban. Elborzasztott és elborzaszt, ahogy a saját ” másként gondolkodóikkkal ” bánnak. Ezért én is egyetértek azzal, szörnyű egyetlen ember megölése, erőszakos halála, de még szörnyűbb az “un. arányos áldozat” -ul dobás saját sorstársak által, legyen az bármely -izmus nevében.

  Kedvelés

 3. Gyermekkori olvasmányaim után jóval, jutottam el Auschwitzba. Az ott látottak óta nem hiszem az egész holokamut.

  A Bibliában Isten mindig büntetgeti zsidait a vétkeikért – ezért a hazugságiparért mikor fognak lakolni?

  Kedvelés

  1. Kedves Irma vagy Judit (nem tudom, melyiket használja)!

   Az isteni időszámítás nem azonos a mienkkel. Ézsaiás könyvében jelenti ki:

   “Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim – így szól az Úr.
   Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.” (Ézs 55:8-9)

   Hogy kit, mikor és hogyan büntet, nem tudhatjuk, de mint hívő és sokat megélt ember mondom Önnek, mindig időben teszi! Édesapám, aki szintén komoly hívő ember volt, mondta: “Nekem nincsenek ellenségeim, mert akik tényleg azok voltak, meghaltak.” – és tényleg így volt. Az Ő temetésére több mint ezer ember jött el, mert szerették.

   Bízzuk a Mindenhatóra az ítélkezést, az nem a mi dolgunk! Ő soha nem téved és soha nem késik!

   Szeretettel: Czakó István

   Kedvelés

 4. Az én gyerekkoromban eléggé visszafogottan beszéltek csak a
  Holokausztról. Kétféle zsidó volt: amelyik valamilyen csoda folytán megmenekült a koncentrációs tábortól, a másik, amelyik fotelből, moszkvai karosszékből nézte végig a történteket. Szegény Gyuri bácsi, Faludy György, túlélte a deportálást, hazajött, egyenesen Recskre vitték (ítélet nélkül)
  —————————————————————————–
  Holokauszt volt. Hogy mennyi volt az áldozat, ezt nem lehet
  megállapítani. Ez egy hülye fixa-idea, tagadni.
  Tessék elmenni Auschwitz mellé, Birkenauba, (Brzezinka)
  ott volt a koncentrált borzalom, és még sok helyütt, de mindenki csak Auschwitzról beszél
  Soha SOA!

  Kedvelés

 5. Az is lehet egy ember bújt az álca mögé más ember bőrébe…azért, hogy mentse magát, vagy más célból!

  Lehet,tán csak azért mentse a bőrét…./A súlyosbító körülmény a Nobel-békedíj, de ha hazug és más nevével ékeskedik, azonnal derüljön ki!!!/
  “Egy lopott Nobel-díjazott személyazonosságának története” ..hát ő az a Lázár Wiesel, aki A-7713-as számmal volt a rabtársam,…aki magyarul nem is tudott, az angolt is erős francia akcentussal beszéli.”…
  Bizony az I-“gazság”…miben manapság részesülünk egyre gyakrabban hazugság.

  “Én, a nyíregyházi fiú visszatértem, és elmondom az igazságot” – mondta az a férfi, akinek célja bizonyítani, hogy a Nobel-békadíjas holocaust túlélő a holocaustról csak hírből hallott. ”
  Valahogy elhiszem!

  Kedvelés

 6. A gond nem az, hogy volt-e népirtás, volt! A gond az, hogy az egészet felnagyították, és világvallássá akarják tenni.
  Holokauszt múzeumok, konferenciák nyílnak szerte a világon, és a kárpótlások soha sem fognak véget érni!!
  Kérdem éN. Ha a magyarságnak meg kellett békélni Moháccsal, a Donnal, és Trianonnal, akkor a zsidóság miért nem békül meg a múlttal???
  Miért folyik a még 2009-ben is a csapból is holokauszt propaganda?
  Számtalan népirtás volt a történelemben, pont a zsidók irtották a népeket nagyon az ókor óta, de egyikből sem lett új, kötelező vallás, és milliárdos üzlet!!
  És még ma is kollektív bűnösnek tekint bennünket a zsidóság, pedig sokunk nem is élt akkor még, és Horthy által mi védtük legjobban a zsidókat az elhurcolástól.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.