Ismeretlen eredetű vegyszerfelhő péntek éjjel

ISMERETLEN EREDETŰ VEGYSZERFELHŐ PÉNTEK ÉJJEL, – KÖZÉP MAGYARORSZÁG TÉRSÉGÉBEN

Az alábbi írás nem akar más lenni, mint az ami; tudósítás egy egyenlőre még megmagyarázhatatlan jelenségről, – melyet 2009. december 11 -ről 12-re virradóra 23.30. és 01.00. óra között tapasztaltunk, a közép magyarországi Pilis város, több pontján.

23.30. órakor észleltük először ezt a bizonyos vegyszerszagot, a település központjának közelében. Fel is vetődött egy pillanatra, hogy olyan szag van itt, mintha, valaki permetezett volna.

Ám ezt a bizonyos szagot, ezek után még több helyen és több időben is éreztük, a település több pontján, s akkor figyeltünk föl rá igazán. A jól kivehető szag, több ponton is terjengett.

Ismételten felvetődött a kérdés, hogy mi lehet ez?

A szag kifejezetten a szőlőpermetező szerre emlékeztetett, – kissé kesernyés, kissé szúrós, – de semmi esetre sem olyan erős, hogy azonnali komoly tüneteket okozzon. A töménysége viszont elérte azt a szintet, hogyha az ember huzamosabb időt tölt a szabadban, akkor meglehetősen ingerelve a nyálkahártyát, – nyálbőséget okozzon, keserű ízzel, – amitől folyamatosan köpni kell.

A szagfelhő kiterjedése eléggé nagy lehetett, 9-10 négyzetkilométer.

A szagfelhő a település irányába a folyamatos keleti légáramlással érkezett, arról, amerről többek között Joáv Blum földjei is megtalálhatók, a település keleti határában.

A fent leírt jelenséggel kapcsolatban több kérdés is merült fel bennünk:

1. Tudomásunk szerint sem a környéken, sem az egész régióban nem található egyetlen vegyiüzem sem.

2. A szag egyáltalán nem hasonlítható össze, a szintén a település keleti szélén található csatornázási hulladékot feldolgozó üzem szagával, mivel világosan érezhetően vegyi és nem biológiai eredetű volt.

3. Felvetődhet a permetezés kérdése; viszont december közepén, a péntek éjjeli esős, nyirkos, hideg időben, – felettébb valószínűtlen, – hogy valaki permetezzen, – ráadásul egy akkora kiterjedésű területet, mely a település keleti és déli részeiben is folyamatos szagjelenséget okoz.

4. Ha tehát az első három lehetőséget kizárjuk, – akkor viszont arra kell gondolnunk, – hogy ennek a furcsa, nyálkahártyát ingerő szagnak a terjedése, – szándékosan előidézett jelenség.

És ez az, amit nagyon szeretnénk megcáfolni, – ám, hogy sikerül, ebben egyáltalán nem vagyunk biztosak. Reggelre, ennek a furcsa jelenségnek, feltehetően nyoma sem lesz.

(Fort András – Szabad Riport tudósító Iroda)

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Ismeretlen eredetű vegyszerfelhő péntek éjjel” című bejegyzésnél

  1. Több ilyen jellegű írás elolvasása és végiggondolása után óhatatlanul felmerül az emberben, mennyi lehet nekik a valóságtartalmuk. Ugyanis, ha az efféle permetezéseket ellenünk, mondjuk az egészségünk rombolására használják, netán a ritkításunkat szolgálják, akkor arra egyszerűbb és olcsóbb módszerek is léteznek.
    (Bár ebben a nagy világfertőben, ezt a permetezést sem lehet teljességgel kizárni. Sajnos)

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.