Olvasónktól: Nem tetszik a nép az elitnek, le akarja cserélni….

Szürke hír a médiában szeptember közepén. Magyarország 60 millió eurós (16-17 milliárd forint) hitelt nyújt Vietnamnak. Visszhang alig, pedig igencsak figyelemre méltó tények húzódnak a megállapodás mögött.

Az IMF lélegeztető gépén lévő, Bajnai doktor által szigorú „fogyókúrára” ítélt magyar még halálában is segít másokon: „Veled vagyunk, Vietnam!” Elvégre is, nálunk nagyobb a gazdaság fejlődésének változása, az már lényegtelen hogy a változás előjele nálunk negatív.

A 18 évre, kamatmentesen adott kölcsönből („tovább passzoltuk az előnytelen kamatokra felvett IMF hitelt!!!”) egy onkológiai centrum épülhet. Jó üzlet ez, mondják, hiszen az összeg felének ellenértékeként magyar (értsd: Magyarországi kapcsolatokkal rendelkező off-shore? ) cégek fognak beszállítani.

Érdekes az onkológia területe is, hiszen nemzetközi statisztikák szerint Vietnámban egyáltalán nem vezető halálok a daganatos megbetegedés, nincs benn az első tízben.

Ha Magyarországot vesszük ez nem feltétlen mondható el. Ki tudja vetekszik e a ténylegesen H1N1-következtében eddig összesen elhunytak száma, a daganatos betegségek heti elhalálozásával?

Természetesen az érintettek számára teljesen mindegy melyik betegség okozza vesztüket, ők olyan egészségügyet szeretnének, ami mindenki számára támogatást nyújt, s remélik, hogy nem a már bezárt és bezárásra váró magyar kórházak felszerelései kerülnek Vietnámba.

Talán azt is kevesen tudják, hogy a magyar kórházak felszereltségéhez jelentős mértékben járulnak hozzá, az adott esetben súlyosan beteg magyar gyerekek nevében a lakosságtól pénzadományokat gyűjtő alapítványok.

Betekintve a külföldi hírekbe is, a magyar vezetés és a kommunista vezetésű Vietnám között úgy tűnik sokszintűek, gyümölcsözőek a kapcsolatok. A fenti megállapodás sem csak úgy a levegőből pattant ki, hosszú előkészítő munka eredménye, mely egészen a legfelsőbb szinteken zajlik. Sólyom László, Szili Katalin is részese volt az országok közötti találkozóknak 2008-ban, ahol a felek a két ország összefonódásának szükségességét hangsúlyozták többek között, a törvényalkotás, az egészségügy, a turizmus, az energiaszektor területén, melyet egy 35 millió eurós támogatással is nyomatékosítottak.

(Sajnos, tisztelt magyar gazdák, a magyar élelmiszerekről nem esik szó, és Orbán Viktor által bejelentett, a magyar energiaszektort érintő modernizációs és függetlenségi álmok is előbb látszanak megvalósulni a távol keleti országban, mint itthon.)

Természetesen fontos résztvevője a kapcsolatok fejlődésének Bajnai Gordon is, aki a hírek szerint további találkozókon vesz részt 2009 decemberében és 2010-ben a két ország diplomáciai kapcsolat felvételének 60. évfordulóján.

Nos, ezért nincsenek még mindig előrehozott választások Magyarországon. A magyar kormánynak még fontos feladatai vannak más országok fejlődésének elindításában és természetesen a jövő üzleteit sem lehet félbe hagyni.

A megállapodásoknak mellékleteik is vannak, köztük egy feltűnően érdekes.

Miszerint kölcsönös segítségnyújtási és együttműködési megállapodás van érvényben a két ország között migrációs és állampolgársági ügyekben. Mi magyarok megkaptuk már ebben az országban, hogyha nem tetszik, el lehet menni, de aligha képzelhető el, hogy azok a honfitársaink, akik megfogadták e „tanácsot”, Vietnám felé veszik az irányt. Talán sokak számára ismert, hogy a Magyarország területénél durván 3-szor nagyobb Vietnámban kb. 85 millió lakos él, és velünk ellentétben náluk nem a népesség fogyás a probléma, hanem éppen annak ellenkezője. Talán még arra is sokan emlékeznek, hogy 2007 elején kikerültek bizonyos dokumentumok, melyek szerint egyes magyar minisztériumok arról értekeznek, hogyan lehetne, egy meg nem nevezett ázsiai országból, milliós nagyságrendben embereket telepíteni Magyarországra.

egy olvasó

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Olvasónktól: Nem tetszik a nép az elitnek, le akarja cserélni….” című bejegyzésnél

  1. Bajnai, Orbán, meg a többi hazapusztító installálja inkább magát a pokolba.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.