A Gárda nem egy spontán összeverődött tüntető tömeg

Fotó: Szent Korona Rádió

A leírtak nem többek, mint egy résztvevő élményei. Ahány ember, annyiféle kép marad meg bennünk örökre a bolsevik-liberális hazaárulóknak köszönhető szomorú, szégyenletes napra való megemlékezésről. Mi gárdisták, a megszokottól kissé eltérő öltözékben, a gyakorlatokon használt terepszínű gyakorlónadrágban, fekete bakancsban, a télen használatos fekete kabátunkban, s a fekete barettsapkánkban jelentünk meg az eseményen.

Amikor én bajtársaimmal megérkeztem, az egyik bebocsátó kordonhoz, megálltam az ott posztoló rendőrök előtt, s hangos adjon az Isten-el köszöntem nekik. Gondolkodás nélkül jött tőlük a válasz: Szebb jövőt.

Na? Minek nézek ki? Csak nem gárdistának? – kérdeztem tőlük, s az egyik rövid szünet után válaszolt:” Embernek”

Hát igen, a gárdista is ember mondtam, miközben szóltak a bajtársaim, hogy ne kötekedjek velük. Tovább mentünk. Nem kötekedtem, miképp a rendőrök sem velünk. Így is lenne ez rendjén.

Megható volt a megemlékezés, bár nem volt jelentős számú a közönség, mert hát a rendőrök nem mindig így viselkedtek az utóbbi években. Talán ezer-ezerkétszáz ember énekelte nemzeti imáinkat, s hallgatta a szónokokat kitartó figyelemmel, megértéssel. Mégis, akár jelentősnek is mondható a megjelentek száma, ha arra gondolunk, hogy a nemzetgyűlölő cionista, szocionista csürhe nagy garral beharangozott megmozdulásain, jó ha negyven-ötven agymosott mutáns megjelenik. A rendőri készültséget mégis e nevetséges hőbörgő “baloldaliak” támadásának lehetősége miatt rendelték el a fősünök. Megmosolyogni való sületlenség.

A csapatzászlót tartva, nemzettestvéreim hol szomorú, hol lelkes, olykor mosolygó arcát figyelve, hallgattam a beszédeket, s büszkén figyeltem főkapitányunkat, amikor határozott, tudatos, bátor vezérként lépett fel az emelvényre s a rá vigyázó csendőrök között hatásos szónoklatát elmondta. Arra gondoltam, hogy mi, gárdisták, mind egy szálig ugyanígy érezve, gondolkodva, bátran és büszkén állunk mellette, s követjük őt bármikor, bárhová a harcban, amit elkezdtünk, s aminek a döntő része talán még előttünk áll.

A megemlékezés békésen befejeződött, s a Gárda ismét kenyeret osztott. Jelképes gesztus ez. A szereteté, a barátságé, a hazaszereteté, de sokaknak sajnos még a gyakorlatban is komoly segítség a kiló kenyér, hiszen nagyon nehéz sorsú testvéreink is élnek körülöttünk. Megható volt látni a kinyújtott kezeket, ahogy megfogták, s magukhoz ölelték a gárdapajzsos címkével ellátott cipókat s elindultak vele hazafelé.

Ekkor jött egy futár, s riasztotta a gárdistákat, hogy a főkapitányunkat körbefogták a rendőrök. Pillanatok alatt ott volt a helyszínen egy századnyi gárdista, s a szakasznyi rendőr kiszolgáltatott helyzetben szorult a fal mellé. Közben a csendőrök gyűrűjében főkapitányunk biztonságos helyre távozott. A gárdisták gyors, határozott rohama félelemkeltő lehetett, mert látszott a falhoz lapult sünök arcán a rettegés. Mire az erősítésük megérkezett már visszavonulási parancsot kaptunk. Nem is értem mit képzeltek a sünök. Hogyan is gondolhatták, hogy csak úgy el lehet vinni közülünk a főkapitányunkat.

Mindenesetre tanulságos a számukra ez a kudarc. Talán csak megértik egyszer, hogy a Gárda nem egy spontán összeverődött tüntető tömeg, hanem egy szervezett, fegyelmezett és jelentős erő, amelyik ha parancsot kap, legyen az bármi, azt kőkeményen, pontosan és eredményesen végrehajtja.

Hát ezek voltak az én élményeim, és ez a véleményem alakult ki az átéltek után.

Vass István

gárdista

Nemzeti InternetFigyelő

10 című bejegyzés “A Gárda nem egy spontán összeverődött tüntető tömeg” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Vass István gárdista úr akarva-akaratlanul is leleplezi a betiltott szervezet embereit… “Nem egy spontán összeverődött tömeg, hanem egy szervezett, fegyelmezett és jelentős erő, amely ha parancsot kap…” – írja. (Ha spontán összeverődött tömeg lenne, akkor nem követnének el törvénytelenséget – viszont éppen a szervezettség és a parancsra történő mozgás, cselekmény az, amely miatt büntetik őket!!!)
  Az már erősen kétségbe vonható, hogy a parancsokat eredményesen végrehajtják…

  Kedvelés

  1. Na persze lehet ragozni, a lényeg, hogy nem a legyek dolga betíltani vagy engedélyezni bármit is, itt a zsidó neve csak kuss vagy takarodj innét, ez itt magyarország nem judeókazária, én sem megyek judeába betiltani mondjuk blankolást mert közöm?

   Kedvelés

  2. Egyetlen mondatot szeretnék mondani: Éljen a Gárda! No, nem az “Ifjú”, amelynek Qrcsány volt a tagja, hanem az ÚJ Magyar!
   Egy 70 éves vénember!

   Kedvelés

 2. Bruzsának! Mintha fordítva gondolkodnál. A spontán tömeg akármelyik irányban befolyásolható, provokátorok és egyéb lézengők is vegyülhetnek, bűnözők is a tömegben. A spontán tömeg tehát inkább követhet el törvénytelenséget, mint a parancsra mozduló, szervezett közösség, amelynek tagjai esküt tettek, s külső megjelenésükkel is könnyítik az azonosítást. Bár nem emlékszem, hogy valamely cselekedetük, megmozdulásuk törvénytelen lett volna. Vagy volt ilyen?

  Kedvelés

 3. Fiam, te ezzel a véleménnyel vagy szerény értelmi képességű vagy – vagy pedig provokátor… Ilyen véleményt normális ember nem ír le.
  (Nálad jóval értelmesebb és bátrabb értékes zsidó emberek az életüket adták a magyar szabadságért 1945 és 1990 között, a szabadságharc napjaiban – ilyen mocskos gondolatot már csak az ő emlékük miatt sem illendő leírni…)
  Éppen az ilyen csökkent érteli képességű lények miatt támadják a nemzeti oldalt – jogosan.

  Kedvelés

 4. “Bruzsa Úr” A felsőbbrendűséget el lehetne felejteni,mert ahogy,és amint “reagált” a hozzászólásokhoz,az Önt minősiti,és egyben megmutatja a “hovatartozását” is. A Magyar Ember toleráns,de csak egy ideig!!!És itt a vége.

  Kedvelés

 5. Csak azt nem értem mit keresnek ebben az országban ezek a férgek miért nem takarodnak haza.Ez a föld a miénk és az is marad ha tetszik ha nem!!!

  Kedvelés

 6. Mihály! Aggódsz a nemzeti oldal miatt? De kik is azok akik támadják? Csak nem a tiedfajta haragosan szenvedők? De amit írtál az kevés lesz a megbízóidnak. Több gyülöletet, pontos dátumokat, igazi károkat kell okozni. Képes vagy rá?

  Kedvelés

 7. Én pedig azt nem értem, hogy ezek a “Misi”-férgek mit keresnek ezen a földön, miért nem takarodnak a fajgyűlölő, náci gondolkodásukkal oda, ahol tömegek állnak az ilyen patkányok mögött.

  Kedvelés

 8. … nagy kár, hogy csak most 2009.december 20-án értem ide
  19:26 -órakor… mert nem születhetett volna bírói ítélet /zsidó/

  … magyar ítélet született volna… tettem volna érte .. és fogok is
  ezt követően…

  Kedves Bruzsa Mihály!

  Kezdtem volna a megszólítást jó úriember módórával, de nem érdemled meg, hitvány ember formákkal csak így lehet beszélni:

  … ide figyelj te áll nevű, nevet lopott bruzsa mihály – a kis betű szándékos, a zsidó formádat hoztad, azért nem zsidókat írtam mert felfogásbeli különbség van köztük, az olyanok mint te már régen nem lesznek drága szeretett hazám földjén – amikor én – illetve a szeretet igéje uralja az egész földet, de az is lehet, hogy a földben nyugszol, vagy megölnek vagy természetes halállal vonod ki magad a forgalomból.

  A hazug világod nagybetűvel írom, hogy jobban rögződjön

  ELCSESZTE – elcseszte de végzetesen tervét. hogy ki vagyok én: ha beírod a googléba a keresőbe spartakusz vagy kiss lászló sokat megtudhatsz rólam az írásaimból, minden hol ott vagyok – ha még fenn van…

  A GÁRDA PEDIG ÉL! ha tetszik ha nem…

  most többet nem írok mert még elragadtatom magam és csúnyákat írok… ÉN ITTHON VAGYOK ÉS 10 MILLIÓAN VAGYUNK – TI … punktum….

  szeretettel: spartakusz…
  ui: és ha nem húztok el drága hazámból, a politikai foglyokat nem engeditek szabadon, nem csak ötöt – mindet,
  és hitemben tovább gyalázol, …… el kezdem számolni …
  hány db. zsinagógátok van itt MAGYARORSZÁGON

  hidd el megteszem, NE VÁRD KI….

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.