Hallatlan! Szabálysértési eljárás “Adjon az Isten!” köszöntés és “Új Magyar Gárda” feliratú koszorú elhelyezése miatt

Határtalan a diktatúra - Bertha Szilvia ellen eljárást indítottak

2009. november 29-én 15.00-kor, a Jobbik Gödöllői Szervezete adventi kereszt-állítási ünnepséget tartott a máriabesnyői bazilikánál, magánterületen.

A keresztállítási ünnepségen körülbelül 160-170 fő vett részt, köztük több tucat nemzeti érzelmű egyesület, többek között a Jobbik több Pest megyei szervezete, az Új Magyar Gárda Zrínyi századának egyik szakasza, a Történelmi Vitézi Rend, a HVIM, a Szkíta Motoros Egyesület, a Magyarok Világszövetsége Veresegyházi Szervezete, a Mogyoródi Nőegylet, a szadai Dobogó Baranta Csoport.

A rendezvény kezdete előtt három civil autó érkezett rendőrökkel, valamint az ünnepség helyszínével szemközt a rendőrség kamerát állított föl, majd felvételt is készített a rendezvényről, annak ellenére, hogy az magánterületen zajlott. Négy civil ruhás rendőr a kereszt mögötti területen helyezkedett el.

Fontos itt megemlíteni, hogy a rendezvény előtt több egyeztetés is volt a rendőrség és a helyi Jobbik között, amikor megállapodtak a rendezvény lebonyolításával kapcsolatban. A rendőrség kikötötte, hogy az Új Magyar Gárda nem viselheti egyenruháját és nem vonulhat alakzatban. Az Új Magyar Gárda itt megjelent szakasza ezeknek a kikötéseknek eleget is tett.

A történelmi egyházak részéről Simon Miklós nyugalmazott római katolikus plébános és Koncz Zoltán református lelkipásztor áldotta meg a keresztet. Koncz Zoltán lelkipásztor hangsúlyozta, hogy az ország jelenlegi vezetői, akik eladják országunkat, nem követik az „Isten, Haza, Család” hármasságát, mely minden nemzetben gondolkodó keresztény, keresztyén embernek követendő.

A Gödöllői Jobbik részéről Ö. Kovács Márton mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy ezekben az időkben, amikor emberi jogainkat és nemzeti öntudatunkat lábbal tiporják, fontos, hogy azok, akiknek számít a nemzet lelki megújulása, tegyék félre az ellenségeskedést és álljanak ki együtt egy szebb jövőért.

Bertha Szilvia, a Jobbik Pest megyei 4. számú országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban különösen fontos az ünnep keresztény és emberi értékeire koncentrálni. Ellen kellene állnunk a globalizált világ ámításainak. Kiemelte a család összetartásának fontosságát, amely alapja lehet egy öntudatában erős nemzet létrejöttének.

A rendezvény végén Dr. vitéz Bucsy László szólította föl a jelen lévő civil szervezeteket a nemzeti egységet kifejező nemzeti színű szalag elhelyezésére. A Történelmi Vitézi Rend helyi vezetője örömét fejezte ki, hogy a 2004. december 5-i népszavazás után Gödöllőn ismét létrejött a nemzeti összefogás a Jobbik keresztállítási ünnepségén.

A keresztállítási ünnepségen közreműködött Bucsyné Prém Katalin, aki történelmi és egyházi dalainkkal színesítette a rendezvényt, valamint Huszka Judit versmondó.

A méltóságteljesen lezajlott ünnepség a kereszt tövében történő gyertyagyújtással zárult.

A politikai rendőrségként működtetett, kivezényelt hatóság azonban hibát talált, ugyanis a rendezvényen a szónokok szájából többször elhangzott az „Adjon az Isten szebb jövőt!” köszöntés, ami a sajátos, tehát nem jogállami rendőrségi értelmezés szerint szabálysértési eljárást von maga után. A helyszínen jelen volt Dr. Seres Krisztina, a Jobbik Jogsegély-szolgálatának jogvédnője, aki a rendőrség képviselői előtt kifogásolta azt az eljárást, amit az Új Magyar Gárda egyik szalagot elhelyező tagja és a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje ellen indítottak.

A rendőrök Bertha Szilvia adatait a férje és három gyermeke jelenlétében vették föl, nem törődve a jogvédő kifogásaival.

A rendőrség intézkedés több szempontból kifogásolható:

1. a rendezvény magánterületen zajlott
2. a magánterületen történő ünnepségről a rendőrség felvételt készített
3. a magánterületen elhangzott beszédek alapján indítottak eljárást két személy ellen
4, a rendőrséggel való egyeztetés során nem hívták fel a helyi Jobbik képviselőinek figyelmét arra, hogy az „Adjon az Isten- Szebb Jövőt” köszöntés tilos lenne.
5. Bertha Szilvia nem tagja az Új Magyar Gárdának
Ezúton szeretnénk támogatásunkról biztosítani Szilvit és a gárdistákat is. A Jobbikban egyre inkább elterjedő mondatot üzenjük nekik: „Minden támadás minket erősít!”

Ö. Kovács Márton
Jobbik Gödöllői Szervezete

Nemzeti InternetFigyelő

14 című bejegyzés “Hallatlan! Szabálysértési eljárás “Adjon az Isten!” köszöntés és “Új Magyar Gárda” feliratú koszorú elhelyezése miatt” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Sem a hazaárulókkal,sem a hazát árulókkal nem szabad barátkozni.Csak gratulálni lehet a bátorságért és határozottságért amit a gödöllőiek mutattak.
  Szebb jövőt adjon az Isten!!!

  Kedvelés

 2. Ismétlés a tudás anyja,igy hát mégegyszer:
  ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT !!!

  Kedvelés

 3. Drazsé, Bence, meg a többi főhülye, szarógalamb módjára piszkít mindenhova. Ezek a saját seggüket nem tudják megtalálni, nemhogy korrekt eredményeket felmutatni, a közvéleményt igencsak érdeklő bűnesetekben. Azért, hogy valami ténykedésüket is lássuk, kapva kapnak a bunkó és rettegő politikai elit parancsain, hogy a nemzeti jobboldal előre törését tűzzel-vassal meg kell akadályozni. A nemzet vissza akarja venni a hazáját ezektől a tolvaj hazaárulóktól, és a nemzet akarata erősebb minden tákolt törvényüknél. Ezek a férgek a legfőbb akarattal szemben pisálnak, de éppen ezért rövidesen be is fognak sz@rni. Drazsét már pelenkázzák. Adjon az Isten szebb jövőt! Éljen a Gárda! Éljen a Jobbik!!

  Kedvelés

 4. Ez megint -és még mindig-a patkányok támadása!!!
  Sarokba vannak szoritva és támadnak,mert ez kell az életbenmaradásukhoz! Át kell végre venni a patkányirtók szerepét,amig nem késő.
  IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK!!!
  És csakazértis!!!:Adjon az Isten Szebb Jövőt!!! Minden igaz Magyarnak!!(a férgese eltakarodhat,amig nem késő)

  Kedvelés

 5. Ha jól emlékszem éppen ezekben a napokban volt olvasható, hogy “a kettős kereszt a Jobbik pártszimboluma”… Ebből következően adventi kettős kereszt állításról beszélni álságos magatartás – a vallásos meggyőződésből fakadó cselekedet és egy szélsőséges, rasszista párt összekapcsolása erkölcstelen dolog.
  Jó lenne nem elfelejteni, hogy a cigányság soraiban a kereszténység, a katolicizmus számarányában talán még a magyar nemzetiségűeknél is erősebb. Hogyan egyezteti a Jobbik és a többi rasszista csoportosulás ezt a figyelmen kivűl nem hagyható körülményt a keresztényi szellemiséggel is összeegyeztethetetlen rasszizmussal, xenofóbiával?

  Kedvelés

  1. A Jobbik Csányi Alapszervezete december 10-i kettőskereszt állítás bejelentése után a kereszt majdani helyére leszúrt 7 oszlopot, a 7 vezér nevével díszítve.

   A mai napon az alapszervezeti tagok arra ébredtek, hogy az oszlopokat kivágták, és a faluban több helyre is elhelyezték, többek között a polgármesteri hivatal elé. Tudni kell, hogy az oszlopok egy magánterületen voltak. A magánterület tulajdonosa az eset kapcsán feljelentést tett.

   A délelőtti órákban a rendőrség is a polgármesteri hivatal elé érkezett, majd később több cigány lakos is megjelent. A cigányok között volt pár hangadó, akik úgy gondolták, hogy fölösleges a kereszt, csak “provokáció” a cigányokkal szemben. Több cigány azt hangsúlyozta, hogy ez egy “párt-jelkép”. Fenyegetések is érkeztek, nem kis számban. Szerencsére semmiféle atrocitás nem történt.

   (barikád)

   Vajon honnan vették a cigányok azt, hogy pártjelkép a kettős kereszt: Kinek fáj a kettős kereszt Leányfalun? – Reiner Péter válaszával frissítve

   Kedvelés

  2. 1930 körül kiadott, csendőröknek szánt oktatókönyvecskéből olvasható a cigányokról

   Az őket környező más nemzetiségekbe beolvadni nem voltak képesek. Mindenütt hasonló foglalkozást űznek: jóslás, kártyavetés, kovács, üstfoltozás, lókereskedés, zenélés és lopás a szakmájuk.
   Ami a jellemüket illeti, lusták, bosszúállók, kegyetlenek; arcátlanul hazudnak, mert szégyenérzetük hiányzik és gyávák. Ezek a tulajdonságaik belügyi szempontból annyiban fontosak, hogy merész bűntettekre nem képesek, áldozatukat vagy alvás közben vagy orvul támadják meg, vagy e célra mérget használnak. A veszéllyel járó bűneseteket inkább mellőzik. Gyávasága folytán csak oly cselekményekre vetemedik, melynek végrehajtásához szembeszállás, nagyobb nehézség nem szükséges.
   A cigány nem vallásos, ha azt mutatja, úgy csak félelemből teszi, mert Istenben egy felső hatalmat lát, egy szellemet, kitől fél, retteg, s ez a szellemfélelem képezi az igazi cigány egész vallásosságát. Nem is csinál nagy különbséget Isten és Ördög között (Devel = Isten, beng = ördög). Számára mindkettő földöntúli hatalom, melyek jót és rosszat egyformán tehetnek vele.
   Jó tulajdonsága a cigánynak nincs, ha olykor ennek ellenkezőjét véljük is észlelni, úgy az csak színlelt. Hogy a névjelöléssel járó hátrányokat valahogy kijátsszák, a cigányok előneveinek száma igen kevés. Majdnem minden cigány Horváth, Karika, Sárközi, Kolompár, Balogh előnevet visel, s így vajmi nehéz pusztán ennek alapján a személyazonosság megállapítása.

   Kedvelés

 6. Sajnos a cion kommunisták még most is hülyítik az embereket!A sok tudatlan akikből van itt is bőven,meg azt nem tudja ,hogy a kettős kereszt az Ősi Magyar kereszt!!
  Csak ugatnak feleslegesen!
  Valóban kellene már egy jó patkány irtást véghez vinni a Hazánkban

  Kedvelés

 7. Ez “természetes”: kettős kereszt ügyében egy zsidó válaszol… – Egyébként a kereszténység jelképe NEM a kettős kereszt (az a magyar állam címerének része). Bölcsebb lenne a két dolgot – fogalmat – nem összekeverni.
  A Tisztelt Admin ügyesen megkerülte az alaptémát: tudniillik, hogy a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe előtt – a szeretet jegyében – miért nem képesek legalább négy hétre szüneteltetni a fékezhetetlen gyűlöletüket?
  Melyik keresztény egyházban, gyülekezetben tanítják gyűlöletre a híveket?
  Ezzel a magatartással, úgy vélem, a Jobbik az eddigieknél is több ellenséget szerez magának…

  Kedvelés

  1. Bognár úr!

   Nem értjük, hogy ön valójában ebben a válaszában mit akart mondani. Azt sem értjük, hogy milyen gyűlöletről beszél, hiszen, ha csak egy eseményt tudna mondani, ahol ilyen gyűlölet megtestesült, az is sok lenne. De Ön ilyet nem tud.

   Viszont olvasni sem tud, hiszen amit válaszként szántunk önnek, az egy hír volt, ami tény. Csak csendben megjegyezzük, hogy mi magyarok csupán állítjuk a kereszteket, azokat mások megrongálják, szétfűrészelik, majd mi újra felállítjuk azokat (legutóbb Pomázon).

   Vagy éppen nem hagynak minket keresztet állítani, mert vannak, akiket zavar a kereszt. Kiket zavar a kereszt, még akkor is ha kettős? Önt zavarja? Ha zavarja miért? A menóra nem zavarja? Ha nem zavarja, miért nem?

   Kedvelés

   1. Engem nem zavar a kettős kereszt. A zsidó és cigány jelképek sem. Minden embertársam vallását tiszteletben tartom. Nem gúnyolom, nem gyülölködök egyetlen népcsoport ellen sem – mert Istenhívő ember vagyok. – És ahogy a kommunisták pártjába nem léptem be 1945-1990 között, úgy (hasonló okokból) a Jobbik Magyarországért Mozgalomba se fogok. Úgy hiszem, ebben a hazában százezrek gondolkodnak hasonló módon.
    Nem kell kettős kereszteket állítani egyetlen pártnak sem az adventi hetekben – az egész évben szükséges Jézus Krisztushoz méltó életet élni és európaiként, keresztényként viselkedni.
    Meglátásom szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak (hasonlóan a többi szélsőséges csoporthoz) nincs jelene és jövője sincs.

    Kedvelés

 8. Bodnár Miklós Úr!
  Mivel a szüleim neveltek,és ezáltal “jólneveltté váltam”, Úr-nak szólitom Önt,pedig szivem szerint egészen máshogy szólitottam volna meg,de mint emlitettem a jólneveltségem nem engedi meg! Ennyit az Ön megszólitásáról.
  Amiért most ismét klaviaturát ragadtam az nem más,mint az Ön tudatlansága,és badarsága,amit leirt.
  Nem voltam rest,ezért visszanéztem az oldalon megjelentetett cikkeket,és a következő “hozzászólókra”,mint ahogy Önre is egy nagyon igaz régi Magyar közmondást: ajánlanék figyelmükbe : “Bölcsebbek lettek volna,ha hozzá sem szóltak volna”
  Zavarkó Mihály, Dobai Miklós, Baló György, Fedrid Gábor, Székely Csaba, Dobszai Károly, Borbély Kati, Kutasi József, Szilasi Lajos, Túri Gáborné, Szabó Imre,és természetesen Ön Bodnár Miklós.
  Csak egy pár cikket néztem meg,de ezen uraknak,és hölgyeknek ajánlom elolvasásra,és gondolkodásra a következő cikket : “A civilek indulhatnak,de a fasiszták nem” .A hozzászólók közül ajánlanám Dohán Mihály Úrét,mert “csak ” tanulni lehet belőle.
  De vannak még olyan cikkek,és hozzászólások,amiből szintén tanulni lehet.Pl Czakó Úr,Iványi Úr,és még sorolhatnám,de csak el kell olvasni!!!
  Tessék már tudomásul venni,hogy csak az Magyar aki szivében is az!!!
  Amennyiben a mi hozzászólásaink nem tettszenek Önöknek,el lehet menni más oldalra,nem kell itt “rontani a levegőt”

  Kedvelés

 9. És még valami Bodnár Úr!
  Ön irta: Ez természetes,kettőskereszt
  ügyében egy zsidó válaszol.
  Akkor most ki is gyűlölködik? Saját magát minősiti!!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.