“Hiszek abban, hogy ő megáldotta volna a keresztjeinket…” – egy egyszerű magyar ember nyílt levele Erdő Péternek

Bíboros úr!

Egyszerű magyar ember vagyok, ezért egyszerűen is fogalmazok: Ön kiverte nálam a biztosítékot a legutóbbi nyilatkozatával. Engedje meg, hogy idézzem:

Ezeknek a keresztállításoknak a tartalmával “semmiképpen nem tudunk azonosulni”- mondta ön. Éppen ezért “nagyon fontosnak tartjuk, hogy a karácsonyi előkészület, az adventi időszak méltó módon történjen, az egyháznak pedig megvannak a saját liturgikus előírásai és hagyományai a karácsony előkészítésére”.

Bíboros úr!

Advent idejére, egészen Vízkeresztig a Jobbik több éve hagyományosan kettőskereszteket állít a főbb közlekedési csomópontok és bevásárló központok közelében, hogy a bevásárlási lázban szenvedő emberek figyelmét felhívja az ünnep valódi értelmére. A Jobbik kötelességének tartja, hogy egyértelműen utaljon arra, hogy nem kell fölöslegesen szórni a pénzt a multinacionális cégek örömére, nem kell bedőlni a bankok áruhiteles ajánlatainak, hogy utána az ember kínkeservesen évekig fizesse a hitelt, hanem szerényen is lehet ünnepelni, de mégis családias boldogságban! Mi ez, ha nem az igazi, keresztyén értékek tiszteletének jele?!

Jómagam nem vagyok katolikus, sem pedig templomba járó ember (eredetileg reformátusnak lettem keresztelve; saját meghatározásom szerint felekezeten kívüli istenhívő vagyok), így nem tudom hogy az ön egyházának papjai mit és hogyan prédikálnak így Advent idején; csak sejteni merem, hogy valami hasonlót, mint amire a Jobbik szeretné felhívni az emberek figyelmét…

Bíboros úr!

Ön, engem, magyarként is szemen köpött: számomra ugyanis a kettőskereszt nem csak az apostoli kereszt, hanem ősi írásunk GY betűje – ezt eGY-nek ejtjük, és saját jelentéssel is bír: “EGY AZ ISTEN!” – És ez ősibb, mint a kereszténység…

És azzal, amit ön mondott, az összes hívő magyar embert szembeköpte: légyen az keresztény, muszlim, zsidó.

Végezetül, engedje meg, hogy az utolsó, számomra és a magyarság jobbik felének hitelesnek mondható bíborosunktól idézzek; ezeket a ma is időszerű szavakat Mindszenty József bíboros, hercegprímás, Magyarország utolsó zászlósura mondta. Hiszek abban, hogy ő megáldotta volna a keresztjeinket…

“Ma nemcsak Magyarországról és a magyar katolicizmusról van szó, hanem az egész keresztény világról, a keresztény hitről és kultúráról. Mi, magyarok a történelem folyamán már máskor is voltunk abban a tragikus helyzetben, hogy – önmagunk időleges érdekeit félretéve – szolgáltuk az egyetemes kereszténység ügyét. Régen, amikor nemzetünk nagy és erős volt, fegyverrel teljesítette feladatát. Ma nem vagyunk függetlenek. Katonai erőnk sincs. Mégis helyt kell állnunk a kereszténység és az istentelen bolsevizmus harcában, hogy felriasszuk és figyelmeztessük az emberiséget a fenyegető veszélyre. Ez a mi történelmi helytállásunk értelme. És ez mindenképpen fontosabb annál, minthogy átmenetileg, rövid időre szóló, megalázó egyezkedések árán enyhítsünk valami keveset a saját sorsunkon.”

Jelen pillanatban ezt a feladatot Magyarországon egyedüli pártként a Jobbik Magyarországért Mozgalom vállalja fel, és azok a papok, lelkészek, egyszerű hívő emberek, akik fel merik vállalni magyarságukat.

Szégyellje magát, és kérje Isten bocsánatát!

Tóth István

Jobbik-tag és magyar ember

Nemzeti InternetFigyelő

6 című bejegyzés ““Hiszek abban, hogy ő megáldotta volna a keresztjeinket…” – egy egyszerű magyar ember nyílt levele Erdő Péternek” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Szomorú ez, hogy egy “magyar” bíboros, főpap, hasonlóképp cselekszik, mint tette azt Paskay László. Úgy látszik a bolsevik korszak mélyen beleette magát az egyházi és hitéletbe is!

  Kedvelés

 2. Biboros Úr! Erre nincs mit mondani,SZÉGYELJE NAGYON MAGÁT!!!Ezzel a “lépésével” alárulta a hitükben úgyis meggyengített hívőket.Erre nincs bocsánat,ez nem minősül “bocsánatos bűnnek”.
  Mivel az adventet éljük jelenleg,ezért nem részletezem,de én Hiszek Egy Istenben!!Hiszek Egy Hazában! Hiszek Egy Isteni Igazságban: HISZEK MAGYARORSZÁG FELTÁMADÁSÁBAN!!

  Kedvelés

 3. Bíboros Úr!

  Ön ezzel a kijelentéssel elvesztette a Magyar nép bizalmát!Önt nem tekintjük lelki pásztorunknak !
  Gondolom a menórákat megszenteli !!!

  Kedvelés

 4. Ez a féreg erdő péter nem keresztény. Egy beszivárgott zsidó patkány! A Jóisten büntesse meg az aljas dolgaiért! Mocskos zsidó féreg!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.