Kiss Róbert egyeztetésre hívja Benczét – válaszol-e vajon a főrendőr?

Kiss Róbert Gárdafőkapitány nyílt levele Bencze Józsefhez

Kiss Róbert
Kiss Róbert

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Először is engedje meg, hogy gratuláljak! A mai napon, azaz 2009. november 25-én a Legfőbb Ügyészséggel karöltve közölték, hogy a 2009. július 11-én közfelkiáltással létrejött Új Magyar Gárda Mozgalom és a 2009. július 15-én feloszlatott Magyar Gárda Egyesület gyakorlatilag ugyanúgy kezelendő.

Igazán örülök, hogy négy és fél hónap alatt idáig eljutottak. Noha jogi szakemberek szerint ez az álláspont nonszensz, hiszen az Alkotmány 63. §-ban rögzített egyesülési jogot indokolatlanul korlátozza. Ugyanakkor némi zavart okozhat az emberek fejében, hogy ezt az álláspontot visszamenőleges hatállyal is alkalmazni kívánja: emberek százai ellen indított eljárást egy olyan jogi álláspont alapján, mely csupán most került nyilvánosságra.

De térjünk vissza a „régi gárda” – „új gárda” kérdésre. Az Önök álláspontja, hogy azért jogellenes bármely, hangsúlyozom bármely cselekedetünk, legyen az megemlékezés, koszorúzás, árvízi védekezés, jégkár-elhárítás, karitatív tevékenység, véradás, stb. mert azt „régi gárda”-ként, azaz a társadalom számkivetettjeiként, szinte bűnözőként elkönyvelve tesszük. Megjegyzem, úgy is bánnak velünk, mint az anyagyilkosokkal: rendszeresen állig felfegyverzett „robotzsaruk” néznek velünk farkasszemet… De vajon mit szólnának az Ön kollegái, ha munkahelyüket jogfolytonosként emlegetnénk a az egykori ÁVH-val, vagy az Ön főnökét, a bonyhádi vegyészkísérletet perdöntő terrorbizonyítékként eladni kívánó minisztert például Rákosi Mátyással?

A gárdisták azonban ennél sokkal fegyelmezettebbek! Nem a szavak, hanem a tettek emberei alkotják ezt a remek közösséget, amely tisztességes családapákból és családanyákból, egyetemistákból és nyugdíjasokból, munkavállalókból és munkanélküliekből áll. Ha úgy tetszik, ők ugyanolyan közemberek, mint az Ön kollegái. Mi sem úri passzióból állunk díszsorfalat egy megemlékezésen, hanem nemzeti elkötelezettségből. Nem jókedvünkben, hanem bajtársiasságból megyünk megfenyegetett társunk házához megvédeni őt a fegyveresektől. Higgye el, lenne más dolgunk is. És Önök sem jókedvükben jönnek oda hozzánk „vegzálni” egy békés vasárnap délután, hanem – és ezt minden kollegája elismerte – „nagyon magasról” érkező parancsra. Nagyon jól tudjuk, hogy Kovács őrmester is szívesebben kirándulna családjával a Normafához, Szabó törzszászlós pedig az esküvőjére készül, mégis a menyasszonya keze helyett fegyvertelen gárdista lábát kell fogdosnia… Ismerjük a lelkiállapotukat: ebből már nekik is elegük van!

Fentiekre tekintettel egy javaslattal állnék elő: egy egyeztetésre hívnám Önt, ahol az álláspontokat közelítenénk. Keressünk egy közös időpontot, ami Önöknek és nekünk is megfelel és üljünk le egy – kivételesen higgadt hangvételű – beszélgetésre! Ez fontos lenne mind a mi, mind az Önök állományának, mind pedig az ország lakosságának. Az Önök ellenünk történő kivezényléseire fordított összegek ugyanis már-már olyan összegre rúgnak, hogy abból a bűnözés által legjobban sújtott települések rendőrőrseinek egy éves működését lehetne finanszírozni! Valóban úgy gondolja, hogy a gárdisták által az október 6-i megemlékezéseken lerakott koszorú megér ennyi kiadást az adófizető állampolgároknak?

Amennyiben Ön a nyugalom pártján áll, úgy megkeres minket, ha pedig nem, akkor az egész ország tudni fogja, hogy mi a kormányzat és az Ön célja… Válaszát várom!

2009. november 25.

Üdvözlettel

Kiss Róbert

Új Magyar Gárda Mozgalom

Országos Főkapitány

barikád.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Kiss Róbert egyeztetésre hívja Benczét – válaszol-e vajon a főrendőr?” című bejegyzésnél

  1. Ez igen!!!Főkapitány Úr! Nagyon korrekt,és szivetmelengető levél! Sajnos nem vagyok benne biztos,hogy egyáltalán válaszol a cimzett Önnek erre a levélre,mert ahhoz gerinc kellene,amivel nem nagyon rendelkezik az illető !!! Igenis egy államnak a rend fenntartásáért,az állampolgárok biztonságáért szüksége van FÜGGETLEN RENDŐRSÉG-re -ezt senki nem kérdőjelezi meg!!! A függetlenség viszont ma nem mondható el egy olyan rendőr főkapitányról,aki a HIR TV-ban,Echo Tv-ben (mást nem nézek!!) a nézők szemébe gátlástalanul,( vastagon izzadva a feltett kérdésektől- és ezt a smink sem tudja eltakarni!!!)- valótlaságokat állit,(kimeredt szemmel)és ezt egyértelműen “megrendelésre”teszi. Nagyon bizom benne,hogy eljön még az igazság órája,de azt ki kell várni,féllábon is!
    Kivánok az Új Magyar Gárdának és minden Vele együttérző Magyar Embernek Jó egészséget,kitartást,és Szebb Jövőt!!!

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.