Kinek fáj a kettős kereszt Leányfalun? – Reiner Péter válaszával frissítve

Sem a polgármester, sem a képviselőtestület nem járult hozzá a leányfalui Jobbik keresztállító missziójához

Kettős kereszt Fertőszentmiklóson. Hasonlót kívánt állítani a leányfalui Jobbik is, igaz, csak az adventi időszakra, azonban mind a leányfalui polgármester, mind az alpolgármester valamennyi képviselő egyetértésével, egy politikai párt megnyilvánulásának tekinti azt.

Az, hogy a polgármester a képviselőtestület egyhangú támogatásával elvetette a Jobbik Magyarországért Mozgalom Leányfalui Szervezetének kettős kereszt állítására vonatkozó kérelmét, az mindenképpen fáj a szervezet tagjainak, akik semmi mást nem kértek, csupán egy helyet a község területén, ahol saját költségükre kívántak keresztet állítani.

A Jobbik advent idején történő keresztállítási hagyományának fontos küldetése van. Ma, amikor a társadalom jelentősen elanyagiasodott, amikor a szeretet kifejezése sokak számára kézzelfogható anyagiakban testesül csupán meg, amikor a szeretet és a béke, az egymás iránt érzett tisztelet és az összetartozás fontossága karácsonykor is nagyon sok családban már csupán egy távoli érzés, fontos, hogy az emberek ismét megtalálják egymást, megértsék egymás hangját, gondolatait. A felállítandó kettős keresztnek pontosan az lett volna a célja, hogy erre figyelmeztessen, hogy lehetőséget biztosítson a bevásárlások forgatagában megállni ennél a keresztnél, elmondani egy imát és elgondolkodni az ünnep valódi értelmén. Leányfalun is ezt szerette volna megvalósítani az a kisebb közösség, amely ez év szeptember 22-én alakult olyan magánemberekből, akik fontosnak tartják a nemzet, a haza, a magyarság sorsát, mert veszélyben érzik azt.

Leányfalu Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli ülésén, november 10-én a Polgármester úr azonban a kettős keresztet hatalmi szimbólumként értelmezte, továbbá azzal érvelt, hogy a kettős kereszt a Jobbik címerében is megjelenik, amit baloldalról egy piros, fehér, zöld félkör fog körbe, ami mindenképpen egy politikai szimbólum, egy politikai pártnak a jelképe, ezért nem tudja elfogadni, hogy egy ilyen szent ünnepen egy párt jelképe kiállításra kerüljön. A Polgármester úr tehát pártjelképnek tekinti a kettős keresztet. Tekinti ezt annak ellenére, hogy a kettős kereszt a Magyar Köztársaság címerében is ott van, és végigvonul a vérzivataros magyar történelmen.

Vancsó Géza alpolgármester szerint is ez a kettős kereszt csupán egy politikai párt megjelenítése lenne.

Mi, leányfalui jobbikosok ezúton is kijelentjük, hogy számunkra a kettős kereszt nem a pártmegjelenítés, hanem a figyelemfelkeltés, a magyarságtudat, a nemzeti összetartozás szimbóluma és a Jobbik Magyarországért Mozgalom emblémájában is éppen ezért szerepel.

Nagyon sajnáljuk, hogy sem a Polgármester úr, sem a képviselőtestület többi tagja nem akarja, vagy nem meri megérteni ennek jelentését.

Leányfalu, 2009. november 17.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Leányfalui Szervezete

Reiner Péter reagálása a történtekre

Kedves Nemzettársaim!

Szeretnék nap, mint nap, tettre készen cselekedni, egészséges, emberi életet élni, de nem lehet. A körülöttünk történtek, ha valaki érzékeny és felelősséget érez hazája iránt, egy pillanatnyi szünetet sem engednek.

Érkezik a hír: Leányfalu polgármestere és képviselő testülete nem adott engedélyt a szeretet szimbólumának megjelenítéséhez Advent közeledtével, nem járult hozzá a kettős kereszt felállításához a településen.
Az indok: ez véleményük szerint félelmet keltő pártszimbólum és jogtalan előnyhöz juttatná felállítóját.

Nem lehet vélemény nélkül elmenni a testület végtelenül ellentmondásos döntése mellett, különösen, hogy egybeesik egy ruhaviselet ugyanaznap életbe lépő rendeleti tiltásával.

Talán félelmet kelt bennük az általuk megtiltott jelkép? Vagy talán félelmet kelt bennük az az erő, amely a kettős keresztet állítók nyugodt Karácsonyi üzenetéből némán is sugárzik? Félelem keltő számukra a hiszterizált és anyagiasságra gerjesztett társadalmunkat megállásra és mediatilázásra intő halk üzenet?

A párthoz kötődés esetleges ténye esetén, vállalható ennyire nyílt szembenállás a közjó ilyen hatásos szolgálatával, amely az üzenetre fogékony, a többséget valóban gondolkodásra késztetné?

Meg kell kérdeznem azt a polgármestert és azt a testületet, aki, amely hajlandó a nyilvánosság előtt tiltani a szeretet üzenetét, hogy felemelték szavukat, bármely esetleges párthoz, vagy pártokhoz köthető egyéb, a többségben megalapozott félelmet keltő, a hatalom által meghozott döntések meghozatalakor?

Látják, érzékelik, vajon az emberek egyre reménytelenebb állapotát, körbenéznek naponta hazánk szörnyű helyzetének egyre félelemkeltőbb kilátásait mérlegelve? Szinte félve kérdezem, az önmagát totálisan törvénytelenné züllesztett hatalom rövidesen elfogadandó megszorításai nem fogják a települést is sújtani?

Talán csak nem kivételezettjei és “csókosai” a patyomkin Magyarországnak, a hatalom kedvencei törpe kisebbségeként?

Üzenem az undorító és rövidlátó döntést meghozóknak, eljött az idő és nem lehet gátat szabni a betiltott szimbólum erejének, mert az nem párthoz, hanem nemzetünkhöz kötődik.

Mint ahogy nem lehet megállítani törvénytelen bolsevista hagyományokon alapuló rendeletekkel a viseletet tiltás ellenére, magyarságáért kiálló, magára öltők egyre növekvő számú bátor tömegét sem. A betiltók félelme indokolt, mert közeledik a számonkérés feltartóztathatatlan ideje és meg fog érkezni egészen biztosan.

A sok-sok kettős kereszt, mely országunkban felállításra kerül, Leányfalu behunyt lelkű testületének is üzenet: BIZONY NEHÉZ A VAKOKNAK A FÉNY EREJÉT ÉS LÉNYEGÉT ELMAGYARÁZNI!

Adjon az Isten Hazámnak, Nemzetemnek végre Szebb Jövőt!

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő


9 című bejegyzés “Kinek fáj a kettős kereszt Leányfalun? – Reiner Péter válaszával frissítve” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. “A kettőskeresztet egy párt szimbólumának” tartja egy Magyarországon élő,és működő,a lakosság által megválasztott önkormányzati képviselőtestület,.(és nem ö az egyetlen!!)-hát kérem,ez már a vég,!!.Van még ennél lejjebb is? Idáig süllyedtünk szellemileg,erkölcsileg 2009. novemberében!!!!
  SZÉGYEN!!!!

  Kedvelés

 2. Talán be kéne tiltani Magyarország címerét is, hiszen abban is kettős kereszt van!
  gyíkusz maximuszok

  Kedvelés

 3. Elég megrendítő dolog, hogy ma már az apostoli kettős kereszt is attól kettős kereszt és attól tisztelendő, hogy ki állítja… A Karitász elmebetegsége jut eszembe, amely nem fogadta el a Jobbik és az MG által gyűjtött több tonna ruhaneműt, amelyet a szegényeknek gyűjtöttek. Sík Sándor most minden bizonnyal érces hangon bírálná a falu vezetését. De az ott elhunyt, és a nyugat-európai magyar cserkészetet életben tartó Kölley György sem örülne ennek a meglehetősen aljas döntésnek, hiszen Kölley a nemzet érdekeinek szolgálata miatt volt börtönben, a Gulágon, míg végül a dunabogdányi plébános (akinek káplánja volt) segített neki Münchenbe szökni. És mit szólna mindehhez Törökfalvi kántortanító, aki Leányfalun szolgálta a nemzetet és az Egyházat? Szégyen ez, és lemoshatatlan bűnt. Ha a fideszes polgármester így döntött, akkor nincs miről beszélni… kár volt levétetni az EU zászlókat nemrégiben, ha ma szembeköpi a nemzeti, és vallásos érzületű emberek óhaját. Vajon az útszéli kőkereszteket mikor bontatja le?…

  Kedvelés

 4. És még egy szó: ha a kettős kereszt egy párt szimbóluma, akkor lehet-e csodálkozni azon, hogy a zsidó kígyófészekben, a Holokauszt Múzeumban a csaknem nyolcszáz esztendős nemzeti jelképet, a piros-ezüst sávos zászlót gyalázták a történelmi Magyarország térképes emblémájával együtt? … Ez ellen is elfelejtett tiltakozni a ma általam már mégsem annyira az egyetlen útnak tartott áljobboldali párt… Az aljasság azonban határtalan, és Magyarországon ma majdnem minden polgármestert meg lehet venni!

  Kedvelés

 5. Így van Stoffán úr! Az aljasság határtalan. Önnek ezt tudnia kell. Zsidó kígyófészekről ír, mikor maga a Népszavánál vagy a Kacsa Magazinnál dolgozva munkatársuk volt a kígyóknak?…
  Hány havonta változtatja véleményét? (Azt már csak zárójelbe téve kérdezem: még mindíg grófi származásúnak hirdeti magát szűkebb pártriájában?)

  Kedvelés

 6. STOFFÁN ÚR!
  NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY ÖN IS ELJUTOTT A VÉGKÖVETKEZTETÉSHEZ.Többször hozzászóltam irásaihoz,és kértem,hogy ébredjen fel!!Nagy örömömre szolgál a “megtérése” ISTEN HOZTA a “valóvilágban” ÉS SZEBB JÖVŐT!!!

  Kedvelés

 7. Hát kedves nemzetellenes idegenszívűek, lehet, hogy hamarosan büntető eszközöket, akasztófa stb. fogunk ácsolni és akkor nem fogjuk kérdezni, hogy engedélyezitek-e. Végül is ugyanabból az anyagból sok mindent lehet, más, más célra készíteni – én a helyetekben megpróbálnám tiszteletben tartani a magyarság akaratát, hacsak színleg is.
  Adjon az Isten szebb jövőt!

  Kedvelés

 8. csaba,geza sajnalatosak vagytok az egesz testulettel egyutt, kinek akartok ennyire megfeleni..joekurali….

  Kedvelés

 9. Nyugalom, kedves nemzetben gondolkodó barátaim! Azok akik ma nem engedélyezik a kettős (Apostoli ) kereszt felállítását Advent idején, lelkükben szegényebbek , így Karácsony táján! De semmi baj a jövő évi keresztállításhoz már nem az ő engedélyükre lesz szükség. Az új önkormányzati választásoknál a “vonat” visszatér az eredeti sínpárra.
  Egyébként gratulálok a Nemzeti Internet Figyelő -nek !
  Csak így tovább !

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.