Kilakoltatták otthonából a 65 éves monori asszonyt

Csütörtökön délelőtt rendőri közreműködéssel kilakoltatták otthonából Kálmán Ferencné 65 éves monori lakost, mert képtelen volt törleszteni adósságát a rendelkezésére álló havi 40 ezer forint nyugdíjból. Az Otthonvédők nem tudták megakadályozni a kilakoltatást, mert végrehajtásának biztosítására rendőröket vezényeltek a helyszínre. Több otthonvédőt igazoltattak is. Az embertelen eljárásról számos sajtóorgánum tudósított a helyszínről – jelentette a Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szervezője, aki más Otthonvédőkkel együtt maga is jelen volt a kilakoltatáson.

Simó Endre kijelentette: a monori eset világosan bizonyítja, mit ér a kormány bankokkal kötött etikai kódexe.

Kálmán Ferencné otthonának ajtaján 11 órakor cserélték ki a zárat. A bank képviselői és a végrehajtók úgy zárták ki a lakásából, hogy bútora, ingóságai a lakásban maradtak, és nem férhet hozzájuk, mert csak akkor teheti be lábát az otthonába, ha a végrehajtó úgy akarja. Az asszonynak mindennapi életéhez szükséges holmija maradt a házban.

A Monoron át vezető 4 sz. főútvonal mentén, az Országút 11. sz. alatt lakó asszony elmondta, hogy nincs hová mennie, nem tudja, hol fogja tölteni az éjszakát. A háza mellett lévő kis étterem, amelyben meghúzódhatna, szintén jelzálogszerződés tárgya, és félő, hogy azt is elveszik. Az asszony méltóságteljesen viselkedett, hálásan azért, hogy az Otthonvédők kb. húszfős csoportja, benne Dabasi Tamással, a Fehér Kéményseprők Szövetségének elnökével, a Magyar Kommunista Munkáspárt aktivistáival, Hídvégi Tiborral, az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártjának elnökével, egy jobboldali csoport, továbbá a munkanélküliek és létminimum alatt élők szervezetének tagjaival megjelent a helyszínen, és a törvényes eszközökkel fellépett az érdekében, a kilakoltatás ellen.

A rendőrök közül többen is elmondták, hogy emberi meggyőződésük ellenére hajtják végre a parancsot, hiszen tisztában vannak azzal, hogy embertelen eljárás eszközeként használják ki őket.

Mint ismeretes, Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők elnöke szerint alapos a gyanú, hogy a hitelező bank alkalmazottja és az önálló bírósági végrehajtó között cinkos megállapodás jött létre az ingatlantulajdon egymásnak való átjátszásáról. Ezért a társadalmi szervezet hivatali visszaélés, vesztegetés, jelentős értékre elkövetett csalás bűntette miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. De mivel a feljelentés nem halasztó hatályú, a 65 éves asszonyt kilakoltatták egyetlen, jogszerűen birtokolt otthonából, melynek hitelrészleteit képtelen volt törleszteni 80 ezer forintos nyugdíjából, melynek felét eleve levonták törlesztés címén.

Az egybegyűlt Otthonvédők néhány keresetlen szót szóltak a végrehajtóknak, majd „bravó” felkiáltással gúnyosan megtapsolták produkciójukat, midőn luxus kocsijaikon, köztük egy hatalmas terepjárón eltávoztak tettük helyszínéről – tudósított a történtekről az MSZF SZK.+++

Kiadta: MSZF SZK

Nemzeti InternetFigyelő

Egy gondolat a(z) “Kilakoltatták otthonából a 65 éves monori asszonyt” című bejegyzésnél

  1. Tudjátok mit kell ilyenkor tenni? Géppisztoly és tűz! Mert ez maffia, és a maffia ellen csak úgy lehet fellépni, mint tette Mussolini. Egybéként az APEH és a lakásmaffia, valamint a bankok és a lakásmaffia együttműködésének egyre több jele van… Tehát kegyetlenül kiirtani mindazokat, akik a mi pénzünkből élve minket sanyargatnak.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.