Társadalomra veszélyes? – Az Új Magyar Gárda közleménye

Adjon az Isten!

Felháborítónak tartjuk és minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközzel tiltakozunk három bajtársunk november 20-i előállítása miatt. Az állami szervek ötvenes éveket idéző, önkényes jogértelmezése nyíltan lábbal tiporja az egykori Magyar Gárdát alkotó természetes személyeknek azt az ítéletben biztosított jogát, hogy jogszabályba nem ütköző tevékenységeiket egyéb formában tovább folytassák!

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az egyre erősödő civil önszerveződések még jobban gyengítik a Rákosi- és Kádár-korszak módszereit alkalmazó illegitim kormányzat helyzetét. Ennek hatását az elmúlt héten is érezhettük: „Gárda-ügyben” több alkalommal a jogot semmibe vevő döntések születtek. A szerdán kihirdetett lex Gárda a hetvenes-nyolcvanas évekből ismert „ruházatért gumibot” emlékét idézi fel, Heves megyei kapitányunk ellen hozott csütörtöki ítélet szóbeli indokolása pedig kimondottan rögzíti, hogy noha a Gárda tevékenysége „nemhogy nem káros, hanem egyenesen hasznos és példaértékű a társadalom számára”, ennek ellenére büntetni kell. Mindezeket betetézte a pénteki csepeli rendőrtámadás.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom a saját és családjuk testi épségét, szerény egzisztenciájukat féltő adófizetők nevében kérdezi: vajon a ma kivezényelt több száz rendőr által elért három előállítás költsége mennyiben csapolja meg a központi költségvetést? Vajon az általuk a helyszínen eltöltött órák alatt a bűnözés által legsúlyosabban fertőzött településeken hány erőszakos és/vagy vagyon elleni bűncselekményt illetve szabálysértést követtek el a helyi rendőrhiány miatt?

Szerdán az MSZP korábban cenzorként működő elnöke, Lendvai Ildikó azt közölte sajtótájékoztatóján: „Még egy dolgot elvárunk az állam erejétől és a rendőrségtől: ha a Magyar Gárda be van tiltva, akkor az ne is legyen!” Ehhez az Új Magyar Gárda Mozgalom az ezt fűzi hozzá: ha a politikai elit szerint nincs cigánybűnözés, akkor az ne is legyen! Ez azonban nem a pártok, hanem a tisztességes emberek elvárása a rendőrség felé.

Szebb jövőt!

Dobos Zoltán gárdista
Országos Sajtóreferens

Nemzeti InternetFigyelő